Προς το περιεχόμενο

Insomniac Service Team(After sale support)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακολουθώ σε διαφόρα site πως τα μέλη μεταξύ τους εχουν φτιάξει κάτι σαν ομάδα επισκευής hardware υπολογιστών και άλλων.τι θα λέγατε να κάνουμε και εμείς κατι ανάλογο.πχ.

συχνά παρακολουθώ πολλά μέλη που έχουν πρόβλημα και ανοιγούν νεα θέματα για προβλήματα hardware θεορώντας οτι ειναι software problem.λογω και της οικονομικης κρίσης τι θα λέγατε?σαφως καταλαβαίνω οτι αυτό θα έχει αντιδράσεις απο πολλούς οι οποίοι εργάζονται ως τεχνικοι.περιμένω τις γνώμες σας.

• Moderators
Δημοσ.

Η συγκεκριμενη ομαδα θα προσφερει τις υπηρεσιες της επι πληρωμης (ειτε με φυσικη παρουσια, ειτε remotely) με πελατεια που θα βρισκει μεσα στο forum? Ή εννοεις κατι διαφορετικο?

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, αν forums σαν το insomnia δεν υπήρχαν, οι τεχνικοί θα είχαν περισσότερη δουλειά (καλά μη φανταστείς ότι θα χτίζαν βίλλες).

Αλλά όσο insomnia και να μπεις, αν δεν έχεις την εμπειρία, τα εργαλεία και τις γνώσεις (παρά τις οδηγίες εντός forum) να λύσεις ένα σημαντικό πρόβλημα στον υπολογιστή, η σοφότερη λύση είναι να απευθυνθείς σε τεχνικό.

Αν μιλάμε για ομάδα από μέλη του insomnia που θα 'ναι επίσημη, αν κατάλαβα καλά, αυτό προϋποθέτει να γίνει επιλογή από τους υπεύθυνους του portal για τα κατάλληλα άτομα. Αλλά πες ότι γίνονται όλα αυτά... δεν γίνεται να παρέχεται φυσική βοήθεια χωρίς κάποιο κοστολόγιο. Έστω χαμηλότερο απ'τον μ.ο. αλλά σίγουρα όχι δωρεάν. Γιατί κι εμείς κι αυτοί κάπως πρέπει να ζήσουμε. 

Δημοσ.

και έστω ότι σε πληρώνουν με ένα συμβολικό ποσό, την απόδειξη ποιος θα τη κόβει; :P

Γιατί κάτι τέτοιο -που λογικά θα πάρει μεγάλες διαστάσεις- δε θα περάσει απαρατήρητο απο τον επαγγελματία που πληρώνει ΤΕΒΕ, νοίκι, υπάλληλο κλπ.

Τέτοιες ενέργειες όταν εμπλέκεται ένα δημόσιο βήμα (φόρουμ) είναι πολύπλοκες.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Να ξεκαθαρισω, σε περιπτωση που δεν εγινε κατανοητο, πως εαν η υποθεση μου ειναι σωστη, δεν παιζει να γινει κατι τετοιο.

Ηδη υπαρχουν μελη που μου εχουν τραβηξει την προσοχη (με καθολου ευνοικο γι αυτους τροπο) με τις "τυχαιες" και "καθολου στοχευμενες" αναφορες σε συγκεκριμενες σελιδες/τεχνικους/μαγαζια, αναφορες οι οποιες απωτερο στοχο εχουν το κερδος.

Εαν εννοεις κατι διαφορετικο Gigamestin, κανε τον κοπο να το αναλυσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα, αν forums σαν το insomnia δεν υπήρχαν, οι τεχνικοί θα είχαν περισσότερη δουλειά (καλά μη φανταστείς ότι θα χτίζαν βίλλες).

Αλλά όσο insomnia και να μπεις, αν δεν έχεις την εμπειρία, τα εργαλεία και τις γνώσεις (παρά τις οδηγίες εντός forum) να λύσεις ένα σημαντικό πρόβλημα στον υπολογιστή, η σοφότερη λύση είναι να απευθυνθείς σε τεχνικό.

Δεν νομίζω οτι ο εκάστοτε τεχνικός βγαίνει χαμένος (στο τέλος). Αυτό γιατί μπορεί να χάνει μπόλικα 30αρια από απλές ερωτήσεις, αλλά δεν πληρώνει ο ίδιος 30αρια σε άλλα θεματα για τα οποία βρίσκει λύση μεσω internet. Κάνει κύκλους η γνώση, χωρίς να πληρώνεται. 

Δημοσ.

οχι αφιλοκερδως θα ειναι ολα αυτα.δεν θα προσπαθησουμε να κλεψουμε δουλεια.να συμμετεχουν σε αυτο ανθρωποι που εχουν αρκετε γνωσεις ακομα και οσοι δουλεουν ως τεχνικοι θα ειναι ευπροσδεκτοι.σκεφτομαι να το λειτουργησουμε κατι σαν κοινωνικο εργαστηριο.π.χ

να μαζεουμε αντικειμενα απο υπολογιστες 5-6ετιας που δεν χρειαζονται καποιοι να ελενχουμε αν δουλεουν σωστα και αν οχι να τα φτιαχνουμε πχ.αλλαγη πυκνωτων στην μητρική.θα μπορουσαμε επισης να χρησιμοποιησουμε και το teamviewer ως αλλη μια λυση για τα πιο προσωπικα ζητηματα.

Δημοσ.

χλωμο να γινει αυτο που λες....

μια χαρα εξυπηρετει το φορουμ.απλα δεν εχει φυσικη παρουσια και μαθαινει και ο χρηστης και 5 πραγματα εαν κατσει να ψαχτει λιγο.

το σημαντικοτερο για εμενα ειναι το τελευταιο.

• Like 4
Δημοσ.

Ο τίτλος είναι λάθος, service team / after-sale support παραπέμπει σε εμπορική δραστηριότητα.

Για τα λοιπά με κάλυψε ο Θάνος. Εγώ προσωπικά τουλάχιστον, πήρα αρκετή βοήθεια από διάφορα μέλη και σε συνδυασμό με περαιτέρω αναζητήσεις απέκτησα και 5-10 γνώσεις που δεν είχα.

Δημοσ.

Πιο light πρόταση , θα μπορούσε να υπήρχε τμηματικά (ανά περιοχή) ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων που θα μπορούσαν να αφιερώσουν χρόνο για κάτι τέτοιο .

Αλλά παίζουν πολλά στη μέση , πιθανή πληρωμή χωρίς απόδειξη , με ποια κριτήρια θα μπορεί κάποιος να αναδειχθεί τέτοιο άτομο προς κάλεσμα βοήθειας είτε μέσω teamviewer είτε μέσω φυσικής επίσκεψης είτε κι εγώ δεν ξέρω τι , αν κάτι πάει στραβά σε ποιον θα αποδωθουν ευθύνες ...

Ξεφεύγουμε από τον όρο "φόρουμ" και πάμε σε ξένα αμπέλια με αυτον τον τρόπο .

Πάντως σαν ιδέα , δεν είναι άσχημη . Αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο .

• Like 1
Δημοσ.

κατα την αποψη μου αυτο θα μπορουσε να οργανωθει μονο επαγγελματικα

εφοσον δε γινεται επαγγελματικα δε βλεπω μελλον στην ιδεα παρα μονο οτι γινεται ηδη στο φορουμ χρονια και σε αυτο και σε αλλα και ως ειδος φορουμ αλλα και ως ανταλλαγη βοηθειας ηλεκτρονικα

το παραδειγμα που πολλες φορες ακουμε ε λογο κρισης να το αποφυγουμε και οτι αλλο μερικες φορες ειναι κουραστικο ως γελοιο....

οταν καποιος πουλαει δακτυλογραφησεις η μεταφρασεις η πατατες ο μοναδικος ορθος τροπος να φας πατατες τσαμπα ειναι να βαλεις στο δικο σου χωραφι να τα περιποιηθεις να τα μαζεψεις και να τα φας,,,

η λογικη το να το παρουμε ετοιμο η στη τελικη να βαλουμε καποιων αλλο να δουλεψει αλλα να το παρουμε τσαμπα επι της ουσιας κοροιδευουμε

αλλο βοηθεια και αλλο να ζηταμε μηχανισμους στονομα της κρισης να κανουμε τη δουλεια μας τσαμπα...

εγω ειμαι μαγειρας και εννοειται οτι οποιος μαγειρεψει μονος του σπιτι του ας το απολαυσει αλλα δε μπορει να ρθει σεμενα να φαει τσαμπα επειδη υπαρχει κριση....

αν παω σπιτι μου σπιτι του φιλου γνωστου και θελω να του φτιαξω κατι εννοιειται οτι τοτε το προσφερω ετσι επειδη το γουσταρω

αλλα το γουσταρω σταματαει οταν πρεπει να συγκροτηθει επισημα κατι και να ειναι υπολογος και να πρεπει να βγαζει δουλεια...

συγγνωμη αν εγραψα πολλα αλλα με αφορμη αυτο ηθελα να επισημανω οτι η κριση δεν ειναι δικαιολογια για ολα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...