Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες χρειάζομαι έναν σχετικά οικονομικό χρονοδιακόπτη (κύκλωμα-πλακέτα) που να μετράει αντίστροφα μια διάρκεια περίπου δύο χρόνια, και όταν τελειώσει αυτό το χρονικό διάστημα να μου κλείνει ένα ρελέ.

Ο χρόνος πρέπει να είναι προγραμματιζόμενος με κάποιο τρόπο.

Η τροφοδοσία που θα παρέχω για την λειτουργία του θα είναι συνεχής.

Δεν χρειάζομαι κάποιου είδους ένδειξης του χρόνου που θα τρέχει, απλά όταν έρθει η ώρα να κάνει αυτό που χρειάζεται.

Υπάρχει κάποιο κύκλωμα έτοιμο στο εμπόριο;;;

Δημοσ.

Παίδες χρειάζομαι έναν σχετικά οικονομικό χρονοδιακόπτη (κύκλωμα-πλακέτα) που να μετράει αντίστροφα μια διάρκεια περίπου δύο χρόνια, και όταν τελειώσει αυτό το χρονικό διάστημα να μου κλείνει ένα ρελέ.

Ο χρόνος πρέπει να είναι προγραμματιζόμενος με κάποιο τρόπο.

Η τροφοδοσία που θα παρέχω για την λειτουργία του θα είναι συνεχής.

Δεν χρειάζομαι κάποιου είδους ένδειξης του χρόνου που θα τρέχει, απλά όταν έρθει η ώρα να κάνει αυτό που χρειάζεται.

Υπάρχει κάποιο κύκλωμα έτοιμο στο εμπόριο;;;

Δεν νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο σε ανεξάρτητο μηχανημα, κατα παραγγελία βεβαια ολα γίνονται αλλα με το ανάλογο κοστος

Κατι εύκολο θα ηταν ενας υπολογιστής που θα μετρα τον χρόνο με ενα αντίστοιχο προγραμματακι και καποιο μικρο hardware

Δημοσ.

:( Ναι και εγω δεν βρήκα κάτι για αυτό ρωτάω, αλλά το ήθελα ανεξάρτητο γιατί εκεί που το θέλω δεν μπορεί να υπάρχει και PC...

Δημοσ.

Όσοι γνωρίζω του εμπορίου, μηχανικοί και ηλεκτρονικοί, ρυθμίζονται σε λεπτά/ώρες,

και θέλεις πολλooούς τέτοιους εν σειρά να φτάσεις τα 2 χρόνια.

Εγκυκλοπαιδική απορία; Σε τι μπορεί να χρειάζεται κάποιος να δώσει εντολή σε 2 χρόνια;

Αν καταλάβουμε το σενάριο μπορεί να υπάρχει εναλλακτική λύση.

Αλλιώς μπορώ να σε φέρω σε επαφή με άνθρωπο που μπορεί να σου φτιάξει ηλεκτρονικό.

/sc

Δημοσ.

Ακομα και αν εβαζες πσ δε νομιζω να αντεχε δυο χρονια ανοικτος. Ολο και καποιο εξαρτημα θα χαλαγε.

Σκεψου οτι ο σκληρος θα δουλευε 15000 ωρες. Οταν σπανια κρατανε για πανω απο 2000. Αν δε κανω λαθος.

Αν και το παλιο μου κινητο οταν το εκλεινα ανοιγε μονο του για ξυπνητηρι. Ισως να μπορουσες να κανεις κατι τετοιο με το πσ.

Δημοσ.

Οταν σπανια κρατανε για πανω απο 2000. 

Seriously...

Μαλλον είμαι απο τους τυχερους που οι σκληροι μου έχουν κρατήσει 18000 ωρες και ακομη συνεχίζουν.... 

Μην λεμε οτι μας κατεβει ρε παιδια.... αλίμονο αν οι σκληροι κρατουσαν μολις 2000ωρες...

post-260446-0-43303300-1387886833_thumb.jpg

Δημοσ.

Κοιτα,το μόνο ισως που μπορεις να κάνεις ειναι εναν αυτοματισμο.

Η πρίζα στο δωμάτιο που θές να ελένξεις θα δουλεύει μεσω ρελλε.Το ρελλέ δουλευει με χαμηλή τάση 12v.Θα μπορεις δλδ να "τρεξεις" ενα καλώδιο λεπτο διπολικό[σαν ηχείων ας πουμε]* μέχρι ενα δευτερο[2ο] ρελλέ που θα ελένχει το πρώτο.Τωρα το θέμα ειναι ΠΩΣ θα ενεργοποιισεις το [2ο]ρελλέ.Αν για παράδειγμα,μεσω υπολογηστή μπορεις να βρεις μια συσκευη που σε δυο χρόνια να κλεισει κυκλωμα αναβωντας ενα λαμπάκι `η κάνοντας εναν ήχο θα μπορουσες να ελένξεις[με φωτοκύτταρο `η ηχοδιακόπτη] το [2ο]ρελλέ που θα ελένξει το πρώτο και αυτο την πριζα σου!!!!

Αν μπορουσες π.χ σε δυο χρονια μεσω pc να αναψεις ενα λαμπάκι και έβαζες το λαμπακι αυτο σε φωτοστεγανό κουτι μαζι με φωτοκύταρρο που θα ελενχει το 2ο ρελλε θα γινόταν η δουλεια σου....

Ξέρω-ξερω,μπορει ολο αυτο να ακούγεται λίγο...μπακάλικο,το θέμα ομως ειναι πως μόνο με ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ θα κάνεις-φθηνα-τη δουλεια σου..

*Το λεπτο καλώδιο θα μπορουσε να "τρεξει" ανετα σε τοιχο ακόμα και με ρόκα.Πιο ευκολο απο το να εχεις pc στο δωμάτιο[που οπως ειπες δεν μπορεις.

[κοιτα τι σκεφτηκα στης 12:οο τη νυχτα...μπράβο μου!! :P  ]

Ελπίζω να "σου έβαλα ιδέες"...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...