MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Χαιρετε. Προσφατα αγορασα ενα ipad air 4g. Θελω να επιλεξω τον καταλληλο παροχο για να εχω 3g (δεν με νοιαζει το 4g) περιστασιακα. Οταν λεω περισταστιακα εννοω οτι πχ 2 μηνες το καλοκαιρι και 1-2 Σαββατοκυριακα το μηνα τον υπολοιπο χρονο, το χρειαζομαι σε επαρχιακη πολη. Η χρηση ειναι emails και τυπικο browsing χωρις videos, youtube κλπ. Ας τα παρουμε ενα-ενα και αν εχω λαθος καπου μου το διευκρινιζετε. 1ον. Βλεπω οτι η vodafone εχει μονο προγραμματα με παγια χρεωση, κατι που σαφως δεν με συμφερει. Αν ισχυει αυτο αποκλειουμε την vodafone. 2ον. Βλεπω οτι η wind εχει πολυ περιορισμενη καλυψη 3g αυτη τη στιγμη. Παροτι στην πολη που με ενδιαφερει δειχνει στοιχειωδη καλυψη δε θελω να το ρισκαρω. Αν ισχυει οτι εχει τοσο κακη καλυψη 3g οσο φαινεται εδω http://www.wind.gr/gr/wind/upostirixi/kalupsi/diktuo-prosvasis-kinitis/3g/ , τοτε την αποκλειουμε και αυτην. 3ον. Δια της εις ατοπον απαγωγης καταληγουμε -μαλλον- στην κοσμοτε. Στην οποια εχω εναν αριθμο με καρτοσυμβολαιο κι αλλον εναν με κανονικο συμβολαιο. Το ερωτημα ειναι αν μου βγαζουν nanosim για το ipad πανω σε ενα απτα 2 νουμερα (λογικα αυτο του συμβολαιου), με τι χρεωση το κανουν και ποσο χρεωνουν το 3g τους. Βλεπω στο σαιτ τους επισης, οτι εχουν "ειδικα προγραμματα mobile internet για ipad και iphone" με παραλογες χρεωσεις. Τι ειναι αυτο ακριβως? Για να καταλαβετε τι εννοω: - Εδω ειναι τα κανονικα της προγραμματα mobile internet http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HCG&catName=IOTG_Plans_Prs&cat=IOTG_Plans_Prs - Κι εδω αυτα για ipad http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HCG&catName=COSMOTEi_Data_Prs&cat=COSMOTEi_Data_Prs Oποιος κατεχει το ζητημα, παρακαλω ας με διαφωτισει λιγο να δω τι θα κανω. Επισης επειδη μενω εξωτερικο, ειναι δυσκολο να ερθω σε αμεση επαφη με τους παροχους για να διευκρινισω τις παραπανω αποριες.
nikoskon Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ξέρω πως έψαξες, αλλά οι τρόποι για να έχεις internet στο iPad Air είναι οι κάτωθι: Συμβόλαιο Vodafone Mobile Broadband (άρα πάγιο) Internet 4 Share (εφόσον έχεις ήδη συμβόλαιο με ενσωματωμένα ΜΒ) Καρτοinternet (χωρίς πάγιο, pay as you go φάση) CU/Καρτοκινητό Vodafone (βάζεις την SIM στο iPAD air αφού ενεργοποιήσεις κάποιο πακέτο mobile internet) οι άνωθι 4 τρόποι αφορούν τις περιπτώσεις που θα εισαχθεί nanoSIM στο iPad Air. Αντίστοιχα υπάρχουν σε Κοτέ αλλά όχι σε Γουϊντ. Η τελευταία δεν έχει το "β". Αν έχεις έστω και καρτοκινητό Vodafone εκμεταλλεύσου την εβδομάδα 25/12-01/01 που δίνει δωρεάν mobile internet σε όλους. Επίσης, αφού είσαι εξωτερικό μπορείς να στείλεις e-mail στους παρόχους από τις αντίστοιχες φόρμες επικοινωνίας που έχουν στα sites τους. Ο συλλογισμός σου πάντως είναι μπερδεμένος. πχ Αποκλείεις την Γουϊντ λόγω κάλυψης ενώ μπορεί στις περιοχές που θα κινείσαι, εν τέλει, να σε καλύπτει. Επίσης αποκλείεις την Vodafone επειδή θεωρείς πως έχει μόνο συμβόλαιο για mobile internet/broadband, κάτι που δεν ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα