Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρεπει να ειναι καποιος μεγαλος στοκος για να μαγειρευει πιο πολυ απο οτι χρειαζεται, και να πεταει αυτο που του εμεινε

α και το να λεει οτι ειναι "μοδα πλεον στις μερες μας" (λογω κρισης?)

στόκος ξεστοκος, λόγο κρίσης πολλά πράγματα έχουν αναθεωρηθεί 

και απαντάμε αποκλείστηκα στο ερώτημα του φίλου, σχετικά με το παραπανίσιο φαγητό και όχι γιατί μαγειρέψαμε παραπάνω 

Δημοσ.

στόκος ξεστοκος, λόγο κρίσης πολλά πράγματα έχουν αναθεωρηθεί 

και απαντάμε αποκλείστηκα στο ερώτημα του φίλου, σχετικά με το παραπανίσιο φαγητό και όχι γιατί μαγειρέψαμε παραπάνω 

ξεχασα, το παραπανισιο φαγητο γινεται απο μονο του, δεν το μαγειρευει κανεις

Kαποια φαγητα δεν πετιουνται καταναλωνονται 99% εστω και σε 3 μερες κρυα ή ζεστα.

Ενα παραδειγμα ειναι το παστίτσιο/μουσακας/σουφλέ.

Τωρα κοιταω οσο μπορω να μην πεταω φαϊ. Αλλοι πεινανε και δεν νιωθω καλα να το στέλνω στα σκουπιδια.

Κοιταω να το καταναλώσω και μπορει να πεταξω λιγο εως καθόλου.

Και οι μεριδες να βγαινουν σωστα ουτε πολυ, ουτε λιγο.

Αντε αμα ειναι κανενα κρεατικο στο ψυγειο 2 μερες και πανω το παω στις αδεσποτες γατες .

το σουφλε απο ποτε μπαινει σε ψυγειο/φτιαχνεις πολυ?

Δημοσ.

Ειδικά τώρα πια με τίποτα.Παλαιότερα έπαιρνα κυρίως φρούτα και λαχανικά και επειδή δεν τα πολυέτρωγα,χάλαγαν και τα πετούσα.Νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με τις ποσότητες που αγοράζει ο καθένας,τώρα πάω super market και ξέρω πάνω κάτω τι και πόσο θα χρειαστώ ουτως ώστε να μην σπαταληθεί τζάμπα.

Δημοσ.

Προσωπικα κανω Mix and match. Αν εχω κατι στο ψυγειο που δεν θελω να φαω απλα θα αγορασω κατι και θα το κανω Mix για να το φαω να μην χαλασει αλλα και να παρω τη "δοση" μου απο καποιο αλλο φαγητο που θελω εκεινη τη στιγμη. Συνηθως ομως φτιαχνω φαγητο ετσι ωστε να καταφερω να το καταναλωσω το πολυ μεσα σε ενα 24ωρο. 

• Like 1
Δημοσ.

Σχεδόν ποτέ πια.

Όταν είχα ξεκινήσει να μαγειρεύω πετούσα αρκετά,γιατί φυσικά δεν μπορούσα να υπολογίσω σωστά τις ποσότητες.

Τώρα εάν χαλάσει κανένα ζαρζαβάτι προ της ώρας του ή  εάν περισσέψουν λίγα υλικά ευαίσθητα(σαν και κομμένα κρεμμύδια),τότε μόνο πάνε στα σκουπίδια.

Δημοσ.

ποτέ δεν πετάω φαγητό αν δεν σαπίσει 
αυτό δεν σημαίνει οτι τρώω και παλιό φαγητό πάντα ,  μόνο καταλάθος πίνω συχνά ληγμένα γάλατα κλπ 
ειχα πατάτα κομμένη με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο για 5 μηνες στο ψυγείο και δεν έχει πάθει τίποτα

ναι μεν έβγαλε την προστατευτική γούνα (για να μη χαλάσει) αλλα αν την κόψεις μέσα ειναι κίτρινη και υγρή (την έψησα χθες)  
όπως και το τυρί φέτα που γίνεται καλύτερο απ το ακριβότερο ροκφόρτ αν μείνει . Είχα φέρει ενα κιλό απ το χωριό και το είχα καιρό στο ψυγείο. Εφαγα λίγο χθες αφότου αφαίρεσα την προστατευτική γούνα και ηταν ωραίο (είχε μια παράξενη γευση , τελείως αλλιώτικο απ ότι είχα φάει ποτέ) 

επειδή έχω αδύναμο στομάχι αποφευγω να τρώω χθεσινό φαγητό (αν το μαγειρέψεις χαλάει γρήγορα) όπως χθες που έκανα το λάθος να φάω ενα μπούτι κοτόπουλου που είχαν ψείσει προχθές το βράδυ στο φούρνο και με έπιασε το στομάχι μου και ένιωθα άρρωστος . 

• Like 1
Δημοσ.

ποτέ δεν πετάω φαγητό αν δεν σαπίσει 

αυτό δεν σημαίνει οτι τρώω και παλιό φαγητό πάντα ,  μόνο καταλάθος πίνω συχνά ληγμένα γάλατα κλπ 

ειχα πατάτα κομμένη με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο για 5 μηνες στο ψυγείο και δεν έχει πάθει τίποτα

ναι μεν έβγαλε την προστατευτική γούνα (για να μη χαλάσει) αλλα αν την κόψεις μέσα ειναι κίτρινη και υγρή (την έψησα χθες)  

όπως και το τυρί φέτα που γίνεται καλύτερο απ το ακριβότερο ροκφόρτ αν μείνει . Είχα φέρει ενα κιλό απ το χωριό και το είχα καιρό στο ψυγείο. Εφαγα λίγο χθες αφότου αφαίρεσα την προστατευτική γούνα και ηταν ωραίο (είχε μια παράξενη γευση , τελείως αλλιώτικο απ ότι είχα φάει ποτέ) 

επειδή έχω αδύναμο στομάχι αποφευγω να τρώω χθεσινό φαγητό (αν το μαγειρέψεις χαλάει γρήγορα) όπως χθες που έκανα το λάθος να φάω ενα μπούτι κοτόπουλου που είχαν ψείσει προχθές το βράδυ στο φούρνο και με έπιασε το στομάχι μου και ένιωθα άρρωστος . 

σταματα να προσπαθεις να "τρολλαρεις", ειναι ενοχλητικο και δεν ειναι αστειο.

• Like 4
Δημοσ.

μαγειρευω οσο ειναι να φαω και αρα δεν πεταω τπτ. καμια χαλασμενη σαλατα ε ναι θα την πεταξω. βεβαια επειδη ζω μονη μου δεν φτιαχνω παστιτσια και τετοια γτ ξερω οτι δεν θα τα φαω και θα αναγκαστω να το πεταξω στο τελος,

Δημοσ.

σταματα να προσπαθεις να "τρολλαρεις", ειναι ενοχλητικο και δεν ειναι αστειο.

κάνεις λάθος , δεν προσπαθώ να τρολλάρω , την αλήθεια λέω 

http://www.insomnia.gr/topic/457843-the-official-off-topic-thread/?p=52823113

Δημοσ.

μαγειρευω οσο ειναι να φαω και αρα δεν πεταω τπτ. καμια χαλασμενη σαλατα ε ναι θα την πεταξω. βεβαια επειδη ζω μονη μου δεν φτιαχνω παστιτσια και τετοια γτ ξερω οτι δεν θα τα φαω και θα αναγκαστω να το πεταξω στο τελος,

Μα το παστίτσιο είναι από τα φαγητά που μένουν άνετα ψυγείο για καμιά βδομάδα ή κατάψυξη για μήνες και τα χωρίζεις και εύκολα σε μερίδες. Δεν είναι μακαρόνια που δεν αξίζει να τα κρατήσεις ή τηγανιτά ξερωγω να χαλάσουν

Δημοσ.

ξεχασα, το παραπανισιο φαγητο γινεται απο μονο του, δεν το μαγειρευει κανεις

φίλε είσαι εκτός θέματος

το ερώτημα έχει να κάνει από τη στιγμή που υπάρχει παραπανίσιο φαγητό τι γίνετε και όχι πως φτάσαμε μέχρι το παραπανίσιο φαγητό.

αν σε ευχαριστεί αυτό τότε ναι, είναι λάθος να μαγειρεύετε περισσότερη ποσότητα από την προβλεπόμενη.

Δημοσ.

Μα το παστίτσιο είναι από τα φαγητά που μένουν άνετα ψυγείο για καμιά βδομάδα ή κατάψυξη για μήνες και τα χωρίζεις και εύκολα σε μερίδες. Δεν είναι μακαρόνια που δεν αξίζει να τα κρατήσεις ή τηγανιτά ξερωγω να χαλάσουν

δεν υπαρχει περιπτωση να φαω φαγητο που εχει μεινει πανω απο μια μερα στο ψυγειο και καταψυξη ουτε με σφαιρες. περι καταψυξης εχω καλα επιχειρηματα, μονο φρεσκο φαγητο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...