Thinart Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Γιατί σνομπάρουμε τον εθελοντισμό πανελλαδικώς; Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2013 από Thinart
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Βλεπω καθε μερα ξυπνας και ανοίγεις 3-4 θεματα οκ καλη χρονια!!! 1
Gtr34 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση και ενημέρωση.
Porg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάντως τους περισσότερους που ξέρω εθελοντικά δουλεύουν πλέον 7
Razor_7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Βλεπω καθε μερα ξυπνας και ανοίγεις 3-4 θεματα οκ καλη χρονια!!! χαχαχαχ αργά ξύπνησε σήμερα όμως @TS για πες μας για σένα αρχικά, είσαι εθελοντής πουθενά ή τον σνομπάρεις κι εσύ?
redhotstef Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 τζαμπα εργασια... που την διοργανωνουν κυριως μεγαλοεπιχειρηματιες για να δειξουν οτι εχουν καλη καρδια.. Δεντροφυτευση απο τον σκαι, πχ, Μαζεμα σκουπιδιων απο την παραλια για να πανε να απλωσουν τις ξαπλωστρες τους οι ξενοδοχειακες μοδαδες στις καθαρες πλεον παραλιες, κτλ που θα σου πουν οι αριστεροι. Επισης σωστα ειπε ο απο πανω δεν υπαρχει οργαγωση και ενημερωση. Στην περιοχη μου δεν ξερω καποια εθελοντικη (φιλανθρωπικη) οργανωση. Και βαριεμαι να ψαχνω ωρες στο ιντερνετ. Αν με χρειαζονται, ας με ενημερωσουν με αφισες, τηλεοραση, κτλ. Επισης πλεον ο εργαζομενος εργαζεται 6 ωρες με ενσημα και τις υπολοιπες 6 τις κανει εθελοντικα για να μην τον απολυσει, η επειδη δεν εχει προσωπικη ζωη. Πολλα μπορει να πει κανεις, και εγω ειπα αρκετα..
Razor_7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 τζαμπα εργασια... που την διοργανωνουν κυριως μεγαλοεπιχειρηματιες για να δειξουν οτι εχουν καλη καρδια.. Δεντροφυτευση απο τον σκαι, πχ, Μαζεμα σκουπιδιων απο την παραλια για να πανε να απλωσουν τις ξαπλωστρες τους οι ξενοδοχειακες μοδαδες στις καθαρες πλεον παραλιες, κτλ που θα σου πουν οι αριστεροι. Λάθος άποψη έχεις για τον εθελοντισμό, κάπως στρεβλή .Kι εγώ βέβαια πριν ασχοληθώ κι αν κοίταζα μόνο τα κανάλια την ίδια και χειρότερη θα είχα πιθανόν. Γενικά εθελοντισμός δεν είναι μόνο το να κάνω κάτι "αριστερό" όπως λες,μπορείς να κάνεις οτιδήποτε ανιδιοτελώς που μπορεί να αλλάξει κάτι γύρω σου έστω και λίγο . Ούτε κι εγώ πάντως θα πήγαινα να δουλέψω εθελοντικά για ένα σταθμό μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης του, (βλέπε δενδροφύτευση) προσφέροντας δωρεάν εργασία για να βελτιώσω το ίματζ του και να δείξω πόσο "καλός" είναι. Αλλά γιατί όχι να το κάνεις μόνος σου ή μέσω άλλου οργανισμού μακριά και έξω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο εθελοντισμός δεν έχει ανάγκη πάντοτε να διαφημίζεται... Επειδή όλα αυτά όμως είναι λίγο θεωρητικά, αν είσαι κι εσύ φοιτητής και ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου προτείνω κάποια πράγματα.
redhotstef Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Γενικά εθελοντισμός δεν είναι μόνο το να κάνω κάτι "αριστερό" όπως λες, Me παρεξηγησες. Για μενα ο εθελοντισμος ειναι ενα κομματι σαφεστατα καπιταλιστικο. Τζαμπα εργασια. Αλλα απ την αλλη πολλοι αριστεροι τον υοθετουν στις οργανωσεις τους. Καλος ειναι να υπαρχει, αλλα να μην εκμεταλευομαστε καποιες καταστασεις προς οφελως λιγων. Ενδιαφερομαι παντως, αν ειναι στειλε εδω η Pm..
Razor_7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Me παρεξηγησες. Για μενα ο εθελοντισμος ειναι ενα κομματι σαφεστατα καπιταλιστικο. Τζαμπα εργασια. Αλλα απ την αλλη πολλοι αριστεροι τον υοθετουν στις οργανωσεις τους. Καλος ειναι να υπαρχει, αλλα να μην εκμεταλευομαστε καποιες καταστασεις προς οφελως λιγων. Ενδιαφερομαι παντως, αν ειναι στειλε εδω η Pm.. Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα τώρα. Τόσα χρόνια στο Πολυτεχνείο πίστεψέ με χόρτασα από ιδεολογίες και δήθεν "αριστερούς". Δεν είναι όλοι ίδιοι βέβαια, είναι πολλοί στους οποίους δίνω respect και άλλοι τόσοι που μάθανε 5τσιτάτα και το παίξαν επαναστάτες ξαφνικά και αντιρεφόρμες .Γενικότερα, έχω μάθει πλέον να μη μιλάω με ιδεολογισμούς γιατί πίσω από ιδεολογισμούς μπορεί να κρυφτούν και να καλυφτούν πολλά , όπως αντίστοιχα και πίσω από μια ωραία ονομασία ΜΚΟ (Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση) μπορεί να κρύβονται πολλά .Οπότε άς αφήσουμε τις ταμπέλες και πάμε στην ουσία.Το ζήτημα για μένα είναι το εξής: Πριν μπεις σε έναν οργανισμό να ξέρεις και να 'σαι πεπεισμένος ότι αυτός δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά όλοι μαζί βάζετε τον κόπο σας για να δημιουργήσετε κάτι το οποίο δε δίνει σε κανέναν έξτρα μισθό. Αν δεν είσαι πεπεισμένος γι' αυτό απλά δεν μπαίνεις. Κι εγώ είχα πολλές ενστάσεις στην αρχή ως προς αυτόν τον τομέα και μόνο όταν μου λύθηκαν όλες, άρχισα να μπαίνω και να συμμετέχω. Εγώ είμαι εθελοντής αυτή τη στιγμή στο YouthnetHellas ,στο Job Fair Athens όπως και στο Ntua Promitheus κι ίσως συμμετάσχω και στην IEEE αν βρώ χρόνο.Γενικά μπορώ να σου αναλύσω κάποια πράγματα ως προς αυτούς αν σε ενδιαφέρει. Βέβαια όλοι σχεδόν είναι φοιτητικοί με εξαίρεση τον πρώτο.Εσύ είσαι φοιτητής ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα