Legolas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα παιδια, εχω καποιες αποριες με τον Οαεδ. Να σας πω πρωτα την ιστορια μου. Ημουν φοιτητης και εβγαλα καρτα ανεργιας στα 26 επειδη εβγαινα απο το βιβλιαριο του πατερα μου και δεν ειχα ασφαλιση. Να σας πω επισης οτι οταν εβγαλα καρτα ανεργιας εκανα πρακτικη(στον τριτο μηνα ημουν) και πληρωνομουν (στον οαεδ δεν μου ειπαν τιποτα). Τελειωνω τη πρακτικη, ανανεωνω καρτα ανεργιας.. Το σεπτεμβρη καταθετω χαρτια για πτυχιο. Νοεμβρη(επειδη η γραμματεία της σχολης δουλευει σφαιρα) βγαινει το πτυχιο μου. Ερωτησεις: 1) ο Οαεδ βλεπει οτι εκανα πρατικη? 2)Οι μηνες αυτοι ειναι σαν να δουλεψα κανονικα ? 3)Δικαιουμε καποιο επιδομα απο εδω και περα? Παρακαλω οποιος ξερει Ευχαριστω
hla Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 1) Αν έκανες πρακτική σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα τότε ΝΑΙ, αν το ψάξουν ποτέ είναι άλλο θέμα. 2) Τα ένσημα δεν της πρακτικής δεν μετράνε για την συνταξιοδοτηση 3) ΟΧΙ Αφού έκανες πρακτική γιατί δεν είχες ασφάλιση;
Legolas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=658&Itemid=770&lang=el διαβασε τι λεει εδω Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό. Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό. Απο οτι θυμαμαι η ασφαλιση απο τη πρακτικη με καλυπτε μονο για κατι που θα παθαινα στη δουλεια και οχι για ασθενειες κλπ.
hla Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Εμένα μου είχαν πει οτι για να παρω αυτο το επίδομα μετα απο 1 χρόνο, θα μου έβγαζαν κάρτα ανεργίας με την ένδειξη ΕΣΠΑ και όχι κανονική αλλά για να γίνει αυτό μου ζητουσαν απολυτήριο στρατού. Προσπαθούσα να τους εξηγήσω τη διαφορά μεταξύ "να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό" και "να έχουν αποκτήσει πτυχίο και να έχουν απολυθεί από το στρατό" αλλά δεν τα κατάφερα...
Legolas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Τελικα τι ισχύει για αυτους ? Θελουν και τα 2? Και παλι τα εχω και τα δυο. Και πτυχιο και απολυτηριο στρατου. Ετσι μπορω να παρω αυτα τα λεφτα?
hla Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Απ'οτι καταλαβαίνεις είναι λίγο φλου, καλύτερα πήγαινε απο κει
rus Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια εχω κι εγω μια απορια γοα ΟΑΕΔ, στον ΟΑΕΔ γραφεται μονο οποιος απολυεται, σωστα? Οποιος παραιτειται ή οποιος δεν εχει δουλεψει ποτε σημαινει οτι δεν θα γραφτει ποτε στον ΟΑΕΔ, συνεπως δεν θα ειναι ποτε επισημα ανεργος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα