MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 μακροπροθεσμα θα κερδισει αυτος που ειναι καλυτεροςΑφου ειναι στο ιδιο επιπεδο ολοι, ειπα. Αλλα δεν εγινα σαφης φαινεται: Πες οτι βαζεις 10 bot στο pc να παιζουν poker μεταξυ τους. Ποιο θα κερδισει μακροπροθεσμα?
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Aπ'όσο ξέρω είναι περίπου ισοδύναμα παίγνια τεχνικώς, ενώ οι masters του ενός συνήθως είναι τουλάχιστον experts του άλλου και αντιστρόφως. Όσον αφορά το value for money ωστόσο, oι περισσότεροι μάλλον θα επέλεγαν τη σπουδή του πόκερ. Εσείς; Εάν με "σκάκι" εννοείς το να αράζεις και να παίζεις μία κίνηση ανά μισάωρο τότε ίσως θα μπορούσες να το πεις... Αλλά αυτό δεν είναι σκάκι. Από εκεί και πέρα, τι εννοείς "ισοδύναμα" ακριβώς;
Thinart Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 τι εννοείς "ισοδύναμα" ακριβώς; Eννοώ το στρατηγικό τους βάθος.
Ntinaras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Αφου ειναι στο ιδιο επιπεδο ολοι, ειπα. Αλλα δεν εγινα σαφης φαινεται: Πες οτι βαζεις 10 bot στο pc να παιζουν poker μεταξυ τους. Ποιο θα κερδισει μακροπροθεσμα? πρακτικα δε γινεται να ειναι ολοι ισοδυναμοι στα bot που λες αν τα αρχικα λεφτα που εχουν ειναι πολλα σε σχεση με τα blinds τοτε το παιχνιδι θα διαρκεσει για παντα οπως οταν ριξεις κερμα 10 φορες μπορει να ερθουν και οι 10απο τη μια πλευρα αλλα οταν το ριξεις 10000000 τοτε θα δεις οτι το στατιστικο δειγμα θα πλησιασει το τελειο 50%
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Kαλως, με καλυψες. Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι ακριβως τα ιδια μπορει να ισχυριστει κανεις και για το ταβλι. Συνεπως το ταβλι ειναι παιχνιδι που δεν παιζει ρολο η τυχη. Με την λογικη σου.
Gtr34 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Καλά θυμόμουν ότι την είχαμε ξανακάνει αυτή την συζήτηση http://www.insomnia.gr/topic/502662-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9-vs-texas-hold-em-poker/?hl=%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9
pournaras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 royal flush ποσες πιθανοτητες εχεις να κανεις quad aces στο φλοπ? και αν χασεις ενα χερι δε χανεις τελειως. ps. ξερεις ποκερ η τσαμπα γραφω? Το ρογιαλ φλος ο αλλος πως θα το κανει αν δεν του ερθουν τα απαραιτητα φυλλα; ποιος θα του δωσει τα απαραιτητα φυλλα; Μια κλειστη τραπουλα. Που ακριβως ειναι η "μη τυχη" σε ολο αυτο; Α, και ποσες πιθανοτητες εχω να παρω 4 ασους απο χερι; Δεν ξερω, εστω και 1/1000 ειναι πιθανοτητα, η οποια δε βασιζεται στην εμπειρια κανενος πανω στο τραπεζι, αλλα απλα σε τυχη. Αν με ποκερ εννουμε texas holdem τοτε αρχικά 2 ασσους θα εχεις στο χερι. Επίσης δεν εχει σημασια τι θα συμβεί σε ενα γύρο, εγω μπορει να δω οτι πονταρεις πολλα και να κανω fold και να μην χασω τίποτα, ή μπορει να εχεις καλο φυλλο, και να μπλοφάρω καλα με βάση τι εχει ανοιξει κατω και να στα πάρω χωρις να εχω τίποτα. Ή μπορει και να χάσω σε αυτο το γυρο, δεν σημαινει οτι εχασα το παιχνιδι. Με ποκερ εννοω ολα τα παιγνιδια του ειδους. αλλα εστω οτι μιλας για το τεξας. Παιρνω δυο ασους απο χερι. Στα φυλλα που θα βγουν κατω, και στα οποια μπορει να βγουν 2 ασοι, ενας η και κανενας, ποιο πραγμα παιζει ρολο; Η εμπειρια μου; Προφανως ρολο θα παιξει η εμπειρια μου στο να υπολογισω τις πιθανοντητες να πεσουν η οχι οι ασοι, αλλα παλι οσο και να υπολογισω, υπαρχει μια πιθανοτητα να κανω λαθος (για αυτο αλλωστε λεγονται και πιθανοτητες). Οσον αφορα το γενικοτερο πλαισιο, αν παιξουμε 100 γυρους, και εγω στους 50 εχω ας πουμε ασο φιγουρα φυλλο, κι εσενα σου ερχονται μονιμα κατι τελιως ακυρα που σε αναγκαζουν να πας πασο απο την αρχη, ποιος το κανονιζει αυτο; Η εμπειρια μου ή η τυχη; Αφου ειναι φυλλα που απλα μοιραστηκαν.
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Eννοώ το στρατηγικό τους βάθος. Πόσο στρατηγικό βάθος έχει ένα παιχνίδι που βασίζεται στην τύχη και πώς το συγκρίνεις με ένα παιχνίδι που βασίζεται στην ευστροφία, γνώση, μνήμη, στρατηγική; Και εάν έχει στρατηγικό βάθος το poker, δώσε μου σε παρακαλώ 10 παραδείγματα στρατηγικών ΚΙΝΗΣΕΩΝ και την ανάπτυξή τους (χωρίς ΤΥΧΗ μέσα), όπως στο σκάκι, για να παίξεις ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (μέχρι δηλαδή να τελειώσει η παρτίδα). 1
ADHD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 http://pokerdope.com/poker-variance-calculator/ Παιξε με τα νουμερα να δεις τι μπορεις να παθεις αν εισαι λιγο "ατυχος", και με την προϋπόθεση παντα οτι εισαι αποδεδειγμενα winning player χωρις να χασεις το edge σου εκει που παιζεις.. Για την ιστορια ειχα 50-60ΒΙ downswing σε stakes που εκανα party και στις καλες εποχες που επαιζε ο καθε ασχετος..
bluesattack Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Aπ'όσο ξέρω είναι περίπου ισοδύναμα παίγνια τεχνικώς, ενώ οι masters του ενός συνήθως είναι τουλάχιστον experts του άλλου και αντιστρόφως. Εσείς ποιο διαλέγετε; Ισοδυναμο το ποκερ με το σκακι ? Ε οχι δα .Αντε να κανω μια παραχωρηση για το μπριτζ
bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Με ποκερ εννοω ολα τα παιγνιδια του ειδους. αλλα εστω οτι μιλας για το τεξας. Παιρνω δυο ασους απο χερι. Στα φυλλα που θα βγουν κατω, και στα οποια μπορει να βγουν 2 ασοι, ενας η και κανενας, ποιο πραγμα παιζει ρολο; Η εμπειρια μου; Προφανως ρολο θα παιξει η εμπειρια μου στο να υπολογισω τις πιθανοντητες να πεσουν η οχι οι ασοι, αλλα παλι οσο και να υπολογισω, υπαρχει μια πιθανοτητα να κανω λαθος (για αυτο αλλωστε λεγονται και πιθανοτητες). Οσον αφορα το γενικοτερο πλαισιο, αν παιξουμε 100 γυρους, και εγω στους 50 εχω ας πουμε ασο φιγουρα φυλλο, κι εσενα σου ερχονται μονιμα κατι τελιως ακυρα που σε αναγκαζουν να πας πασο απο την αρχη, ποιος το κανονιζει αυτο; Η εμπειρια μου ή η τυχη; Αφου ειναι φυλλα που απλα μοιραστηκαν. Δεν διαφωνω οτι παιζει και η τυχη, προφανως και παιζει ρολο. Αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο. Αν μου μοιραστει κακο φυλλο, μπορει να σε πεισω με τον τροπο που πονταρω οτι εχω καλο φύλλο, αν κατω εχει ανοιξει για παράδειγμα 5-6-7-8, ισως σε πεισω οτι εχω straight. Το αν θα σε πεισω ή οχι εχει να κανει με την εμπειρια μου και την δικια σου.
ADHD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Και εάν έχει στρατηγικό βάθος το poker, δώσε μου σε παρακαλώ 10 παραδείγματα στρατηγικών ΚΙΝΗΣΕΩΝ και την ανάπτυξή τους (χωρίς ΤΥΧΗ μέσα), όπως στο σκάκι, για να παίξεις ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (μέχρι δηλαδή να τελειώσει η παρτίδα). Εχει στρατηγικο βαθος το ποκερ απλα ειναι opponent dependent και οχι consistent, για παραδειγμα θα σου πω το κλασσικο οτι εχουμε ενα τυπο που κανει fold 70% στο cbet μας που σημαινει οτι παιζει απλα τα φυλλα του οταν χτυπαει το board, εκει η optimal strategy ειναι να κανεις 100% cbet με any two, στο τελος κερδισμενος θα εισαι εκτος και αν πεσεις στην περιπτωση. Μπορω να σου πω απειρα παραδειγματα στρατηγικης αν θες αλλα οπως ειπα τιποτα δεν ειναι luck-free δυστυχως.. Δεν διαφωνω οτι παιζει και η τυχη, προφανως και παιζει ρολο. Αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο.Αν μου μοιραστει κακο φυλλο, μπορει να σε πεισω με τον τροπο που πονταρω οτι εχω καλο φύλλο, αν κατω εχει ανοιξει για παράδειγμα 5-6-7-8, ισως σε πεισω οτι εχω straight. Το αν θα σε πεισω ή οχι εχει να κανει με την εμπειρια μου και την δικια σου. Διαβασε το post μου απο πανω.. Και αν το εχει ο αλλος απλα πεταξες λεφτα σε ενα board που δεν ειχες καν EV για τιποτα, σορρυ αλλα οποιος πονταρει με αερα σε τετοιο board εχει πολυ χαμηλη κατανοηση του παιχνιδιου, ακομα χειροτερος ειναι αυτος που κανει το hero call βεβαια χωρις το straight..
bnvdarklord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Αρχικα δεν ειμαι καλος στο poker καμια 10αρια φορες να εχω παιξει, οποτε δεν ειμαι απολυτος με αυτα που λεω. Συμφωνω παντως με αυτα που λες αλλα οχι στο συμπερασμα οτι η τυχη παιζει πρωτευοντα ρολο. Το πες και μονος σου, υπάρχει στρατηγικο βαθος, αλλα μπορει να εισαι ατυχος. Νομιζω ομως οτι συχνοτερα δεν θα εισαι ατυχος, κυριως γιατι ακομα και το κακο φυλλο μπορεις να το παιξεις σωστα. Φυσικα αυτα δεν παιζουν στο σκακι, ειανι 100% skill based.
bluesattack Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 αν παιζεις σωστα μακροπορθεσμα κερδιζεις. Εξαρταται και το διαθεσιμο κεφαλαιο.Ενταξει , η διαχειριση του ειναι θεμα τεχνικης θα πουν ορισμενοι, αλλα εγω δεν εχω δει στο σκακι να τιναζει καποιος την μπανκα στον αερα, ουτε την μια μερα να φευγει ''ταπι'' και την αλλη νικητης και να κανει σουμα μακροπροθεσμα
Sog96Ch Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Τα παιχνιδια δεν εχουν καμια σχεση, αρα δεν μπορει να γινει καποια συγκριση τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα