Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Καταρχήν , ήμουν φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πήρα αναβολή στρατού έως το 2021,

Παράτησα την σχολή εκει και τώρα είμαι φοιτητής στην Αγγλια. Θέλω να συνεχίσω την ζωή μου κανονικά εδώ αλλα ταυτόχρονα θέλω να μπορώ να πηγάινω ελεύθερα πίσω στην Ελλάδα(επίσκεψη σε γονείς για πάνω απο 30 μέρες τον χρόνο). 

Τώρα θα ήθελα να μάθω υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγω τον στρατό μεσα σε νόμιμα πλαίσια?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

θεωρεις δηλ.οτι η στρατολογια ειναι συνδεδεμενοι με τα αεροδρομια ?

κατα 99% δεν παιζει τετοιο πραγμα.μεχρι το 2021 δεν θα σε ενοχλησει κανεις.μετα ισως να πανε στην διευθυνση που ειχες δηλωσει

νομιμα πλαισια=φτιαχνεις ιστορικο για αναβολη λογω ψυχολογικων κτλ. κατα 99% θα σου δωσουν ευκολα αυτον τον καιρο αναβολες...στα 3 χρονια παιρνεις μονιμη

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, απο ότι φάινετε θα κάνω ότι είπε ο/η φίλος/η mylo,
Απλα ήθελα να έχω μία ιδέα, αλλα έχω ακόμα 6 χρόνια , αρα :) 

• Like 1
Δημοσ.

Μενεις Αγγλια, το ρισκαρεις για το πανω απο 30 ημερες το χρονο και οταν γινεις 35 χρονων εξαγοραζεις την θητεια και υπηρετεις μονο 45 ημερες. Αυτο νομιζω ισχυει σημερα. Επισεις υπαρχει και η αναβολη για διακεκριμενο επιστημονα που πηρε φιλος μου αλλα εχεις δρομο για εκει...

Δημοσ.

Εδω ειναι ενα κρατος μπάχαλο, δεν βρίσκουν αλλα και αλλα, θα βρουν εσενα.

Μονο αν χρειαστείς κατι απο το ελληνικό δημόσιο ή εμπλακείς εσυ μαζι τους, μονο τοτε ενδέχεται να το αντιληφθούν

Δημοσ.

αλλάζεις υπηκοότητα και τελειώνει η υπόθεση 

Θές να πείς πως αν πάρω την Αγγλική υπηκοότητα δεν θα χρειαστεί να έρθω πίσω Ελλάδα για στρατό, αλλα θα μπορώ να ερχομαι για όσο καιρό θέλω διακοπές για παραδειγμα? 

Δημοσ.

Θες 7 χρονια εργασιας εξω ή 11 χρονια απλης διαμονης,ετσι περνας στην κατηγορια του μονιμου κατοικου εξωτερικου,βεβαια  δεν γλιτωνεις οριστικα αλλα οταν πας 35 ερχεσαι και εξαγοραζεις .Αλλος τροπος δεν υπαρχει.Φυσικα δεν προκειται να σου κανει μηνυση η στρατολογια τοσο ευκολα οποτε μην ανησυχεις για τα αεροδρομια.

Δημοσ.

Για κάποιον με διπλή υπηκοότητα(Ελληνοκαναδική) παίζει τίποτα? Τελειώνω την σχολή σιγά σιγά και θέλω να βγω κατευθείαν έξω για άλλη σχολή και δεν θέλω να με κυνηγάει η στρατολογία.

Δημοσ.

Θές να πείς πως αν πάρω την Αγγλική υπηκοότητα δεν θα χρειαστεί να έρθω πίσω Ελλάδα για στρατό, αλλα θα μπορώ να ερχομαι για όσο καιρό θέλω διακοπές για παραδειγμα? 

Γιατί η Αγγλία δεν είναι εντός ΕΕ; 

Πες πως πρέπει να πας 9 μήνες φυλακή, θα έμπαινες, για να μπορείς να έρχεσαι Ελλάδα διακοπές;

Δημοσ.

παιδια δεν παιζει ρολο ποσες υπηκοοτητες εχεις.Εφοσον εισαι ελληνας πολιτης κανεις θητεια-τελεια και παυλα.Τωρα αν καποιος δεν εχει γραφτει στα μητρωα ή δεν εχει βγαλει ποτε ταυτοτητα αλλα κινειται με το διαβατηριο της αλλης υπηκοοτητας του αυτο ειναι αλλο θεμα...τυχης.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια δεν παιζει ρολο ποσες υπηκοοτητες εχεις.Εφοσον εισαι ελληνας πολιτης κανεις θητεια-τελεια και παυλα.Τωρα αν καποιος δεν εχει γραφτει στα μητρωα ή δεν εχει βγαλει ποτε ταυτοτητα αλλα κινειται με το διαβατηριο της αλλης υπηκοοτητας του αυτο ειναι αλλο θεμα...τυχης.

σορρυ αλλα επειδη μ'αφορα και μενα το θεμα αυτο τι εννοεις; αν δεν εχει καποιος ελληνικη ταυτοτητα και ερχετε με ξενο διαβατηριο μπορει να ρχετε πανω απο 30 μερες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...