Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Έχουμε τρία Galaxy S Advance, αγορασμένα από το Public, τον Ιανουάριο του 2013. Από τη στιγμή που έλαβαν την αναβάθμιση σε Jelly Bean (EUR-Ελλάδα) μέσω KIES, τα κινητά μας έγιναν προβληματικά και σχεδόν μη λειτουργικά, καθώς κολλάνε διαρκώς, επανεκκινούν χωρίς λόγο 5-6 φορές την ημέρα, παγώνουν στη λήψη και αναπαραγωγή βίντεο με αποτέλεσμα να πρέπει να τα κλείσουμε βγάζοντας τη μπαταρία για να λειτουργήσουν ξανά. Ακόμα και στα angry birds που παίζουν καμιά φορά τα παιδιά μου (περασμένα στην sd), το δικό μου κινητό κολλάει απίστευτα και απλά μετά από λίγο πρέπει πάλι να βγάλω τη μπαταρία. Πολλές από τις φορές που παγώνουν και τα τρία τηλέφωνα, μετά από λίγο μπαίνουν σε safe mode (το γράφει η οθόνη στο κάτω μέρος αριστερά). Ακόμα και στις κλήσεις που δεχόμαστε, ενώ έχουν σήμα, όταν μας καλούν, πολλές φορές δεν λαμβάνουμε τις κλήσεις και σ' αυτούς που μας καλούν, τα τηλέφωνά μας φαίνονται απενεργοποιημένα. Να σημειώσω ότι και στα τρία έχει γίνει 2 φορές factory reset, cache wipe, και format στην εσωτερική και στην εξωτερική μνήμη και παρουσιάζουν τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Επειδή οι αποδείξεις αγοράς μάλλον είναι κάπου στο λογιστή (και από χαζομάρα μας δεν κρατήσαμε αντίγραφο), παρά το ότι κάναμε εγγραφή στη Samsung με τα στοιχεία μας την ημέρα αγοράς, η εταιρεία δεν μας αναγνωρίζει την εγγύηση χωρίς το χαρτί της απόδειξης αγοράς, λέγοντας ότι η εγγραφή και η καταχώρηση προϊόντων δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την εγγύησή τους.

Διαβάζω στο internet ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν προβλήματα μετά την αναβάθμιση, άρα δεν πρόκειται για βλάβη ή χαλασμένα κινητά (έτσι κι αλλιώς είναι 3). Πήγα στο Public με το δικό μου για να ρωτήσω τι παίζει, και μου είπαν ότι φταίει η λίγη RAM κι ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απενεργοποιήσω τα εφέ, το οποίο και έκανα χωρίς να δω την παραμικρή διαφορά. Πήγα και σε μαγαζί για service κινητών, και μου είπαν για το δικό μου ότι μόνο αν βάλω custom rom θα δουλέψει σωστά, γιατί η Jelly Bean που έδωσε η Samsung είναι γεμάτη προβλήματα.

Αν βάλουμε μια custom rom, κάνοντας root τα τηλέφωνα (δεν ξέρουμε πώς) υπάρχει καμία περίπτωση να στρώσουν λίγο, για να μην τα πετάξουμε; Επίσης, το play store θα παίζει; Δεν είμαστε σε θέση να αλλάζουμε κινητά κάθε χρόνο και για μας είναι εργαλεία δουλειάς.

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως μπορούμε, αλλά προτιμούμε νεότερη έκδοση android για συμβατότητα με ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, ο Chrome, δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε 2.3 και η κάμερα δεν θα έχει zoom έστω και ψηφιακό.

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση αυτη τη στιγμη ειναι root και περασμα μιας AOSP Rom που δεν εχει ουτε υπεβαρα touchwiz ουτε τπτ αλλο περιτο.Roms και οδηγιες για οτι χρειαζεσαι θα βρεις εδω http://forum.xda-developers.com/galaxy-s-advance/development .Αν αποφασισεις να το κανεις θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε φυσικα

• Like 1
Δημοσ.

Η καλυτερη λυση αυτη τη στιγμη ειναι root και περασμα μιας AOSP Rom που δεν εχει ουτε υπεβαρα touchwiz ουτε τπτ αλλο περιτο.Roms και οδηγιες για οτι χρειαζεσαι θα βρεις εδω http://forum.xda-developers.com/galaxy-s-advance/development .Αν αποφασισεις να το κανεις θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε φυσικα

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψω το τηλέφωνο; Αν είναι κάτι απλό και ασφαλές, να το κάνω.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψω το τηλέφωνο; Αν είναι κάτι απλό και ασφαλές, να το κάνω.

Πρωτα απο ολα χανεις εγγυηση.Για να το καταστρεψεις πρεπει να βαλεις εντελως ασχετο λογισμικο πχ η εντελως ασχετα αρχεια οταν χρησιμοποιεις odin.Απλο δεν μπορει να ειναι εφοσον δεν εισαι γνωστης του θεματος.Αλλα δυστυχως ειναι η μονη λυση για να γινει χρηστικη η συσκευη σου αλλιως μενεις ως εχειν

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα χανεις εγγυηση.Για να το καταστρεψεις πρεπει να βαλεις εντελως ασχετο λογισμικο πχ η εντελως ασχετα αρχεια οταν χρησιμοποιεις odin.Απλο δεν μπορει να ειναι εφοσον δεν εισαι γνωστης του θεματος.Αλλα δυστυχως ειναι η μονη λυση για να γινει χρηστικη η συσκευη σου αλλιως μενεις ως εχειν

Δηλαδή, για να καταλάβω, όποιος έχει S Advance, και πήρε την αναβάθμιση, έχει ένα μη χρηστικό κινητό;

Εγγύηση δεν έχω γιατί δεν αναγνωρίζουν την εγγραφή μου στη Samsung την ημέρα αγοράς, αλλά απαιτούν την απόδειξη του Public, την οποία είναι δύσκολο να βρω.

Δημοσ.

Πρακτικά ναι. Γι'αυτό είναι καλό να αποφεύγονται τέτοιου mid range budget - κινητά.... 

On Topic: Η καλύτερη λύση οπότε, είναι η πρόταση του kataramenos32.

--->

Δημοσ.

Ωραία. Ποια AOSP θα μου προτείνατε παιδιά; Χρησιμοποιώ πάρα πολύ τα gmail, skype και hangouts.

Δοκιμασε τη slimbean. Δυστυχως οι mid και low range συσκευες android εχουν αυτο το μεγαλο προβλημα...

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και θα κοιτάξω τις επιλογές που μου λέτε. Απλά δεν θεωρούσα ότι 200 ευρώ κινητό είναι φτηνό. Μάλιστα, πριν το αγοράσω διάβαζα και εδώ και στο myphone ότι το συγκεκριμένο smartphone αποτελούσε την καλύτερη πρόταση σ' αυτά τα λεφτά.

Edit:

Cyanogenmod: η έκδοση είναι unofficial ενώ υπάρχει cyanogenmod installer όπου απλά το εγκαθιστάς χωρίς να χρειάζεται να κάνεις root, απ' ότι κατάλαβα. http://www.cyanogenmod.org/

Slimbean: το S Advance δεν είναι στις supported devices.

Καταλαβαίνω κάτι λάθος; 

Δημοσ.

Τελικά θα κάνω downgrade γιατί φοβάμαι να το πειράξω. Τις οδηγίες τις βρήκα εδώ http://samsungsadvance.wordpress.com/2013/10/21/s-advance-downgrade-%CE%B1%CF%80%CF%8C-jellybean4-1-2-%CF%83%CE%B5-gingerbread-2-3-6/

Διαβάζω ότι δεν έχει ελληνικά, κι έτσι κατέβασα και την official 2.3.6 για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να βάλω αυτή κατευθείαν; Πρέπει να κάνω τη διαδικασία 2 φορές;

Δημοσ.

Τελικά θα κάνω downgrade γιατί φοβάμαι να το πειράξω. Τις οδηγίες τις βρήκα εδώ http://samsungsadvance.wordpress.com/2013/10/21/s-advance-downgrade-%CE%B1%CF%80%CF%8C-jellybean4-1-2-%CF%83%CE%B5-gingerbread-2-3-6/

Διαβάζω ότι δεν έχει ελληνικά, κι έτσι κατέβασα και την official 2.3.6 για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να βάλω αυτή κατευθείαν; Πρέπει να κάνω τη διαδικασία 2 φορές;

Ολα αυτα που σου ειπαμε μεσω odin γινονται επισης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...