Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι 1000 οικογενειες της ελληνικης πλουτοκρατιας και το δικτυο των 500.000 ευνοημενων του συστηματος (επιχειρηματίες, τραπεζίτες, στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη και προσωπικό της κρατικής μηχανής, συνδικαλιστές, εισοδηματίες, ευνοούμενους από πριβέ επαγγέλματα, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους, κομματικούς, εκπροσώπους του υποκόσμου και της παρανομίας και επίλεκτα μέλη των διωκτικών αρχών) που τους στηριζουν παντως οχι μονο δεν εχουν υποστει μειωση στα κέρδη τους αλλα βγαζουν και περισσοτερο χρημα απο οτι πριν την κριση..

Αν πεινουσαμε θα τους ειχαμε φαει ολους αυτους.. αλλα δυστυχως δεν πειναμε και δεν παμε να δουλεψουμε..

http://www.youtube.com/watch?v=VxHIVxz1K5M

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι καθόλου αφοριστικός και το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα.

Όλοι ήθελαν να γίνουν επιστήμονες,θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως υπάρχει τρομερός κορεσμός;Ας συνετιστούν οι απόφοιτοι ΤΕΙ και αντί για πτυχιούχους που έπιασαν τον παπά από τα γέννια ας θεωρούν τους εαυτούς τους εργάτες και ας πάνε να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες.

Όποιος δεν θέλει ας πάει να κάνει τον Gastarbeiter στη Γερμανία ή ακόμα καλύτερα να πάει να γίνει γκαρσόνι στις ελληνικές ταβέρνες.Εκεί θα δουν τι σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκμετάλλευση.

Δεν πιάσαμε κανένα πάπα από τα τέτοια μια αξιοπρεπή δουλειά θέλουμε, εκτός αυτού και στις χαμαλοδουλειές υπάρχει κορεσμός όταν πχ βγαίνουν 10 χιλιάδες θέσεις και κάνουν αίτηση 180 χιλιάδες αυτό δεν σου λέει κάτι ?     

• Like 2
Δημοσ.

Ο sargath προφανως εννοει πως υπαρχουν παρα πολλα ατομα που επειδη εβγαλαν μια σχολη περιμενουν καρτερικα την δουλεια των ονειρων τους απορριπτοντας οτιδηποτε αλλο.

Ε αυτοι δεν ειναι ανεργοι. Ειναι αεργοι και τεμπεληδες.

Αν εννοει αυτο προσυπογραφω...

Δημοσ.

Ο sargath προφανως εννοει πως υπαρχουν παρα πολλα ατομα που επειδη εβγαλαν μια σχολη περιμενουν καρτερικα την δουλεια των ονειρων τους απορριπτοντας οτιδηποτε αλλο.

Πες μας λιγο ποιες ειναι οι δουλειες που απορριπτουν και δεν πανε να κανουν.. 

Δημοσ.

Πες μας λιγο ποιες ειναι οι δουλειες που απορριπτουν και δεν πανε να κανουν.. 

Δεν το περιοριζω καπου. Γενικα για δουλειες που ειναι εκτος του αντικειμενου σπουδων τους ή της δουλειας των ονειρων τους.

Απο ελαιοχρωματιστης, σερβιτορος, ταξιτζης, οικοδομη, αγροτικες εργασιες και οτι αλλο να ναι.

Και μην μου πεις πως δεν υπαρχουν ατομα που δεν τις απορριπτουν ή δεν ψαχνονται καθολου για αυτες. Υπαρχουν παρα πολλοι που το μονο που κανουν ειναι να κλαιγονται επειδη δεν βρισκουν δουλεια πανω σε αυτο που σπουδασαν και καθονται απραγοι και περιμενουν να ερθει η ...δευτερα παρουσια για να βρουν την δουλεια που θελόυν

Ε εγω αυτους δεν τους θεωρω ανεργους αλλα τεμπεληδες...

• Like 2
Δημοσ.

Κοιτα όταν πήρα το πτυχίο μου ήξερα ότι πολύ δύσκολα θα έβρισκα δουλειά στο τομέα μου αλλα περίμενα να βρω κάτι άλλο.

Αυτή τη στιγμή δεν παίζει τίποτα έχω στείλει βιογραφικά για πωλητές, για τηλεφωνικά κέντρα, για προώθηση συμβολαίων και πολλά αλλα τίποτα.

Τελευταία φορά που με πήραν για συνέντευξη ήταν πριν δυο μήνες σε μια θυγατρική του ΟΤΕ για να πουλάω συμβόλαια, πήγα με την χαρά και με αυτή έμεινα.

Ήμασταν 30 άτομα και η εταιρεία από το πρωί στις 9 μέχρι της 7 θα δεχόταν τέτοια γκρουπάκια κάθε μια ώρα για 15-20 μέρες, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται.       
Δημοσ.

Δεν λεω πως ειναι ευκολο anonymous. Και μπραβο σου που το ψαχνεις εσυ. Και προφανως δεν εισαι στην κατηγορια τεμπεληδων που αναφερω πριν.

Υπαρχουν ομως και ΠΟΛΛΟΙ απο δαυτους...

Κατα τα αλλα θα σου ελεγα να διευρυνεις την αναζητηση σου μιας και εχω την εντυπωση πως κοιτας λιγο συγκεκριμενα πραγματα.

Κοιτα και στον κυκλο σου μηπως καποιος μπορει να σου προσφερει δουλεια. Π.χ. μπορει να εχεις ενα φιλο ελαιοχρωματιστη και να σε παρει για καποια μικροβοηθεια.

Δημοσ.

Δεν το περιοριζω καπου. Γενικα για δουλειες που ειναι εκτος του αντικειμενου σπουδων τους ή της δουλειας των ονειρων τους.

Απο ελαιοχρωματιστης, σερβιτορος, ταξιτζης, οικοδομη, αγροτικες εργασιες και οτι αλλο να ναι.

Και μην μου πεις πως δεν υπαρχουν ατομα που δεν τις απορριπτουν ή δεν ψαχνονται καθολου για αυτες. Υπαρχουν παρα πολλοι που το μονο που κανουν ειναι να κλαιγονται επειδη δεν βρισκουν δουλεια πανω σε αυτο που σπουδασαν και καθονται απραγοι και περιμενουν να ερθει η ...δευτερα παρουσια για να βρουν την δουλεια που θελόυν

Ε εγω αυτους δεν τους θεωρω ανεργους αλλα τεμπεληδες...

Οι οικοδομικες δουλειες που αναφερεις δεν υπαρχουν πλέον στην Ελλάδα γιατι ο κατασκευαστικος τομεας εχει καταρευσει.. Εδω πουλαμε τα σπιτια μας οσο οσο.. βγαινουν σε πλειστηριασμο ολοκληρωνες σπιταρωνες.. και δεν πλησιαζει ανθρωπος να αγορασει.. οχι να χτισει κιολας..

Ελαιοχρωματιστης ειδικα δεν υπαρχει γιατι μπορει ο καθενας να παρει ενα πινελο και να βαψει.. εδω εχουμε κανει το τετοιο μας παξιμαδι.. ελαιοχρωματιστη θα παμε να παρουμε?

Σερβιτορος για να πας μονο το καλοκαιρι σε τουριστικη περιοχη και αυτο πρεπει να εχεις γνωστο για να σε παρει.. ασε που θελει να ξέρεις και ξενες γλωσσες..

Ταξιτζης, περιπτερας, σουβλατζης και μηχανικος αυτοκινητων πλεον ειναι τοσοι πολλοι που δεν μπορει να παρει αλλους η αγορα..

Αγροτης, μαγαζατορας και τα ρεστα πρεπει να εχεις κεφαλαιο και οσους ξέρω είτε χρωστανε τα κερατα τους σε τραπεζες και αγροτικους συνεταιρισμους είτε ετοιμαζονται να κλεισουν..

Εγω δεν νομιζω να θελει κανενας να μενει στο σπιτι των γονιων του αντι να μενει με καμια γκομενα και να τρωει απο τη συνταξη του πατερα του αντι να εχει τα φραγκα του..

