Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΦΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ.

Καλά εσύ γιατί τρελαίνεσαι τόσο? Θεωρείς πως είναι τεμπέληδες οι άνεργοι στην Ελλάδα κτλ?

Προφανώς και αν κάποιος δεν έχει να φάει δεν θα το ρισκάρει, αλλά αν κάποιος έχει να φάει γιατί να μην επιδιώξει να διεκδικίσει μια δουλειά με καλύτερους όρους?

Και εκτός προγραμμάτων ΟΑΕΔ ο μη έχων να φάει σκουπίζει μέχρι και σκάλες ενώ ο άλλος που είναι επίσης άνεργος αλλά σε ελάχιστα καλύτερη μοίρα και έχει να επιβιώσει επιδιώκει να βρει κάτι καλύτερο. Που είναι το παράξενο.

Επίσης σε τέτοια προγράμματα δεν ξέρεις πάντα σε τι δουλειά θα σε βάλουν. Αν με έπαιρναν δηλαδή και με έβαζαν σκουπιδιάρη θα έπρεπε να πάω με το ζόρι επειδή είμαι άνεργος και πρέπει να καθαρίζω και σκατά γι αυτό?

Όλα αυτά όμως είναι μπούρδες καθώς σημασία δεν έχουν οι αμπελοφιλοσοφίες μας αλλά το τι έλεγε η αρχική προκύρηξη.

Αν έλεγε ότι έχεις δικαίωμα να μην δεχτείς την θέση, τότε ο ΟΑΕΔ αυθαιρετεί, αν έλεγε το αντίθετο τότε έχει δίκιο.

Προφανώς και μπήκε κάποιος με την θέληση του στο πρόγραμμα αλλά αν το πρόγραμμα δεν τον ανάγκαζε να δεχτεί την δουλειά για να μην αποχαρακτηριστεί από άνεργος και το άλλαξε μετά ο ΟΑΕΔ τότε μιλάμε για παρανομία.

• Like 2
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά εσύ γιατί τρελαίνεσαι τόσο? Θεωρείς πως είναι τεμπέληδες οι άνεργοι στην Ελλάδα κτλ?

Προφανώς και αν κάποιος δεν έχει να φάει δεν θα το ρισκάρει, αλλά αν κάποιος έχει να φάει γιατί να μην επιδιώξει να διεκδικίσει μια δουλειά με καλύτερους όρους?

Και εκτός προγραμμάτων ΟΑΕΔ ο μη έχων να φάει σκουπίζει μέχρι και σκάλες ενώ ο άλλος που είναι επίσης άνεργος αλλά σε ελάχιστα καλύτερη μοίρα και έχει να επιβιώσει επιδιώκει να βρει κάτι καλύτερο. Που είναι το παράξενο.

Επίσης σε τέτοια προγράμματα δεν ξέρεις πάντα σε τι δουλειά θα σε βάλουν. Αν με έπαιρναν δηλαδή και με έβαζαν σκουπιδιάρη θα έπρεπε να πάω με το ζόρι επειδή είμαι άνεργος και πρέπει να καθαρίζω και σκατά γι αυτό?

Όλα αυτά όμως είναι μπούρδες καθώς σημασία δεν έχουν οι αμπελοφιλοσοφίες μας αλλά το τι έλεγε η αρχική προκύρηξη.

Αν έλεγε ότι έχεις δικαίωμα να μην δεχτείς την θέση, τότε ο ΟΑΕΔ αυθαιρετεί, αν έλεγε το αντίθετο τότε έχει δίκιο.

Προφανώς και μπήκε κάποιος με την θέληση του στο πρόγραμμα αλλά αν το πρόγραμμα δεν τον ανάγκαζε να δεχτεί την δουλειά για να μην αποχαρακτηριστεί από άνεργος και το άλλαξε μετά ο ΟΑΕΔ τότε μιλάμε για παρανομία.

Αφού δεν ξέρεις τι δουλειά προσφέρουν αυτά τα προγράμματα, απλούστατο, ΔΕΝ τα δηλώνεις, έλεος δηλαδή!

Άσε να τα δηλώσει κάποιος άλλος που όχι σκατά θα καθαρίσει, πεινάει τόσο που θα τα γλύψει κιόλας, που λέει ο λόγος.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δεν ξέρεις τι δουλειά προσφέρουν αυτά τα προγράμματα, απλούστατο, ΔΕΝ τα δηλώνεις, έλεος δηλαδή!

Άσε να τα δηλώσει κάποιος άλλος που όχι σκατά θα καθαρίσει, πεινάει τόσο που θα τα γλύψει κιόλας, που λέει ο λόγος.

Για αυτό πρέπει να έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις και να μην σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό.  

Δημοσ.

Για αυτό πρέπει να έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις και να μην σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό.

Μα το έχεις, δεν το αναρτίζουν το πρόγραμμα από πριν με τις προυποθέσεις και τον μισθό;

Έχεις την επιλογή να το δηλώσεις ή όχι, κανείς δεν σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό ντε και καλά να πάρεις μέρος.

• Like 1
Δημοσ.

Πλακα μου κανετε; Αυτα θα ισχυαν πραγματι αν ο μισθος εφτανε για να συντηρηθεις και πηγαινες για πολλα λεφτα. Εκει ναι.. τα 400 ευρω ειναι χαρτζηλικι . Και μικρο χαρτζηλικι. Ειναι φυσιολογικο καποιος με αναγκη να στερηθει τα 400 για να παρει μετα απο 3 μηνες 800 μηπως και βγαλει τον χρονο.. ακομη και πεινασμενος. Γτ με τα 400 δεν χορταινεις.. απλα οποιος ειναι εξω απο τον χορο λεει τραγουδια. οταν εισαι σε αυτην την κατασταση υπολογιζεις τα παντα.

• Like 1
Δημοσ.

Πλακα μου κανετε; Αυτα θα ισχυαν πραγματι αν ο μισθος εφτανε για να συντηρηθεις και πηγαινες για πολλα λεφτα. Εκει ναι.. τα 400 ευρω ειναι χαρτζηλικι . Και μικρο χαρτζηλικι. Ειναι φυσιολογικο καποιος με αναγκη να στερηθει τα 400 για να παρει μετα απο 3 μηνες 800 μηπως και βγαλει τον χρονο.. ακομη και πεινασμενος. Γτ με τα 400 δεν χορταινεις.. απλα οποιος ειναι εξω απο τον χορο λεει τραγουδια. οταν εισαι σε αυτην την κατασταση υπολογιζεις τα παντα.

Με την διαφορά όμως ότι τα 400 είναι σίγουρα, ενώ τα 800 δεν είναι καθόλου. Ο πεινασμένος στο σίγουρο θα πάει.

Δημοσ.

Μα και με τα 400 δεν τρως.. ενω με τα 800 μπορει να βγαλεις την χρονια. Τα 400 αν ειναι μπορει να τα παρεις απο αλλο προγραμμα αργοτερα..

Δημοσ.

Το "έλεος δηλαδή" μάρεσε σε αυτόν τον παραλογισμό.

Δηλαδή:

• Είμαι άνεργος.
  • Υπάρχει ένα πρόγραμμα που προσφέρει δουλειές κάποιες εκ των οποίων μου κάνουν και κάποιες όχι και εν ξέρω από πριν αν σε ποια θα μπω
  • Οταν βγουν τα αποτελέσματα μπορώ να διαλέξω αν την θέλω τελικά ή όχι και αν δεν την θέλω μπορεί να την πάρει κάποιος πεινασμένος επιλαχών που θα καθαρίζει σκατά κι έτσι δεν θα χαθεί.

Κι εγώ με τα παραπάνω δεδομένα δεν θα δηλώσω. Γιατί?

Θα απαντήσεις: Μα για να πάρει την δουλειά σίγουρα αυτός που είναι στην απόλυτη ανέχεια και να σωθεί.

Οχι: Αυτό έπρεπε να φροντίσει να το πετυχαίνει το πρόγραμμα με τους αρχικούς όρους που θέτει. Ας έλεγε εξ αρχής ότι δεν έχεις δικαίωμα να μην δεχτείς ώστε να μην δηλώσουν αυτοί που δεν είναι σίγουροι. Από κει και πέρα ο άνεργος που δεν είναι σίγουρος δεν οφείλει να διαπράξει προσωπική κοινωνική πολιτική για να παραχωρήσει την θέση που του κάνει σε κάποιον που καίγεται περισσότερο, αυτό είναι ευθύνη του προγράμματος να το πετύχει μέσω των όρων αλλά και των κριτιρίων μοριοδότησης που θέτει απ την αρχή.

Θα έπρεπε να ξέρεις πως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου άνεργος δεν θεωρείται αυτός που επειδή έχει οδηγηθεί στην απόλυτη ανέχεια γλύφει μέχρι και σκατά για 1 ευρώ την ώρα αλλά άνεργος είναι αυτός που δεν βρίσκει δουλειά στο γνωστικό του αντικείμενο.

Δεν καταλαβαίνω την λογική σου γιατί ο άνεργος απ την στιγμή που έχει τουλάχιστον να φάει πρέπει να είναι διατεθιμένος να δουλεύει με οποιοδήποτε όρο του πούνε αλλά να μην αποζητεί κάτι καλύτερο.

Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτή την εμπάθεια. Θεωρείς πως ο άνεργος που δεν κάνει το οτιδήποτε είναι τελικά τεμπέλης και δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται άνεργος? Αυτός που κάνει το οτιδήποτε δεν είναι άνεργος αλλά απελπισμένος.

Με την διαφορά όμως ότι τα 400 είναι σίγουρα, ενώ τα 800 δεν είναι καθόλου. Ο πεινασμένος στο σίγουρο θα πάει.

Ο πεινασμένος ας πάει, εσύ τι πρόβλημα έχεις με τον μη πεινασμένος που νόμιζε πως είχε την επιλογή να διαλέξει και δήλωσε συμμετοχή?

Έπρεπε να σκεφτεί από μόνος του τον πεινασμένο και πως ίσως του φάει την θέση?

Αυτό είναι δουλειά του ΟΑΕΔ που έπρεπε να θέτει σωστούς όρους στο πρόγραμμα εξαρχής.

Δημοσ.

Εκει ναι.. τα 400 ευρω ειναι χαρτζηλικι.

Μα και με τα 400 δεν τρως.. ενω με τα 800 μπορει να βγαλεις την χρονια.

Πως φαίνεται ο άεργος...

Λυπάμαι που σε γειώνω έτσι αλλά τα 400€ για νέους εργαζόμενους στην Ελλάδα του 2014 είναι κανονικός μισθός κι είναι ντροπή να εκφράζεσαι έτσι γι'αυτά όταν ο άλλος τα βλέπει με το κυάλι και όταν είναι 99% σίγουρο πως αυτά τα χρήματα θα είναι ακόμη λιγότερα τα προσεχή έτη!

Τα (τυχερά) άτομα κάτω των 29 ετών στην Ελλάδα που παίρνουν από 800€ και πάνω είναι μετρημένα κι εργάζονται στις ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει (μέχρι να κλείσουν/φύγουν κι αυτές)...κι έχεις ύστερα 75.000 κουτοπόνηρους κηφηνοχλέμπουρες που περιμένουν τον Ο.Α.Ε.Δ. μπας και "πιάσουν την καλή" κάνα 4μηνάκι!Κούνια που τους κούναγε...

Δημοσ.

Βαζω στοιχημα οτι εισαι εργοδοτης. 100%. E ναι αυτος πρεπει να ειναι ο μισθος. για τον νεο 400 ευρω. Οταν μετα κλεινουν τα μαγαζια λογω χαμηλης καταναλωσης..αγορι μου εγω σου ειπα δεν βγαινει .. και βγηκες να με κραξεις απο το ασχετο επειδη ειπα οτι ειναι λιγα τα λεφτα. Πως σου ηρθε; Εκραξα κανεναν εργοδοτη οτι δινει λιγα λεφτα; Η ειπα οτι ο μισθος ειναι αλλος; Γιατι βγηκες να υπερασπιστεις τον τιτανομεγιστο μισθο; 

Δημοσ.

Οσο για το ποιος πρεπει να ντρεπεται. Οσοι εκμετα΄λευονται την αναγκη του αλλου με καθε τροπο. Και μιλαω γενικα.. που θα πληρωνουμε για να δουλεψουμε σε λιγο..

• Like 1
Δημοσ.

Πως φαίνεται ο άεργος...

Λυπάμαι που σε γειώνω έτσι αλλά τα 400€ για νέους εργαζόμενους στην Ελλάδα του 2014 είναι κανονικός μισθός κι είναι ντροπή να εκφράζεσαι έτσι γι'αυτά όταν ο άλλος τα βλέπει με το κυάλι και όταν είναι 99% σίγουρο πως αυτά τα χρήματα θα είναι ακόμη λιγότερα τα προσεχή έτη!

Τα (τυχερά) άτομα κάτω των 29 ετών στην Ελλάδα που παίρνουν από 800€ και πάνω είναι μετρημένα κι εργάζονται στις ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει (μέχρι να κλείσουν/φύγουν κι αυτές)...κι έχεις ύστερα 75.000 κουτοπόνηρους κηφηνοχλέμπουρες που περιμένουν τον Ο.Α.Ε.Δ. μπας και "πιάσουν την καλή" κάνα 4μηνάκι!Κούνια που τους κούναγε...

Χαρτζιλίκι είναι φίλε τι είναι όταν εγώ και o κάθε σαν εμένα έχει ένα πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, ξέρει αγγλικά ίσος και δεύτερη και τρίτη γλώσσα και υπολογιστές και πάνε να δουλέψουν με 400 ευρώ είναι τέρμα εκμετάλλευση!

Απλά αναφορικά για μια μικρή σύγκριση το 2008-2009 έπαιρνα 440 για πρακτική.
Δημοσ.

Γιατί συγχέεις τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. με τα "παζάρια" που κάνει (λέμε τώρα) κάποιος στην αγορά εργασίας;

Άμα θες "κάτι καλύτερο" βγες έξω και αναζήτησε το...απ'τον Ο.Α.Ε.Δ. το περιμένεις;;;

Αλλά θα μου πεις 925€ μηνιάτικο για άτομο κάτω των 29 στη χρεωκοπημένη Ελλάδα,είναι πολύ καλά για να τ'αφήσεις ε; ;)

Ας είναι καλά τα κορόιδα οι φορολογούμενοι (Έλληνες και Ευρωπαίοι)...

Και πολύ καλά κάνανε εκεί στον Ο.Α.Ε.Δ. που άλλαξαν τη σύμβαση άνευ προειδοποίησης!

Γιατί να σας προειδοποιήσει δηλαδή,για να "πάρετε τα μέτρα σας" και να μη δηλώσει κανείς το τρέχον πρόγραμμα περιμένοντας το επόμενο που θα είναι πιο "αφράτο";

Γνώριζα πολλές περιπτώσεις φοιτητών που έπαιρναν (ακόμη και 12μηνο) επίδομα ανεργίας απ'τα (εικονικά) ένσημα που τους κολλούσαν οι επιχειρηματίες μπαμπάδες τους και δεν συμμετείχαν καν σε προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας!

Με λίγα λόγια προτιμούσαν να κάθονται και να εισπράττουν παρά να δουλέψουν!Αυτούς δεν πρέπει ο Ο.Α.Ε.Δ. να τους κόψει τον κώλο;;;

Tα κοροιδα φορολογουμενοι Ευρωπαιοι και Ελληνες ειναι οι λεγομενοι και νοικοκυραιοι ?  Αυτοι που αυριο μεθαυριο θα κλαιγονται για την φορολογια και τις περικοπες λογω της μεγαλης ανεργιας ? Απο περιεργεια ρωταω.

Δημοσ.

Ρε παιδια γιατι καθεστε και απαντατε στον καθε νεοναζι που θελει τους ανθρωπους εξαθλιωμενους για να μπορει να τους εκμεταλλευεται;

Α και οι κηφηνες ειναι οι εργοδοτες οπως αυτον παραπανω γιατι το συγκεκριμενο προγραμμα δεν ειναι κοινωφελους εργασιας αλλα voucher που σημαινει οτι το κρατος θα πληρωσει το μισθο των υπαλληλων και οχι ο εργοδοτης. Παλι με κρατικο χρημα θα τη βγαλουν οι "αντικρατιστες" νεοφιλελερες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...