Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά και χρονια πολλά.
τελευταία το pc όταν το χρησιμοποιώ για αρκετή ώρα,και παω να του κάνω τερματισμό αυτό ενώ κλείνει κανονικά ξανά ανοίγει πάλι μονο του.
απενεργοποίησα την επανεκκίνηση τον windows όταν καταρρέουν,και έφαγα blue screen:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

stop: 0x0000000A(0x0000000000000000,0x00000000000000002,0xFFFFF800038D74FF)

τα συμτώματα ξεκίνησαν όταν έκανα update τα bios στην: x58A ud3r rev2 bios ver FH

o cpu mou einai 0 950 3.06 και το μονο που έχω κάνει τον ανέβασα στα 3,2.

αυτα τα εκανα μαζί (update bios kai cpu στα 3,2).

το memtest των WIN7 δεν έδειξε κάτι .τώρα περνάω test και στους σκληρούς

με occt έχω τσεκάρει cpu για 1 ώρα, όλα καλά

και με furmark τήν gpu όλα καλά και εκεί.

όσο για wake on lan και τα σχετικά είναι όλα close.

αν έχετε καμια ιδέα καλοδεχούμενη .

ευχαριστώ

Δημοσ.

φιλε μου μετά από δυο ώρες που έπαιξα ghosts και τον έκλεισα,δεν έκανε επανεκκίνηση,θα το δοκιμάσω  και άλλο ,αλλα μάλλον έστρωσε.
δεν μπορώ να καταλάβω ενώ το cpu clock το ανέβασα από τον πολλαπλασιαστή 23x-->24x
133 γιατί να μου κάνει bsod.μάλλον πρέπει να αρχίσω να το ψάχνω λίγο καλύτερα.
thx φιλαράκι για την βοήθεια

Δημοσ.

Εχει να κανει με τις ρυθμίσεις του overclock πρέπει να παίξεις λιγο μαζι του να βρεις τι ειναι σταθερό για το σύστημα σου , ακομα και ενα νούμερο να αλλάξεις λιγο πανω λιγο κατω η παίξεις με τα ρεύματα μπορει να τρως crash , ψάχτο τουλάχιστον ξέρεις οτι μαλλον ειναι απο εκει

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικά ενώ το σύστημα για λίγο καιρό ήταν σταθερό πάλι τα ίδια.

το έψαξα λίγο από hardware τα τσέκαρα πάλι όλα ,τίποτα. θέλω να τσεκάρω ram slot και κάθε dimm ξεχωριστά.αν και με memtest δεν έδειξε κάτι το έτρεξα 10 ώρες και 6 ώρες

την bluescreen την περνώ όταν παίζω ghosts για 1 ώρα και παω να κλείσω το pc.

αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ έχω ενεργοποίηση την σελιδοποίηση δεν μου αποθηκεύει τα minidumps,παρα μονο 2.

ta error einai kirios

1)irql not less or equal                 το βγάζει συχνά δεν αποθηκεύονται

0x0000000A (0x0000000000000000,0x0000000000000002,0x0000000000000001,0xFFFFF800038CEF1F)

2)irql not less or equal                  το βγάζει συχνά δεν αποθηκεύονται

0x0000000A (0x0000000000000000,0x0000000000000002,0x0000000000000001,0xFFFFF800038D74FF)

3)system service exception    δεν το εχει ξαναβγαλει  το εχει αποθηκευση

0x0000003B(0x00000000c0000005,0xFFFFF80003B933F0,0xFFFFF8800A7D4D60,0x0000000000000000)

4) system thread exception not handled            δεν το εχει ξαναβγαλει  το εχει αποθηκευση

0x1000007e (ffffffff'c0000005,fffff800'038b2830,fffff880'03fec5c8,ffffff880'03febe20)

παιδιά αν έχετε κάποια ιδέα ευχαρίστως να μου την πείτε,για να την δοκιμάσω

Δημοσ.

To memtest των Windows δεν κάνει δουλειά. Κατέβασε από εδώ το iso (memtest86+), καψτο και μπούταρε από εκεί. Το αφήνεις για τουλάχιστον 3 passes αλλά εγώ θα σου έλεγα 7.

Μετά δες και τα timings/ρεύματα που έχουν πάρει οι μνήμες σου. Διαβάζοντας λίγο στο net, είδα ότι η ΜΒ σου δεν παίζει σωστά με τα XMP profiles.

Εγώ στην θέση σου θα έστελνα και ένα pm στο support της GB, Μπορεί να κάνουν μερικές μέρες αλλά θα σου απαντήσουν στα σίγουρα. Μπορεί το τελευταίο update που έβαλες* να έβγαλε ασυμβατότητες με τις μνήμες που έχεις. Παθών με AsRock και αφού τους το επισήμανα, με ευχαρίστησαν και το έλυσαν με καινούριο bios.

* Εγώ θα το λέω συνέχεια και ας έχουν αντίρρηση μερικοί (οι ίδιες οι εταιρίες και τα μεγαλύτερα εξειδικευμένα forums εκεί έξω αυτό συνιστούν). BIOS Update κάνουμε μόνο όταν έχουμε προβλήματα. Αν το σύστημά μας παίζει σωστά δεν το πειράζουμε.

Από την δικιά σου ΜΒ: (κάτω στις σημειώσεις)

if you do not encounter problems using the current version of BIOS, it is recommended that you not flash the BIOS

Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σε HW στην αγορά, που η ανάγκη για δημιουργία καινούριου ώστε να λύσει υπάρχοντα προβλήματα, να δημιουργήσει νεα σε άλλα που έπαιζαν απροβλημάτιστα μέχρι εκείνη την στιγμή. Σε συμβουλεύω λοιπόν, αν έπαιζες σωστά με το προηγούμενο Bios και η GB σου δίνει δυνατότητα downgrade, να το κάνεις.

Δημοσ.

καλημερα

απο θερμοκρασίες ειμαι κομπλε

θα ανεβάσω και screenshot το μεσημέρι  θερμοκρασίες και αποτελέσματα hdesentinel

To memtest των Windows δεν κάνει δουλειά. Κατέβασε από εδώ το iso (memtest86+), καψτο και μπούταρε από εκεί. Το αφήνεις για τουλάχιστον 3 passes αλλά εγώ θα σου έλεγα 7.

Μετά δες και τα timings/ρεύματα που έχουν πάρει οι μνήμες σου. Διαβάζοντας λίγο στο net, είδα ότι η ΜΒ σου δεν παίζει σωστά με τα XMP profiles.

Εγώ στην θέση σου θα έστελνα και ένα pm στο support της GB, Μπορεί να κάνουν μερικές μέρες αλλά θα σου απαντήσουν στα σίγουρα. Μπορεί το τελευταίο update που έβαλες* να έβγαλε ασυμβατότητες με τις μνήμες που έχεις. Παθών με AsRock και αφού τους το επισήμανα, με ευχαρίστησαν και το έλυσαν με καινούριο bios.

* Εγώ θα το λέω συνέχεια και ας έχουν αντίρρηση μερικοί (οι ίδιες οι εταιρίες και τα μεγαλύτερα εξειδικευμένα forums εκεί έξω αυτό συνιστούν). BIOS Update κάνουμε μόνο όταν έχουμε προβλήματα. Αν το σύστημά μας παίζει σωστά δεν το πειράζουμε.

Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σε HW στην αγορά, που η ανάγκη για δημιουργία καινούριου ώστε να λύσει υπάρχοντα προβλήματα, να δημιουργήσει νεα σε άλλα που έπαιζαν απροβλημάτιστα μέχρι εκείνη την στιγμή. Σε συμβουλεύω λοιπόν, αν έπαιζες σωστά με το προηγούμενο Bios και η GB σου δίνει δυνατότητα downgrade, να το κάνεις.

της μνήμες της τσέκαρα με το πρόγραμμα που αναφέρεις μέσο bootable flash.

δυνατότητα για downgread δεν μου έχει δυστυχώς,και σε απόπειρα που έκανα να το flasharo δεν γίνετε λόγο μέγεθος αρχείου.
ωστόσο δεν ξέρω τι παίζει με το dual βίος της gigabyte.

θα τσεκάρω σκληρούς και με hdesentinel και μετά θα κοιτάξω την περίπτωση του downgread.

Γενικά
αν βγάλω όλα τα dimms,και βάλω ένα ένα και τα δοκιμάζω απλός μπαίνοντας στα windows υπάρχει περίπτωση να μου το βγάλει αν υπάρχει κάποιο χαλασμένο

Δημοσ.

το hdesentinel η δισκοι ειναι αριστη δεν χρειάζετε καμία ενέργειά, παρόλα αυτά πατάω και δεν κάμει τίποτα. Κάτι που δεν είπα είναι ότι έχω δυο δίσκους σε raid 0

Δημοσ.

Από την στιγμή που τα προβλήματα εμφανίστηκαν με το bios update κάπου εκεί είναι το πρόβλημα σου. Εκτός αν είσαι άτυχος και έπεσες σε σύμπτωση.

Δοκίμασε όπως σου είπα παραπάνω να βάλεις χειροκίνητες τις ρυθμίσεις για τις μνήμες. Ειδικά τα volt που χρειάζονται

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα.Οσοι εχουνε αντιρρηση ειναι γιατι δεν την εχουν παθει ακομα.

Δημοσ.

κατέβασα όλους τους drivers της mobo μου από gigabyte (αυτούς που ίσος προτείνουν, γιατί στα site του κάθε κατασκευαστή υπάρχουν και νεότερες έκδοσης πχ intel),κάποιους τους έκανα update και άλλους downgread.
αναβάθμισα τους οδηγούς της κάρτας γραφικών.
 ένα πράγμα που σκέφτομαι,είναι μήπως πρέπει να κάνω ένα bios update και στην κάρτα γραφικών μου.μήπως υπάρχει ασυμβατότητα με τα bios της mobo και κάρτας γραφικών.

θα το κρατήσω λίγο έτσι και αν δω πάλι blue screen θα το κάνω.

ευχαριστώ πάντως παίδες για την βοήθεια
αν λυθεί το πρόβλημα  θα  ενημερώσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...