Ωστόσο μερικες φορες ειναι καλυτερα να εισαι ανεργος.. απο το να δουλευεις και να μην πληρωνεσαι ας πουμε ειναι καλυτερα να μην δουλευεις αν εχεις ενα κομματι ψωμι να φας απο αλλου..

Το προβλημα επομενως δεν ειναι που οι νεοι ελληνες ειναι μορφωμενοι και εχουν πτυχια και πολλα προσοντα αλλα οτι ζουν σε ενα τριτοκοσμικο κολοκρατος..

Ή ολοι οι Ελληνες ειμαστε τεμπεληδες ή η Ελλαδα ειναι κολοχανιο..

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς με τα βιογραφικα δεν πρόκειται να βρείς ποτέ δουλειά (ή δυσκολα τουλάχιστον αν δεν έχεις ηδη καλή προυπηρεσία) . Ο μόνος τρόπος ειναι μέσω γνωριμιών ή πηγαίνοντας στα μαγαζιά που ενδιαφέρεσαι να δουλέψεις , ζητάς το αφεντικό και του μιλάς...

Πολλοί εργοδότες βέβαια το έχουν ξεφτυλίσει και ζητάνε παράλογα πράγματα ενώ δίνουν πάρα πολύ λίγα. Σε φίλο μου με 1 χρόνο προυπηρεσία του ζήταγε 6 φορες την εβδομάδα δουλειά 10 ώρες την ημέρα σπαστό ωράριο (πρωι απόγευμα) χωρίς ένσημα και ο μισθός...320 ευρώ με την δικαιολογία οτι ειναι κάτω των 26 και υπάρχει και μεγάλη ζήτηση εργασίας....

Δημοσ.

Οι οικοδομικες δουλειες που αναφερεις δεν υπαρχουν πλέον στην Ελλάδα γιατι ο κατασκευαστικος τομεας εχει καταρευσει.. Εδω πουλαμε τα σπιτια μας οσο οσο.. βγαινουν σε πλειστηριασμο ολοκληρωνες σπιταρωνες.. και δεν πλησιαζει ανθρωπος να αγορασει.. οχι να χτισει κιολας..

Ελαιοχρωματιστης ειδικα δεν υπαρχει γιατι μπορει ο καθενας να παρει ενα πινελο και να βαψει.. εδω εχουμε κανει το τετοιο μας παξιμαδι.. ελαιοχρωματιστη θα παμε να παρουμε?

Σερβιτορος για να πας μονο το καλοκαιρι σε τουριστικη περιοχη και αυτο πρεπει να εχεις γνωστο για να σε παρει.. ασε που θελει να ξέρεις και ξενες γλωσσες..

Ταξιτζης, περιπτερας, σουβλατζης και μηχανικος αυτοκινητων πλεον ειναι τοσοι πολλοι που δεν μπορει να παρει αλλους η αγορα..

Αγροτης, μαγαζατορας και τα ρεστα πρεπει να εχεις κεφαλαιο και οσους ξέρω είτε χρωστανε τα κερατα τους σε τραπεζες και αγροτικους συνεταιρισμους είτε ετοιμαζονται να κλεισουν..

Εγω δεν νομιζω να θελει κανενας να μενει στο σπιτι των γονιων του αντι να μενει με καμια γκομενα και να τρωει απο τη συνταξη του πατερα του αντι να εχει τα φραγκα του..

Ωστόσο μερικες φορες ειναι καλυτερα να εισαι ανεργος.. απο το να δουλευεις και να μην πληρωνεσαι ας πουμε ειναι καλυτερα να μην δουλευεις αν εχεις ενα κομματι ψωμι να φας απο αλλου..

Το προβλημα επομενως δεν ειναι που οι νεοι ελληνες ειναι μορφωμενοι και εχουν πτυχια και πολλα προσοντα αλλα οτι ζουν σε ενα τριτοκοσμικο κολοκρατος..

Ή ολοι οι Ελληνες ειμαστε τεμπεληδες ή η Ελλαδα ειναι κολοχανιο..

Τις δουλειες που ανεφερα τις εχω κανει ολες στο παρελθον.

Εγω ξερω πως οποιος δεν θελει να δουλεψει ...δεκα μερες κοσκινιζει. Και αυτο φαινεται ολοκαθαρα απο τις τελευταιες αποψεις του post σου...

Δημοσ.

Ή ολοι οι Ελληνες ειμαστε τεμπεληδες ή η Ελλαδα ειναι κολοχανιο..</p>

QFE..οποίος αυτή την εποχή δεν έχει προϋπηρεσία τον τρώει το μαύρο φίδι.τελος. Για αυτό περιμενω να ακούσω το success story αυτουνού που με 0 προϋπηρεσία βρήκε δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

.

Αυτη η προταση αποδεικνυει περιτρανα αυτο που ηθελα να πω...

Δημοσ.

Τις δουλειες που ανεφερα τις εχω κανει ολες στο παρελθον.

Εγω ξερω πως οποιος δεν θελει να δουλεψει ...δεκα μερες κοσκινιζει. Και αυτο φαινεται ολοκαθαρα απο τις τελευταιες αποψεις του post σου...

Μην εισαι απόλυτος.

Και εγω έχω κάνει τέτοιες δουλειές πιο μικρός και έχω φίλους που πάνε οικοδομή και χωράφια εργάτες

Και αυτά τα επαγγέλματα τα έχει χτυπήσει η κρίση, όντως πιο παλιά δεν ήθελε να πάει κανένας , αλλα τώρα και να θέλουν δύσκολο

Οικοδομές γίνονται πλέον πολύ λίγες, δέν υπάρχει χρήμα στην αγορά για να αγοράσει σπίτια ο κόσμος

Στα χωράφια οι αγρότες πλέον κλαδέματα κτλπ τα κάνουν μονοι τους , άσε που οι μετανάστες έχουν φυγει οι περισσότεροι γιατι στην χώρα τους τώρα πια ειναι καλύτερα απο εδώ...Έρχονται μονο κανα καλοκαιρι για τα μαζέματα κ αντε γεια πάλι

Σερβιτόρους μπαρμαν κτλπ τώρα την έχουν καταβρεί ολοι και θέλουν μόνο έμπειρους και πάλι δεν...

Ελαιοχρωματιστές επειδη συνεργάζομαι έχουν ακόμα δουλειά αλλα συνήθως εργάζονται οι παλιοι μονο κ δν παιρνουν νέους μαζι τους

Στο quote που έκανες εγω θα ήθελα να συμπληρώσω:

Όχι δεν ειναι καλύτερα να μην δουλευεις απο το να δουλευεις και να μην πληρώνεσαι.... Η λύση σε αυτό ειναι δουλευε τσάμπα αφου δεν θέλει να σε πληρώσει αλλα μονο αν έχεις όφελος σε γνώσεις που θα αποκτήσεις ... γιατι στο τέλος αυτές οι γνώσεις θα σου φέρουν και τα χρήματα και θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις απο τον όχλο των ανέργων

• Like 2
Δημοσ.

Αυτη η προταση αποδεικνυει περιτρανα αυτο που ηθελα να πω...

Δεν θα συμφωνήσω απολύτως. Σίγουρα είναι μαλακία στον κύβο να δουλεύεις και να μην σε πληρώνουν, οπότε γιατί να μην καθίσεις στο σπιτάκι σου; Εκεί που θα συμφωνήσω όμως, είναι στο ότι ανήκεις ΕΝΤΕΛΩΣ στην κατηγορία των ΑΕΡΓΩΝ αν αυτό μόνο κάνεις. Αντί να κάθεσαι στο σπιτάκι σου, μπορείς να βρεις μια εθελοντική εργασία (που αυτές δεν είναι 8ωρο και κάθε μέρα) να πας μια σχολή, να μάθεις μια γλώσσα, να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο, ή έστω να δουλέψεις αμισθί σε κάτι καινούργιο, να μάθεις κάτι επιπλέον.

Το να δουλεύεις όμως στον κλάδο σου και να μην σε πληρώνουν, είσαι μεγάλος μ@λ@κ@ς.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...