Προς το περιεχόμενο

Θερμοπομπος Dimplex ECW 934


dj_stefan23s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας γιαυτον τον θερμοπομπο στη τιμη των 80€,γενικα τι μου προτεινετε απο μαρκες κ τη λυση ως τροπο θερμανσης σε δωματιο 15 τετραγωνικων.ευχαριστω

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε καλημέρα, από όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα και λίγο που το έχω ψάξει χωρίς να είμαι ειδικός παίζει πολύ ρόλο και τί μόνωση έχεις και πως είναι το σπίτι κτλ κτλ. υπάρχει διαφωνία σε κάποια πράγματα όπως το αν αξίζουν τα λεφτά τους οι ακριβοί θερμοπομποί (πάνω από 150 ευρώ) ή αν με έναν 50-80 ευρώ μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα με την ίδια ασφάλεια.. Προσωπικά αγόρασα έναν θερμοπομπό από νορβηγική εταιρία ο οποίος φτιάχνεται σε εργοστάσιο στην νορβηγία (και όχι στην Κίνα ή Taiwan κτλ). Υπάρχουν θερμοπομποί γαλλικοί ισπανικοί νορβηγικοί κτλ που είναι επώνυμοι και όχι "ότι να ναι" από 120 ευρώ περίπου και πάνω. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τουλάχιστον δεν πρέπει να αγοράζουμε προιόντα made in china για λόγους ασφαλείας ειδικά επειδή ο θερμοπομπός έχει να κάνει με ρεύμα και ξέρουμε ότι με το ρεύμα δεν παίζουμε. Αλλά τονίζω αυτό είναι προσωπική μου γνώμη!

 

Εγώ έβαλα έναν θερμοπομπό 1500W σε ένα δωμάτιο 11 τετραγωνικών το οποίο ναι μεν έχει πολύ καλά κουφώματα αλλά είναι πλήρως εκτεθιμένο από ταράτσα που δεν έχει μόνωση από μπαλκόνι και από τον έναν τοίχο που είναι επίσης εκτεθιμένος λόγω του ότι είναι 4ου ορόφου και σε μια πολυκατοικία που είναι πολύ άσχημα μονωμένη. Τον βάζω στους 19-20 το πολύ βαθμούς και σε 45-60 λεπτά περίπου έχει πιάσει την θερμοκρασία (πριν κοιμηθώ). Όμως στο δωμάτιο μέσα σε 10-15 λεπτά μπορείς να κάτσεις πολύ άνετα και να νιώθεις ζέστη η οποία είναι γλυκιά. Το βράδυ όταν κοιμάμαι τον αφήνω στους 16-17 βαθμούς περίπου και κοιμάμαι πάρα πολύ άνετα. Δεν με ξηραίνει στο λαιμό (παρόλο που είμαι πολύ ευαίσθητος) και η ζέστη που έχει το δωμάτιο είναι αρκετά γλυκιά. Σήμερα θα πάρω και χρονοδιακόπτη για να κλείνει το βράδυ και να ανοίγει το πρωί καμιά ώρα πριν σηκωθώ για τα μεγάλα κρύα. Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι όταν πιάνει τη θερμοκρασία μετά ανοιγοκλείνει ο θερμοστάτης κάθε λίγο δηλαδή δεν δουλεύει ασταμάτητα. Και το τονίζω σε ένα δωμάτιο με πολή κακή μόνωση. Αλλά δεν έχω πληρώσει ακόμα ρεύμα για να σου πω αν καίει πολύ ή όχι όμως επειδή το δοκίμασα και στο σαλόνι που είναι 26 τετραγωνικά ο θερμοστάτης έκλεινε μετά από πάνω από 1 ώρα και για πολύ λίγο λόγω του ότι θέλει κι άλλο θερμοπομπό ο χώρος επειδή είναι μεγαλύτερος και με πολύ κακή η  μόνωση κτλ κτλ. Για το δωμάτιο πιστεύω ότι θα βγει πολύ οικονομικά. Εννοείται όμως ότι δεν έχεις ανοιχτό παράθυρο για να καπνίζεις και οι πόρτες κλειστές και αν κάθεσαι ώρες και στους 18 να το βάλεις θα κάθεσαι πολύ άνετα λόγω του ότι η ζέστη διαχέεται και τη νιώθεις πολύ καλά. Αυτά απο προσωπική εμπειρία.

 

Για τη δική σου περίπτωση χωρίς να είμαι μηχανικός αλλά εχοντας πάρει γνώμη από μηχανικό πιστεύω ότι με 1500 W θα είσαι πολύ εντάξει αν η μόνωση που έχεις είναι καλή. Όμως και 2000W να βάλεις ότι θα χάσεις σε ρεύμα (λόγω του ότι θα καίει περισσότερο) θα το κερδίσεις σε χρόνο (λόγω του ότι θα πιάνεις τη θερμοκρασία πιο γρήγορα) άρα ίσως ο 2000W να είναι η καλύτερη λύση. Ίσως να μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις και σε άλλον χώρο. Καλό θα είναι να έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη.

 

Από μάρκες επώνυμες και από σοβαρές εταιρίες (όσο μπορούμε να ξέρουμε φυσικά) που ξέρω  εγώ είναι οι εξής : Soler & Palau (Ισπανίας), Noirot (Γαλλίας), Adax (Νορβηγίας), Nobo (Νορβηγίας)

 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες σοβαρές εταιρίες προσθέστε όσοι ξέρετε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ καταρχην για τη συμμετοχη σου.απο δοκιμες που εχω κανει συμφωνω μαζι σου για την ποιοτητα θερμανσης κ για το οτι η ζεστη συγκριτικα με την θερμανση του aircondition ειναι καλυτερη.δεν σε ξηραινει το λαιμο κτλ κτλ.επισης ο θερμοστατης ειναι με I,II,III δλδ πανω κατω μπορεις να υπολογισεις τους βαθμους που θελεις ωστε να μην δουλευει ασταματητα.θα το κρατησω λογικα για τις χαμηλοτερες εξωτερικες θερμοκρασιες γιατι τοτε το aircondition θα καει περισσοτερο.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χθες πήρα έναν μετρητή KW και τον συνέδεσα με τον θερμοπομπό. Θα μετρήσω για λίγο καιρό και θα ανοίξω άλλο thread για να βάλουμε δεδομένα με νούμερα και αριθμούς και όχι μόνο με θεωρίες. Απλά να ξέρεις ο μετρητής έγραψε 8KW για 7 ώρες για την κατανάλωση του θερμοπομπού 1500 W στους 17,5-18 βαθμούς που τον είχα βάλει αυτό το βράδυ (που είχε πολύ κρύο) σε ένα δωμάτιο 11-12 τ.μ που βάλεται από την ταράτσα χωρίς μόνωση από τον έναν τοίχο που είναι και αυτός στο κενό 4ου ορόφου με άριστα όμως κουφώματα. Γενικά το σπίτι όμως χάλια μόνωση. Εννοείται κλειστή πόρτα. Αυτό σημαίνει για κατανάλωση έως 800W 0,07793 * 8KW=0,62 ευρώ για τις 7ώρες και για κατανάλωση από 801 – 2000 kWh    0,09460 *8KW=0,76 ευρώ. Νομίζω οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ. Δηλαδή κατανάλωσε περίπου 1142 W την ώρα. Αλλά τονίζω σε ένα σπίτι 4ου με χάλια μόνωση που βάλλεται από παντού με άριστα όμως κουφώματα. Σε αυτή τη θερμοκρασία ο ύπνος ήταν πάααααρα πολύ άνετος. Και στους 16 που το έχω βάλει μια χαρά κοιμήθηκα. Και 1 βαθμός κάτω σημαίνει περίπου 10% λιγότερη ενέργεια. Θα το μετρήσω και στους 16 και θα τα βάλω όλα σε νέο thread  συγκεντρωτικά και για μετρήσεις 1 εβδομάδας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...