Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,αποφάσισα από το νέο έτος να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με ένα φίλο..Αποφάσισαμε να πάμε στην Νορβηγία επειδή έχει έναν γνωστό του εκεί πέρα..Θέλω από άτομα τα οποία έχουν πάει στην συγκεκριμένη χώρα να μου πούνε λίγα λόγια για το τι να προσέξω που αξίζει να πάω...Ακόμη θέλω να μάθω εάν χρειάζεται να βγάλω διαβατήριο για να πάω..Γενικά θέλω να ακούσω διάφορα για την χώρα ώστε να σχηματίσω μια γνώμη..Θα μείνουμε από ότι μ ειπε ο φίλος μου λίγο έξω από το Όσλο..Διανομή και φαγητό θα τα έχουμε έτοιμα..Πόσα χρήματα λέτε να χρειαστώ για καμιά βδομάδα??Τα εισιτήρια να τα κλείσω μέσω ίντερνετ??Και από που??

Ελπίζω να μη σας κούρασα..

Δημοσ.

Κοίτα αν σε βολεύει πτήση της Ryanair. Έχει και προσφορά αυτές τις μέρες για τους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη, πάμφθηνα.

Να ξέρεις όμως ότι το Όσλο σαν πόλη, απλά μια πόλη είναι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Τυχερός είσαι που έχεις φαί και διαμονή εξασφαλισμένα, γιατί είναι και πανάκριβο.

Διαβατήριο όχι, δεν χρειάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα αν σε βολεύει πτήση της Ryanair. Έχει και προσφορά αυτές τις μέρες για τους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη, πάμφθηνα.

Να ξέρεις όμως ότι το Όσλο σαν πόλη, απλά μια πόλη είναι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Τυχερός είσαι που έχεις φαί και διαμονή εξασφαλισμένα, γιατί είναι και πανάκριβο.

Αρχές Μαρτίου θα πάμε!!!

Για το φαγητό βασικά με ενδιαφέρει πιο πολύ...Θα μπορούσεΣ να μ δώσεις ένα παράδειγμα??

Για νυχτερινή ζωή να τολμήσω να ρωτήσω ή όχι??Και για μαγαζιά ρούχων και τέτοια να φανταστώ οι τιμές είναι ανάλογες?

Δημοσ.

Αρχές Μαρτίου θα πάμε!!!

Για το φαγητό βασικά με ενδιαφέρει πιο πολύ...Θα μπορούσεΣ να μ δώσεις ένα παράδειγμα??

Για νυχτερινή ζωή να τολμήσω να ρωτήσω ή όχι??Και για μαγαζιά ρούχων και τέτοια να φανταστώ οι τιμές είναι ανάλογες?

Φίλε εγώ δεν εχω πάει. Έχω όμως φίλο που δουλεύει στο Όσλο στην ευρωπαική ένωση και κάποιους άλλους φίλους που τον έχουν επισκεπτεί. Αν θες μπορώ να ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες και να σου πω αύριο.

Δημοσ.

Φίλε εγώ δεν εχω πάει. Έχω όμως φίλο που δουλεύει στο Όσλο στην ευρωπαική ένωση και κάποιους άλλους φίλους που τον έχουν επισκεπτεί. Αν θες μπορώ να ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες και να σου πω αύριο.

Φυσικά εάν σου είναι εύκολο ότι μάθεις θα μου φανεί σίγουρα χρήσιμο...Να σαι καλά για το ενδιαφέρον!!
Δημοσ.

Εξαρτάται τι θα κάνεις. Είχα μείνει στο Όσλο και μπορώ να πω βαρετή σαν πόλη. Για νυχτερινή ζωή Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, κανένα 3ωρο κρατάει το νταβαντούρι. Πίτα όλοι!!! :) Ψωμί πανάκριβο, γαρίδες πχ πιο φτηνές από Ελλάδα (για σούπερ μάρκετ μιλάω), κοτόπουλο νωπό πανάκριβο. Αν ψαχτείς σε είδη σούπερ μάρκετ θα τη βρεις την άκρη. Ποτό ακριβό έξω πήγαινε στο 12ευρώ. (Γλυφάδα μου έχει κάτσει και 14€ για ένα ποτό) οπότε καταλαβαίνεις και η Ελλάδα πόσο ακριβή είναι σε κάποια πράγματα. Εγώ δεν είχα άτομο να με βάλει στο ντόπιο πληθυσμό οπότε δεν μπορούσα να πάρω πολλά πράγματα. Εσύ μάλλον θα είσαι σε καλύτερη τύχη οπότε μπορεί να έχεις φοβερές παρέες και να περάσεις τέλεια. Εισιτήρια από αεροδρόμιο για την πόλη 30€. Είχα πετάξει με τη sas. Χωρίς  τα αεροπορικά με οικονομία να τρως στο σπίτι και κανένα πρόχειρο φαγητό έξω ίσως τη βγάλεις με 3-4 κατοστάρικα. Βέβαια αν έχεις φράγκα μπορείς να πεταχτείς μία βόλτα και στη Στοκχόλμη και να μείνεις σε χόστελ (ήταν κάτι που πραγματικά το χάρηκα).

Δημοσ.

Κοίτα αν σε βολεύει πτήση της Ryanair. Έχει και προσφορά αυτές τις μέρες για τους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη, πάμφθηνα.<br>

Να ξέρεις όμως ότι το Όσλο σαν πόλη, απλά μια πόλη είναι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.<br><br>

Τυχερός είσαι που έχεις φαί και διαμονή εξασφαλισμένα, γιατί είναι και πανάκριβο.<br>

ειχα την εντυπωση οτι η ryan air εχει ελληνικους προορισμούς απο μαιο-οκτ.

Δημοσ.

ειχα την εντυπωση οτι η ryan air εχει ελληνικους προορισμούς απο μαιο-οκτ.

Εξαρτάται την πτήση. Για Θεσσαλονίκη πχ πετάει και αυτήν την εποχή.

Δημοσ.

Το Oslo όπως ειπώθηκε και πιο πάνω είναι αρκετά βαρετή πόλη και δεν έχει κάτι αξιόλογο να δεις εκτός από το vigeland park. Μια επίσκεψη στο Geiranger και σε ένα από τα πιο διάσημα fjord θα ήταν κάτι πολύ απολαυστικό και διαφορετικό αλλά το χειμώνα δεν έχει πλοία που ταξιδεύουν από Geiranger μέχρι Valldal. Για τέτοιο ταξίδι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να ενοικιάσεις αυτοκίνητο. Διαφορετικά εάν σκέφτεσαι χειμώνα έχει αρκετά τουριστικά θέρετρα για χειμερινά σπόρ φυσικά. Γενικά μην περιμένεις φτηνές διακοπές στην Νορβηγία και εάν αποφασίσεις να δεις όσο περισσότερα γίνεται ετοιμάσου για μάδημα.

Επίσης δεν χρειάζεσαι διαβατήριο. Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ταυτότητα είναι αρκετή (τουλάχιστον μέχρι πριν ένα χρόνο οπότε διπλο-έλεγξε το).

Δημοσ.

Εξαρτάται τι θα κάνεις. Είχα μείνει στο Όσλο και μπορώ να πω βαρετή σαν πόλη. Για νυχτερινή ζωή Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, κανένα 3ωρο κρατάει το νταβαντούρι. Πίτα όλοι!!! :) Ψωμί πανάκριβο, γαρίδες πχ πιο φτηνές από Ελλάδα (για σούπερ μάρκετ μιλάω), κοτόπουλο νωπό πανάκριβο. Αν ψαχτείς σε είδη σούπερ μάρκετ θα τη βρεις την άκρη. Ποτό ακριβό έξω πήγαινε στο 12ευρώ. (Γλυφάδα μου έχει κάτσει και 14€ για ένα ποτό) οπότε καταλαβαίνεις και η Ελλάδα πόσο ακριβή είναι σε κάποια πράγματα. Εγώ δεν είχα άτομο να με βάλει στο ντόπιο πληθυσμό οπότε δεν μπορούσα να πάρω πολλά πράγματα. Εσύ μάλλον θα είσαι σε καλύτερη τύχη οπότε μπορεί να έχεις φοβερές παρέες και να περάσεις τέλεια. Εισιτήρια από αεροδρόμιο για την πόλη 30€. Είχα πετάξει με τη sas. Χωρίς  τα αεροπορικά με οικονομία να τρως στο σπίτι και κανένα πρόχειρο φαγητό έξω ίσως τη βγάλεις με 3-4 κατοστάρικα. Βέβαια αν έχεις φράγκα μπορείς να πεταχτείς μία βόλτα και στη Στοκχόλμη και να μείνεις σε χόστελ (ήταν κάτι που πραγματικά το χάρηκα).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου....Μου φαινεται λίγο δύσκολο δυστυχως να πεταχτώ Στοκχόλμη..!! Για τα αεροπορικά εισιτήρια θα πρέπει να το ψαξω αρκετα!!

Το Oslo όπως ειπώθηκε και πιο πάνω είναι αρκετά βαρετή πόλη και δεν έχει κάτι αξιόλογο να δεις εκτός από το vigeland park. Μια επίσκεψη στο Geiranger και σε ένα από τα πιο διάσημα fjord θα ήταν κάτι πολύ απολαυστικό και διαφορετικό αλλά το χειμώνα δεν έχει πλοία που ταξιδεύουν από Geiranger μέχρι Valldal. Για τέτοιο ταξίδι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να ενοικιάσεις αυτοκίνητο. Διαφορετικά εάν σκέφτεσαι χειμώνα έχει αρκετά τουριστικά θέρετρα για χειμερινά σπόρ φυσικά. Γενικά μην περιμένεις φτηνές διακοπές στην Νορβηγία και εάν αποφασίσεις να δεις όσο περισσότερα γίνεται ετοιμάσου για μάδημα.

Επίσης δεν χρειάζεσαι διαβατήριο. Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ταυτότητα είναι αρκετή (τουλάχιστον μέχρι πριν ένα χρόνο οπότε διπλο-έλεγξε το).

Σε ευχαριστω για τις απαντήσεις...Σιγουρα δεν περιμένω να την βγάλω τζαμπα!!Για το διαβατηριο σημερα έστειλα στο Προξενειο της Νορβηγιας και μου είπε το εξής!!

Norway is part of Schengen so if you are coming from Greece, you can travel with the national ID (latin characters), if you wish, only for tourism.

It is though advisable to use a passport for travelling and it is compulsory when you wish to work here.

Οπότε πιστεύω είμαστε εντάξει!!

Δημοσ.

Αν κ δε μπορώ να μιλήσω για Όσλο γιατί δεν έμεινα πολύ.

Δεν έχει τπτ το ιδιαίτερο σαν ζωη, όπως κ γενικά η Νορβηγία είναι μαυρίλα σε αυτό το θέμα(εντάξει έχει το Club space).

Γενικά είναι Πανάκριβα αλλά όλα εκνευριστικά λειτουργικά. Το κρύο εμένα δε με ενόχλησε καθόλου, αν κ Έμενα τρομσο.

Οι Νορβηγοι καλοί είναι αλλά κλειστοί άνθρωποι. Η κουζίνα τους δε μου άρεσε καθόλου. Επίσης οι γυναίκες τους είναι μοναδικές!!!!

Να φροντίσεις να πάρεις μια κ να τη φέρεις εδώ, μιας κ εκεί είναι η μορντορ!!!!!

Τον χειμώνα που είχα πάει(τέλη Γενάρη) είχα τρελαθεί πραγματικά από τη συνεχή σκοτεινιά κ με το ότι περπαταγα στο δρόμο κ δεν έβλεπα άνθρωπο!!!

Το φυσικό τοπίο είναι τελείως διαφορετικό με το δικό μας, με οροσειρες πραγματικά μαχαιρωτες!! Επίσης έχουν υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες κ θα πρέπει να δεις κάποια πράματα, όπως:βόρειο σέλας(θέλει σχετική απομάκρυνση από την πόλη), φιορδ, παγετώνες κλπ. Να έχεις όμως κατά νου ότι όλα είναι λύσσα(για εμάς, γιατί γιαυτους...).

Αυτά τα λίγα

Α ναι!

Όταν λέω κρύο εντάξει, εννοώ ότι φοράς ισοθερμικά πάντα!!

Επίσης πας με ταυτότητα, δε χρειάζεται απολύτως τπτ άλλο!!

Αν είναι να κλείσεις κάποιες τουριστικές δραστηριοτητες, να κοιτάξεις από τώρα, γιατί εκεί δε θα βρίσκεις.

Α ναι νο2!!

Νόμισμα κορόνα, φρόντισε να κάνεις συνάλλαγμα γιατί η τράπεζα μέσω χρεωστική ς θα σε λιανίσει(παθων), έχεις κάνα γνωστό σε τράπεζα να σου αλλάξει αυτός, άνευ χρέωσης;

Α ναι νο3!!

Οι νορβηγοι για διασκέδαση πετάγονται μέχρι Στοκχόλμη(τραίνο) ή Άμστερνταμ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...