Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!Για αλλη μια φορα θα χρειαστω τα ¨φωτα¨οσων μπορουν να βοηθησουν.Ο ενοικιαστης του σπιτιου που του νοικιαζω μου παραπονεθηκε οτι εχει δημιουργηθει υγρασια σε καποια σημεια του σπιτιου.Για να ζεσταινεται δεν χρησιμοποιει το καλοριφερ(οπως οι περισσοτεροι πλεον σημερα) αλλα ενα A/C η ζεστη του οποιου φυσικα ειναι δυσκολο να καλυψει ολους τους χωρους.Το σπιτι αυτο ποτε αλλη φορα δεν ειχε δημιουργησει υγρασια εκει που μου παραπονεθηκε ο ενοικιαστης ..Απο καποιους που εχω μιλησει μου ειπαν οτι πολλα σπιτια πλεον καινουρια και μη εχουν προβλημα υγρασιας γιατι δεν καινε τα καλοριφερ.Εχει καποια βαση αυτο?Επισης αν αυτος αποφασισει να μεινει θα πρεπει καθε χρονο που θα εμφανιζεται παλι υγρασια αφου δεν ζεσταινεται ολος ο χωρος να του φτιαχνω την "ζημια"?Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.

ΝΑΙ ειναι πολυ πιθανό και συνηθισμένο πλέον που δεν δουλευουν τα καλοριφερ... Επιπλέον, δεδομένου οτι η υγρασία ακολουθείται απο τη μουχλα και μπαινουν στο παιχνίδι υγειονομικοι λόγοι, οφείλεις να του το επισκευάσεις (οχι με ενα απλό βάψιμο αλλα με ξηρανση-βάψιμο)...

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματι αν δεν αναβεις καλοριφέρ εχεις πρόβλημα υγρασίας, ειναι και αυτο ενα αποτέλεσμα του success story.

Τελος πάντων εξαρτάτε τι είδους υγρασία ειναι, δηλαδή αν ειναι επιφανειακή οκ με κάποια συντήρηση καθε χρονο φεύγει, αλλα αν ειναι εσωτερική ή πίσω απο πλακάκια πατώματα κλπ, τοτε τα πράγματα ειναι δύσκολα

Διάβασε εδω ενα παρόμοιο θεμα.

http://www.insomnia.gr/topic/507966-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9/

Δημοσ.

Αν η υγρασια ειναι εσωτερικη και επιφανειακη, προφανως και δε φταις εσυ, δεν ειναι κατασκευαστικο το θεμα, αλλα λειτουργικο απο τον ενοικιαστη. Κατα πασα πιθανοντητα, εκτος του οτι χρησιμοποιει A/C, για να κρατησει την ελαχιστη αυτη θερμοτητα δεν θα αεριζει σωστα και το σπιτι, και αν εχεις και κανουρια κουφωματα που να ειναι πολυ θερμομονωτικα τοτε ο αερας που μπαινει μεσα ειναι ελαχιστος.

Γνωμη μου, να του εξηγησεις, οτι σαν πρωτη φορα, θα το κοιταξεις (δεν ειναι και δυσκολο, ενα αντιμουχλικο σπεϊ στα σημεια και ελαφρο καθαρισμα με σφουγγαρι), αλλα κι αυτος απο τη μερια του, πρεπει να προσεξει περισσοτερο, με το αερισμο του σπιτου.

Δημοσ.

ΝΑΙ ειναι πολυ πιθανό και συνηθισμένο πλέον που δεν δουλευουν τα καλοριφερ... Επιπλέον, δεδομένου οτι η υγρασία ακολουθείται απο τη μουχλα και μπαινουν στο παιχνίδι υγειονομικοι λόγοι, οφείλεις να του το επισκευάσεις (οχι με ενα απλό βάψιμο αλλα με ξηρανση-βάψιμο)...

Οταν λες τι εννοεις ακριβως?Υπαρχει ενα υλικο μου ειπαν σκονη δηλαδη την οποια την διαλυεις και βαφεις με αυτο το σημειο που εχει υγρασια και μετα το βαφεις κανονικα.

Πραγματι αν δεν αναβεις καλοριφέρ εχεις πρόβλημα υγρασίας, ειναι και αυτο ενα αποτέλεσμα του success story.

Μακρια πια απο τετοια success stories..μπουχτησα!!!

Τελος πάντων εξαρτάτε τι είδους υγρασία ειναι, δηλαδή αν ειναι επιφανειακή οκ με κάποια συντήρηση καθε χρονο φεύγει, αλλα αν ειναι εσωτερική ή πίσω απο πλακάκια πατώματα κλπ, τοτε τα πράγματα ειναι δύσκολα

Διάβασε εδω ενα παρόμοιο θεμα.

http://www.insomnia.gr/topic/507966-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9/

Σε ευχαριστω πολυ για το αρθρο,πολυ κατατοπιστικο!Να συμπληρωσω κατι γιατι εγω οταν λεω υγρασια δεν εννοω το φουσκωμα στον τοιχο αλλα την μουχλα που δημιουργει οποτε συγγνωμη αν σας μπερδεψα και αν καταλαβατε για φουσκωμα στον τοιχο.Παντως η μουχλα ειναι πανω στην γωνια και πηρε λιγο κατα μηκος του ταβανιου.Ο τοιχος αυτος δεν εφαπτει με καποια πολυκατοικια και ειναι εκτεθειμενος οποτε με μια απλαη ματια εξωτερικα δεν δειχνει να εχει φουσκωσει.Επισης το διαμερισμα ειναι στον 1ο οροφο.Απλα η εννοια μου ειναι μηπως ξαναδημιουργηθει οταν φτιαχτει και οτι δεν υπαρχει τελικα αποτελεσματικος τροπος αντιμετωπισης της.

Αν η υγρασια ειναι εσωτερικη και επιφανειακη, προφανως και δε φταις εσυ, δεν ειναι κατασκευαστικο το θεμα, αλλα λειτουργικο απο τον ενοικιαστη. Κατα πασα πιθανοντητα, εκτος του οτι χρησιμοποιει A/C, για να κρατησει την ελαχιστη αυτη θερμοτητα δεν θα αεριζει σωστα και το σπιτι, και αν εχεις και κανουρια κουφωματα που να ειναι πολυ θερμομονωτικα τοτε ο αερας που μπαινει μεσα ειναι ελαχιστος.

Γνωμη μου, να του εξηγησεις, οτι σαν πρωτη φορα, θα το κοιταξεις (δεν ειναι και δυσκολο, ενα αντιμουχλικο σπεϊ στα σημεια και ελαφρο καθαρισμα με σφουγγαρι), αλλα κι αυτος απο τη μερια του, πρεπει να προσεξει περισσοτερο, με το αερισμο του σπιτου.

Ετσι πιστευω κι εγω οτι πρεπει να ειναι εσωτερικη και επιφανειακη γιατι ειναι στον πρωτο οροφο οποτε δεν τιθεται θεμα κακης μονωσης σε ταρατσα και ο τοιχος ειναι απλα εκτεθειμενος χωρις να εφαπτεται με αλλη πολυκατοικια.Επισης με μια απλη ματια (σιγουρα δεν ειμαι ειδικος) δεν δειχνει να εχει φουσκωσει ο τοιχος εξωτερικα οποτε για αυτο πιστευω οτι ειναι θεμα λειτουργικο.Το σπιτι επιπλεον δεν εχει καινουρια κουφωματα που ειναι θερμομονωτικα οποτε και αυτη η εικασια καταρριπτεται.

Μου ειπαν κι εμενα για το σπρευ αλλα και για μια σκονη την οποια την διαλυεις και την περνας απο πανω με ενα πινελο απλα φοβαμαι μην ξαναεμφανιστει γιατι λενε οτι ετσι και σου εμφανιστει μια φορα τοτε παντα θα εμφανιζεται ο,τι και να κανεις.Βασικα δεν ξερω σε ποιον πρεπει να απευθυνθω ωστε να μου πει με σιγουρια απο που προκαλειται.Πιστευετε οτι αν φερω μπογιατζη θα μπορεσει να καταλαβει την ζημια?

Δημοσ.

Οταν λες τι εννοεις ακριβως?Υπαρχει ενα υλικο μου ειπαν σκονη δηλαδη την οποια την διαλυεις και βαφεις με αυτο το σημειο που εχει υγρασια και μετα το βαφεις κανονικα.

νομιζω οτι το πιο αποτελεσματικό ειναι να ξηρανθεί με λάμπες αλογόνου ή κατι άλλα σα μεγάλα αεροθερμα που εχουν οι επαγγελματίες... ετσι εαν και εφόσον εχει και εσωτερικά υγρασία θα ξεραθεί. Σε κάθε περίπτωση οτι κάνεις θα το κάνεις άνοιξη-καλοκαίρι και όχι τώρα...

Δημοσ.

νομιζω οτι το πιο αποτελεσματικό ειναι να ξηρανθεί με λάμπες αλογόνου ή κατι άλλα σα μεγάλα αεροθερμα που εχουν οι επαγγελματίες... ετσι εαν και εφόσον εχει και εσωτερικά υγρασία θα ξεραθεί. Σε κάθε περίπτωση οτι κάνεις θα το κάνεις άνοιξη-καλοκαίρι και όχι τώρα...

Ναι οκ, αλλα η μουχλα πρεπει να φυγει τωρα δεν μπορει να κάθετε ο αλλος με την μούχλα μεσα στο σπιτι

Δημοσ.

Eφοσον το σπιτι τοσα χρονια δεν ειχε προβλημα στο συγκεκριμενο σημειο και παρουσιασε με το καλημερα με καινουργιο ενοικιαστη, πιθανολογω οτι ο καινουργιος ενοικιαστης δεν αεριζει το σπιτι οσο πρεπει. Να μαντεψω ειναι σε γωνια ταβανιου το προβλημα?

Εχει βαση και το θεμα με το καλοριφερ, αλλα πιο συνηθες ειναι οταν εμφανιζεται υγρασια σε σημεια που δεν ειναι ευπαθη, να φταιει η κλεισουρα ή συνδυασμος και των 2.

Στην πολη που μενω ελαχιστα σπιτια εχουν εγκατασταση καλοριφερ (λογω κλιματος δεν πολυχρειαζεται) αλλα παραλληλα υπαρχει πολλη υγρασια (παραθαλασσια περιοχη). Ε τοσα χρονια το σπιτι μου δεν εχει ιχνος υγρασιας, οπως επισης και τα περισσοτερα σπιτια που αεριζονται σωστα. Αν το προβλημα ειναι το καλοριφερ τοτε θα ειχαμε αρρωστησει ολοι απτη μουχλα.

Conclusion: πες του νοικαρη να αεριζει το σπιτι.

Δημοσ.

Μούχλα απέκτησα από πέρσι που έκοψα το καλοριφέρ σε ορισμένα σημεία του σπιτιού. Οπως σωστα ειπώθηκε το Σπιτι πρέπει να ειναι και ζεστό και να αεριζεται σωστα.

Επειδη κάτι τέτοιο ειναι πολυ έξοδο και η μούχλα θα εμφανιστεί, προτείνω ενα απλό αντιμουχλικο απ το σούπερ μάρκετ.

Ψεκαζεις και η μούχλα εξαφανίζεται. Μυκητας ειναι... Εμένα μου εμφανίστηκε και στις ντουλάπες...παει το καλο κοστούμι :-p

Μετα τον ψεξασμο στα σημεια τησ μουχλασ για 1 μέρα θα έχεις ανοιχτά. Και πλέον θέρμανση και αερισμος :-)

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!Για αλλη μια φορα θα χρειαστω τα ¨φωτα¨οσων μπορουν να βοηθησουν.Ο ενοικιαστης του σπιτιου που του νοικιαζω μου παραπονεθηκε οτι εχει δημιουργηθει υγρασια σε καποια σημεια του σπιτιου.Για να ζεσταινεται δεν χρησιμοποιει το καλοριφερ(οπως οι περισσοτεροι πλεον σημερα) αλλα ενα A/C η ζεστη του οποιου φυσικα ειναι δυσκολο να καλυψει ολους τους χωρους.Το σπιτι αυτο ποτε αλλη φορα δεν ειχε δημιουργησει υγρασια εκει που μου παραπονεθηκε ο ενοικιαστης ..Απο καποιους που εχω μιλησει μου ειπαν οτι πολλα σπιτια πλεον καινουρια και μη εχουν προβλημα υγρασιας γιατι δεν καινε τα καλοριφερ.Εχει καποια βαση αυτο?Επισης αν αυτος αποφασισει να μεινει θα πρεπει καθε χρονο που θα εμφανιζεται παλι υγρασια αφου δεν ζεσταινεται ολος ο χωρος να του φτιαχνω την "ζημια"?Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Από πότε οι περισσότεροι, πλέον σήμερα, χρησιμοποιούν καλοριφέρ; Σε ποιον κόσμο και σε ποια χώρα ζεις;

Προφανέστατα πρέπει να φροντίσεις το σπίτι και με έξοδα του ιδιοκτήτη. 

Επίσης, ενεργειακό πιστοποιητικό έβγαλες για το σπίτι; Με τα κουφώματα τι έγινε (που λες ότι δεν είναι θερμομονωτικά) ; 

Επειδή λες ότι είναι νέος ενοικιαστής, σίγουρα θα πρέπει να έβγαλες. Αλλιώς τον έχεις μέσα χωρίς συμβόλαιο (και άρα χωρίς απόδειξη). 

Δημοσ.

Ο αλλος απο ενα τοπικ που καποιος ρωτησε τι να κανει με την υγρασια στο σπιτι του ενοικιαστη, ειναι ενα βημα πριν του στειλει το ΣΔΟΕ :lol:

Ελληνικα forums ftw.

• Like 1
Δημοσ.

Από πότε οι περισσότεροι, πλέον σήμερα, χρησιμοποιούν καλοριφέρ; Σε ποιον κόσμο και σε ποια χώρα ζεις;

Προφανέστατα πρέπει να φροντίσεις το σπίτι και με έξοδα του ιδιοκτήτη. 

Επίσης, ενεργειακό πιστοποιητικό έβγαλες για το σπίτι; Με τα κουφώματα τι έγινε (που λες ότι δεν είναι θερμομονωτικά) ; 

Επειδή λες ότι είναι νέος ενοικιαστής, σίγουρα θα πρέπει να έβγαλες. Αλλιώς τον έχεις μέσα χωρίς συμβόλαιο (και άρα χωρίς απόδειξη). 

Δεν χρησιμοποιουν, γραφει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιουν, γραφει.

Έχεις ένα point!

Λαλακία μου. Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Έβαλα μπροστά το αμάξι για να γεμίσω την μπαταρία. 

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ..και μια τελευταια ερωτηση σε τι ειδους επαγγελματιες να απευθυνθω?μπογιατζηδες ή σε αυτους που πουλανε χρωματα?

Ναι οκ, αλλα η μουχλα πρεπει να φυγει τωρα δεν μπορει να κάθετε ο αλλος με την μούχλα μεσα στο σπιτι

γιατι εγω την εφερα ή μηπως του το νοικιασα μουχλιασμενο για να μου ζητησει και τα ρεστα?θα τρελαθουμε εντελως?

Eφοσον το σπιτι τοσα χρονια δεν ειχε προβλημα στο συγκεκριμενο σημειο και παρουσιασε με το καλημερα με καινουργιο ενοικιαστη, πιθανολογω οτι ο καινουργιος ενοικιαστης δεν αεριζει το σπιτι οσο πρεπει. Να μαντεψω ειναι σε γωνια ταβανιου το προβλημα?

πολυ σωστα μαντεψες!εκει ακριβως!!!

Δημοσ.

Έχεις ένα point!

Λαλακία μου. Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Έβαλα μπροστά το αμάξι για να γεμίσω την μπαταρία. 

Πινακιδες να βαλεις!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...