MarlboroRed Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας, έχω ένα λαπτοπακη Dell Inspiron 1545 και μετά από λίγη ερεύνα ανακάλυψα ότι η μητρική του παίρνει έναν ποιο δυνατό CPU (T9900) το θέμα μου είναι αξίζει να κάνω την αλλαγή η δεν θα δω καμία διαφορά, καθώς βλέπω ότι οι επιδόσεις του έχουν πέσει δραματικά αλλά δεν σκοπεύω να πάρω καινούργιο για αρκετό καιρό ακόμα. Επίσης εάν αγοράσω έναν SSD έλεγα για τον 840 PRO η για τον 840 EVO θα μπορεί να τρέξει σε πληρεί ταχύτητα δηλαδή Sata 3 καθώς και αν θα τρέχει σε AHCI και όχι σε IDE αυτά λοιπόν περιμένω να με δια φωτίσετε, ευχαριστώ εκ τον πρότερων
smarnel Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 εγώ έχω ένα Latitude E6400 παρόμοιας τεχνολογίας με το δικό σου. έχω βάλει έναν Τ9600 που βρήκα σε καλή τιμή γιατί ο 9900 ήταν ακριβός για μένα. ότι βάλεις από cpu καλό είναι. μνήμη να έχεις τουλάχιστον 4GB. ο SSD θα δουλέψει SATA2 και AHCI πιθανότατα όπως κι εμένα αλλά και πάλι θα είναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον μηχανικό που έχεις τώρα! η καλύτερη αναβάθμιση που έχω κάνει ποτέ μου! ο 840 EVO είναι πολύ καλός δίσκος btw! 2
MarlboroRed Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 εχω 3 γβ ραμ εγω λες να παω να παρω 2χ2 ?
smarnel Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 αν δεν έχεις πρόβλημα μνήμης όχι εκτός αν σου περισσεύουν γύρω στα 40 ευρώ για 2x2gb. αναλόγως πόσα και τι προγράμματα ανοίγεις. το βασικό για μένα είναι ο δίσκος. εκεί θα τρίβεις τα μάτια σου. 2
MarlboroRed Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 έχω τον 840 PRO στον σταθερό [email protected] και είναι πραγματικά πολύ γρήγορος τώρα στο λαπτοπ δεν ξέρω πόσο μπορεί να λειτουργήσει, όσο αναφορά χρίση μόνο ιντερνετ και ταινίες αλλά μου κολλάει ακόμα και στο youtube ... δεν παλεύεται. Υλπιζα οτι αμα αλλάξω CPU και SSD θα φτιάξει κάπως σε θέμα επιδώσεις Ξέρεις αν θα βρω τον Τ9600 που μου είπες η τον Τ9900 ακόμα καλύτερα εδώ στον ινσομνια η κάπου αλλού μεταχηρισμενο μην τον παραγγηλω από ebay
smarnel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 κοίτα,για το youtube νομίζω δεν θα σε βοηθήσει ο SSD και πιθανόν ούτε η cpu όσο περιμένεις τουλάχιστον. τι cpu έχεις τώρα? εγώ τον 9600 τον πήρα από ebay. 1
MarlboroRed Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 καταρχας εχω το Netgear N750 που ειναι πολυ γρηγορο, και φαντασου κολαει στο παραθυρο οχι στο να φωρτοσει. τωρα επανω εχει τον Τ4200
smarnel Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 ο 9600 βγάζει 6,4 στο WEI πάντως. εμένα με "κόβει" η κάρτα γραφικών που είναι η onboard στο GM45 chipset και βγάζει 3,4-4,1. κάνε ένα check τι ζορίζεται όταν κολλάει π.χ. το youtube...cpu,hd,ram? 1
georgescreta Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Έχω το ίδιο λάπτοπ, επίσης με την onboard 4500 της intel και τον 840 evo 120 Gb (Τεσταρισμένο σε W8 / 8.1 enterprise 32 & 64 bit) Αρχικά είχε τον Celeron 900 και πραγματικά σερνότανε. Η απογείωση ήρθε με τον p8800 τον οποίο και προτίμησα έναντι του t9900 αφενός λόγω κόστους κι αφετέρου λόγω των 25 Watt ισχύος που καταναλώνει, αποβάλλοντας μικρότερα ποσά θερμότητας. Πέραν αυτού, μπορεί να δεχτεί μέχρι και 8gb μνήμης SODIMM DDR2 PC6400 αν και επίσημα υποστηρίζονται μέχρι 2 x 2gb. Απέφυγε όμως τα πολύ χαμηλά timings (4-4-4-12) γιατί μάλλον θα απογοητευτείς. Όσον αφορά τον ssd, φυσικά και είδα διαφορά, κυρίως στην εκκίνηση του λειτουργικού και των προγραμμάτων αλλά όχι αυτό που περίμενα. ίσως επειδή η μετάβαση έγινε από ένα ήδη γρήγορο δίσκο (wd scorpion 7200rpm) και με δεδομένο τον περιορισμό του sata controller (sata 2). Σε Ahci mode θα λειτουργήσει κανονικότατα. Αν επιλέξεις τον προαναφερθέντα ssd, σε περίπτωση που δεν τον "βλέπει" το BIOS μη τρομοκρατηθείς. Πάρε μια ή δυο τηλεκάρτες και βάλτες στην κάτω μεριά του δίσκου, ώστε να "παχύνει" και να φτάσει το πάχος του μηχανικού που προϋπήρχε. Παρ' όλα αυτά, το μεγαλύτερο αγκάθι θα 'να πάντα η 4500. Στο κάθετί που θα κάνεις και θα χρειάζεται ισχύ από gpu, θα φρενάρει τις επιδόσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα