washcloud Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Ναι, μπορούν να παίξουν τα αρχεία, όπως λες. Και ταυτόχρονα να υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάπου ενδιάμεσα (έστω το ελάχιστο, όπως χαμένα καρρέ). Το ξέρω - τα έχω φάει στη μάπα κι εγώ... Το πιθανότεορ όμως είναι αν σε αρχή-μέση-τέλος μ' ένα γρήγορο browsing στην μπάρα του player, δεν υπάρχει κόλλημα, τότε (σε γενικές) να είναι playable το αρχείο. Δεν εννοώ ότι έτσι εξασφαλίζει το 100% της αρχικής του ποιότητας, αλλά εφ' όσον θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εν λόγω δίσκο, είναι αυτή μια μέση κατάσταση/λύση (για να σιγουρευτεί στο περίπου τεσπα) ότι όλα είναι καλά...Η επιλογή, δική του είναι, εγώ απλά του περιέγραψα έναν συμβιβαστικό τρικ με το οποίο μπορεί να κάνει ό,τι καλύτερο, αν είναι να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εν λόγω δίσκο. Όσο περί "health", κι εδώ δεν νομίζω κάτι διαφορετικό. Είναι το πιθανότερο όμως (να έχει τελειώσει η καβάτζα), πριν από οποιοδήποτε άλλο failed attribute. Γι' αυτό το έγραψα, με σκοπό να "ξεμπερδέψω" (και ταυτόχρονα να μην το πολεμάει τόσο κι ο ts...), όσον κι αν τυπικά δεν είναι απόλυτο.
άδικος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Ακόμα & να τελειώσει η καβάτζα γίνεται να μην γράφει 0%.* Ξέρω γίνομαι σπαστικούλης αλλά προσπαθώ να καλύψω όλα τα δυνατά ενδεχόμενα για να'χει υπόψιν ο φίλος edit: *δηλαδή κανένα attribute δεν έχει 100% βάρος στο health
washcloud Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Τί σπαστικούλης ρε τρελλέ, καλά κάνεις και γράφεις αυτά που νομίζεις ως ορθά και πρέποντα. Ειδικά εσύ που είσαι ξεχωριστός γιουζεράς (...μην το πεις πουθενά, αλλά όταν δεν έχω χρόνο και με ρωτάει κανείς με πμ, κατά βάση σε 'σένα και στον Ελφ τους κάνω πάσα. Και νομίζω ότι πολύ καλά κάνω με αυτές τις δυο επιλογές). (...ελπίζω να μην με έχεις για κανέναν βλαμμένο που "δεν γουστάρει αντιρρήσεις", επειδή -και καλά- είμαι ο...δισκάκιας εδώ γύρω...ΟΚ, έχω φάει πολύ χρόνο με δαύτους, αλήθεια είναι - αλλά αν ο άλλος τα λέει σωστά, καμμία αντίρρηση. Κι ας βγαίνω λάθος. Δεν τα ξέρω άλλωστε όλα - το αντίθετο μάλιστα. Κι ούτε είμαι ψωροπερήφανος να μην παραδέχομαι τα λάθη μου...) ...παρ' ολ' αυτά, στο συγκεκριμένο, θα διαφωνήσω. Ή έστω θα...διατυπώσω τις επιφυλάξεις μου. Αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για εμένα για περισσότερα πάνω στο συγκεκριμένο (την κάνω), γι' αυτό θα περιοριστώ στην "δήλωση" ότι "τέλειωμα καβάτζας"=0% health, όπως το έχω καταλάβει εγώ (όχι, δεν έχω λινκς, εμπειρική άποψη είναι, κι αν θες λίγο με τη "λογική" -μου- πάει). Αν ειδικά ξέρεις κάτι πιο συγκεκριμένο, ριχ' το. Καλό σε όλους μας θα κάνει...
άδικος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 ...αλλά όταν δεν έχω χρόνο και με ρωτάει κανείς με πμ, κατά βάση σε 'σένα και στον Ελφ τους κάνω πάσα. Και νομίζω ότι πολύ καλά κάνω με αυτές τις δυο επιλογές). Καλά, εμείς τους στέλνουμε σε εσένα για καλύτερα & εσύ τους γυρίζεις πίσω Δε πάμε καλά (...ελπίζω να μην με έχεις για κανέναν βλαμμένο που "δεν γουστάρει αντιρρήσεις", .... u know me better... Άσε που σε ουσία δεν έχουμε διαφωνήσει πουθενά. Όσο για την λεπτομέρεια που συζητάμε, στα γρήγορα: Το (5) reallocated sector count έχει μέγιστο βάρος 70% (φορ φακτ). Τα άλλα attributes που επηρεάζουν την υγεία είναι: (197) current pending, (198) offline, (196) reallocation event - που περιέργως δε το βλέπω στο table του seagate του φίλου, (7) seek error & (10) spin retry (τους αριθμούς τους βλέπω επί τόπου, δε τους θυμάμαι - μη τρελαθούμε ) Κάθ'ένα από αυτά έχει από 30 μέχρι 70 % μέγιστο, όταν ο τρόπος υπολογισμού υγείας είναι default. Αν επιλέξεις more strict μέθοδο υπολογισμού (από τις προχωρημένες ρυθμίσεις) αλλάζουν τα μέγιστα. Αλλά κανένα δεν ξεπερνά το 70% απ'όσο θυμάμαι. Είναι δηλαδή εντελώς σχετικά. Όταν βρω σχετικό λινκ θα παραθέσω. Βέβαια αυτά δε χρειάζεται να σε απασχολούν maranx. wash πιες & μια μπύρα & για μένα. [..] (196) reallocation event - που περιέργως δε το βλέπω στο table του seagate του φίλου... A! Στους seagate δεν υπάρχει αυτό τελικά απ'ότι βλέπω...
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μμμ; Έχεις δηλαδή δει ποστ (και δεν εννοώ εδώ) που να λέει ότι το HDS αναφέρει συγκεκριμένα percentages...; Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, αλλά ήμουν της εντύπωσης πως μέχρι να πέσει στο 0% η υγεία, αναφέρει πως "δεν είναι δυνατή ακόμη η αντικατάσταση μέσω εγγύησης"...Τεσπα, άμα βρεις (κι αν έχεις όρεξη δηλαδή), πόσταρε τίποτα... (...όσο για την μπύρα, δεν σε πρόλαβα πριν...Την άλλη φορά) (...τί διάλο, πάλι κρεββατωμένος είσαι; )
άδικος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Γενικά από συζητήσεις με τον developer & σχετική ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του. Ήδη περιμένω ενημέρωση του για το σχετικό documentation. Θα ποστάρω μόλις παραλάβω. ...ήμουν της εντύπωσης πως μέχρι να πέσει στο 0% η υγεία, αναφέρει πως "δεν είναι δυνατή ακόμη η αντικατάσταση μέσω εγγύησης"... Έτσι ακριβώς είναι, αυτό ισχύει.
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Ε με καραμπέρδεψες τώρα. (...είναι που είναι "ζόρικο" και το συγκεκριμένο θρεντ...) ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ (...άσε να κρατήσω κανένα εγκεφαλικό κύτταρο για αυριομεθαύριο, γιατί η...καβάτζα μου έχει αρχίσει να ψιλοτελειώνει...)
άδικος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Χαχα ήμανε σίγουρος επειδή έγραψες "αλλά ήμουν της εντύπωσης..." πως επιβεβαιώνοντας σε θα σε μπέρδευα χειρότερα Ορίστε στα πόδια μας ήταν τελικά το help file: http://www.hdsentinel.com/help/en/52_cond.html Ελπίζω να ξεκαθαρίζει μερικά πράγματα Αν βαριέσαι να το μελετήσεις, απλά δώσε βάση σε αυτό: The limit % defines how much % can the attribute decrease the overall health value. For example, if the "Off line uncorrectable sectors" attribute contains 0200 in the "Data" column (which is 512 if converted to decimal value), the heatlh should fall by 512 x 1 = 512 %, but the limit for this attribute is only 70 %. With other words, if the value of the "Off line uncorrectable sectors" is high, the health value of the disk cannot be larger than 30 %. Other problems may decrease the health value more. Βλέπε πχ το παράδειγμα του φίλου που μόλις πόσταρε: http://www.insomnia.gr/topic/510072-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-hds/ Το spin retry count αναφέρεται ως 40! (ouch!) Κανονικά η υγεία του δίσκου θα έπρεπε να πέσει 120%, αλλά φτάνει στο όριο του 60% μονάχα. Οπότε αφού δεν υπάρχουν άλλα σφάλματα η υγεία είναι 40%.
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Σοβαρά, δεν είναι θέμα βαρεμάρας, αλλά δεν είμαι για πολλά-πολλά αυτόν τον καιρό...Εκτιμώς αφάνταστα που άμεσα βρήκες κι όλας αυτό που ενδιαφέρει, αλλά θα το αφήσω για τσεκάρισμα άλλη φορά. Για να μη με χάσετε και δεν έχετε πού να κάνετε πάσες δηλαδή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα