Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεις να βγαλεις...

Εφοσον εχεις την βεβαιωση ΑΦΜ στα χερια σου... Ενοειτε οτι δεν εχεις κανει ποτε φορολογικη δηλωση, αν εκανεσ εστω και μια φορα τοτε το εκκαθαριστικο...

Τοσα χρονια εγω με την βεβαιωση ΑΦΜ εδινα για να βγαλω καρτα στην εθνικη και πειραιος, αφου ημουν προστατευμενο μελος και με εβαζε ο πατερας μου στην δικια του...

Δημοσ.

Η καλύτερη χρεωστική είναι της Πειραιώς. Χρειάζεσαι ταυτότητα, ένα λογαριασμό δεή ή νερού και αν κάνεις φορολογική δήλωση εκκαθαριστικό αλλιώς βεβαίωση ΑΦΜ.

Δημοσ.

Η καλύτερη χρεωστική είναι της Πειραιώς. Χρειάζεσαι ταυτότητα, ένα λογαριασμό δεή ή νερού και αν κάνεις φορολογική δήλωση εκκαθαριστικό αλλιώς βεβαίωση ΑΦΜ.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε πήγα Πειραιώς ν ανοίξω λογαριασμό (έχω ήδη έναν εκεί) και ζήτησαν τα παρακάτω που κύκλωσε ο υπάλληλος:

post-55103-0-34820500-1388360254_thumb.jpg

Δουλειά δεν έκανα γιατί δεν είχα «αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας» (ενώ είχα όλα τ άλλα). Μόνο κολονοσκόπηση δε ζητάνε.

Δημοσ.

Από οτι καταλαβαινω δηλαδη τελικά δεν μπορω να βγάλω χρεωστική επειδη δεν εχω εκκαθαριστικό.

Δεν ειναι απαρετητο, μπορεις οπως σου εγραψα και παραπανω με φορολογική ενημερότητα

Να ρωτησω κατι? Το εκκαθαριστικο απο που το βρισκω?

Πρεπει να παω εφορια?

Και για τα δυο πρέπει να πάτε στην "δυσφορία" που είναι και το σωστο, άκου εφορία απο που και ως που.

.

• Like 2
Δημοσ.

1. Δεν χρειάζεται εκκαθαριστικό για λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Είναι παράνομο το αίτημα τους και παράνομα το γράφει η ένωση ελληνικών τραπεζών στα έντυπα της.
Έχει γίνει μεγάλος καυγάς για αυτό, και το ξέρουν ότι δεν δικαιούνται να ζητούν οικονομικά στοιχεία του πελάτη , εφόσον δεν υπάρχει πίστωση ..

Απαιτείται ΜΟΝΟ έγγραφο επιβεβαίωσης ΑΦΜ,
δηλαδή μια απλή δήλωση απόδοσης ΑΦΜ (στην έχει βγάλει η εφορία όταν πήρες ΑΦΜ, ή μπορείς να πάρεις μια τέτοια από την ΔΟΥ που ανήκεις πηγαίνοντας στο τμήμα Μητρώου). Αυτή αναγράφει τα στοιχεία σου και τον ΑΦΜ σου , και τίποτα άλλο.

Αν έχεις πρωτότυπο, τους δίνεις φωτοτυπία..
Θα πρέπει να έχει το σωστό αριθμό ταυτότητας (αν έχεις αλλάξει, θα πρέπει να έχεις δηλώσει την αλλαγή ταυτότητας στην εφορία)..

Πολλοί σβήνουν τα νούμερα από το εκκαθαριστικό, και το δίνουν έτσι ώστε να μην ξέρει η τράπεζα τα εισοδήματα σου, και περιουσιακά σου στοιχεία.

2. Προσοχή : Στην φωτοτυπία της ταυτότητας ,να την έχεις έτοιμη, και θα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω :

Οδηγία φωτοτυπίας

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

• Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.
  • Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας.  Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους  για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι  «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το  εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

http://www.inka.gr/?page_id=71   )

Όσον αφορά τις τράπεζες,
η εθνική τελευταία έβαλε στο e-banking τη δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης virtual mastercard χρεωστικών-προπληρωμένων μέσα από το e-banking (χωρίς κανένα νταλαβέρι με κατάστημα ή τηλεφωνική υποστήριξη),
τις οποίες μπορείς να απενεργοποιήσεις όποτε θέλεις, και να φορτίζεις μέσω e-banking.

Για αρχή νομίζω η δημιουργία και η φόρτιση είναι τσάμπα. Μετά μπορεί να βάλουν προμήθεια.

Και συμπεριφέρονται ως κανονικές mastercard,
είναι επώνυμες (όχι σαν τις prepaid που παίρνεις και δεν παίζουν σε πολλά sites επειδή δεν έχουν καταγεγγραμμένο όνομα κατόχου)
και μπορείς να ορίσεις και ημερήσιο όριο συναλλαγής πέρα από το ποσό της φόρτισης..

Και φτιάχνεις όσες θες (αν είναι τσάμπα βέβαια!)..

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΚΑΜΙΑ PREPAID δεν κάνει για συναλλαγές με δόσεις..
Ο λόγος είναι ότι για να γίνει αυτό,
θα πρέπει ο πωλητής (πχ. το amazon) να μπορεί να δώσει ΜΙΑ εντολή recursive χρέωσης (επαναλαμβανόμενης μηνιαίας χρέωσης για τον αριθμό των δόσεων της συναλλαγής), και αυτή η δυνατότητα είναι κομμένη σε όλες τις prepaid.

Το 99,99% των ηλεκτρονικών μαγαζιών , όταν δίνει δόσεις, χρησιμοποιεί την recursive εντολή (μια εντολή κατά την επιβεβαίωση της συναλλαγής).

Οπότε δόσεις με prepaid, γιοκ..

• Like 1
Δημοσ.

1. Δεν χρειάζεται εκκαθαριστικό για λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Είναι παράνομο το αίτημα τους και παράνομα το γράφει η ένωση ελληνικών τραπεζών στα έντυπα της.

[...]

Μαζί σου αλλά ρίξε μια ματιά στην εικόνα του προηγούμενου post μου.

Γράφει «Ελληνική ένωση τραπεζών» και «εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος», όπως και «Εισοδήματα πελάτη» (στ αριστερά) και μου το δωσαν όταν ζήτησα ν ανοίξω λογαριασμό.

Οπότε πέρα απ το να πάω με τσαμπουκά «σας λέω μόνο ΑΦΜ κι όχι τι εισόδημα έχω» (και να μην κάνω δουλειά και πάλι), μπορώ να το στηρίξω κάπως αυτό; Ρωτάω για την περίπτωση που το χεις ψάξει.

Δημοσ.

Όσον αφορά τις τράπεζες,

η εθνική τελευταία έβαλε στο e-banking τη δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης virtual mastercard χρεωστικών-προπληρωμένων μέσα από το e-banking (χωρίς κανένα νταλαβέρι με κατάστημα ή τηλεφωνική υποστήριξη),

τις οποίες μπορείς να απενεργοποιήσεις όποτε θέλεις, και να φορτίζεις μέσω e-banking.

Για αρχή νομίζω η δημιουργία και η φόρτιση είναι τσάμπα. Μετά μπορεί να βάλουν προμήθεια.

Και συμπεριφέρονται ως κανονικές mastercard,

είναι επώνυμες (όχι σαν τις prepaid που παίρνεις και δεν παίζουν σε πολλά sites επειδή δεν έχουν καταγεγγραμμένο όνομα κατόχου)

και μπορείς να ορίσεις και ημερήσιο όριο συναλλαγής πέρα από το ποσό της φόρτισης..

Και φτιάχνεις όσες θες (αν είναι τσάμπα βέβαια!)..

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΚΑΜΙΑ PREPAID δεν κάνει για συναλλαγές με δόσεις..

Ο λόγος είναι ότι για να γίνει αυτό,

θα πρέπει ο πωλητής (πχ. το amazon) να μπορεί να δώσει ΜΙΑ εντολή recursive χρέωσης (επαναλαμβανόμενης μηνιαίας χρέωσης για τον αριθμό των δόσεων της συναλλαγής), και αυτή η δυνατότητα είναι κομμένη σε όλες τις prepaid.

Το 99,99% των ηλεκτρονικών μαγαζιών , όταν δίνει δόσεις, χρησιμοποιεί την recursive εντολή (μια εντολή κατά την επιβεβαίωση της συναλλαγής).

Οπότε δόσεις με prepaid, γιοκ..

Έχω τέτοια.Τη βγάζεις σε 5 δευτερολπετα απο το ibank.Το μόνο μόνο που θέλει εναι έναν κωδικό απο το μηχανηματάκι που δίνουν και είσαι έτοιμος αλλά χρεώνει 2 ευρώ κάθε φορά που βάζεις λευτά και αν θες να βάλεις πρέπει να βάλεις minimum 10 ευρώ(12 δηλαδή).

Δεν συμφαίρει αλλά μέχρι να πάω να βγάλω σε καμιά Πειραιώς βολεύομαι με αυτή γιατί μεταφέρω χρήματα απο το λογαριασμό.

Δημοσ.

προλάβανε και βάλανε προμήθεια τα θηρία ???

Το πρόλαβα όταν δεν είχε τίποτα..

Μαζί σου αλλά ρίξε μια ματιά στην εικόνα του προηγούμενου post μου.

Γράφει «Ελληνική ένωση τραπεζών» και «εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος», όπως και «Εισοδήματα πελάτη» (στ αριστερά) και μου το δωσαν όταν ζήτησα ν ανοίξω λογαριασμό.

Οπότε πέρα απ το να πάω με τσαμπουκά «σας λέω μόνο ΑΦΜ κι όχι τι εισόδημα έχω» (και να μην κάνω δουλειά και πάλι), μπορώ να το στηρίξω κάπως αυτό; Ρωτάω για την περίπτωση που το χεις ψάξει.

Είναι παράνομο το έντυπο. Επειδή συνεργάζομαι και επαγγελματικά με τράπεζες, τους έχω κάνει παρατήρηση για αυτό.
Να μη σου πω που το έγραψαν βέβαια..
Ο νόμος λέει υποχρέωση επιβεβαίωσης ΑΦΜ, το εκκαθαριστικό το ζητάνε αυτοί για να σε ρουφιανεύουν.
Ζητάς ΦΕΚ που να αναφέρει αυτά που γράφει το κωλοέντυπο τους , ή τους δίνεις εκκαθαριστικό με σβησμένα νούμερα.
Το κάνουν πλέον όλοι, το έκανα κι εγώ σε αρκετές περιπτώσεις που μου ζητήθηκε. Δεν μου ζήτησε κανείς το λόγο γιατί ήξερε ότι για να το κάνω αυτό, δεν θα ψαρώσω..

Δημοσ.
[...]

Είναι παράνομο το έντυπο. Επειδή συνεργάζομαι και επαγγελματικά με τράπεζες, τους έχω κάνει παρατήρηση για αυτό.

Να μη σου πω που το έγραψαν βέβαια..

Ο νόμος λέει υποχρέωση επιβεβαίωσης ΑΦΜ, το εκκαθαριστικό το ζητάνε αυτοί για να σε ρουφιανεύουν.

Ζητάς ΦΕΚ που να αναφέρει αυτά που γράφει το κωλοέντυπο τους , ή τους δίνεις εκκαθαριστικό με σβησμένα νούμερα.

Το κάνουν πλέον όλοι, το έκανα κι εγώ σε αρκετές περιπτώσεις που μου ζητήθηκε. Δεν μου ζήτησε κανείς το λόγο γιατί ήξερε ότι για να το κάνω αυτό, δεν θα ψαρώσω..

Και bonus ζητάνε «αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας». Και μάλιστα σ όλα τα έντυπα θέλουν τα πρωτότυπα.

Κατάλαβα, απλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να χεις όρεξη και χρόνο για να κάνεις τη δουλειά σου και να τρώγεσαι με τον κάθε υπάλληλο εκεί μέσα...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δηλαδή αν καταλαβα καλα:

Πάω στην εθνική(ή και αλλου) και με ταυτότητα και ΑΦΜ κανω λογαριασμό ταμιευτηρίου. Μεσω του ebanking που παρέχεται έχω μια εικονική master card χρεωστική(αυτο μονο απο εθνική ή γινεται και σε αλλες ;) που μπορω κανονικα να χρησιμοποιήσω.

Δημοσ.

Δηλαδή αν καταλαβα καλα:

Πάω στην εθνική(ή και αλλου) και με ταυτότητα και ΑΦΜ κανω λογαριασμό ταμιευτηρίου. Μεσω του ebanking που παρέχεται έχω μια εικονική master card χρεωστική(αυτο μονο απο εθνική ή γινεται και σε αλλες ;) που μπορω κανονικα να χρησιμοποιήσω.

Aν κανεις με αυτα τα δυο λογαριασμό πες μας να ξερουμε και το κυριότερο σε ποια τραπεζα.

Δημοσ.

Απο οτι φαινεται η μονη μου επιλογή ειναι το 1|2|3 της alpha http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=145

Στο site τους δεν γράφει τίποτα για το τι χρεωστική μπορω να βγάλω με αυτο το λογαριασμό, το Visa Electron το χα δει σε καποιο παλιο post σε καποιο forum. Ισως εχει αλλαξει λοιπον.

Η κάρτα είναι visa . 

Από οτι καταλαβαινω δηλαδη τελικά δεν μπορω να βγάλω χρεωστική επειδη δεν εχω εκκαθαριστικό.

Μπορείς απλα θα σου ζητήσουν υπευθυνη δήλωση απο εφορία η ΚΕΠ όπου θα αναγράφεται  ότι δεν είσαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης αρα δεν έχεις εκκαθαριστικό .

Να ρωτησω κατι? Το εκκαθαριστικο απο που το βρισκω?

Πρεπει να παω εφορια?

Εκδίδεται ηλεκτρονικά από το λογαριασμό σου στο taxis net . Δεν γνωρίζω αν μπορείς πλέον να πάρεις εκκαθαριστικό απο την εφορία .

Μπορεις να βγαλεις...

Εφοσον εχεις την βεβαιωση ΑΦΜ στα χερια σου... Ενοειτε οτι δεν εχεις κανει ποτε φορολογικη δηλωση, αν εκανεσ εστω και μια φορα τοτε το εκκαθαριστικο...

Τοσα χρονια εγω με την βεβαιωση ΑΦΜ εδινα για να βγαλω καρτα στην εθνικη και πειραιος, αφου ημουν προστατευμενο μελος και με εβαζε ο πατερας μου στην δικια του...

Ναι αυτό γινόταν μέχρι πέρυσι . Πλεον με τους καινούριους νόμους ζητάνε άλλα χαρτιά. Εχει γίνει πιο γραφειοκρατικό . Θέλουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλεις δήλωση φορολογική για να σου εκδώσουν λογαριασμό. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες. 

Δημοσ.

Η κάρτα είναι visa . 

Μπορείς απλα θα σου ζητήσουν υπευθυνη δήλωση απο εφορία η ΚΕΠ όπου θα αναγράφεται  ότι δεν είσαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης αρα δεν έχεις εκκαθαριστικό .

Εκδίδεται ηλεκτρονικά από το λογαριασμό σου στο taxis net . Δεν γνωρίζω αν μπορείς πλέον να πάρεις εκκαθαριστικό απο την εφορία .

Ναι αυτό γινόταν μέχρι πέρυσι . Πλεον με τους καινούριους νόμους ζητάνε άλλα χαρτιά. Εχει γίνει πιο γραφειοκρατικό . Θέλουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλεις δήλωση φορολογική για να σου εκδώσουν λογαριασμό. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες. 

Ακόμα βεβαίωση ΑΦΜ ζητάνε και όχι υπεύθυνη δήλωση. Πριν 2 μήνες άνοιξα καινούριο λογαριασμό και δεν νομίζω από τότε να άλλαξε κάτι. Ούτε αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας μου ζήτησαν εκτός αν το ζητάνε μόνο για λογαριασμούς μισθοδοσίας και όχι για απλούς καταθετικούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...