giostau Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα, έκανα πρόσφατα νέα σύνδεση ADSL στο σπίτι μέσω HOL. Σε γενικές γραμμές όλα καλά, αν και λόγω απόστασης από το κέντρο οι ταχύτητα είναι αρκετά χαμηλή (~5.5Mbps) αλλά οκ, αναμενόμενο ήταν αυτό. Τουλάχιστον είναι σταθερή η γραμμή, με μικρά ping, χωρίς dropped packets και disconnects (τουλάχιστον προς το παρόν) Η ερώτησή μου είναι η εξής: έχω το modem/router που μου έδωσε η HOL, το γνωστό CellPipe. Υπάρχει περίπτωση αγοράζοντας κάποιο άλλο να κερδίσω κάτι σε ταχύτητα; Θα ήθελα επίσης ένα με καλύτερο firmware όσο αφορά στη διαχείριση ports, qos κλπ. Αυτό που πρέπει να πω, είναι ότι δε με ενδιαφέρει το wireless ή οι ethernet ports. Με ενδιαφέρει μόνο η modem λειτουργία. (το wifi & routing στο lan το έχει αναλάβει το time capsule) Αξίζει να δώσω χρήματα για κάτι τέτοιο; Θα κερδίσω κάτι ουσιαστικό σε ταχύτητα; (δε λέω να πάω στα 15Mbps, αλλά και στα 7-8 να ανέβει, κέρδος θα είναι) Υπάρχει καμιά πρόταση; Ευχαριστώ πολύ!
arc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Για το θέμα ταχύτητας σύνδεσης, η αγορά άλλου router δεν θα βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα. Χοντρικά υπολογισε +- 10% (πάνω ή κάτω - μπορεί να εχεις μείωση της ταχύτητας). Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις ειναι αν η εσωτερική τηλεφωνική διαρρύθμιση του σπιτιού επηρεάζει αρνητικά την ταχύτητα. Αποσύνδεσε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές του σπιτιού (τηλέφωνα, modem, κλπ), σύνδεσε το router απευθείας (χωρίς splitter, φιλτρα, κλπ) στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού και δες την ταχύτητα που κλειδώνεις. Η κεντρική ειναι η πρίζα που το τηλεφωνικό δίκτυο "μπαινει" στο σπίτι σου. Αν η ταχύτητα που κλειδώνεις ειναι +15-20% βλέπουμε τι πρέπει να κάνεις, αλλά αν ειναι στα ίδια, τοτε δεν μπορείς να κάνεις κάτι για την ταχύτητα (ή αλλιώς δεν αξίζει να κάνεις κάτι). Αν εχεις συναγερμό με τηλεφωνική σύνδεση, φρόντισε να του περάσεις φίλτρο (αν δεν εχει) και κατά την δοκιμή δες μήπως μπορείς να τον αποσυνδέσεις απο το τηλεφωνικό δίκτυο. Αν δεν γίνεται ειναι αναγκαίο (έτσι κι αλλιώς) να εχει φίλτρο. Όσον αφορά τις αλλες ρυθμίσεις του modem-router (routing, qos, bandwidth balance, κλπ) ειναι διαφορετικό θέμα συζήτησης. Ναι υπάρχουν routers με πολύ καλύτερες δυνατότητες, αλλά εξαρτάται από το budget και τις ανάγκες σου
giostau Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο σου! Η εσωτερική καλωδίωση δεν επηρεάζει. Είτε στην κεντρική πρίζα απευθείας, είτε με την προέκταση το έχω, δεν έχει διαφορά στην ταχύτητα. (ήταν το 1ο που δοκίμασα) Επίσης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή στο τηλεφωνικό δίκτυο (θα μπει αργότερα ένα σταθερό, αλλά με φίλτρο δε πιστεύω να επηρεάσει πολύ) Άρα λες ότι δε θα κερδίσω κάτι... Η αλήθεια είναι ότι 10% πάνω δε θα ήταν άσχημα... Το qos βασικά με ψιλο-ενδιαφέρει, καθώς έχω αναγκαστικά συσκευή για σήμα στο κινητό (femtocell cosmote) και νομίζω ότι θα έπρεπε να της δώσω προτεραιότητα, αν πχ κατεβάζω torrents και έχει μπουκώσει η σύνδεση. Budget να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Ανάλογα τι θα προσφέρει, αλλά μη φτάσουμε και στα 200.... 1
arc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δεν εχω προσωπική γνώμη από routers που κλειδώνουν πάντα προς τα πάνω, άρα περίμενεις την εμπειρία κάποιου άλλου.
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 αν το κανεις bridge τοτε ολα τα qos κτλ θα πρεπει να τα ορισεις στο Time capsule>αν δεν το κανεις bridge τοτε το Time capsule δεν θα κανει αυτο κληση pppoe. απο εκει και περα οπως ειπε ο φιλος πιο πανω δεν μπορει κανεις να σου εγγυηθει οτι ενα καλυτερο ρουτερ θα συγχρονισει καλυτερα. μπορει καλυτερα μπορει χειροτερα μπορει το ιδιο.επισης αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε να συγχρονισεις και στον κατανεμητη /χωνευτη. επισης εφοσον εχεις Hol παρτους τηλ και πεστους απο 11 το margin να στο πανε στο 9. απο εκει και περα πολλα πραγματα σε feautures θα βρεις στα draytek .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα