Mixalis_t Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλο το κόσμο, Tο θέμα μου είναι ένας υπολογιστής που έχει κουμπωμένο ένα Silicon RAID controller και οι 3 δίσκοι του μηχανήματος συνδέονται με SATA απευθείας στον controller. Σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω ως pc απλής χρήσης αποσυνδέοντας το host RAID controller και τους δίσκους, οπότε και έκανα εγκατάσταση OS στο δίσκο συνδέοντάς τον στον SATA κονέκτορα της μητρικής (G31M-GS της ASRock). Όταν όμως fisrst boot device επιλέγεται ο σκληρός (ο οποίος εμφανίζεται κανονικά στη λίστα των IDE/SATA συσκευών του bios), εμφανίζει μήνυμα που λέει ότι δεν μπόρεσε να "διαβάσει" το σκληρό για να μπουτάρει και..."check the installation path or the drive..". Ξέρω ότι στην αρχή του setup με press F6 μπορείς να εγκατάστήσεις RAID driver για το λειτουργικό, αλλά όπως είπα παραπάνω δεν θέλω κάποια RAID διάταξη, θα αξιοποιήσω πραφανώς με άλλο τρόπο του υπόλοιπους σκληρούς. Έχει κάποιος υπόψη του τι να κάνω? Πάντως δεν βρήκα στο bios κάποιο τρόπο απενεργοποίησης του RAID, παράξενο δεν είναι? p.s. θερμή παράκληση όποιος μπει στο κόπο να απαντήσει ας έχει υπόψη του λίγο μόνο..αν αυτό που θα πει μπορεί να είναι χρήσιμο...συγγνώμη γι' αυτό που λέω, αλλά κάποιο φίλοι παρασύρονται που και που και ποστάρουν χωρίς να είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν... Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα