Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σας,

θα προσπσθήσω να είμαι σύντομος και να περιγράψω όσο το δυνατόν πιο πιστά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δίκτυο μου, μάλιστα για το λόγο αυτόν έχω επισυνάψει και μία σχετική εικόνα με την τοπολογία μου. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις προτάσεις και τις ιδέες σας.

post-256973-0-19929700-1386435236_thumb.jpg

Έχουμε και λέμε. Ο πάροχος μου όπως καταλαβαίνετε μου δίνει DSL και VOIP (Cyta Hellas το όνομα αυτού). Οι τεχνικοί μου έφεραν ένα Thomson κι εγώ ήδη έχω ένα Time Capsule (Router της Apple) το οποίο και ήθελα να αναλάβει τα πάντα (εννοώ το PPPoE και το Routing). Όπερ κι εγένετο.

Στο Thomson δώθηκε ip η 192.168.1.254. Το Time Capsule έχει την τιμή 192.168.1.1. Μεταξύ τους έγινε bridge (πράσινη γραμμή).

Ότι συσκευή κουμπώσω πίσω από το Time Capsule δουλεύει κανονικά, βλέπει ως gateway το Time Capsule κι από 'κει βγαίνει στο Internet. Καμία συσκευή δε βλέπει το 1.254

Ότι συσκευή κουμπώσω πίσω από το Thomson, βλέπει ως gateway το Thomson κι όχι το Time Capsule. Καμία συσκευή δε βλέπει το 1.1

Με απλά λόγια, κάνοντας bridge, είναι σα να δημιουργήθηκαν 2 ξεχωριστά δίκτυα. Το ένα παίζει πίσω από το Time Capsule και το άλλο πίσω από το Thomson.

Και κάπου εδώ μπαίνει κι ο Elastix στο παιχνίδι!

Ο Elastix λοιπόν για να παίξει, θα πρέπει να βλέπει ως dns το 192.168.1.254. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος πίσω από το Thomson. Αυτό συμβαίνει και τώρα και δουλεύει η τηλεφωνία.

Το πρόβλημα όμως είναι πως εγώ από το υπόλοιπο δίκτυο δεν έχω πρόσβαση στο 192.168.1.50 όπου βρίσκεται ο Elastix, ώστε να έχω το Web Interface διαθέσιμο!

Θα ήθελα πραγματικά τις ιδέες και τις απόψεις σας, αν μπορεί με κάποιο τρόπο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο (ίσως με δεύτερη κάρτα δικτύου στον Elastix ή δίνοντας άλλο δίκτυο στο Thomson και πίσω...), έχει κολλήσει το μυαλό μας!

Φυσικά θα ήθελα να κρατήσω το Time Capsule ώστε να κάνει αυτό το PPPoE μιας και δε θέλω να το συγκρίνω για την αξιοπιστία του.
Δημοσ.

Λογκα το thomson το βαζεις στην wan του time capsule?το Time capsule σου δινει και απλες ethernet?αν ναι κανε μια δοκιμη και λογικα  θα εισαι οκ.συνδεσε μια δευτερη ethernet θυρα του Thomson με μια lan του time capsule.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα και το δοκίμασα, αλλά είχα σκαμπανεβάσματα στο Internet. Είχα συνεχείς αποσυνδεσεις κι επανασυνδεσεις. Μάλιστα όταν όλα πηγαίνουν καλά στο Time Capsule το φωτακι που έχει γίνεται πράσινο. Μόλις δοκιμάσω να συνδέσω κι άλλο ένα καλώδιο, γίνεται πορτοκαλί κι αρχίζουν τα προβλήματα. Ισως να δημιουργεί κάποιο loop.

Δημοσ.

O dhcp του Time Capsule είναι ανοιχτός και του Thomson είναι κλειστός. Θα το ξαναδοκιμάσω και θα σου πω, γιατί υποψιάζομαι πως μια ακόμη συσκευή, στο μεγάλο μου δίκτυο, έχει ανοιχτό dhcp. Το δοκιμάζω κι ενημερώνω  :-)  Ευχαριστώ

Δημοσ.

Όντως, συνδέοντας δεύτερο καλώδιο μεταξύ LAN ports Thomson και Time Capsule, χάνεται για κάποιο λόγο το Internet.

Γενικά όμως, γίνεται να έχεις δύο συσκευές σε Bridge Mode και η "slave" μηχανή (αυτή που δεν κάνει τίποτα πέρα από το να φέρνει το σήμα, δηλαδή) να είναι μέρος του ιδίου δικτύου (αυτού που φτιάχνει η "master" μηχανή).

Σκέφτηκα κι εγώ δεύτερη κάρτα δικτύου στο Elastix. Δεύτερο δίκτυο, π.χ. το 192.168.2.0/24

Ο Thomson να έχει π.χ. το 192.168.2.1, ο Elastix να έχει το 192.168.2.2. Στον Elastix να βάλω μια δεύτερη κάρτα δικτύου με το δίκτυο 1.

Αν όμως "χτυπάω" την ip του Elastix από το 1 δίκτυο, θα παίρνω το Web Interface του, μιας κι αυτό μ' ενδιαφέρει;

Δημοσ.

Όντως, συνδέοντας δεύτερο καλώδιο μεταξύ LAN ports Thomson και Time Capsule, χάνεται για κάποιο λόγο το Internet.

Γενικά όμως, γίνεται να έχεις δύο συσκευές σε Bridge Mode και η "slave" μηχανή (αυτή που δεν κάνει τίποτα πέρα από το να φέρνει το σήμα, δηλαδή) να είναι μέρος του ιδίου δικτύου (αυτού που φτιάχνει η "master" μηχανή).

Σκέφτηκα κι εγώ δεύτερη κάρτα δικτύου στο Elastix. Δεύτερο δίκτυο, π.χ. το 192.168.2.0/24

Ο Thomson να έχει π.χ. το 192.168.2.1, ο Elastix να έχει το 192.168.2.2. Στον Elastix να βάλω μια δεύτερη κάρτα δικτύου με το δίκτυο 1.

Αν όμως "χτυπάω" την ip του Elastix από το 1 δίκτυο, θα παίρνω το Web Interface του, μιας κι αυτό μ' ενδιαφέρει;

καποια στιγμη νομιζω το ειχα προτεινει σε καποιον και ειχε παιξει .με thomson και netgear.χωρις να δινω ορκο.σκεφτηκα κατι αλλο.το Thomson 192.168.1.254 οπως λες.πισω απο το Time capsule τι Ip παιρνεις??αν βαλεις subnet 255.255.0.0 αντι γα 255.255.255.0 και στα δυο δικτυα??

επισης τσεκαρε και κατι αλλο.στο time capsule βλεπεις μεσα στον dhcp του να δινει καποια Ip το time capsule στο thomson ΑΣΧΕΤΗ με την 192.168.1.254 που εχει?

• Like 1
Δημοσ.

καποια στιγμη νομιζω το ειχα προτεινει σε καποιον και ειχε παιξει .με thomson και netgear.χωρις να δινω ορκο.σκεφτηκα κατι αλλο.το Thomson 192.168.1.254 οπως λες.πισω απο το Time capsule τι Ip παιρνεις??αν βαλεις subnet 255.255.0.0 αντι γα 255.255.255.0 και στα δυο δικτυα??

επισης τσεκαρε και κατι αλλο.στο time capsule βλεπεις μεσα στον dhcp του να δινει καποια Ip το time capsule στο thomson ΑΣΧΕΤΗ με την 192.168.1.254 που εχει?

Δυστυχώς επειδή η όλη εγκατάσταση έπρεπε να δουλέψει από Δευτέρα, μιας και μιλάμε για επαγγελματικό χώρο, ζήτησα από τη Cyta να γυρίσει το PPPoE και να αναλάβει το Thomson, οπότε το Time Capsule να δίνει μόνο DHCP και να είναι μέρος του δικτύου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δε μπορώ να συνεχίσω τα πειράματα, γιατί θα πρέπει να ζητάω από τη Cyta να μου κάνει τις αλλαγές (και δε μπορώ να τις δικαιολογώ!).

Το σίγουρο είναι πως και τώρα που μοιράζει DHCP το Time Capsule, δε σου δίνει δυνατότητα να δεις ποιες διευθύνσεις είναι κουμπωμένες πίσω από το DHCP. Υπ' όψιν πως το Time Capsule δεν έχει Web Interface (μεγάλο μείον) αλλά σου δίνει ένα app για MacOSX που απλά ρυθμίζεις εκεί κάποια ποοοοολύ βασικά πράγματα.

Όπως και να 'χει σε υπερ-ευχαριστώ για την βοήθεια σου, το χρόνο και την υπομονή σου

Δημοσ.

Δυστυχώς επειδή η όλη εγκατάσταση έπρεπε να δουλέψει από Δευτέρα, μιας και μιλάμε για επαγγελματικό χώρο, ζήτησα από τη Cyta να γυρίσει το PPPoE και να αναλάβει το Thomson, οπότε το Time Capsule να δίνει μόνο DHCP και να είναι μέρος του δικτύου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δε μπορώ να συνεχίσω τα πειράματα, γιατί θα πρέπει να ζητάω από τη Cyta να μου κάνει τις αλλαγές (και δε μπορώ να τις δικαιολογώ!).

Το σίγουρο είναι πως και τώρα που μοιράζει DHCP το Time Capsule, δε σου δίνει δυνατότητα να δεις ποιες διευθύνσεις είναι κουμπωμένες πίσω από το DHCP. Υπ' όψιν πως το Time Capsule δεν έχει Web Interface (μεγάλο μείον) αλλά σου δίνει ένα app για MacOSX που απλά ρυθμίζεις εκεί κάποια ποοοοολύ βασικά πράγματα.

Όπως και να 'χει σε υπερ-ευχαριστώ για την βοήθεια σου, το χρόνο και την υπομονή σου

στο Thomson μεσα μπορεις να δεις ποιος εχει παρει ip αν αφησεις αυτο να κανει το routIng.σου βγαζει πολυ ωραια πραγματα για τοποιος ειναι πανω αν ειναι ακομα πανω τι Mac address εχει ,αν εχει static ip,αν εχει dynamic κτλ κτλ.

Δημοσ.

στο Thomson μεσα μπορεις να δεις ποιος εχει παρει ip αν αφησεις αυτο να κανει το routIng.σου βγαζει πολυ ωραια πραγματα για τοποιος ειναι πανω αν ειναι ακομα πανω τι Mac address εχει ,αν εχει static ip,αν εχει dynamic κτλ κτλ.

Συμφωνώ, αλλά πού ακριβώς θα με βοηθήσει αυτό; Σκοπός είναι να δω μέσα από το TC τι ακριβώς έχει μοιράσει και σε ποιούς... σωστά;

Δημοσ.

Συμφωνώ, αλλά πού ακριβώς θα με βοηθήσει αυτό; Σκοπός είναι να δω μέσα από το TC τι ακριβώς έχει μοιράσει και σε ποιούς... σωστά;

δεν διαφωνω απλα στο ειπα οτι και το thomson εχει μεσα μερικα πραγματα που ισως σε διευκολυνουν σε καποια χρηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...