Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Επειδη εχουν αυξηθει οι αναγκες μου, προσανατολιζομαι στην αγορα ενος δευτερευοντος σκληρου δισκου 3.5'' στο 1TB και στα 7200 rpm για desktop.

Μεχρι στιγμης ειχα στην κατοχη μου εναν SSD και εναν δευτερευων συμβατικο Hitachi 2.5'' 5400 rpm δανεικο απο laptop.

Ποιο πιστευετε ειναι το καλυτερο value for money σε ενα price range 50-60 ευρω?

Μετα απο ενα search στο skroutz, βρηκα αυτους τους δυο:

http://www.skroutz.gr/s/397946/Seagate-Barracuda-1TB-SATA-HDD.html

http://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

Δημοσ.

Κατα την γνώμη μου οι green και οι blue της western ειναι πολυ καλοι για αποθήκη (αρχεία , μουσική κτλπ) και ο black για παιχνίδια

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Δυστυχως δεν μπορω να διαθεσω παραπανω χρηματα για Caviar Black, οποτε θα παω για τον Caviar Blue.

Δημοσ.

Και εγώ θα έλεγα οτιδήποτε πλην της WD. Μείνε μακριά.......

Παρακαλώ μην το ανοίξουμε τώρα αυτό το θέμα. Όλοι μας είχαμε περιστατικά από όλες τις μάρκες με χτυπημένους σκληρούς.

Μην ξεχνάμε πως η Seagate εξαγόρασε το τμήμα σκληρών της Samsung που έβγαζε σκληρούς με σχεδόν μηδαμινό ποσοστό προβλημάτων, ορίστε και κάποια στατιστικά http://www.behardware.com/articles/843-6/components-returns-rates-5.html

Δημοσ.

Ποιο πιστευετε ειναι το καλυτερο value for money σε ενα price range 50-60 ευρω?

...από ην στιγμή που μιλάς για VMF, καλό θα ήταν να θεωρήσεις ότι ΔΕΝ αφορά μόνο την αναλογία €/GB αλλά και την αναλογία €/χρόνια εγγύησης αντικατάστασης.

Οι δίσκοι που έχεις σταμπάρει, είναι 2 χρόνων, που σημαίνει ότι με την αγορά τους, είναι σα να αγοράζεις κάθε χρόνο προς σχεδόν 29€ (παίρνω σημείο αναφοράς την τιμή που έχουν οι σχετικοί δίσκοι στο Digital Master που έχει δωρεάν μεταφορικά).

Ένας Caviar Black έχει γύρω στα 80 (τιμή DM πάλι), που σημαίνει ότι κάθε χρόνο τον αγοράζεις προς 16€. Δηλαδή σχεδόν διπλάσια διαφορά. Αν αυτό δεν είναι VMF, για να έχεις εξασφάλιση αντικατάστασης 5 χρόνων αντί για 2 ....

Προσωπικά νομίζω πως αν μπορείς να εξασφαλίσεις 50-60 που λες, μπορείς και τα 80. Έστω κι αν αφήσεις να περάσει λίγος καιρός να τα μαζέψεις πριν την αγορά, κάνοντας το παξιμάδι σου σκατό...

[Απ' ό,τι κατάλαβα τον θες για "βασική αποθήκευση" (και όχι για αντίγραφα), οπότε εγώ θα σου έλεγα να ΜΗΝ "ρισκάρεις" μια εγγύηση τόσο λίγη (2 χρόνων). Γιατί μπαίνουν ΚΑΙ τα αρχέια σου στη μέση, εκτός απ' το συμφέρον μιας "καλής" εγγύησης. Όχι βέβαια ότι εξασφαλίζεσαι ότι δεν θα πάθει ζημιά πριν την λήξη της, ένας δίσκος 5χρονης εγγύησης, αλλά θεωρητικά έστω, ένας WD Black είναι καλύτερης ποιότητας κατασκευής (εξ' ου και η αυξημένη παρεχόμενη εγγύηση. Δεν είναι ότι ΑΠΛΑ πληρώνεις "ασφάλιστρα")].

Εναλλακτικά (σε περίπτωση που το επιπλεόν 20άρι δεν πρόκειται να το εξασφαλίσεις με τίποτα για πολύ καιρό), θα μπορούσες να πάρεις έστω έναν 2.5άρη WD ("Scorpio" δηλαδή) Black, στα 750GB με 65€. Η αναλογία €/GB παραμένει σχεδόν ίδια, και η αναλογία €/εγγύηση γίνεται ακόμη καλύτερη. Αρκεί βέβαια τα 750GB να σου φτάνουν για πολύ καιρό.

Άλλη εναλλλακτική είναι να πάρεις έστω δίσκο 3χρονης εγγύησης. Πχ αυτόν για να σώσεις και λίγα Ευρώ (με την προϋπόθεση ότι σε βολεύουν τα καταστήματα που τον έχουν γύρω στο 60άρι και δεν θα πληρώσεις μεταφορικά) - αν δεν σε χαλάει το κυμαινόμενο RPM του. Αλλιώς, υπάρχει και ο Red της WD κοντά στα 67€.

• Like 2
Δημοσ.

Washcloud σε ευχαριστω πολυ για την κατατοπιστικοτατη απαντηση.

Η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα δεν μου εχουν τυχει προβληματα με σκληρους, οποτε ισως για αυτο να μην ελαβα υποψιν μου τον παραγοντα  €/χρόνια εγγύησης αντικατάστασης οπως λες.

Αν το σκεφτεις μακροπροθεσμα ως επενδυση, οντως αξιζει περισσοτερο ενας Black.

Θα τα ζυγισω και θα κανω την επιλογη μου.

Ευχαριστω ολους

Δημοσ.

...σε κάθε περίπτωση, ακόμη και οι άλλοι δυο (με την 3χρονη εγγύηση), αξίζουν (σε σχέση με τους 2 της 2χρονης που είδες) πάντως. Δεν είναι μονόδρομος ένας Black.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...