Προς το περιεχόμενο

Εκτελωνισμός και έξοδα


XristosP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Είχα σκοπό να παραγγείλω από το Ebay μια οθόνη για το κινητό μου καθώς την έσπασα (το κινητό είναι το Samsung galaxy s3).Επέλεξα το προϊόν μου με κόστος 73 ευρώ + τα μεταφορικά της DHL άλλα 20 ευρώ.Προφανώς και το ανταλλακτικό μου θα περάσει από τελωνείο και θα πρέπει να πληρώσω κάποια χρήματα εξτρά.Ξέρει κανείς πόσο θα είναι το ποσό αυτό και τι διαδικασία ακολουθείται ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν λες από ποια χώρα το έχεις παραγγείλει και αν η DHL είναι η courier ή το ταχυδρομείο.

Αν είναι η courier, τότε θα περάσει από τελωνείο οπωσδήποτε και, αν το δέμα έρχεται από τρίτη χώρα, θα πληρώσεις εκτός από ΦΠΑ και αποθήκευτρα και θα σου ζητήσουν και αμοιβή εκτελωνιστή, εκτός αν το εκτελωνίσεις μόνος σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι από την Κίνα και η DHL είναι κούριερ.Εγώ το έχω παραγγείλει από Θεσσαλονίκη άρα θα έρθει στα τελωνεία εδώ στη Θεσσαλονίκη;Υπάρχει κάποια διευκρίνιση για την τιμή;Διάβασα πως αν η αξία είναι κάτω των 45 ευρώ δεν έχω πρόβλημα.Ισχύει; Ορίστε και το σχετικό λίνκ http://techblog.gr/internet/eett-customs-greece-8773/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 45 ευρώ είναι το όριο της ατέλειας για εισαγωγή αντικειμένων μη εμπορικού χαρακτήρα. Αλλά τα όρια υπολογίζονται στην αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλεια). Επομένως, η αξία των 93 ευρώ περιλαμβάνεται στην κατηγορία που πληρώνεις ΦΠΑ και μικροέξοδα αλλά η κατάσταση μπερδεύεται λόγω της εταιρείας courier.

 

Αναλυτικά στοιχεία για τον εκτελωνισμό θα βρεις στο κεφάλαιο 8 του σχετικού οδηγού της υπογραφής μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και να προσθέσω οτι ο εκτελωνισμός της dhl γίνεται στην Αθήνα. Φροντισε να παρακολουθείς την αποστολή (μεσω του tracking number) και αν σκαλώσει στο Ελ Βενιζέλος πάρε τους τηλέφωνο. Όσο καθυστερείς χρεώνουν αποθήκευτρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...