Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για την ανακαμψη της ελληνικης οικονομίας


autoktonimenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ελληνικη οικονομια εχει τα χαλια της και δεν διαφαινεται σοβαρη ανακαμψη της για πολλα χρονια..

Μεταξυ αστειου και σοβαρου προτεινω να γινουν τα εξης:

 

1. να μειωθει το προσωπικο του δημοσιου συστηματος υγειας και να ακριβυνουν κι αλλο τα φαρμακα που καταναλωνονται πιο πολυ..

Οπως ειπε και ο Σταλιν ο θανατος ενος ανθρωπου ειναι τραγωδία, ο θανατος εκατομμυριων ειναι απλή στατιστικη..

Η Ελλαδα εχει γεμισει γερους και γριες! Ποσο θελουν να ζησουν? 100 χρονια? Δεν βγαινουν τα νουμερα στην οικονομια... ας πανε στο καλο μια ωρα αρχιτερα.. Λες και δουλεψαν ποτε στη ζωη τους..

Ολα τα χρηματα πανε στις συνταξεις και 1.5 εκατομμυριο νεοι Ελληνες συντηρουνται απο τη γερουσια..

Πως θα περισεψουν χρηματα για να ξεπληρωσουμε το εξωτερικο χρέος και να κανουμε και αναπτυξη για να προκυψουν θεσεις απασχολησης?

Τα "φακελακια" στα νοσοκομεια τα δινει η γερουσια χωρις να τους τα ζητησουν.. Απλως εχουν την παλιοχωριατικη αντιληψη οτι θα τους κουραρει ο γιατρος καλυτερα αμα τα σκασουν!!

 

2. να φορολογηθει χωρις ελεος και βαρυτατα η ελληνικη πλουτοκρατια.. να γινει ανακατανομη του πλουτου με συντριπτικη ενισχυση της μεσαιας ταξης.. και να γινει προγραμμα ενισχυσης και μορφωσης της εργατικης ταξης ωστε να ερθουν στο επιπεδο της μεσαιας ταξης!

Για περισσοτερες πληροφοριες ανατρεξατε στο οικονομικο μοντελο της Σιγκαπουρης, Χονκ Κονγκ, Ταιβαν και Νοτιας Κορεας..

Ισχυρη πλουτοκρατια σημαινει οτι το κρατος ειναι μπανανια.. Ισχυρη μεσαια ταξη σημαινει δημοκρατια..

 

3. να απολυθουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι εκτος απο αυτους που ειναι πραγματικα αναγκαιοι.. δηλαδη να απολυθει το 50% απο αυτους που εχουν απομεινει.. οχι προωρη συνταξιοδοτηση και μεταταξη.. ΑΠΟΛΥΣΗ! Παρανομα μπηκαν στο δημοσιο..

Οταν μια επιχειρηρη θελει 27 χαρτια για να ανοιξει.. και πρεπει να παρει αυτα τα χαρτια αυτα απο 27 δημοσιους υπαληλους.. ε τι επιχειρηματικοτητα και καταπολεμηση της γραφειοκρατιας συζηταμε μετα?

1-2 χαρτια πρεπει να παρει μια επιχειρηση και οχι 27.. και προφανως οι 27 θελουν και "φακελακι"..

 

4. να προχωρησουν οι ιδιωτικοποιησεις.. να μπουν στο δημοσιο μανατζερς και να εξισωθει με τον ιδιωτικο τομεα! Δεν μπορει να εχεις δημοσιο "η χαρα του παιδιου" και ιδιωτικο τομεα με συνθηκες πρωτογονου καπιταλισμού!!

Να καταργηθει η μονιμοτητα (εννοειται).. να ενισχυθουν με κρατικη χρηματοδοτηση ολες οι επιχειρησεις που κανουν αποκλειστικα εξαγωγές και η χρηματοδοτηση να ειναι αναλογη με το μεγεθος των εξαγωγων που κανουν!

 

5. να καταργηθει η δωρεαν εκπαιδευση και να πληρωνουμε διδακτρα αναλογα με το φορολογικο εισοδημα του καθενος! Τα λεφτα που πληρωνουμε σε πανεπιστημια του εξωτερικου, φροντηστηρια και ιδιαιτερα ειναι πολαπλασια απο τα χρηματα που θα πληρωναμε σε διδακτρα.. 

Να αξιολογηθουν τα ελληνικα πανεπιστημια και να "ξεβρωμισουν" απο τα κομματιλικια!

Να εξισωθουν τα κολλεγια και τα εκπαιδευτικα ιδρυματα με τα ελληνικα πανεπιστημια μετα απο αξιολογηση και να εχουν και την αναλογη πιστοποιηση απο το κρατος!

Τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι επιπεδου καφενιου ακαδημαικων!!

 

6. να μειωθει η στρατιωτικη θητεια με το να πηγαινουν και οι γυναικες στο στρατο για τουλαχιστον 6 μηνες σε "βυσματικες θεσεις".. ολοι οι αντρες να πηζουν στον Εβρο και τα νησια.. αλλα να βγαινουν πιο συχνα εξω για δημιουργια σχεσεων με τους ντοπιους.. και τις ντοπιες..

 

7. να φορολογηθει η περιουσια της εκκλησιας και οι παπαδες να μην πληρωνονται ως "δημοσιοι υπαλληλοι".. και να μην ανακατευονται με θεματα πολιτικης εξουσιας..

 

8. να εξευτελιστουν οι τιμες των ακινητων και να μπορουν ετσι να αποκτησουν σπιτι ολοι! υπαρχουν διαμερισματα για ολους μας!!

Ολοι οι κολοχωριατες πουλησαν την περιουσια τους στο χωριο για να παρουν σπιτι στην πολη και επενδυσαν σε ακινητα για να τα νοικιαζουν και να βγαζουν χωρις κοπο κερδος.. Πηξαμε στους εισοδηματιες στην Ελλαδα! 

Να επενδυουμε απο δω και μπρος τα χρηματα μας σε επιχειρηματικοτητα και εξαγωγες! Εφοσον φυσικα εξυγειανθει η ελληνικη αγορα και εξαφανιστει η παραοικονομια και η διαφθορα..

 

9. να προχωρησει η ελληνικη βιομηχανια απο το σταδιο απλης μεταποιησης τροφιμων στο σταδιο μιας βαριας βιομηχανιας!

Να αγοραζουμε ετοιμες τεχνολογιες απο εξω αντι να κανουμε ερευνα-αναπτυξη και να κατασκευαζουμε φτηνα ηλεκτρονικα και hi-tech προτζεκτακια..

να φτιαξουμε μια ελληνικη Silicon Valley.. και το κυριοτερο να αναπτυξουμε τις ελληνικες αμυντικες βιομηχανιες και τα ναυπηγεια μας γιατι ως γνωστον εκει ειναι η υψηλη τεχνολογια..

 

10. να αλλαξουμε επαγγελμα.. οι νεοι Ελληνες πληρωνουν το κομπλεξ των αμορφοτων βλαχαδερων συγγενων τους.. αν δεν ειναι γιατροι, δικηγοροι, μανατζερς ή μηχανικοι τοτε "δεν τα περναν τα γραμματα"..

Η Ελλάδα ζει απο τον τουρισμο και την ναυτηλεία κυριως.. Πρεπει να αρχισουμε να γινομαστε μαγειρες, ξενοδοχειακοι υπαλληλοι, εμποροπλοιαρχοι, κτλ..

Προφανως το 1.5 εκατομμυριο ανεργων Ελληνων δεν μπορει να γυρισει στο χωριο και να κανει τους αγροτες και τους τσομπανηδες.. ουτε ομως μπορουν να φυγουν μεταναστες οπως το 50 και το 60..

Πρεπει να προχωρησουμε σε αναπτυξη των κλαδων που ειναι ειδικευμενοι (πχ βιομηχανια, υποδομη για ιατρικο τουρισμο, ΙΤ, κτλ) με παραλληλη προσελκυση αντιστοιχων επενδυσεων απο το εξωτερικο...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Η Ελλαδα εχει γεμισει γερους και γριες! Ποσο θελουν να ζησουν? 100 χρονια? Δεν βγαινουν τα νουμερα στην οικονομια... ας πανε στο καλο μια ωρα αρχιτερα.. Λες και δουλεψαν ποτε στη ζωη τους..

Taro Aso, εσύ;

 

η βλακεία έχει χτυπήσει κόκκινα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Taro Aso, εσύ;

 

η βλακεία έχει χτυπήσει κόκκινα!

 

 

καλα ενταξει.. συγκινηθηκαμε τωρα.. κλαιμε..

Απο τους Ελληνες που αποτελουν το ενεργο δυναμικο της χωρας στους τρεις ο ενας ειναι ανεργος, ο ενας δουλευει και δεν πληρωνεται και ο τριτος και ο καλυτερος τα σκαει σε τραπεζες για δανεια που πηρε.. δημοσιοι υπαλληλοι κτλ.. 

Η Ελλαδα εχει γεμισει συνταξιουχους που δεν δουλεψανε στη ζωη τους και τα κονομησαν αρπαζοντας τα χρηματα της σημερινης γενιας Ελληνων!!

Που θα τα βρει τα λεφτα το κρατος για να τους πληρωνει ολους αυτους????

Εξωτερικος δανεισμος για να αυξηθει κι αλλο το εξωτερικο χρεος??

Αφαιμαξη της μεσαιας ταξης που ηδη εχει υποστει την πιο βιαιη πτωχοποιηση της ανθρωπινης οικονομικης ιστοριας???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...