Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παίδες. Επειδή όταν τελειώσω με το καλό το ιεκ θέλω να την κάνω με ελαφρά( και γρήγορα ταυτόχρονα) πηδηματάκια από αυτό το "κράτος" θέλω να μου προτείνετε κάποιες χώρες( αγγλόφωνες) που θα μπορούσα να μεταναστευσω. Ξέρω ότι η Αγγλία είναι μια "εύκολη" λύση όσον αφορά βίζες κλπ γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι ένα διαβατήριο( λόγο ΕΕ). Για ΗΠΑ και Αυστραλία( που έχω και συγγενείς) ποια είναι η γνώμη σας? Από μισθούς, ποιότητα ζωής κλπ πως πάνε? Τι χαρτιά χρειάζονται? Οποίοι μένουν εκεί ας δώσουν καμία βοήθεια... Ότι άλλο παραλείπω να πω πείτε το. Παρακαλώ σοβαρές απαντήσεις...

Δημοσ.

Γενικά από όσα ακούω είναι αρκετά δύσκολα να δεχτούν άτομα από Ελλάδα πια στην Αυστραλία. Πριν 2 χρόνια ήταν εντελώς διαφορετικό το κλίμα αλλά λόγω την κατάστασης δέχθηκαν πολλές αιτήσεις και πια είναι κορεσμένα. 
Από προσωπική εμπειρία ακόμη και με γάμο είναι δύσκολο. Η οικογένεια μου έχουμε Ελληνοκαναδική υπηκοότητα και η αδερφή μου παντρεύτηκε πριν 1,5 χρόνο και μένει μόνιμα Καναδά. Πρέπει να "σπονσοράρει"/εγγυηθεί για τον γαμπρό μου για τα επόμενα 5-7 χρόνια μέχρι να πάρει την υπηκοότητα. Ακόμη και για μας έχει πολλή χαρτούρα οπότε σίγουρα για κάποιον χωρίς υπηκοότητα φαντάζομαι ότι θα είναι πολλαπλάσια. 
Επίσης είναι δύσκολα και σε ψυχολογικό επίπεδο. Όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι και όση βοήθεια και να έχεις στην χώρα που θα πας θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες. Στην αδερφή μου πήρε 2 χρόνια από τότε που πήγε εκεί(στον γαμπρό μου 1 αφού πήγε αργότερα) για να μπορέσουν να βρουν καλές δουλειές και είχαν πολλή προϋπηρεσία(30 ετών και οι δύο) και πτυχίο Πολυτεχνείου. Καλό θα ήταν να έχεις ένα κομπόδεμα/μαξιλαράκι γιατί ο ένας χρόνος στην Ελλάδα με την χαρτούρα και άλλος ένας μετά που φύγεις θα έχει πάρα πολλά έξοδα. 
Είναι μεγάλη απόφαση πάντως και πρέπει να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου.

Δημοσ.

Όντως είναι μεγάλη απόφαση... Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχω πρόβλημα καθώς είναι όνειρο μου να φύγω από εδώ... Για Καναδά δεν το είχα σκεφτεί... Γενικά τι χαρτιά χρειάζονται? Στην Αυστραλια Μελβούρνη για την ακρίβεια μένει η αδερφή της γιαγιάς μου και όλη της η οικογένεια φυσικά... Θα μπορούσαν κατά κάποιο τρόπο να με καλέσουν??? Η πρέπει να είναι πρώτου βαθμού συγγενείς? Άμα εγγυηθούν για μένα( φυσικά ότι χρειάΖεται από λεφτά θα τα δώσω εγω)?

Δημοσ.

Ναί τώρα με την κρίση όνειρο του κάθε ενούς να φύγει... ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ να πάς, πρέπει να ζητάνε το επάγγελμά σου, να έχεισ πτυχίο αγγλικών αναγνωρισμένο απο εκεί, να πληρώσεις κάνα 5000 για βίζα που ΑΝ στην δώσουν... κτλ κτλ

Δημοσ.

λοιπόν τρεις τρόποι υπάρχουν για μετανάστευση

1. έχεις κοντινότατους συγγενείς

2. έχει ήδη βρει δουλειά εκεί (έχεις εργοδότη)

3. πας μαύρος (δουλεύεις μαύρα + κάνεις καθημερινά προσευχές)

Δημοσ.

Γενικά παιδιά, οι εποχές που μετανάστης πήγαινες με το χαρτί από το δημοτικό περάσανε. 

Πρέπει να είσαι καλός στον τομέα σου και να προσφέρεις κάτι που δεν μπορέι να βρεθεί από τον τοπικό πλυθησμό.

Δημοσ.

<p>Ναί τώρα με την κρίση όνειρο του κάθε ενούς να φύγει... ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ να πάς, πρέπει να ζητάνε το επάγγελμά σου, να έχεισ πτυχίο αγγλικών αναγνωρισμένο απο εκεί, να πληρώσεις κάνα 5000 για βίζα που ΑΝ στην δώσουν... κτλ κτλ</p>

Πίστεψε με φίλε πάντα ήθελα να φύγω από εδώ... Ποτέ δεν συμπάθησα αυτήν την χώρα, ίσως μόνο όταν ήμουν μικρός και πίστευα ότι μου έλεγαν... Τεσπα οφτοπικ βγήκα...

Για τις ΗΠΑ διάβασα ότι υπάρχει μια κλήρωση για 55000 πράσινες κάρτες που κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ισχύει ακόμα αυτό η το έχουν κόψει??

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να βρεις κάποιο πρόγραμμα για Intership ώστε να μπεις στο κλίμα πιο ομαλά και να έχεις στο τέλος και 4-6 μήνες προϋπηρεσία στην τοπική αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...