maria82gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Το ξερατε οτι τα κινητα σε σχεση με τις συσκευες bluethooth ειναι γατακια?Ενα κινητο τηλεφωνο εκπεμπει στα 800 περιπου mHz με 1300 ,αναλογα και με την εταιρια..(cosmote ειναι ψηλα η wind και η vodaphone λιγο πιο κατω)Το sar που λενε δεν ξερω σε τι συχνοτητα το μετρανε..Οι συσκευες bluethooth ειναι στα 2500!Δεν μιλαω μονο για τα hands free και τα ασυρματα τηλεφωνα αλλα και για τα ασυρματα ποντικια,πληκτρολογια και για μερικα τηλεκοντρολ... Παλαιοτερα θυμαμαι ειχε γινει πολυ μεγαλο θεμα με τους μετασχηματιστες της ΔΕΗ που εμπαιναν σε καθε γωνια.Αυτα εχουν ακτινοβολια στα 3 μετρα οσο ενα κινητο! Επισης οι τηλεορασεις που μεχρι τωρα βγαινανε στα 60 με 100 Hz,πλεον εχω δει φυλλαδιο που μια lg λεει οτι εχει στα 2000!Η αναλυση μπορει να ειναι σουπερ αλλα φανταστειτε το sar ή πως το λενε, που βγαζει Ειναι λιγα χρονια τωρα που εχουν μπει στην ζωη μας αυτα και δεν μπορει να ξερει κανεις τι επιπτωσεις μπορει να εχουν αυτα οχι μονο στην υγεια μας αλλα γενικα στον ανθρωπο,στην πορεια. Αν ξερει κανεις για το wifi αν μας ταιζει καθολου ας πει..δεν το χω το θεμα αλλα θα το θελα
NT1G Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά κάθε μέρα δέχεσαι ακτινοβολία από τα 400THz ως τα 790THz. Λέγεται φως. mind=blown. 29
antonl Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Το πρόβλημα δεν είναι τα Hz αλλά η ισχύς. Επίσης τα Hz της tv δεν έχουν κάποια σχέση, απλά τυγχάνει να χρησιμοποιείται η ίδια μονάδα μέτρησης. 5
NT1G Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Η καρδιά χτυπάει στο 1,2Hz. inside job να μας ξεκάνει. 14
Zapee995 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 "Το sar που λενε δεν ξερω σε τι συχνοτητα το μετρανε"... Διασκεδαστικος.... 6
maria82gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 αντον,εισαι λαθος λιγο googlαροσμα θα σε βοηθησει Zapee(ωραια η ατακα του stephen king)δεν καταλαβαινω τι ειναι διασκεδαστικο
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 To topic δεν εχει σχεση με τις ειδησεις αφενος και αφεταιρου μια χαρα το ειπε ο anton. Τα hz μονα τους δεν λενε τιποτα, αντιθετως η ισχυς λεει πολλα και ο συνδυασμος ισχυος με συχνοτητα ακομα περισσοτερα. extra hint: Μαντεψε γιατι δε σε τυφλωνει η οθονη ενος κινητου, αλλα ο ηλιος σε τυφλωνει αν τον κοιτας ολη μερα. extra hint 2: Αν μιλαω εγω ψιθυριστα δεν θα κουφανω κανεναν, αν ομως ηχογραφησω τον εαυτο μου και φερω 1 ηχοσυστημα 20 kilowatt και στο κολησω στα αυτια μαντεψε αν θα κουφαθεις. Η συχνοτητα της φωνης μου παραμενει η ιδια παντως, αλλο πραγμα αλλαζει. Σε καθε περιτπωση θυμιζω οτι δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα κατι περι επικινδυνοτητας της ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας στον ανθρωπινο οργανισμο, ποσο δε μαλλον λεπτομερειες τυπου για το ποιες συχνοτητες και σε τι ισχυ και σε ποιες περιοχες του ανθρωπινου σωματος ειναι (αν ειναι) επιβλαβεις. 10
NT1G Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 αντον,εισαι λαθος λιγο googlαροσμα θα σε βοηθησει Μάθε μπαλίτσα ρε antonl. Επίσης @maria82gr μιας και το προτείνεις γράψε στο google sar και δες τι βγάζει. pro-tip : Specific absorption rate 4
maria82gr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Midi,δεν βρηκα καπου να το ανατρησω που να ταιριαζει καλυτερα,σορυ.. Δεν τα καταλαβα και καλα αυτα που ειπες αλλα αυτα που εγραψα δεν ειναι απο το frikipedia,τα εχω δει..Δηλαδη πιστευεις οτι ειναι αθωα?Δεν υπαρχει κανενα προβλημα? Στο τελος ομως αυτα που γραφεις και συμφωνουμε οτι ακομα δεν εχει αποδειχθει τιποτα...απλα να θυμησω τι λεγανε για το καπνισμα οταν πρωτοβγηκε
linkinpark4175 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Not sure if troll thread or... /10 ελληνικοί χαρακτήρες 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Σε αυτο που διαφωνω μαζι σου , ειναι στο οτι θετεις ως μοναδα μετρησης της επικινδυνοτητας την συχνοτητα. Η συχνοτητα μονη της δε λεει τιποτα απολυτως. Τα παραδειγματα που σου εφερα ηταν για να στο κανω πιο κατανοητο αυτο που ειπε ο antonl και διαφωνησες: 1. Το φως εχει συγκεκριμενη συχνοτητα. Δεν τυφλωνεσαι ομως απο το ασπρο του κινητου, τυλφωνεσαι καλλιστα απο το ηλιακο φως ομως. Λογω της ισχυος του και οχι λογω της συχνοτητας του. 2. Ο ηχος της φωνης μου εχει και παλι συγκεκριμενη συχνοτητα. Αν μιλαω δεν θα κουφαθεις. Αν ομως ηχογραφησω την ομιλια και την βαλω να παιξει στο τερμα σε τερατα ηχεια τα οποια σου βαλω στα αυτια θα κουφαθεις. Δεν θα σε κουφανει η συχνοτητα της φωνης μου, αλλα η ισχυς. Οταν λες τα εχεις δει αυτα που εγραψες? Εχεις δει τηλεοραση των 1000hz καθετης σαρωσης να δημιουργει προβληματα υγειας σε ανθρωπο? Και τελος σου υπενθυμισα οτι δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα κατι, οποτε ολη η συζητηση που κανεις/κανω/κανουμε περι επιβλαβους ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας/συχνοτητων κλπ ειναι απλα υποθετικη. Χωρις να λεω οτι δεν ειναι επιβλαβης. Απλα οταν δεν υπαρχει καποιο αξιωμα να ξεκινησουμε μια συζητηση, ειναι πολυ πιο δυσκολο να μπουμε και σε λεπτομερειες. Ειναι σαν να σου λεω οτι οι εξωγηινοι ειναι επικινδυνοι και οτι οι πιο επικινδυνοι ζουν σε αποσταση 3 γαλαξιων απο εμας, ενω αυτοι που κατοικουν στους 10 γαλαξιες απο εμας ειναι πιο chillαρισμενοι. Εδω δε ξερουμε αν υπαρχουν εξωγηινοι, θα συζητησουμε αν και ποιοι ειναι οι επικινδυνοι? 4
geo1st487 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Διαβαστε αυτο να τελειωνουμε http://kanali.wordpress.com/2010/01/08/xray_mh_ionizoysa/
Demon Lord Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Midi,δεν βρηκα καπου να το ανατρησω που να ταιριαζει καλυτερα,σορυ.. Δεν τα καταλαβα και καλα αυτα που ειπες αλλα αυτα που εγραψα δεν ειναι απο το frikipedia,τα εχω δει..Δηλαδη πιστευεις οτι ειναι αθωα?Δεν υπαρχει κανενα προβλημα? Στο τελος ομως αυτα που γραφεις και συμφωνουμε οτι ακομα δεν εχει αποδειχθει τιποτα...απλα να θυμησω τι λεγανε για το καπνισμα οταν πρωτοβγηκε Νομίζω πως το παράδειγμα του midi ήταν ξεκάθαρο... Επίσης, να σου θυμίσω πως με το κάπνισμα, πριν από 60 και 70 χρόνια, ίσως να μην ήταν σε θέση να ανακαλύψουν τις βλαβερές του επιπτώσεις. Θεωρείς όμως ότι, με τα σημερινά επιτεύγματα ιατρικής, τεχνολογιών και της επιστήμης γενικότερα, αν υπήρχε όντως σοβαρός και πραγματικός κίνδυνος δε θα ήταν οι επιστήμονες σε θέση να το γνωρίζουν;
arc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μαράκι αν δεν τρολλάρεις, τοτε τα εχεις μπλέξει, κάνεις λάθος και άθελα σου μπορεί να προκαλέσεις αδικαιολόγητη φοβία σε τρίτους. Φαντάσου οτι εισαι σε ένα δωμάτιο με δυο άντρες ( ) ένα Έλληνα και ένα Ιταλο. Ο Έλληνας σου μιλά στο αριστερό αυτί, ενώ ο Ιταλός στο δεξί. Η συχνότητα (μονάδα μέτρησης Hz) είναι η "γλώσσα" που σου μιλάνε. Είτε σου μιλάνε ιταλικά ή σου μιλάνε ελληνικα, δεν εχει καμία επιπτωση στην υγεία σου. Έστω οτι ο Ιταλός γκαρίζει πολύ δυνατά στο αυτό σου, ενω ο Έλληνας μιλά κανονικά. Αυτή ή "ένταση" (ας το πούμε SAR) ειναι που είναι επικίνδυνη για διάτρηση τυμπάνου (επιπτώσεις στην υγεία σου). Όπως καταλαβαίνεις δεν εχουν σχέση τα Hz με το SAR. Τα Hz ειναι η "κοινή γλώσσα επικοινωνίας". Κατι ακομα που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την σχέση απόσταση-SAR. Λες στον Ιταλό να πάει 3 μέτρα μακρια και να σου γκαρίζει από εκεί. Τώρα μπορεί να συνεχίζει να γκαρίζει αλλά δεν σε ενοχλεί και δεν πονά το αυτί σου. 3
άδικος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 maria82gr καλά σου τα λένε τα παιδιά. Έχεις μπλέξει ο,τιδήποτε μετριέται σε συχνότητα. Και η φωνή σου έχει συχνότητα 3ΚΗz+ τι σημαίνει, πως είναι επικίνδυνη; Καλές οι ανησυχίες αλλά θα πρέπει να μελετήσουμε λίγο πριν παραθέσουμε τυχαίες σκέψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα