Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχα μαγαζι και ασφαλεια ογα.(περιοχη κατω απο 2000 κατοικους,)ειχα παρει απαλλαγη απο τον οαεε.

τωρα θελω να βγαλω καρτα ανεργιας.

στον οαεδ μου ζητανε 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να εκδοθεί το δελτίο ανεργίας είναι τα ακόλουθα:

• Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1, ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη Δ.Ο.Υ. εφόσον δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση.
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  • Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
  • Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ
  • Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
  • Απόφαση Διακοπής της δραστηριότητας από την εφορία
  • Απόφαση Διακοπής από τον ΟΑΕΕ 

εγω εχω ακομη ασφαλεια ογα αλλα εχω το χαρτι διακοπης απο τον οαεε που ζητανε.

μπορω να βγαλω τη καρτα?

Δημοσ.

Να σου εξηγήσω λοιπόν!

Εφόσον είσαι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ χωρίς να έχεις επιχείρηση σε περιοχή απαλλαγής ΟΑΕΕ, σημαίνει αυτομάτως ότι έχεις αγροτικό εισόδημα ή είσαι εργάτης ΓΗΣ. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι άνεργος και τα εν λόγω εισοδήματα θα εμφανίζονται στη φορολογική σου δήλωση, η οποία είναι το πρώτο από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που παραθέτεις παραπάνω.

Από την άλλη μεριά, αν είσαι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ χωρίς να δηλώνεις αγροτικό εισόδημα,τότε μπορείς να ξεγελάσεις τον ΟΑΕΔ, αλλά σκέψου το ξανά, διότι ο ΟΓΑ θα απορρίψει τα συγκεκριμένα έτη ασφάλισης όταν θα έρθει η ώρα, και θα σου επιστρέψει τα ασφάλιστρα ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, απευθύνσου στο λογιστή σου.

Δημοσ.

σωστο αυτο που λες.απλα ηθελα να ξερω αν μπορει καποιος να ξεγελασει τον οαεδ με κατι τετοιο.επειδη εκλεισα φετος το μαγαζι δεν φαινεται στη φορολογικη δηλωση αν εχω αγροτικα εισοδηματα ή οχι ή αν ειμαι ασφαλισμενος στον ογα.

οπως και να εχει θα κανω διακοπη απο τον ογα και μετα θα ασφαλιστω.

υπαρχει καποιο προβλημα που απο τον ιουνιο που εκανα διακοπη απο τον οαεε δεν εκανα διακοπη στον ογα και την κανω τωρα?

Δημοσ.

Για ποιο λόγο έμεινες ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, αφού ούτε επιχείρηση έχεις, ούτε αγροτικό εισόδημα δηλώνεις, ούτε εργάτης γης είσαι.

Στον ανταποκριτή σου, γρήγορα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...