Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κριμα γιατι το google μου το βγαζει ετσι!

 

γιατι ως γνωστον οι ελληνες ειναι ειδημονες της γαλλικης κουζινας. σουφλε ειναι αυτο που λεει ο τουφας. τα μακαρονια με τα τυρια λεγονται γκρατινε εξ ορισμου.

 

https://www.google.be/search?q=souffl%C3%A9+de+fromage&client=firefox-a&hs=lt1&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rBmiUuDMK9DG7AaSmIHgBA&ved=0CEEQsAQ&biw=1366&bih=635

 

https://www.google.be/search?q=pates+gratin%C3%A9es&client=firefox-a&hs=wEh&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yhmiUtbUPOjC7AaB1YCoCw&ved=0CEcQsAQ&biw=1366&bih=635

  • Like 1
Δημοσ.

Κριμα γιατι το google μου το βγαζει ετσι

Προφανως οι ελληνες ξερουν πιο πολλα, μιας και δεν μιλαμε καν για σουφλε topping που εχουμε ξεχωριστα τα ασπραδια με τον κροκο, αλλα για μακαρονια με κρεμα γαλακτος, αυγο και τυρι. Εχεις δικιο φυσικα και ο Careme ηταν ενας ασχετος που δεν ειχε ιδεα τι εκανε οταν εφτιαχνε το σουφλε το πριν απο ~190 χρονια.

 

http://www.splendidtable.org/recipes/antonin-caremes-souffle-rothschild

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι τεράστια σπατάλη ενέργειας και χρόνου το να μαγειρεύει κανείς 1 πιάτο ακριβώς. Ειδικά σε φαγητά όπως το παστίτσιο ή τα όσπρια.

 

Μια χαρά μπαίνουν στην κατάψυξη όλα αυτά... όχι βέβαια για πολύ καιρό. Την επόμενη εβδομάδα όμως μια χαρά τρώγονται.

Δημοσ.

Είναι τεράστια σπατάλη ενέργειας και χρόνου το να μαγειρεύει κανείς 1 πιάτο ακριβώς. Ειδικά σε φαγητά όπως το παστίτσιο ή τα όσπρια.

 

Μια χαρά μπαίνουν στην κατάψυξη όλα αυτά... όχι βέβαια για πολύ καιρό. Την επόμενη εβδομάδα όμως μια χαρά τρώγονται.

ή φτιαχνεις πραγματα που μπορουν να γινουν βασεις για κατι αλλο.

 

πχ κιμας απλα μαγειρεμενος με αλατι και πιπερι γινεται 102 φαγητα μεσα σε 3-4 μερες, οσπρια γινονται σουπες σαλατες κεφτεδες πολτοι κλπ κλπ.

Δημοσ.

lol, την τρως φυσικά

Μη μου πεις ότι θα σκάσεις με μια ακόμη πιρουνιά

Για την τελευταία μίλησα εγώ, για την προτελευταία μου λες εσύ. Πρόβλημα.

 

Την κρατάς και το βράδυ την τρως μαζί με ένα γιαούρτι, ένα αβγό, ένα τοστ, μια σαλάτα ή οτιδήποτε άλλο.

Αν έχεις την όρεξη να κρατήσεις μια μικροποσότητα για να την φας με κάτι αταίριαστο οκ, απλώς σε μερικά φαγητά όπως στα μακαρόνια δεν αξίζει τον κόπο. Εκτός αν αφήσεις μισό πιάτο για να το φας το βράδυ αλλά όχι και να σκουπήσεις το πιάτο από τα αποφάγια για να τα φας μετά.

 

ναι εχει μια αηδιαστικη μυρωδια σαπιλας

Ναι δεν έχει πρόβλημα

Δημοσ.

Δεν είμαστε όλοι σεφ  :P

 

Edit: @cthulhu Και γω για την τελευταία μιλάω  :huh:

Δεν γίνεται να μην έχεις χώρο για μία μπουκιά, εκτός αν είχες ήδη χορτάσει αρκετές μπουκιές πιο πριν και συνέχιζες να τρως μέχρι σκασμού

Δημοσ.

 

 

 

Δεν γίνεται να μην έχεις χώρο για μία μπουκιά, εκτός αν είχες ήδη χορτάσει αρκετές μπουκιές πιο πριν και συνέχιζες να τρως μέχρι σκασμού

Προφανώς και λέω για την περίπτωση που δεν μπορείς να φας άλλο. Αλλιώς γιατί να άφηνες μια μπουκιά

Δημοσ.

Εγω σκαλωνω οταν αναπαραγεται λαθος γνωση.

 

Εγω σκαλωνω οταν αναπαραγεται λαθος γνωση.

Εδω εχεις ενα δικαιο και γω σε πραματα που ξερω μου "βαραει" οταν βλεπω κατι λαθος.

Βεβαια μαλλον θα καταλαβες πιο σουφλε εννουσα αν οχι δεν ηξερα την ιστορια του real σουφλε!

 

γτ η λεξη σουφλε ειναι ουτως η αλλως ελληνικη....

Duh... Για αυτο εβαλα τα  "..." στο ελληνικό...

Δημοσ.

 

Χαζομάρες, εγώ ξέρω ότι στην κατάψυξη όλα διατηρούνται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Φυσική επιλογή, όποιος έχει αντισώματα, έχει.

 

(Η κατάψυξή μου είναι σεταρισμένη λίγο πιο πάνω από τους -30 βέβαια.)

  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν πεταω φαγητο. Μπορει να μη φαω αυριο το σημερινο φαγητο αλλα θα το φαω μεθαυριο. Γενικα βαριεμαι αφορητα να μαγειρευω αφενος και δεν εχω πολυ χρονο αφετερου οποτε δεν παιζει το μαγειρεμα να γινει καθημερινη συνηθεια. Το μονο που ενδεχομενως να πεταχτει ειναι καμια πρασιναδα αλλα και παλι φροντιζω να τα καταναλωνω πριν χαλασουν.

Δημοσ.

H μεγάλη μαλακία αυτής της ζωής είναι ότι τα νόστιμα φαγητά τελειώνουν την ίδια μέρα, ενώ οι χαζομάρες μένουν πάντα και την επομένη. Σπανακόριζο για παράδειγμα, μια βδομάδα. Φασολάκια, πέντε μέρες. Παναρισμένο σνίτσελ κοτόπουλο, ένα μεσημέρι. Ε γιατι δηλαδή.

  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...