Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξεκινας απο το ζην και αν εχεις μυαλο πας σιγα σιγα στο ευ ζην.

Πως θα μπορούσες να "πας στο ευ ζην" με έσοδα 300 ευρώ/μήνα, χωρίς προοπτικές μισθολογικής/εργασιακής ανέλιξης και χωρίς έστω κάποια εγγύηση σταθερής εργασίας; 

Όσοι δουλεύουν υπό τις παραπάνω συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης, είναι επειδή δεν έχουν μυαλό; Μια οικογένεια τριαντάρηδων πτυχιούχων, χαμηλόμισθων και υποαπασχολούμενων σε άσχετο με τις σπουδές τους αντικείμενο, είναι οπωσδήποτε άμυαλοι; 

Αν παλι δεν εχεις μυαλο, χανεις και το ζην και κλαιγεσαι, χρησιμοποιωντας ως συμμαχο κλασσικες λαικιζουσες μπουρδολογιες (τυπου 300000 αστεγοι κλπ)

Έχουμε κάνει παρόμοιες σπουδές αν δεν κάνω λάθος. Πως επιτυγχάνεις εσύ το "ζειν";

Γιατί εγώ το καλοκαίρι δούλευα σαν το χαμάλη σε συνεργείο PA (μόνο αυτό ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα και σε περιοχή που με βόλευε οικονομικά να πάω), ανασφάλιστος και απλήρωτος (ας σημειωθεί πως ακόμα δεν έχω λάβει μέρος των χρημάτων που δούλεψα - ούτε πιστεύω πως θα τα λάβω ποτέ). Προκοπή δεν έβλεπα και προτίμησα να την κάνω προκειμένου να ψάξω αλλού, για οποιαδήποτε εργασία. 

Ε, τζίφος. Έχω ψάξει για ότι δουλειά θες. Ούτε αποθηκάριο δε με πήραν, βλέπεις ακόμα και σε τέτοια επαγγέλματα υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Να επιχειρήσω κάτι μόνος μου είναι αδύνατον, η οικογένειά μου δε διαθέτει κάποιο κεφάλαιο ώστε να συνδράμει. Ακόμα και να είχα λεφτά θα φοβόμουν βέβαια.

Για πες λοιπόν, πως θα μπορούσε να επιτευχθεί -από τον οποιοδήποτε έχει μυαλό- έστω αυτό το περιβόητο "ζην" ;

• Like 3
Δημοσ.

Πως θα μπορούσες να "πας στο ευ ζην" με έσοδα 300 ευρώ/μήνα, χωρίς προοπτικές μισθολογικής/εργασιακής ανέλιξης και χωρίς έστω κάποια εγγύηση σταθερής εργασίας;

Ξεκινησα να δουλευω απο τα 15-16 μου. Ξερεις ποσα επαιρνα? 1 χιλιαρικο (δραχμες) για καθε μερα δουλειας (το θυμαμαι σαν και τωρα). Τωρα να παιζαμε 2-3 φορες την εβδομαδα?

Περναγαν τα χρονια, μελεταγα σπιτι μου ωρες και ωρες με αποτελεσμα να φτασω σε ενα α επιπεδο. Αποτελεσματα?

1. Να δουλευω 2 φορες την βδομαδα και να παιρνω πανω απο 150 ευρω το βραδυ. (καποτε, τωρα εχει πεσει λιγο το κασε αλλα και παλι δεν εχω παραπονο)

2. Να δουλευω καλοκαιρι σε ξενοδοχειο 4 φορες την εβδομαδα (περιπου ~2 ωρες) με τα ενσημα μου και περιπου 750 το μηνα.

3. Να μου στελνουν ενα σωρο mails για να γραψω μουσικη σε καποια ταινια μικρου μηκους ή να χρησιμοποιησουν εργα μου σε αλλες παραγωγες.

Με τα παραπανω θελω να πω, ψαχτηκες στον τομεα σου? Ασχοληθηκες με ολη σου την καρδια ωστε ξεχωρισεις, να προσφερεις κατι παραπανω, κατι διαφορετικο?

Σχετικο - ασχετο, που και τι ακριβως σπουδασες?

Δημοσ.

Τρίτονα, στο είχα πει και παλαιότερα νομίζω, παίζει να είσαι εξαίρεση στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.  Τα πράγματα στην Ελλάδα θυμίζουν Μεξικό σε κατάντια (λόγια της γυναίκας όταν ήρθαμε Ελλάδα το καλοκαίρι) .Κλειστά μαγαζιά παντού και όλοι οι νέοι ανεργοι.

Δήλαδή μην τα παρουσιάζουμε ουτοπικά. Ναι θέλει @@ να πετύχεις, αλλά πλέον η δυσκολία ειναι στον θεό.

• Like 1
Δημοσ.

Τρίτονα, στο είχα πει και παλαιότερα νομίζω, παίζει να είσαι εξαίρεση στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Δηλαδη ειμαι ο μονος γαμ@μενος μουσικος που αγαπαει αυτο που κανει και το κανει με ολη του την αφοσιωση?

wtf...

Δημοσ.

Ξεκινησα να δουλευω απο τα 15-16 μου. Ξερεις ποσα επαιρνα? 1 χιλιαρικο (δραχμες) για καθε μερα δουλειας (το θυμαμαι σαν και τωρα). Τωρα να παιζαμε 2-3 φορες την εβδομαδα?

1 χιλιάρικο = 3 ευρώ την ημέρα;
Δημοσ.

Δηλαδη ειμαι ο μονος γαμ@μενος μουσικος που αγαπαει αυτο που κανει και το κανει με ολη του την αφοσιωση?

wtf...

Oχι αλλα παιζει και να γινεις ο μονος που θα κανει ταμπελα <το όποιος θελει πιανει την πετρα και την στιβει, αρπαζει την ζωη απο τα μαλλια κλπ> .Και  καλα εδω.Αν τα λες και παραεξω , ειδικα μπροστα σε κανα υποκαταστημα οαεδ..παρε και καμμια ομπρελα καλου κακου.

• Like 2
Δημοσ.

OECD και Commission  δείχνουν βελτίωση σε όλους τους τομείς(Και ανεργία) από το 2014 

http://www.oecd.org/eco/outlook/greeceeconomicforecastsummary.htm

http://ec.europa.eu/economy_finance/eu/countries/greece_en.htm

Εν αντιθέσει με το παρακάτω forecast που προβλέπει αύξηση της ανεργίας στο 31%.

http://www.tradingeconomics.com/greece/forecast

Ας ελπίσουμε να μην επαληθευθεί.

Δημοσ.

OECD και Commission  δείχνουν βελτίωση σε όλους τους τομείς(Και ανεργία) από το 2014 

http://www.oecd.org/eco/outlook/greeceeconomicforecastsummary.htm

http://ec.europa.eu/economy_finance/eu/countries/greece_en.htm

Εν αντιθέσει με το παρακάτω forecast που προβλέπει αύξηση της ανεργίας στο 31%.

Ας ελπίσουμε να μην επαληθευθεί.

Αφού ή θα φύγουν οι άνεργοι ή θα βαρεθούν ή θα πεθάνουν.

Κατι απο αυτα θα γίνει πάντως.

• Like 4
Δημοσ.

Οχι οποιος θελει. Οποιος εχει ορεξη για δουλεια και μελετη.

Εισαι απλα εκτος πραγματικοτητας .Περπατας στα συννεφα με λιγα λογια.Δηλαδη αν εχεις πτυχιαρες, εχεις ξεσκιστει να μελετας δεν μπορει να κλεισει η επιχειρηση τους/σου λογω υφεσης και ελλειψη ρευστοτητας ?

Προφανως και υπαρχουν κλαδοι που ακομα κρατανε , και πηγαινουν και καλα οπως και εργαζομενοι που εχουν θιχτει λιγοτερο η και καθολου απο την κριση.Αλλα απο αυτα μεχρι να δινονται life stylε και φενγκ σουι συμβουλες σε 1.5 εκ ανεργους και ποιος ξερεις ποσους επισφαλεις εργαζομενους...ε παει πολυ.

• Like 5
Δημοσ.

Αφού ή θα φύγουν οι άνεργοι ή θα βαρεθούν ή θα πεθάνουν.

Κατι απο αυτα θα γίνει πάντως.

Αυτό σκεφτόμουν και γω.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_GDP_(PPP)_per_capita_estimates

Να και το GDP άνα άτομο...αν και δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι όταν παρουσιάζεται από το IMF.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...