ramarg Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά ξέρει κανείς τί παίζει με τη θερμοκρασία στα νέα mac retina? έχω βάλει στο μάτι από πέρισυ το ρετινα το 13αρι και φέτος όχι το φθηνό με τα 4gb αλλά το μεσαίο με 8gb ram,256Gb ssd. Απότι είδα το νέο έχει μόνο ένα fan...μα γίνεται να τα βγάζει πέρα με ένα μόνο?? πέρισυ είχε 2 και λένε ότι έβραζε...1 από τα συν που με τραβούσε στα μακ ήταν τα 2.. εντάξει με το ένα,αλλά ήθελα με 2 να είναι πιο άνετο...την περίπτωση να ψάξω να αγοράσω το περσυνό δεν την συζητώ..πολλά lags,ταχύτητες έτσι κ έτσι,χαμηλή χωρ. ssd,thunderbolt 1ης γεννιάς,,,Ξέρει κανείς αν θα έχω θέμα με ένα fan ? Από την άλλη λένε είναι πολύ πιο ισχυρό,και έφτανε 1 γιατί τώρα cpu gpu είναι πολύ κοντά και καλύπτονται,και ότι έχει καλύτερη διαχείρηση θερμοκρασίας...Το 15αρι παραμένει με 2 αλλά δεν το προτιμώ λόγω τιμής και μεγέθους. Επίσης πως γίνεται το 13αρι να παίρνει αέρα? Στο περσινό οι αεραγωγοί στο πλάι είχαν εσωτερικά κάτι σαν αυλάκι-ανοιχτό μέρος για να περνάει ο αέρας..τώρα δεν είναι έτσι..ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αφέρεσε το 1 fan...για να μειώσει την τιμή? ας έβαζε 1 στο φθηνό...για να βάλει περισσότερη μπαταρία? αφού την μίκρυνε σε χωρητικότητα και απλά κρατάει 1 ώρα παραπάνω λόγω haswell...πώς γίνεται να λένε ότι έχει καλύτερη διαχείρηση θερμοκρασίας το φετινό? με ένα ? δεν ξέρω αν είμαι επηρεασμένος από τα λάπτοπ με 1 που είχα ως τώρα (vaio windows 7) αλλά το ένα μου φαίνεται ανεπαρκές για ένα επαγγελματικό macbook pro..1 έχει το air και αν πας να κάνεις κάτι βράζει κ το ακούς κιόλας...που να πιάσει κ σκόνες με τον καιρό..ούτε να το ανοίξεις μπορείς για καθαρισμό..
atheatos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Ξεχνάς ότι το casing είναι απο αλουμίνιο...ζεστενεται πολύ γρήγορα ιδίως όταν το ζοριζεις...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Επίσης τα ανοίγματα δεξιά/αριστερά υπάρχουν κανονικά και το late 2013 mbp-r
ramarg Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Ναι οκ με το αλουμίνιο δεν διαφωνώ.Αλλά λέω σε σχέση με το περσυνό μοντέλο που είχε 2 φαν και το φετινό που εχει 1 υπάρχει διαφορα θερμοκρασίας? άλλοι λένε ότι το βελτίωσαν από πέρσυ..πως γίνεται ? κάνοντας τα 2 φαν 1 ? μήπως επειδή cpu gpu είναι δίπλα χρειαζόταν 1 ανεμιστηράκι ? εκτός αυτού από την άλλη πλευρά που υπήρχε το 2ο φαν τώρα βρίσκεται ο ssd άρα το 1φαν φτάνει γιατί δεν αναπτύσονται θερμοκρασίες από την άλλη πλευρά..*για τους αεραγωγούς δεν είπα ότι δεν υπάρχουν ! αλλά εσωτερικά,στα περσυνά μοντέλα υπήρχε ανοιχτωσιά-αυλάκι να περνάει άνετα ο άερας,και τώρα δεν υπάρχει...ευχαριστώ
NitromanseR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Το δικό μου δεν έχει κανένα πρόβλημα πάντως, αρκετά "κρύο" μου φαίνεται ακόμη και όταν ζορίζεται το ανεμιστηράκι. (Και σίγουρα είναι πιο κρύο από το Air μου)
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Mια απτα ιδια και δω. Κανενα προβλημα σε ζορια, ενα mbp 2011 που εχω για αμεση συγκριση πιανει μεγαλυτερες θερμοκρασιες.
ramarg Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Το δικό μου δεν έχει κανένα πρόβλημα πάντως, αρκετά "κρύο" μου φαίνεται ακόμη και όταν ζορίζεται το ανεμιστηράκι. (Και σίγουρα είναι πιο κρύο από το Air μου) εχεις το νέο ρετινα? έχει σημασία γιατί το παλίο είχε 2 φαν ενώ το νέο ρετινα έχει 1φαν πλεον στο 13αρι. Mια απτα ιδια και δω. Κανενα προβλημα σε ζορια, ενα mbp 2011 που εχω για αμεση συγκριση πιανει μεγαλυτερες θερμοκρασιες. από οσο ξέρω όμως σε όλα τα μακμποοκ προ μεχρι και το περσυνο ρετινα 13 ειχαν 2 ανεμιστηράκια... ενώ τώρα έβαλαν μόνο ένα (στο ρέτινα 13'') και με προβληματίζει αν θα τα βγάζει πέρα...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εβαλαν μόνο ένα,αλλά κάποιοι λένε γιατί τώρα με την integrated gpu, cpu κ gpu είναι δίπλα κ καλύπτονται από το ένα ανεμηστηράκι...από την άλλη πλευρά τώρα βρίσκεται ο SSD άρα δεν θα αναπτύσει θερμοκρασίες κ γι αυτό αφαίρεσαν το fan λέτε?
NitromanseR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) εχεις το νέο ρετινα? έχει σημασία γιατί το παλίο είχε 2 φαν ενώ το νέο ρετινα έχει 1φαν πλεον στο 13αρι. από οσο ξέρω όμως σε όλα τα μακμποοκ προ μεχρι και το περσυνο ρετινα 13 ειχαν 2 ανεμιστηράκια... ενώ τώρα έβαλαν μόνο ένα (στο ρέτινα 13'') και με προβληματίζει αν θα τα βγάζει πέρα...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εβαλαν μόνο ένα,αλλά κάποιοι λένε γιατί τώρα με την integrated gpu, cpu κ gpu είναι δίπλα κ καλύπτονται από το ένα ανεμηστηράκι...από την άλλη πλευρά τώρα βρίσκεται ο SSD άρα δεν θα αναπτύσει θερμοκρασίες κ γι αυτό αφαίρεσαν το fan λέτε? Ναι το Late 2013 έχω με 8GB RAM και 256GB SSD. Για τα άλλα που λες. Όντως έχει 1 ανεμιστηράκι αλλά δε ξέρω αν είναι για τους λόγους που περιγράφεις. Και οι περσινοί Ivy Bridge είχαν integrated GPU και επίσης είχαν και τα προηγούμενα μοντέλα SSD. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2013 από NitromanseR
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 @ramarg Η απαντηση που σου εδωσα προερχεται μετα απο χρηση ενος mbp-r late 2013 εδω και 3 περιπου βδομαδες.
atheatos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δηλαδή αν δεις tablet που δεν έχει ανεμιςτηρακι με Intel επεξεργαστή τι θα έλεγες? βάζω στοίχημα ότι το επόμενο MacBook Air θα είναι fan less... 1
ramarg Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Ναι το Late 2013 έχω με 8GB RAM και 256GB SSD. Για τα άλλα που λες. Όντως έχει 1 ανεμιστηράκι αλλά δε ξέρω αν είναι για τους λόγους που περιγράφεις. Και οι περσινοί Ivy Bridge είχαν integrated GPU και επίσης είχαν και τα προηγούμενα μοντέλα SSD. άψογα !! @ramarg Η απαντηση που σου εδωσα προερχεται μετα απο χρηση ενος mbp-r late 2013 εδω και 3 περιπου βδομαδες. διάβασα που έγραφες '' mbp 2011'' και νόμιζα οτι μιλάς για εκείνο.lol... για να εχεις κανεις κ συγκριση ακομα καλυτερα ! ευχαριστώ ! Δηλαδή αν δεις tablet που δεν έχει ανεμιςτηρακι με Intel επεξεργαστή τι θα έλεγες? βάζω στοίχημα ότι το επόμενο MacBook Air θα είναι fan less... Σαυτό έχεις απόλυτο δίκαιο.Απλά ξέρεις,όταν έχουν περάσει από τα χέρια σου λάπτοπ φωτιά τα προσέχεις αυτά ! Προσέχεις να μην πάθεις τα ίδια...έχω δουλέψει με hp,toshiba (αερόθερμο),vaio cs(με ελλατωματικό φαν από το εργοστάσιο παγκοσμίως) χωρίς να το καλύπτει εγγυηση λόγω του οτι ηταν εκθεσιακο μοντέλο,και μαλλον ανοιχτηκε απο το μαγαζι,επρεπε να παει ελβετια με καμια 300+150 κοστος ελεγχου βλαβης μεταφοράς για να μου αλλάξουν ένα φαν...φυσικά δεν έκανα καμία κίνηση//ebay με 10 ευρώ πήρα το φαν και χωρίς να πετάξω το heatsink...και κάποιο άλλο vaio..τέλος πάντων επειδή είχα θέμα με τα ανεμηστηράκια πρώτα αυτό με προβληματίζει κ τσεκάρω ! όταν παθαίνεις μαθαίνεις !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα