gpap13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα σε όλους, Θέλω να αγοράσω έναν ssd για το laptop μου, έχω δει ότι όλοι σας προτείνετε τον http://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html Αξίζει να βάλω ssd στο laptop? Το λέω επειδή έχουν μικρή χωρητικότητα... Επίσης επειδή η motherboard μου δεν υποστηρίζει SATA3 θα χάσω πολύ από αυτά που προσέφερε αν είχα;;;
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μια χαρα ειναι αυτο ο ssd , εντάξει κυριως τον παίρνεις τον ssd για το λειτουργικό και τα προγράμματα και ειναι υπεραρκετά τα 120gb , ενοω δεν ειναι για παιχνίδια ταινίες κτλπ τετοια χωρητικότητα συνήθως για αυτα εχεις 1 2ο μηχανικό , οσο αφορά το sata 3 που λες οχι δεν θα δεις και μεγάλες διαφορές οποτε μην σε αγχώνει αυτο , σίγουρα θα ειναι καλυτερα με τον ssd και ας μην υποστηρίζει sata 3
gpap13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Τον 2ο μηχανικό που λες, μπορεί να είναι μέσα στο laptop (σαν 2ος εσωτερικός) ή αναγκαστικά εξωτερικός;;; Επίσης, μπορώ να μετατρέψω-χρησιμοποιήσω τον μηχανικό που έχω τώρα σε εξωτερικό;;;
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Αν παίρνει το laptop σου και 2ο δίσκο μπορεις να βάλεις και εναν μηχανικό αλλιως θα εχεις εναν εξωτερικό , εγω στην θέση σου τι θα έκανα αν θέλεις βασικα οκ εναν καινούργιο δίσκο αλλα να εχεις και χωρητικότητα , προσωπικά αφου δεν υποστηρίζει και sata 3 (αν και αυτο δεν εχει μεγάλη σημασία) και αν πρόκειται και για παλιο laptop σχετικά θα αγόραζα εναν 750 η 1tb μηχανικό θα του έδινα 100 120gb για τα windows και τα υπόλοιπα για backup παιχνίδια ταινίες κτλπ. Αυτη ειναι η άποψη μου ομως τι θα έκανα εγω , αν δεν σε πηράζει να εχεις και εναν εξωτερικό για backup φωτογραφίες και γενικα πράγματα τοτε θα πήγαινα σε ssd με κλειστά τα μάτια , εσυ τι θέλεις και πως το βλέπεις
gpap13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Βασικά θέλω να βάλω ssd γιατι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια... Όσον αφορά αυτόν τον σκληρό που έχω τώρα;;; Αν δεν έχει 2η εσωτερική θέση, δεν μπορώ να τον χρησιμοποιώ σαν εξωτερικό;;; Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό;;; (αν γίνεται)
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Και καλα θα κάνεις να βάλεις ssd , ναι μπορεις απλα πρέπει να αγοράσεις μια εξωτερική θήκη και να τον βάλεις μεσα
gpap13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Και όταν τον βάλω παίζει κανονικά από μόνος του;;; Δηλαδή κάνω αμέσως εγκατάσταση των windows ή χρειάζεται ρυθμίσεις;
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Κανεις κανονικά εγκατάσταση οπως σε ολους τους δίσκους , υπάρχει μονο μια πιθανότητα να πρέπει να αλλάξεις απο το bios μια επιλογή για τους δίσκο απο AHCI σε IDE σε περίπτωση που δεν βλέπει τον δίσκο στην εγκατάσταση , δεν ειναι τιποτα αυτο ομως αμα τον πάρεις εδω ειμαστε 1
Millennium Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δες και το sticky που χε φτιάξει ο liopyr για κάποια γενικά tweaks http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/
navagos72 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 SPANK AHCI Guru! Καλή Πρωτοχρονιά (ή καλώς να μας μπει )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα