1988george Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα.. θελω να αγορασω ενα tablet απο το Αliexpress γυρω στα 120-140 ευρω, αλλα δεν ξερω τι παιζει γενικα με το τελωνειο... Ποια εταιρεια να επιλεξω μπας και το γλιτωσω?? Μπορω αν το εκτελωνησουν και βγει πολυ ακριβο να ακυρωσω την αγορα και να μου επιστρεψει ο πωλητης τα χρηματα? Επισης, ξερει κανεις τι ακριβως ισχυει με την εγγυηση??Ευχαριστω..
skar1983 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Ελτα και αν πληρωσεις ειναι πολυ λιγοτερα τα εκτελωνιστικα απο μεταφορικες τυπου ups,dhl,fedex.|
magdalhnh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Θα επιλέξεις μεταξύ singapore post, hong kong post και china post ( με china post μονο αν δεν εχεις αλλη επιλογή, γιατί θα καθυστερήσει περισσότερο απο τα δυο άλλα ταχυδρομεία. Θα ζητησεις απο τον πωλητή και tracking number, για να ελεγχεις που βρίσκεται το πακέτο σου. Το πακέτο θα ρθει συστημένο και θα σου το φέρει ο ταχυδρόμος σου. Αν δεν σε βρει θα σου αφήσει χαρτάκι για να περάσεις να το παραλάβεις απο το ταχυδρομείο. Κατα ένα μεγάλο ποσοστό, δεν θα περάσει απο το τελωνείο. Αν κάνεις το λάθος και επιλέξεις Ups, dhl Ems και γενικά γρήγορη παράδοση, εκεί το τελωνείο είναι σχεδόν σίγουρο. Όσον αφορα την εγγύηση δεν ξέρω τι γίνεται στο ali. Υπάρχουν δοκιμασμένα κινεζομάγαζα που δίνουν εγγύηση 1 χρόνο. Pandawill, geekbuying, minideal Αν χτύπα ξύλο χρειαστεί να το στείλεις στην Κίνα ( μην πετάξεις την αρχική συσκευασία, γιατί θα σου ζητήσουν να το στείλεις στο κουτί του με ότι συνοδευόταν ) θα το πακετάρεις και θα το στείλεις με επιστολικό ταχυδρομείο ΕΛΤΑ, Β προτεραιότητας συστημένο. Αυτό κοστίζει 13,5 ευρώ για ένα τάμπλετ. 1
evmenis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 china &honk kong post δεν στελνουν πια μονο σινγκαπορ και καποιες ευρωπαικες (swiss ,sweden ,deutch post) μπορουν να στειλουν ταμπλετ/κινητο απο κινα σε ελλαδα. Αν επιλεξεις courier (DHL ,UPS .FEDEX ακομα και EMS) εχεις μεγαλες πιθανοτητες να σου στοιχισει περισσοτερο και απο καινουργιο ιπαντ.
baggelis1986 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Παραγγειλα πριν λιγες μερες απο aliexpress ενα κινητο.Μου κοστισε 118 ευρω και μου εγραφε μεταφορικα με DHL δωρεαν.Ηταν η πρωτη φορα που παραγγελνω.Διαβασα οτι πληρωνω φορο χωρις δασμους για να το εκτελωνισω,αλλα διαβαζω πλεον τωρα οτι αμα μπλεξω με DHL κυριολεκτικα την γ.....σα.Το κινητο βρισκετε πλεον στην αθηνα εδω και 5 μερες και στο trucking μου δειχνει οτι ολοκληρωθηκαν οι τελωνειακες διαδικασιεςκαι εδω και 5 μερες μου γραφει καθυστερηση κατα τον εκτελωνισμο.Πηρα στα γραφεια και μου ειπαν θα επικοινωνισουν αυτοι μαζι μου στο καπακι,αλλα ακομη με παιρνουν.Επειδη δεν ξερω ποσο θα μου κοστισει ολο αυτο πειτε μου τι μπορω να κανω γιατι το μηνιατικο ακομη αργει και δεν εχω τιποτα στην ακρη για να τα βγαλω περα.Μπορω να ακυρωσω την παραγγελια μπας και γλιτωσω?
evmenis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Οχι δεν μπορεις γιατι ηταν εις γνωση σου οτι θα ερθει με DHL ,τωρα περιμενεις να δεις αν θα την σκαπουλαρεις (το τηλεφωνο που εκανες ηταν λαθος σου) αν σου πουνε οτι σταματησε στο τελωνειο να πας να το κανεις μονος σου και οσο πιο συντομα γινεται γιατι οι απατεωνες χρεωνουν ακομα και εξοδα αποθηκευσης. Μιλα και με τον κινεζο πωλητη μηπως εχει καμια καλη ιδεα.
baggelis1986 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Οχι δεν μπορεις γιατι ηταν εις γνωση σου οτι θα ερθει με DHL ,τωρα περιμενεις να δεις αν θα την σκαπουλαρεις (το τηλεφωνο που εκανες ηταν λαθος σου) αν σου πουνε οτι σταματησε στο τελωνειο να πας να το κανεις μονος σου και οσο πιο συντομα γινεται γιατι οι απατεωνες χρεωνουν ακομα και εξοδα αποθηκευσης. Μιλα και με τον κινεζο πωλητη μηπως εχει καμια καλη ιδεα. Δηλαδη αν μου το εκτελωνισουν αυτοι και πληρωσω ολα τα παραπανω ποσο θα μου βγει περιπου το μαλι? Το προβλημα ειναι οτι μενω γιαννενα και δεν μπορω να παω Αθηνα αυτη τη στιγμη.
magdalhnh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δηλαδη αν μου το εκτελωνισουν αυτοι και πληρωσω ολα τα παραπανω ποσο θα μου βγει περιπου το μαλι? Το προβλημα ειναι οτι μενω γιαννενα και δεν μπορω να παω Αθηνα αυτη τη στιγμη. Καπου 20 ευρω θα σου χρεώσουν για έξοδα αποθηκευσης μιας εβδομάδας. Γύρω στα 100 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού και 40-50 ευρώ το τελωνείο.
baggelis1986 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καπου 20 ευρω θα σου χρεώσουν για έξοδα αποθηκευσης μιας εβδομάδας. Γύρω στα 100 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού και 40-50 ευρώ το τελωνείο. 160 ευρω για ενα τηλεφωνο που κανει 118ευρω? Ασε,ειναι ενας τυπας που πουλαει κινεζικα λιγο ποιο ακριβα απ οτι το πηρα αυτο, γυρω στα 135.θα τον ψαξω απο αυριο και θα παραγγειλω απο αυτον.1000 φορες να χαρισω τα 118 στον κινεζο παρα στο Ελληνικο κρατος και τα γατακια που τρωνε απο αυτο.Μου εχουν πιει το αιμα εδω και τοσο καιρο.Πλεον αφου επαθα και εμαθα,τωρα ξερω τι θα κανω.οχι μονο εναν τροπο,αλλα 4 διαφορετικους ξερω πλεον.Ευχαριστω παιδια για τον χρονο σας.θα σας πω νεοταιρα απο δευτερα.
magdalhnh Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) 160 ευρω για ενα τηλεφωνο που κανει 118ευρω? Ασε,ειναι ενας τυπας που πουλαει κινεζικα λιγο ποιο ακριβα απ οτι το πηρα αυτο, γυρω στα 135.θα τον ψαξω απο αυριο και θα παραγγειλω απο αυτον.1000 φορες να χαρισω τα 118 στον κινεζο παρα στο Ελληνικο κρατος και τα γατακια που τρωνε απο αυτο.Μου εχουν πιει το αιμα εδω και τοσο καιρο.Πλεον αφου επαθα και εμαθα,τωρα ξερω τι θα κανω.οχι μονο εναν τροπο,αλλα 4 διαφορετικους ξερω πλεον.Ευχαριστω παιδια για τον χρονο σας.θα σας πω νεοταιρα απο δευτερα. Βαγγελη άσε τους τυπάδες που πουλάνε κινέζικα και κάνε την αγορά σου απο κινέζικο e-shop για να έχεις και εγγύηση σε περίπτωση που έρθει με πρόβλημα ή παρουσιάσει στην πορεία. Διάλεξε μαγαζί vickmall.com , minideal.net , geekbuying.com είναι απο τα πιο αξιόπιστα. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2014 από magdalhnh
StigmaX Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Καπου 20 ευρω θα σου χρεώσουν για έξοδα αποθηκευσης μιας εβδομάδας. Γύρω στα 100 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού και 40-50 ευρώ το τελωνείο. Πολλά τα βγάζεις. Σε δέμα με δηλωμένη αξία 300$ πλήρωσα συνολικά 65€ τελωνείο αρχές 2014. Και πριν 5-6 χρόνια σε δηλωμένο αξίας 450$ πλήρωσα 80-85€
magdalhnh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Πολλά τα βγάζεις. Σε δέμα με δηλωμένη αξία 300$ πλήρωσα συνολικά 65€ τελωνείο αρχές 2014. Και πριν 5-6 χρόνια σε δηλωμένο αξίας 450$ πλήρωσα 80-85€ Μπορεί να κάνω λάθος στο ποσό του τελωνείο, αλλά η χρέωση της DHL αυτή είναι. Εσένα κούριερ είχε φέρει το δέμα σου;
