sakisosf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν έφτιαξα ένα σύστημα με παλιά κομμάτια που βρήκα με τα εξής χαρακτηριστικά: CPU:Intel Celeron 2.40Ghz MOBO:ASRock P4i65g Prescott 800 RAM:1.5GB DDR-266 GPU:Nvidia GeForce FX5500 128MB HDD:Maxtor 30GB 5400rpm Στην αρχή που τα σύνδεσα όλα εκτός κουτιά την πρώτη φορά λειτουργούσαν όλα μια χαρά (αν και για κάποιο λόγο η εγκατάσταση των XP ήταν πολύ αργή,τι φταίει άραγε;HDD;DVD-ROM;) και τα έβαλα όλα προσεκτικά στο κουτί.Την πρώτη φορά άναψε και πάλι αλλά μετά τίποτα.Μετά τα έβγαλα όλα και τα δοκίμασα όλα εκτός κουτιού και λειτούργησαν για κάνα δυο φορές αλλά μετά τίποτα.Δηλαδή ξεκινούσε το PC με τα φωτάκια και τους ανεμιστήρες να δουλεύουν αλλά δεν έδειχνε τίποτα (δεν είναι θέμα κάρτας γραφικών,δοκίμασα και με την onboard και με μία PCI που βρήκα).Δοκίμασα άλλα δύο τροφοδοτικά που βρήκα αλλά πάλι αλλά με το ξεκίναγα το PC έκλεινε σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.Τι φταίει ρε παιδιά,ξέρει κανείς; Υ.Γ.Clear CMOS δεν δοκίμασα γιατί δεν ξέρω πως γίνεται σε αυτήν μητρική,δοκίμασα όμως να βγάλω και να ξαναβάλω την μπαταρία αλλά και πάλι τζίφος.
sakisosf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν μετά από διάφορες δοκιμές (βασικά ούτε κατάλαβα τι έκανα!)τελικά το PC άνοιξε αλλά υπάρχουν 2 θέματα: 1.Πότε πότε κολλάει στο Checking VRAM... και θέλει reboot. 2.Η εγκατάσταση των Windows XP είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ που το άφησα για σήμερα.Τι φταίει;HDD;DVD-ROM;MOBO;
trujillo2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 πιο πολυ προς μητρικη μου κανει οπως τα λες....
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Τσεκατε μνημες με memtest Αν τις βρεις ενταξει, δοκιμασε:- μια μνημη μονη της επανω εναλλαξ στα slots. Τσεκαρεις ετσι αν καποιο slot εχει "χτυπησει", ή δεν συνεργαζονται τα dimm- δοκιμασε @ bios να τις ορισεις χαμηλα π.χ. αν ειναι 400MHz βαλε τες στα 266MHz (κι επισης ορισε τους χαμηλα timings). Υ.Γ.Clear CMOS δεν δοκίμασα γιατί δεν ξέρω πως γίνεται σε αυτήν μητρική,δοκίμασα όμως να βγάλω και να ξαναβάλω την μπαταρία αλλά και πάλι τζίφος. Κατω απο τη μπαταρια και πανω απο τα sata ακριβως = ειναι 2πινο (οχι 3πινο) jumperακι για clear cmos Τωρα πρεπει να ειναι ξεσκουφωτο ( ) του βαζεις καπακι για 5-10 sec και το ξαναβγαζεις = clear cmos Τελος εκτος απο το να δοκιμασεις να ορισεις ram @ 266 ddr (133)βαλε επισης στο bios, enable και την επιλογη για flexibility μνημης
Poincareγρ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Και μενα για μητρικη μου φαινετε, Κανε αυτο που σου ειπε ο TheDevil και δες οπτικα αν ειναι σε καλη κατάσταση η μητρικη (φουσκωμενοι πυκνωτες κλπ).
sakisosf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μνήμες ΟΚ,slots ΟΚ,Clear CMOS έγινε.Οι RAM είναι ήδη 133.Όταν λέτε ότι φταίει η μητρική εννοείτε για το πρόβλημα με τα Windows XP ή από τα προηγούμενα συμπτώματα;Δηλαδή η μητρική οδεύει προς τον θάνατο;
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Αλλες ram, εχεις να δοκιμασεις? Και ο δισκος σου, ειναι Ide η sata?Οπως και να εχει, δοκιμασε να τον συνδεσεις στο ετερο ide η sata!Για την μητρικη, θα ανησυχουσα: αν δεν ηξερα το παρελθον/ποιόντης.. Ηταν 100% λειτουργικη και την κουτιοσανε, ή προβληματικη?
sakisosf Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 RAM δοκίμασα ότι είχα,ο δίσκος μου είναι IDE.Η μητρική πριν 1-2 χρόνια που την χρησιμοποιούσα λειτουργούσε κανονικά αλλά τώρα...Μάλλον θα τα παρατήσω και θα ασχοληθώ με ένα Pentium MMX 200,128MB RAM,30GB HDD σύστημα που έχω και θα το κάνω retro gaming system.
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Η μητρική πριν 1-2 χρόνια που την χρησιμοποιούσα λειτουργούσε κανονικά αλλά τώρα... Οι μητρικες δεν χαλανε αν τις αποσυναρμολογησεις & κουτωσεις σωστα, γιατι ομως μπορει να εχει φαει σκαλωμα τωρα...? Εκτος tower, ειπες την δοκιμασες και παιζει σωστα? Μηπως κατοπιν/εντος, προκυπτει το θεμα?
sakisosf Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Το θέμα μπορεί να προκύψει παντού,για παράδειγμα πριν κάνα μισάωρο τα έβαλα όλα στο κουτί κανονικά και λειτουργούσε αλλά τώρα που ξαναδοκίμασα τίποτα δεν λειτουργεί.Σωστά όμως δεν έχει παίξει την τελευταία εβδομάδα που ασχολούμαι μαζί του και αναφέρομαι στην αργή εγκατάσταση των WinXP.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Αργη εγκατασταση ΧP, μπορει να οφειλεται επισης και σε:- προβλημα(τικο) CD-DVD- προβλημα(τικο) controller, ide ή sata- προβληματικο δισκο 1
sakisosf Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μηπως να παρω καμια μεταχειρισμενη μητρικη απο εδω;
SakisProHD Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν το PC το έφτιαξα και όλα είναι ΟΚ.Λοιπόν έχω και άλλο ένα με QDI PlatiniX2,Intel Celeron 2.4 (έχω 2!) και 384MB RAM αλλά δεν ξέρω τι να κάνω;Δηλαδή να βρω άλλη μία 1GB και να έχω 1,38GB RAM ή να κρατήσω το παλιό ως έχειν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα