Moderators Malthador Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Η σύνθεσή μου είναι η εξής: Case - Bitfenix Prodigy Mobo - GA-H87N CPU - i5-4670 PSU - CX600M Τα παραπάνω είναι ολοκαίνουρια. Το υπόλοιπο πισί αποτελείται από μια 560Ti, 8 GB RAM (2 ντιμάκια vengeance της Corsair), ένας OCZ SSD και ένας WD HDD. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Αφού εγκατέστησα κανονικά το OS και τα updates, σε ακατάσχετες στιγμές κλείνει το πισί μόνο του. Αφού κλείσει, μόλις πατήσω το power button, δίνει 2 στροφές το fan της cpu και μετά τίποτα. Σα να μην δίνει αρκετό ρεύμα το τροφοδοτικό. Μόλις βγάζω και ξαναβγάζω το ATX-12v βύσμα από τη mobo παίζει να bootάρει κανονικά, να μπει στο OS μέχρι να ξανασβήσει μόνο του. Επειδή μπορεί να έχω κάνει κάτι λάθος στην συνδεσμολογία, το psu είναι semi-modular και έχει πάνω αυτά τα δύο καλώδια: http://content.hwigroup.net/images/products/xl/170778/corsair_cx600m.jpg Το οκτά-πινο «σπάει» σε δύο τετρά-πινα εκ των οποίων το ένα γράφει επάνω "cpu" και το οποίο θεώρησα πως είναι το ATX-12v και άρα το συνέδεσα επάνω στην μητρική. Έχω κάνει λάθος; Αν δεν έχω κάνει λάθος, τι μπορεί να φταίει;
Thanos1972 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 το τροφοδοτικο το εχεις συνδεσει σωστα.οποτε εισαι οκ απο αυτο το θεμα. κανε μια μαγκια και στησε το pc εξω απο το κουτι επανω σε ενα ξυλινο γραφειο ας πουμε,εστω και προχειρα για να δεις εαν στο κανει και τοτε.
tarantino2004 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Είναι πρόβλημα τροφοδοσίας. Λύσε όλο το PC και συναρμολόγησέ το με προσοχή, βήμα - βήμα. Μετά ρίξε μιά ματιά στα specs του τροφοδοτικού σου και δές πόσα amperes βγάζει στα +12V στο rail1 και πόσα στο rail2. Μετά κοίτα στα specs της κάρτας γραφικών πόσο ρεύμα απαιτεί στα +12V και με πόσα rail το ζητάει (1 ή 2). Μάλλον το πρόβλημα είναι κάπου εκεί πιστεύω. Η κάρτα γραφικών δέν τροφοδοτείται με αρκετό ρεύμα και ίσως χρειαστείς μεγαλύτερο (σε ampere +12V) τροφοδοτικό. Sent from my iPhone using Insomnia
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Την έκοψα εντελώς την κάρτα γραφικών και συνέδεσα το dvi με την mobo απευθείας. Το pc bootάρει και φαίνεται να λειτουργεί κομπλέ. Άρα το πρόβλημα είναι στην τροφοδοσία της κάρτας. Το θέμα είναι ότι από το λίγο ψάξιμο που έκανα η Nvidia προτείνει "500 watt or greater power supply with a minimum of 30amps on a +12 volt rail" προτείνει, ενώ το τροφοδοτικό γράφει ότι βγάζει 46A στο 12V rail. Χωρίς να έχω τεράστια εξειδίκευση θεωρώ ότι τα 46A είναι υπέραρκετά για οποιαδήποτε μονή κάρτα. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν είναι αρκετά σε τι τροφοδοτικό να πάω;
SPANK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Εμενα μου φαίνεται περίεργο παντως να μην παίρνει αρκετό ρεύμα η κάρτα γραφικών , και να πω οτι ειναι κανα no name τροφοδοτικό η 400αρι να πως οκ .... , εγω πιστεύω πριν πας σε αγορά αλλου τροφοδοτικού αν μπορεις βρες απο καποιο φίλο η γνωστό ενα αλλο να δοκιμάσεις πρώτα. Γιατι ειναι και το αλλο , απο οτι κατάλαβα λες οτι στο κάνει σε άσχετες στιγμές δηλαδή δεν παίζεις καποιο παιχνίδι που και καλα δεν μπορει να τραβήξει η κάρτα πολυ ρεύμα απο το τροφοδοτικό και κλεινει
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν, μετά από αρκετό σπάσιμο νεύρων ανακάλυψα ότι συμβαίνει το εξής παράδοξο: Το PSU βγάζει 2 καλώδια, ένα 24-pin και ένα 8-pin EPS12V. Το EPS12V βύσμα σπάει σε δύο 4-pin καλώδια, τα οποία προφανώς είναι τα αντίστοιχα ATX12V. Το πρόβλημα παρουσιάζεται με το ένα από τα δύο αυτά βύσματα. Όταν συνδέω το άλλο βύσμα το pc bootάρει κανονικά και δεν παρουσιάζει shutdowns. Το βρίσκω εντελώς παράλογο. Η λογική μου, μού λέει ότι αυτά τα 4-pin θα έπρεπε να βγάζουν το ίδιο ρεύμα ακριβώς. Επίσης, αν βραχυκυκλώνει το προβληματικό 4-pin, τότε δεν θα έπρεπε να μην bootάρει ποτέ το pc;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα