dr lag Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 funbreaker, Συμμετείχα στη συζήτηση που άνοιξες με μοναδικό σκοπό να σε βοηθήσω να λύσεις την απορία που εκφράζεις στον τίτλο του thread, αλλά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πότε σου έδωσα το δικαίωμα να με προσβάλλεις... Ξεκίνησες με μια λογική απορία: Καλύπτει το Δημόσιο τη δαπάνη της τάδε παρεχόμενης υπηρεσίας; Ο leftermann σου έδωσε τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ. Ο Parsifal πρότεινε τον πλέον επίσημο τρόπο για να ξεδιαλύνεις τους προβληματισμούς σου. Κι εγώ με τη σειρά μου είχα όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε, αρκεί να ξεφεύγαμε από την αισθητική των πρωινών τηλεπαραθύρων, πιάνοντας το θέμα από την αρχή όπως σου είπα. Εσύ όμως παρασυρμένος από τις συνηθισμένες κραυγές που ακούγονται στο forum μόλις ακουστεί η λέξη γιατρός, ερμήνευσες το απόσπασμα του ΕΚΠΥ έτσι όπως θα ικανοποιούσε το θυμικό σου κι όχι με βάση τη λογική και τις υπόλοιπες διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ (που προφανώς αγνοείς ή ακόμα χειρότερα σε βολεύει να μην ξέρεις). Μόλις δε, “υποπτεύθηκες” πως είμαι γιατρός (αν και η υποψία ήταν περιττή καθώς στο profil μου και σε αντίθεση με σένα, περιγράφω με ακρίβεια την ιδιότητα μου ώστε ο συνομιλητής μου να ξέρει με ποιον μιλάει), με καλείς να απολογηθώ για τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας. Και παίρνονας αφορμή από αυτό το τελευταίο, επειδή βλέπω το dr στο username σου και υποπτεύομαι πως είσαι γιατρός θέλω να ρωτήσω γιατί έχετε την τάση εσείς οι γιατροί να υπερασπίζεστε τους κακούς συναδέλφους σας? Συχνά σε συζητήσεις για αυθαιρεσιές γιατρών, είτε λόγω κακού επαγγελματισμού, είτε λόγω ανήθικών και παράνομων δράσεων πάντα πετάγεται ένας γιατρός να τους υπερασπιστεί και να δικαιολογήσει το παράλογο. Θεωρείς πως κάνετε καλό στον κλάδο έτσι ή κακό? Μήπως θα έπρεπε να περιθωριοποιείτε τέτοια άτομα που χαλάνε την εικόνα του κλάδου σας αντί να ψάχνετε τρόπους να υπερασπίστείτε κάτι παράλογο? Μου κάνει εντύπωση πραγματικά. Και μένα μου κάνει εντύπωση πραγματικά, το ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να με συγκαταλέγεις στους υπερασπιστές ανήθικων και παράνομων δράσεων και μάλιστα με bold γράμματα, μήπως και ξεφύγει από κανένα μάτι το τσουβάλιασμα που επιχειρείς. Θα σου θυμίσω μόνο το πρώτο μου post στη συζήτηση, γιατί όπως φαίνεται παρασυρμένος από τον οίστρο νεοφώτιστου δημοσιογραφίσκου του Τριανταφυλλόπουλου, ξέχασες τι είχα γράψει: Από τη στιγμή που πιστεύεις ότι εξαπατήθηκες, οφείλεις να καταγγείλεις στις αρμόδιες αρχές την έκνομη πράξη. Διαφορετικά συμβάλλεις με τον τρόπο σου στη διαιώνιση παρόμοιων καταστάσεων, επιβραβεύοντας με το 10ευρο (έστω μείον τους φόρους αφού σου έκοψε απόδειξη) τον κλέφτη καρδιολόγο.
doctorkostis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό (ολίγον), η επίσκεψη σε απογευματινό ιατρείο νοσοκομείου (για ανασφάλιστο) πόσο πάει ξέρει κανείς? απο 45 ως 80-90 ευρω αναλογα με τη βαθμιδα του γιατρου που θα σε εξετασει. Ανεξαρτητως ασφαλειας, δεν καλυπτεται απο ταμεια το απογευματινο ραντεβου.
funbreaker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) funbreaker, Συμμετείχα στη συζήτηση που άνοιξες με μοναδικό σκοπό να σε βοηθήσω να λύσεις την απορία που εκφράζεις στον τίτλο του thread, αλλά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πότε σου έδωσα το δικαίωμα να με προσβάλλεις... dr lag Σε ευχαριστώ για την καλή σου πρόθεση να με βοηθήσεις να λύσω την απορία μου. Αν σε παρεξήγησα με συγχωρείς μιας και αυτό συνέβει γιατί δεν διέκρινα στην απάντηση σου την παραμικρή αναφορά για την ουσία της απορίας μου, αν δηλαδή ο συγκεκριμένος γιατρός κίνήθηκε νόμιμα ή όχι, αλλά τα στοιχεία που διέκρινα ήταν: Ο έμμεσος χαρακτηρισμός μου ως υπερβολικο επειδή το ποσό ήταν μικρό (λες και πρέπει να περιμένω να με ξανακλέψει περισσότερο ή να κλέψει τον επόμενο για να διαμαρτυρηθώ) Η απόπειρα απαχαρακτηρισμού του ως κλέφτη γιατί η λέξη αυτή υπάγεται στο ποινικό δίκαιο (!) (λες και η παρανομία που έκανε δεν υπάγεται εκεί ή πως πρέπει να κλέψει κανείς από ένα ποσό και πάνω για να χαρακτηριστεί έτσι). Η παρότρυνση "αν νιώθω αδικημένος" να τον σκίσω και να στείλω φουσκωτούς να τον δείρουν (λες και θα πρέπει να δράσω με κριτήριο το πως νιώθω εγώ για ένα μονοσήμαντο γεγονός που είτε παρανόμησε είτε όχι, και δεν μπαίνεις καν στην εξέταση της ουσίας του αν έπρεπε να με χρεώσει ή όχι με βάση τους κανόνες, σχόλιο ειρωνικό ειδικά στο σημείο "να στείλω φουσκωτούς να τον δείρουν για τα 10 ευρώ για να μην ξανακάνει καρδιογράφημα σε πρόβατα και γιαγιάδες". Η άποψη πως επειδή έκοψε απόδειξη η άλλη του παρανομία ακυρώνεται. Η άποψη πως αν δεν έπρεπε να με χρεώσει δεν πειράζει στην περίπτωση που δεν χρέωσε και τον ΕΟΠΥΥ χωρίς να γνωρίζεις αν χρέωσε και τους δύο, χωρίς να προβληματίζεσαι γιατί δεν με ενημέρωσε από πριν ότι έχει συμπληρώσει τους 200 ασθενέις ενώ τον είχα ρωτήσει, που προφανώς δεν τους συμπλήρωσε γιατί μου ζήτησε το βιβλιάριο για να χρεώσει την επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ κτλ, όπως τα γράφω στα προηγούμενα posts μου.) Η άποψη πως επειδή μου φέρθηκε με επαγγελματισμό έχει δικαίωμα να με κλέψει οπότε και να παραβλέψω την παρανομία του. Η άποψη πως επειδή πλήρωσε από την τσέπη του τον παράνομο εξοπλισμο που χρησιμοποιεί στην δουλειά του να φανώ ανεκτικός στην πιθανή κλοπή του. Η άποψη πως επειδή η ζωή είναι ακριβή γενικά και οι υπηρεσίες σε όλους τους κλάδους χρεώνονται ακριβά, ακόμη και από αποφοίτους ΙΕΚ να το ανεχτώ στην περίπτωση που με χρέωσε ενώ δεν έπρεπε επειδή το ποσό είναι χαμηλο. Προφανώς δεν καταλαβαίνεις αυτό που είπα τόσες φορες, πως μπορεί να κάνει το ίδιο με μεγαλύτερες χρεώσεις για άλλες εξετάσεις, και σε άλλους ασθενείς και αν το κανει συστηματικά να βγάζει έναν 2ο ή τρίτο μισθό. Φυσικά δεν ξέρω τι ισχύει αλλά η παρότρυνση να ξεχάσω μια παρανομία επειδή μου έκλεψε λίγα δεν μου αρέσει καθόλου. Το εντυπωσιακό κλείσιμο με την υπόννοια πως είμαι υπερβολικός και πρέπει να αναθεωρήσω, χωρίς φυσικά τόση ώρα σε όλα τα παραπάνω να εξεταστεί στο παραμικρό το αν παρανόμησε η όχι ο συνάδελφος αλλά να παραθέτονται μόνο επιχειρήματα προς δικαιολόγησή του. Επειδή δεν σκοπεύω να βγω τρελός για το αν αυτά ακριβώς ανέφερες ή όχι, παραθέτω το κάθε σημείο αριθμημένο μέσα στο spoiler. Αγαπητέ funbreaker, μαζί σου με τα χίλια στον αγώνα για να πατάξουμε την ανομία σ' αυτή τη χώρα, αλλά μήπως ξεφεύγουμε λιγάκι στη συγκεκριμένη περίπτωση; (1) "Κλέφτης" "να τον δώσεις" χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν σε περιπτώσεις του κοινού ποινικού δικαίου. (2) Δε λέω, αν νοιώθεις έτσι σκίστον ή ακόμα καλύτερα στείλε δυο φουσκωτούς να του σπάσουν τα δάχτυλα να μην ξανακάνει καρδιογράφημα σε πρόβατα και ανήμπορες γριές.(3) Αλλά τέτοιος απατεώνας που να εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για 10€, ξέρω 'γω... δεν μου κολλάει. (4) Από την άλλη 10€ η αμοιβή του αν σε χρέωνε στον ΕΟΠΥΥ, 10€ σου πήρε κι εσένα - τέτοιου μεγέθους απάτη για να κερδίσει τι; Εκτός κι αν άκουσε τον υπουργό που λέει ότι θέλει να τα πάρει από τους φαρμακοβιομήχανους και να τα μοιράσει στο λαό, σε έκοψε κι εσένα ματσό, οπότε σκέφτηκε να μην χρεώσει το κράτος με την παχυλή αμοιβή του και να ξεπαραδιάσει εσένα.(5) Αναφέρεις επίσης ότι έμεινες απόλυτα ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που σου παρείχε, (6)χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που τον έχει πληρώσει από την τσέπη του(7) κι όμως σε χρέωσε με το εξευτελιστικό κρατικό τιμολόγιο(1), καθόλα νόμιμος κι απέναντι στην εφορία.(4) Αλήθεια, έχεις πληρώσει ποτέ για τις υπηρεσίες που σου παρείχε κάποιος πτυχιούχος (έστω και ΙΕΚ) λιγότερα; (8) Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα πιάσουμε λιγάκι όλα από την αρχή, τι λες;(9) Τώρα με βάση τα παραπάνω: Αν ασχολήθηκες γράφοντας έστω και μια λέξη σχετικά με την ουσία του ερωτήματος, δηλαδή αν παρανόμησε ή όχι (που ως συνάδελφος πιθανώς να είσαι και πιο σχετικός ως προς την απάντηση) κι εγώ δεν το είδα τότε με συγχωρείς που σε παρεξήγησα. Και το λέω γιατι όπως ανέφερες έγραψες το post σου για να βοηθήσεις να λυθεί η συγκεκριμένη απορία μου, αν δηλαδή δικαιούμαι δωρεάν καρδιογράφημα ή όχι. Αν δεν προσπάθησες να υπερασπιστείς την πράξη του συναδέλφου σου με τα παραπάνω σημεία τότε με συγχωρείς και πάλι που σε παρεξήγησα. Δυστυχώς αναγκάστηκα να γίνω υπεραναλυτικός σε βαθμό αηδίας για δείξω τις έκδηλες απόψεις που έγραψες. Ξεκίνησες με μια λογική απορία: Καλύπτει το Δημόσιο τη δαπάνη της τάδε παρεχόμενης υπηρεσίας; Ο leftermann σου έδωσε τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ. Ο Parsifal πρότεινε τον πλέον επίσημο τρόπο για να ξεδιαλύνεις τους προβληματισμούς σου. Κι εγώ με τη σειρά μου είχα όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε, αρκεί να ξεφεύγαμε από την αισθητική των πρωινών τηλεπαραθύρων, πιάνοντας το θέμα από την αρχή όπως σου είπα. Ευχαριστώ τα παιδιά που αναφέρεις για την βοήθεια και ευχαριστώ κι ευχαριστώ κι εσένα για την θέλησή σου να το συζητήσουμε. Εγώ αυτό που είπα και παρεξηγήθηκες είναι πως διέκρινα μια τάση δικαιολόγησης και συμβουλής παράβλεψης του γεγονότος. Το γιατί το διέκρινα το δικαιολογώ παραπάνω κι αν σε παρεξήγησα με συγχωρείς. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρίνεις το thread μου με μια πολύ συγκεκριμένη απορία με τα τηλεπαράθυρα. Επειδή δηλαδή η θεματολογία του είναι σχετική με ενδεχόμενη απάτη συναδέλφου αυτόμάτως υπάγεται στην κατηγορία τηλεπαραθύρων? Διέκρινες κάποιο ξεκατίνιασμα στον λόγο μου? Νομίζω πως προσπαθώ να είμαι προσεκτικός και ακριβολόγος σε κάθε μου έκφραση σε βαθμό αηδίας εκτός αν σε πείραξε το κλέφτης το οποίο δεν καταλαβαίνω σε τι δεν είναι ακριβές αν ισχύει η παρανομία. Ελπίζω ο χαρακτηρισμός αυτός να μην είναι απλά μια εύκολη λύση για κάτι που δεν μας αρέσει να εκφράζεται. Εσύ όμως παρασυρμένος από τις συνηθισμένες κραυγές που ακούγονται στο forum μόλις ακουστεί η λέξη γιατρός, ερμήνευσες το απόσπασμα του ΕΚΠΥ έτσι όπως θα ικανοποιούσε το θυμικό σου κι όχι με βάση τη λογική και τις υπόλοιπες διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ (που προφανώς αγνοείς ή ακόμα χειρότερα σε βολεύει να μην ξέρεις). Δεν είμαι συνεπαρμένος από τίποτα από όσα αναφέρεις. Ίσα ίσα που ανέφερα πως μου είναι πολυ δυσάρεστη κάποια ενδεχόμενη καταγγελία. Εγώ πιθανώς να ερμήνευσα λανθασμένα τις διατάξεις που αναφέρεις αλλά εσύ που είσαι και του χώρου δεν είπες το παραμικρό ώστε να μας βοηθήσεις να ξεπεράσουμε την παρερμηνεία αλλά προσπάθησες να δικαιολογήσεις την πράξη με άλλες άσχετες με τις διατάξεις σκέψεις και απόψεις (δες στο spoiler) μη εξετάζοντας καν αν υπάρχει παρανομία ή όχι. Τώρα το γιατί με βολεύει να αγνοώ ή να μην ξέρω δεν καταλαβαίνω. Πιστεύεις δηλαδή πως την βρίσκω με το να κράζω γιατρούς και αγνοώ επίτηδες τις διατάξεις ή τις παρερμηνεύω επίτηδες για να ασκήσω αυτό μου το hobby? Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο? (!) Μόλις δε, “υποπτεύθηκες” πως είμαι γιατρός (αν και η υποψία ήταν περιττή καθώς στο profil μου και σε αντίθεση με σένα, περιγράφω με ακρίβεια την ιδιότητα μου ώστε ο συνομιλητής μου να ξέρει με ποιον μιλάει), με καλείς να απολογηθώ για τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας. Ε δεν είδα το προφίλ σου, δεν καταλαβαίνω την υπόννοια για μένα, δεν υπήρξε μέχρι τώρα η ανάγκη να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία μου αλλά αν τα θες σου είναι διαθέσιμα όποτε τα θες. Δεν σε καλώ να απολογηθείς για την πράξη του συναδέλφου σου φυσικά, που το είδες αυτό. Έκρινα την τάση σου να τον υπερασπιστείς (δες spoiler) χωρίς καν να εξετάσεις αν παρανόμησε. Και μένα μου κάνει εντύπωση πραγματικά, το ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να με συγκαταλέγεις στους υπερασπιστές ανήθικων και παράνομων δράσεων και μάλιστα με bold γράμματα, μήπως και ξεφύγει από κανένα μάτι το τσουβάλιασμα που επιχειρείς. Θα σου θυμίσω μόνο το πρώτο μου post στη συζήτηση, γιατί όπως φαίνεται παρασυρμένος από τον οίστρο νεοφώτιστου δημοσιογραφίσκου του Τριανταφυλλόπουλου, ξέχασες τι είχα γράψει: Δεν καταλαβαίνω που είδες να σε συγκαταλέγω εσένα σε τέτοιες πράξεις. Το μόνο που έκρινα ήταν η τάση σου να υπερασπιστείς τον συνάδελφο (δες spoiler) χωρίς καν να εξετάσεις αν παρανόμησε ή όχι. Αν δεν κατάλαβα καλά το post σου με συχγωρείς που σε παρεξήγησα αλλά ακόμα και τώρα προσπαθώντας να το ερμηνεύσω αλλιώς δεν τα καταφέρνω γιατί είναι απόλύτως συγκεκριμένα αυτά που λες εκεί. Όσο για το 1ο σου post είναι πολύ σωστό αλλά όταν έρχεσαι μετά από αυτό και το αναιρείς με ένα post τελειώς διαφορετικού ύφους γιατί εκπλήσεσαι που σχολιάζω αυτό σου το post? Όσο για τους τριανταφυλλοπουλισμούς και το θεωρητικό μου hobby του αναίτιου κραξίματος γιατρών νομίζω πως με προσβάλεις περισσότερο απ όσο εγώ υποτίθεται πως σε προσέβαλα. Μίλησα για ένα συγκεκριμένος γεγονός, με απόλυτη αντικειμενικότητα και ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο για έναν συγκεκριμένο γιατρό και μόνο. Γενικότερα σέβομαι τον κλάδο σου και δεν τσουβαλιάζω κανέναν ούτε στον δικό σου κλάδο ούτε σε άλλους. Κλείνοντας θα ήθελα να παρατηρήσω πως δεν θα έπρεπε να εκπλήσεστε εσείς οι γιατροί για την καχυποψία που υπάρχει για τον κλάδο σας. Το τσουβάλιασμα είναι κακό φυσικά σε κάθε περίπτωση αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει καχυποψία σε έναν κλάδο που τα παράνομα φαινόμενα είναι ένα μη σπάνιο γεγονός. Η ίδια προκατάληψη υπάρχει και για άλλους κλάδους στους οποίους έχουν παρατηρηθεί συχνά παρανομίες (πχ πολιτικοί, εφοριακοί, κτλ). Είναι δυστυχώς άσχημο και το τσουβάλιασμα που αναφέρεις είναι καταδικαστέο αλλά αντί να βγαίνεις απ τα ρούχα σου και να αντιμετωπίζεις με συμπλεγματισμό κάθε παρόμοια αναφορά ως τριανταφυλλοπουλισμό και προσχεδιασμένο αντιιατρικό μένος θα ήταν πιο χρήσιμο να στρέφεσαι ενάντια στα φαινόμενα αυτά απ το να ψάχνεις τρόπους να τα δικαιολογήσεις. Αν σε παρεξήγησα λοιπόν σου ξαναζητώ συγγνώμη. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2013 από funbreaker 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα