Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του και είπα να ρωτήσω εδώ μήπως μπορούμε να ξέρουμε τι φταίει ή ποιά εξαρτήματα του Η/Υ μπορεί να έχουν πρόβλημα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν πρίν 4 μέρες προσπαθούσε να ανοίξει την μονάδα dvd πιέζοντας το κουμπάκι εξωτερικά από αυτή. Η μονάδα δεν άνοιγε όμως. Τα windows άλλοτε έβρισκαν την μονάδα και την εμφάνιζαν ως ενεργή άλλοτε όχι στο "my computer". Κάποια στιγμή όταν πατούσε να κάνει ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, εμφανιζόταν ένα μήνυμα οτι η μονάδα dvd δεν μπορεί να ξεκινήσει... Ο φίλος μου έψαξε τι μπορούσε να κάνει, έκανε απενεργοποίηση της συσκευής από το device manager και μετά επανενεργοποίηση, έκανε έλεγχο για drivers αλλά είχε τους τελευταίους. Στην συνέχεια ανοίξε το κουτί του υπολογιστή και αποσύνδεσε - επανασύνδεσε την μονάδα dvd.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, πλέον όταν ανοίγει τον υπολογιστή, η οθόνη ανάβει μεν αλλά δείχνει παντού μαύρο, ούτε τα στοιχεία των chipiset της μητρικής δεν εμφανίζεται, ούτε κάποιο μήνυμα σφάλματος, απολύτως τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι ούτε στα bios να μην μπορεί να μπεί ή να επιλέξει να γίνει φορμάτ. Και το περίεργο της υπόθεσης τώρα, όταν ανοίγει το pc με αυτή την εντελώς μαύρη οθόνη, πατάει το κουμπάκι στην μονάδα dvd και αυτη βγάζει έξω τον οδηγό τοποθέτησης του δίσκου και μετά τον ξαναβάζει μέσα και κλίνει χωρίς να πατηθεί ξανά το κουμπάκι.

Γενικώς τι παίζει με αυτό το pc? Υπάρχει θέμα μητρικής? Στον δικό μου υπολογιστή έχει τύχει και οι ram, κάρτες γραφικώς, HDD να χαλάσουν. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως όταν άνοιγα το pc εμφανιζόντουσαν τα στοιχεία της μητρικής και κάτι νούμερα-γράμματα στην αρχή ώστε να μπορώ έστω να μπώ στα bios, και η μητρική έκανε και εκείνο το περίφημο "τούτ". Σε αυτή την περίπτωση ούτε "τούτ" ακούγεται. Έχω την αίσθηση μήπως φταίει η μητρική.

Δημοσ.

Το αυτό.

Και τσέκαρε τα κομμάτια μέσα αν είναι καλά συνδεδεμένα (ράμ, δίσκος, καλώδια ρεύματος κλπ), μηπως κάτι καταλάθος κουνήθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...