slevinkelevra Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκιναω να στηνω ένα προτζεκτ σε σερβερ Windows 2012. Εστησα επιτυχως Apache 2.2.22 και PHP 5.3.13 O σερβερ εχει έναν C και έναν D. Θελω να αλλαξω τον document root του Apache από το default C:/Program Files (x86)/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs σε D:/mysitedocs Οποτε ανοιξα το httpd του Apache και αντικατεστησα τη παρακατω γραμμη DocumentRoot "C:/Program Files (x86)/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs" με αυτην DocumentRoot "D:/mysitedocs" εσωσα και εκανα restart τον Apache. Πρόβλημα : Φτιαχνω το αρχειο Info.php για την PHP , (που πρεπει να αποθηκευτεί στο document root) και το βαζω στο mysitedocs. Ανοιγω το localhost/Info.php και περνω error 403 Αν όμως αφήσω το default document root και βαλω το Info.php στον htdocs, το localhost/Info.php ανοιγει κανονικα Αρα κατι κανω λαθος στην αλλαγη του document root ? (η μηπως στην php?) Ευχαριστω προκαταβολικα και Καλες Γιορτες παιδες. Υγεια πανω απ ολα
vacilis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα και Χρονια Πολλα, Νομιζω πως το προβλημα ειναι πως ο apache δεν εχει την αδεια να ανοιξει τον φακελο D:/mysitedocs Ειχα και εγω παρομιο προβλημα σε Windows Server αλλα μετα εγκατέστησα το xammp και φτιάχτηκε. Δοκιμασε να δεις τα δικαιωματα στον φακελο D:/mysitedocs ή να τρεξεις τον apache ως Administrator. Αν βρω κατι επιπλέον θα σε ειδοποιήσω.
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Εκτός από το DocumentRoot, έχεις αλλάξει και το Directory του (default) vhost σου; Επίσης, κοίτα το error_log του Apache μήπως έχει κάποια πληροφορία.
slevinkelevra Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Κατσε φιλε vacilis , μισο Δηλαση, η μεθοδος μου είναι σωστη, απλα κολλαμε στα δικαιώματα? Δυσκολα να βαλω xammp. Γιατι δεν μου χρειαζεται κ γιατι εχω στησει το προτζεκ με συγκεκριμενα προγράμματα, ασχετα από αυτά που περιεχει το xampp. Οποτε αν βαλω , θα μου λυσει έναν πρόβλημα, αλλ μαλλον θα δημιουρησει κ αλλα. Πλακα πλακα κ γω για αδειες σκεφτηκα και κοιταζα τωρα τα PROPERTIES του φακελου D και των αρχειων : Δεξι κλικ, PROPERTIES, Security. Εχουν "Full Control" και "Read and Execute" στο SYSTEM σαν προεπιλογη. Αυτό ζητάμε, η αλλου κοιταω? @macabre_sunsets Μονο το document root προσπαθω ν αλλαξω με τον τροπο που περιεγραψα. Και το αρχειο Info.php που πηγαινοφέρνω.Τιποτα άλλο... Default vhost? Εννοεις?
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Στο httpd.conf του Apache που έχω τοπικά, υπάρχουν τα ακόλουθα: DocumentRoot "C:/Program Files (x86)/BitNami/WAMP/apache2/htdocs" <Directory "C:/Program Files (x86)/BitNami/WAMP/apache2/htdocs"> ... </Directory> Νομίζω πως πρέπει να αλλάξεις και το Directory εκτός από το DocumentRoot. Επίσης, κοίτα στα *.conf αρχεία σου μήπως υπάρχει κάποιο default vhost. Εάν υπάρχει, θα πρέπει να κάνεις (και) εκεί τις αλλαγές. Ενδεικτικά, εμένα υπάρχει ένα αρχείο με τα ακόλουθα: <VirtualHost _default_:80> DocumentRoot "C:/test" <Directory "C:/test"> ... </Directory> </VirtualHost> Μπορώ να αλλάξω το default directory του Apache, πειράζοντας μόνο το παραπάνω αρχείο χωρίς να υπάρχει ανάγκη να κάνω την αλλαγή και στο httpd.conf. 1
slevinkelevra Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 @macabre_sunsets Ναι, ειχες δικιο , χρειαζεται να αλλαξεις και το Directory του Document Root. Καμια 50αρια γραμμες πιο κατω από αυτό που ανεφερα στην αρχη λεει <Directory "C:/Program Files (x86)/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs"> το οποιο και αλλαζεις σε <Directory "D:/mysitedocs> Το αστειο είναι ότι στο λεει σε σχολιο, από πανω # This should be changed to whatever you set DocumentRoot to. Αγιε Βασιλη, φετος θελω γυαλια. Ευχαριστω παιδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα