ninos30 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Απλά παρατήρησα το εξής περίεργο... Στην αναβάθμιση που έκανα επειδή τους είπα ότι παρήγγειλα μνήμες που τις βρήκα "σκοτωμένες", λόγω της αργοπορίας με εξυπηρέτησην δανείζοντάς μου 2 kingston hyperbeast 2x4GB. Στα bios αυτές φαινόντουσαν έτσι ακριβώς με χρονισμό (?) 9-9-9-27-1,60-1,20. Μόλις περασα τις Corsair, αυτές μου γράφουν Corsair 8192MB - 1333MHz το οποίο μου φαίνεται κουφό (!), χρονισμένες προς το παρόν στα 1600MHz. Επίσης στους χρονισμόυς λέει 9-10-9-27-2Ν-1,50-1,30 Το κουτί επάνω (και η αγορά) γράφει 1866MHz. Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος? Επίσης έχει νόημα να τις χρονίσω στα 1866MHz αφού τα αντέχουν (?) Να προσθέσω ότι βρήκα το εξής: http://www.corsair.com/en/memory-by-product-family/vengeance/vengeance-16gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz16gx3m2a1866c9.html Tested Voltage 1.5 SPD Voltage 1.5 Speed Rating PC3-15000 (1866MHz) SPD Speed 1333MHz Tested Speed 1866Mhz Tested Latency 9-10-9-27 SPD Latency 9-9-9-24 Μάλλον στα settings του bios έχει την spd τιμή....... Καταρχάς νομίζω πως είμαστε off-topic γιατί εδώ είναι καθαρά για προσφορές, αλλά ας σου απαντήσω Οτιδήποτε πάνω από 1333ΜΗz θεωρείται ΟC στίς μνήμες (στους Intel σίγουρα ενώ στους AMD είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα). Ετσι όταν βάζεις καινούριες μνήμες στο σύστημά σου και κάνεις ένα bios-reset (όπως οφείλεις), θα τις δει ως 1333αρες, η λεγόμενη ως JEDEC συχνότητα. Αν οι μνήμες σου υποστηρίζουν μεγαλύτερες συχνότητες και θέλεις να τις ρυθμίσεις, τότε έχεις δύο επιλογές: α) Το ΜΒ σου υποστηρίζει XMP (eXtreme Memory Profile) . Πας εκεί που ρυθμίζεις τις μνήμες, και κάπου θα σου δίνει επιλογή "Load XMP Profile" (για παράδειγμα), όπου θα ρυθμίσει συχνότητες, latencies και ρεύματα. β) Το ΜΒ σου ΔΕΝ υποστηρίζει XMP. Πρέπει να τα βάλεις όλα χειροκίνητα βάσει των προδιαγραφών που γράφουν στο κουτί τους (επιλογή manual στην παραπάνω εικόνα). Αν δεν ξέρεις τι κάνεις θα έχεις συχνά BSODs. Υ.Γ. Ξέρω ότι ψυχολογικά θέλεις να πάρεις το κάτι παραπάνω από τις μνήμες που αγόρασες, αλλά μην περιμένεις κάποια διαφορά στις επιδόσεις του υπολογιστή σου σε καθημερινή χρήση αν το κάνεις. Μόνο αν τρέξεις μετροπρογράμματα 1
omilos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Τις έβαλαν 91Ε και στο digital master? http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=23155631-8925-4e8d-80f9-9840e971be36 προλαβα και εριξα μια...για να δουμε για την ιστορία...ακύρωση της παραγγελίας "λόγω" τυπογραφικού λάθους ή αν θέλω να παραλάβω στην κανονική τιμή 191€ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα