Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάστηκε να κάνω ένα τυπικό καρδιογράφημα και είπα να το κάνω σε ιατρείο συμβλεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ για να μην τρέχω σε νοσοκομεία και πολυιατρεία.

Πήρα κάποια τηλέφωνα σε γιατρούς που βρήκα στο site του ΕΟΠΥΥ και οι περισσότεροι δεν είχαν κενό ραντεβού. Ρώτησα σε 2 από αυτούς αν χρεώνουν κάτι για το καρδιογράφημα και μου είπαν όχι.

Τελικά βρήκα ραντεβού σε κάποιον τον οποίο δεν είχα ρωτήσει τηλεφωνικά αν χρεώνει κάτι επιπλέον θεωρώντας αυτονόητο πως δεν χρεώνουν για καρδιογράφημα. Τελικά όμως με χρέωσε 10 ευρώ, δίνοντάς μου και απόδειξη.

Το ποσό δεν είναι μεγάλο και ο γιατρός ήταν πολύ καλός. Θέλω όμως να ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ή θα έπρεπε να καλύπτομαι πλήρως μόνο με το βιβλιάριο. Γνωρίζει κανείς?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι συμβεβλημενοι ιατροι με τον ΕΟΠΥΥ εξεταζουν δωρεαν (με το βιβλιαριο) συγκεκριμενα ραντεβου την εβδομαδα. Τους πρωτους 50. Απο εκει και πανω ο ασθενης πληρωνει απο την τσεπη του την επισκεψη.

Αυτα μεχρι σημερα. Απο εδω και περα κανεις δεν ξερει. Λογικα οι ιδιωτες γιατροι θα ειναι ολοι επι πληρωμη. Δωρεαν (με κοστος 5 ευρω, οχι τελειως δωρεαν) στα εξωτερικα ιατρεια των νοσοκομειων. Με ραντεβου. Ενα μηνα μετα στην καλυτερη, 2-3 μηνες μετα για εξειδικευμενο ιατρειο με πολυ κοσμο.

Να χαιρομαστε τη δωρεαν δημοσια υγεια μας.

Δημοσ.

Οι συμβεβλημενοι ιατροι με τον ΕΟΠΥΥ εξεταζουν δωρεαν (με το βιβλιαριο) συγκεκριμενα ραντεβου την εβδομαδα. Τους πρωτους 50. Απο εκει και πανω ο ασθενης πληρωνει απο την τσεπη του την επισκεψη.

Αυτα μεχρι σημερα. Απο εδω και περα κανεις δεν ξερει. Λογικα οι ιδιωτες γιατροι θα ειναι ολοι επι πληρωμη. Δωρεαν (με κοστος 5 ευρω, οχι τελειως δωρεαν) στα εξωτερικα ιατρεια των νοσοκομειων. Με ραντεβου. Ενα μηνα μετα στην καλυτερη, 2-3 μηνες μετα για εξειδικευμενο ιατρειο με πολυ κοσμο.

Να χαιρομαστε τη δωρεαν δημοσια υγεια μας.

Ναι, αλλά ρώτησα κάτι τελείως διαφορετικό. Ρώτησα αν με το υπάρχον σύστημα το καρδιογράφημα συμπεριλαμβάνεται στις παροχές ενός συμβεβλημενου με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό όταν είσαι στους 200 τον μήνα ασθενείς ή αν χρεώνεται με τα επιπλέον 10 ευρώ που μου ζήτησε.

Δημοσ.

Ναι, αλλά ρώτησα κάτι τελείως διαφορετικό. Ρώτησα αν με το υπάρχον σύστημα το καρδιογράφημα συμπεριλαμβάνεται στις παροχές ενός συμβεβλημενου με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό όταν είσαι στους 200 τον μήνα ασθενείς ή αν χρεώνεται με τα επιπλέον 10 ευρώ που μου ζήτησε.

Έχω κάνει κ καρδιογραφημα και υπέρυχο και τεστ κοπωσεωσ δωρεάν αλλα είχα κλείσει ραντεβού 15 μέρες πριν οπότε ήμουν στους 200 τυχερούς :P

Δημοσ.

Έχω κάνει κ καρδιογραφημα και υπέρυχο και τεστ κοπωσεωσ δωρεάν αλλα είχα κλείσει ραντεβού 15 μέρες πριν οπότε ήμουν στους 200 τυχερούς :P

Μα κι εγώ στους 200 ήμουν, αφού τον ρώτησα απ το τηλέφωνο αν δέχεται με ΕΟΠΥΥ και ζήτησε το βιβλιάριό μου και έκανε κάτι στο pc, άρα με δέχτηκε μέσω ΕΟΠΥΥ και διαφορετικά θα όφειλε να μου το πει.

Όμως μου ζήτησε και 10 ευρώ "για το καρδιογράφημα" όπως είπε και για τα οποία μου έδωσε και απόδειξη οπότε θέλω να ξέρω αν όντως το καρδιογράφημα δεν περιλαμβάνεται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ και το πληρώνεις επιπλέον ή αν ο γιατρός απλά μου έφαγε 10 ευρώ.

Δημοσ.

Χρειάστηκε να κάνω ένα τυπικό καρδιογράφημα και είπα να το κάνω σε ιατρείο συμβλεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ για να μην τρέχω σε νοσοκομεία και πολυιατρεία.

Πήρα κάποια τηλέφωνα σε γιατρούς που βρήκα στο site του ΕΟΠΥΥ και οι περισσότεροι δεν είχαν κενό ραντεβού. Ρώτησα σε 2 από αυτούς αν χρεώνουν κάτι για το καρδιογράφημα και μου είπαν όχι.

Τελικά βρήκα ραντεβού σε κάποιον τον οποίο δεν είχα ρωτήσει τηλεφωνικά αν χρεώνει κάτι επιπλέον θεωρώντας αυτονόητο πως δεν χρεώνουν για καρδιογράφημα. Τελικά όμως με χρέωσε 10 ευρώ, δίνοντάς μου και απόδειξη.

Το ποσό δεν είναι μεγάλο και ο γιατρός ήταν πολύ καλός. Θέλω όμως να ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ή θα έπρεπε να καλύπτομαι πλήρως μόνο με το βιβλιάριο. Γνωρίζει κανείς?

Πριν απο 5 μηνες,ειχαμε κανει ολη η οικογενεια (εγω,η γυναικα μου και οι 2 μικρες κορες μου), προληπτικη εξεταση (καρδιογραφημα και υπερηχο).Ειχαμε πληρωσει  συνολο 40 ευρω (10 ευρω ο καθενας).Δεν γνωριζω,αν καλυπτομαστε πληρως απο το βιβλιαριο ή ισχυουν τα παραπανω που εχουν ειπωθει.Ομως για να εδωσες και συ το 10αρικο,δεν το βλεπω συμπτωση...

Δημοσ.

Ομως για να εδωσες και συ το 10αρικο,δεν το βλεπω συμπτωση...

Απλά με υποψίασε το γεγονός πως δύο άλλοι γιατροί μου είπαν τηλεφωνικά πως δεν πληρώνω κάτι επιπλέον για καρδιογράφημα.

Επίσης ο paylidis είπε πως κι αυτός δεν πλήρωσε και μάλιστα για περισσότερες παροχές.

Άρα πιθανώς να μας έκλεψαν κι εμένα κι εσένα.

• Like 1
Δημοσ.

An inside info. Μπορεί το όριο να είναι στους 200, αλλά πολλοί ΛΕΝΕ πως έχουν συμπληρώσει αλλά δεν. Αν δεν έχει συμπληρώσει και ζητάει επίσκεψη γίνεται καταγγελία. Βέβαια, άντε ο καθένας να ξέρει αν έχει συμπληρώσει ο γιατρός ή όχι.<br><br>

Sent from my GT-I9305 using Insomnia

• Like 3
Δημοσ.

Απλά με υποψίασε το γεγονός πως δύο άλλοι γιατροί μου είπαν τηλεφωνικά πως δεν πληρώνω κάτι επιπλέον για καρδιογράφημα.

Επίσης ο paylidis είπε πως κι αυτός δεν πλήρωσε και μάλιστα για περισσότερες παροχές.

Άρα πιθανώς να μας έκλεψαν κι εμένα κι εσένα.

εχει και ενα χρονο που πηγα εγω μπορει να αλλαξε κάτι ενδιάμεσα.. το εχουν χέσει παντως, λενε συμβεβλημένοι και δεχόμεστε κανονικά αλλα ζητανε και δεκάευρω; δε καταλαβα τους ρουφιάνους...

Δημοσ.

θα γίνεται μέχρι να ξυπνήσει ο κόσμος και να αρχίσει να ψάχνει τα δικαιώματά του, και κατόπιν να τα διεκδικεί. Στο site του ΕΟΠΥΥ  μπορεί κανείς να βρει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (φακς που λένε και στο χωριόμ), τηλέφωνο επικοινωνίας για απορίες - καταγγελίες, καθώς και το ΦΕΚ με ολόκληρο τον ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας) όπου αναφέρονται λεπτομερώς (μερικές φορές όχι και τόσο κατανοητώς όμως) όλες οι παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους και όλες οι υποχρεώσεις των συμβεβλημένων ιδιωτών, όρεξη να έχεις να διαβάζεις.

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά εφόσον ήσουν ενημερωμένος ότι δεν έχεις να πληρώνεις τίποτα, γιατί δεν ρώτησες τον γιατρό να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που σου ζητάει να πληρώσεις; Ίσως να είναι η νόμιμη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην εξέταση (στο καρδιογράφημα δηλαδή), όπως πχ υπάρχει συμμετοχή 15% επί του κρατικού τιμολογίου στις ακτινογραφίες, τα υπερηχογραφήματα κλπ κλπ, δεν ξέρω σίγουρα αν το καρδιογράφημα συμπεριλαμβάνεται στις διαγνωστικές εξετάσεις με 15% συμμετοχή, ή και με 25% μπορεί,  ο ΕΚΠΥ θα το αναφέρει. Ίσως πάλι απλά να σε έκλεψε.

Λύκοι πάντως θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα.

Δημοσ.

θα γίνεται μέχρι να ξυπνήσει ο κόσμος και να αρχίσει να ψάχνει τα δικαιώματά του, και κατόπιν να τα διεκδικεί. Στο site του ΕΟΠΥΥ  μπορεί κανείς να βρει συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις (φακς που λένε και στο χωριόμ), τηλέφωνο επικοινωνίας για απορίες - καταγγελίες, καθώς και το ΦΕΚ με ολόκληρο τον ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας) όπου αναφέρονται λεπτομερώς (μερικές φορές όχι και τόσο κατανοητώς όμως) όλες οι παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους και όλες οι υποχρεώσεις των συμβεβλημένων ιδιωτών, όρεξη να έχεις να διαβάζεις.

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά εφόσον ήσουν ενημερωμένος ότι δεν έχεις να πληρώνεις τίποτα, γιατί δεν ρώτησες τον γιατρό να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που σου ζητάει να πληρώσεις; Ίσως να είναι η νόμιμη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην εξέταση (στο καρδιογράφημα δηλαδή), όπως πχ υπάρχει συμμετοχή 15% επί του κρατικού τιμολογίου στις ακτινογραφίες, τα υπερηχογραφήματα κλπ κλπ, δεν ξέρω σίγουρα αν το καρδιογράφημα συμπεριλαμβάνεται στις διαγνωστικές εξετάσεις με 15% συμμετοχή, ή και με 25% μπορεί,  ο ΕΚΠΥ θα το αναφέρει. Ίσως πάλι απλά να σε έκλεψε.

Λύκοι πάντως θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα.

Ναι είναι αλήθεια πως φέρθηκα σαν πρόβατο επειδή αιφνιδιάστηκα.

Μου είχαν πει, όπως προείπα, απ το τηλέφωνο 2 άλλοι γιατροί ότι δεν πληρώνω τιποτα. Έριξα μια ματιά στα φακς που λες αλλά δεν βρήκα κάτι και δεν έκατσα να διαβάσω όλο το ΦΕΚ μήπως και το βρω εμπιστευόμενος αυτό που μου είπαν οι 2 γιατροί τηλεφωνικά.

Ξαναβλέποντας το ΦΕΚ συνεχίζω να μην βρίσκω το συγκεκριμένο που με ενδιαφέρει.

Όταν μου ζήτησε να τα σκάσω "για το καρδιογράφημα" δεν ρώτησα ως πρόβατο για να μην τον προσβάλώ μιας και δεν ήξερα τι έπαιζε ακριβώς ως προς το θέμα. Κακώς φυσικά, αλλά οταν δεν ξέρεις κάτι διστάζεις να την πεις στον άλλον.

Και δεν πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός πως μπορεί εγώ να είχα την δυνατότητα να διαβάσω το ΦΕΚ από πριν και να μην το διάβασα αλλά τι γίνεται με τις γιαγιάδες και τους παππούδες που είναι έτσι κι αλλιώς πρόβατα? Μερικές ομάδες πληθυσμών, όπως τα άτομα μεγάλης ηλικίας ή χαμηλής μόρφωσης θα είναι πάντα πρόβατα απέναντι σε τέτοιου είδους άτομα.

Λύκοι θα υπάρχουν όσο ο βοσκός τους ανέχεται, γιατί πρόβατα θα υπάρχουν πάντα.

Τελικά γνωρίζει κανείς?

Δημοσ.

οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι, όντως. Και δυστυχώς ο βοσκός όχι μόνο δεν τους προστατεύει, αλλά πολλές φορές τους δίνει δώρο στον λύκο. Νέοι άνθρωποι όμως σαν εμάς δεν έχουν δικαιολογία, απλά βαριούνται να ψάξουν.

Έλα, στο βρήκα. Ήταν στην σελίδα 20 του pdf με τον ΕΚΠΥ. Σε κλέψανε.

2013-12-14_162733_zpsd99f8558.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κλέψανε.

Καλή φάση.

Και τώρα τι κάνει ο σοβαρός ο άνθρωπος?

Καταγγελία ή το ξεχνάει και είναι περισσότερο προσεκτικός την επόμενη φορά?

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Και τώρα τι κάνει ο σοβαρός ο άνθρωπος?

Καταγγελία ή το ξεχνάει και είναι περισσότερο προσεκτικός την επόμενη φορά?

Από τη στιγμή που πιστεύεις ότι εξαπατήθηκες, οφείλεις να καταγγείλεις στις αρμόδιες αρχές την έκνομη πράξη. Διαφορετικά συμβάλλεις με τον τρόπο σου στη διαιώνιση παρόμοιων καταστάσεων, επιβραβεύοντας με το 10ευρο (έστω μείον τους φόρους αφού σου έκοψε απόδειξη) τον κλέφτη καρδιολόγο.

Για να μπορέσω όμως να ολοκληρώσω τον συλλογισμό μου και να σου δώσω μια όσο μπορώ πιο έγκυρη απάντηση στην απορία σου, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο "χρειάστηκε να κάνω ένα τυπικό καρδιογράφημα", όπως γράφεις;

Δημοσ.

Για να μπορέσω όμως να ολοκληρώσω τον συλλογισμό μου και να σου δώσω μια όσο μπορώ πιο έγκυρη απάντηση στην απορία σου, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο "χρειάστηκε να κάνω ένα τυπικό καρδιογράφημα", όπως γράφεις;

Ναι, έχω κάποιο ρευματολογικό πρόβλημα εδώ και λίγο καιρό και ο ρευματολόγος σκεπτόμενος μια πιθανή θεραπεία που ίσως εφαρμόσει χρειαζόταν να δει ένα καρδιογράφημα.

Γιατί όμως? Παίζει ρόλο ο λόγος που θέλω να εξεταστώ για το αν θα είναι δωρεάν? Δηλαδή αν ήταν προληπτικός έλεγχος δεν θα το δικαιούμουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...