baggelis1986 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Βαγγελη άσε τους τυπάδες που πουλάνε κινέζικα και κάνε την αγορά σου απο κινέζικο e-shop για να έχεις και εγγύηση σε περίπτωση που έρθει με πρόβλημα ή παρουσιάσει στην πορεία. Διάλεξε μαγαζί vickmall.com , minideal.net , geekbuying.com είναι απο τα πιο αξιόπιστα. Γενικα τι θα μου προτεινες να αποφευγω?Ολες τις courier η υπαρχουν και εξερεσεις οσο αφορα τελωνεια? Υπαρχει τροπος 100% ασφαλης? Οταν παραγγελνω απο εξωτερικο πρεπει να ζηταω απο τον πωλητη να γραψει δωρο και χαμηλη τιμη ή ειναι πολυ καρφωτικο?Αν παραγγελνω απο χωρες τις ευρωπαικης ενωσης,παλι πρεπει να προσεχω courier? Θελω πολυ να παρω απαντησεις και αν μπορω να βοηθησω και εγω ανθρωπους για να μην την πατησουν σαν εμενα...
magdalhnh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Γενικα τι θα μου προτεινες να αποφευγω?Ολες τις courier η υπαρχουν και εξερεσεις οσο αφορα τελωνεια? Υπαρχει τροπος 100% ασφαλης? Οταν παραγγελνω απο εξωτερικο πρεπει να ζηταω απο τον πωλητη να γραψει δωρο και χαμηλη τιμη ή ειναι πολυ καρφωτικο?Αν παραγγελνω απο χωρες τις ευρωπαικης ενωσης,παλι πρεπει να προσεχω courier? Θελω πολυ να παρω απαντησεις και αν μπορω να βοηθησω και εγω ανθρωπους για να μην την πατησουν σαν εμενα... Απο χώρες τις Ευρωπαικής ένωσης, τίποτα δεν περνάει τελωνείο με όποιον τρόπο κι αν έρθει. Εκτός Ευρωπαικής ένωσης με courier θα περάσει 99% τελωνείο, ειδικά όταν βλέπουν ότι ο παραλήπτης δεν μένει Αθήνα, οπότε και δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος τον εκτελωνισμό. Εκτός ευρωπαικής ένωσης, ζητάς πάντα απλό ταχυδρομείο και συστημένο για να έχεις tracking number ( τα καταστήματα που σου πρότεινα, πάντα σου δίνουν tracking number ) και να παρακολουθείς το δέμα σου. Ζήτησε να αναγράφεται μικρή αξία στο δέμα και άλλο είδος. Να μην γράφει δηλαδή ότι είναι κινητό. Είτε γράφει ότι είναι gift είτε όχι δεν θα χει κάποια διαφορά. Πάντως πριν κάνεις το βήμα για νέα αγορά, δώσε μας εδώ το link του πωλητή ή του καταστήματος για να σου δώσουμε τα φώτα μας, μην την πατήσεις πάλι. 1
magdalhnh Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Βαγγέλη λίγο που το έψαξα είδα ότι μπορείς να πάρεις τηλ την DHL και να τους πεις ότι δεν θα το παραλάβεις και να το επιστρέψουν στον αποστολέα. Αυτοί μετά απο 15 μέρες πρέπει να το στείλουν πίσω ( δεν είναι σίγουρο βέβαια πως δεν θα το κρατήσουν για την πάρτη τους ). Μίλησε και με τον κινέζο και πες του τι έγινε με την DHL και εξηγησε του ότι όλες οι κουριερ στην Ελλαδα πηγαίνουν τα δέματα στο τελωνείο και ζητάνε μετά γ@#$τικα έξοδα εκτελωνισμού. Οταν το παραλάβει, να σου το ξαναστείλει με singapore post , ή hong kong post ή sweden post και με tracking number και επειδή αυτός θα χάσει τα μεταφορικά που πλήρωσε, προσφέρσου να δώσεις κάτι παραπάνω. Θα χάσεις βέβαια χρόνο, γιατί μεχρι να πάει πίσω και να ξαναρθει σε σένα θα περάσει καιρός, αλλά τουλάχιστον δεν θα χάσεις τα λεφτά σου. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2014 από magdalhnh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα