Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

που το βρηκες αυτο?

γιατι εμενα δε μου φαινεται σωστο

Aν θυμάμαι καλά ισχύει ότι το δέυτερο μέλος είναι γενικά μεγάλυτερο ή ίσο από το πρώτο. Και ρωτάω σε ποιές περιπτώσεις  ισχύει η ισότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για το πότε μπορείς να σπάσεις την ολοκλήρωση σου έτσι. Χωρίς να το ψάξω αν με ρωτούσαν και έπρεπε να απαντήσω θα έλεγα ποτέ ή για κάποιες πολύ συγκεκριμένες συναρτήσεις.

Μπορεις ωστόσο πάντα να την σπάσεις έτσι, στην περίπτωση που είχες διπλό ολοκλήρωμα ως προς x και y και οι συναρτήσεις σου ήταν f(x) και g(y). (Τα x και y θα ήταν dummy indices και απλά θα περνούσες την μία ολοκλήρωση έξω σαν σταθερό αριθμό)

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για το πότε μπορείς να σπάσεις την ολοκλήρωση σου έτσι. Χωρίς να το ψάξω αν με ρωτούσαν και έπρεπε να απαντήσω θα έλεγα ποτέ ή για κάποιες πολύ συγκεκριμένες συναρτήσεις.

ναι το ποτε ειναι σωστο, τα γινομενα ολοκληρωνονται "κατα παραγοντες"

(και γι αυτο ειπα και πριν οτι δε μου φαινεται σωστο)

αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι αν ο TS ψαχνει δυο συγκεκριμενες συναρτησεις που μπορουσε να ισχυει αυτο

(του τυπου f(x)=0 και g(x)=0 αλλα αυτο ειναι καπως αυτονοητο)

Δημοσ.

δεν ειναι 0 τα δυο παραπανω

ολοκληρωσε τα με ορια το απειρο ;)

πάντως πρεπει να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις και κάποιος γενικός κανόνας που ισχύει η ισότητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...