Προς το περιεχόμενο

Εσείς θα το ρισκάρατε;


Sova

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν ξέρω πώς ήταν έως τώρα η χρονιά για εσάς αλλά για εμένα ξεκίνησε με εκπλήξεις - προκλήσεις. Προέκυψε μια πρόταση μέσα στην οποία νιώθω λίγο χαμένη και θα ζητούσα αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας. Καταρχάς θα αναφέρω ότι εργάζομαι σε μια εταιρία με καλό μισθό, με συναδέλφους που με εκτιμούν κι είμαι σε μια κοινωνία την οποία προσπαθώ να συνηθίσω (είμαι προς το παρόν κάπως βολεμένη από οικονομικής όμως πλευράς μόνο). 

Προτού βρω τη συγκεκριμένη δουλειά, γνώρισα έναν άνθρωπο με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα του τον οποίο βοήθησα πολύ (με χαρτιά, έγγραφα κλπ - νομίζω ότι δε χρειάζονται λεπτομέριες εδώ) κι εξελίχθηκε η γνωριμία μας σε οικογενειακή φιλία. Πριν μερικούς μήνες αναχώρησαν προς Μονακό μεριά. Στο μεσοδιάστημα μιλούσαμε μέσω αλληλογραφίας. Χτες όμως μου τηλεφώνησε και μου πρότεινε να μετακομίσω κι εγώ στο Μονακό με πληρωμένο ενοίκιο από τον ίδιο, με αυτοκίνητο αγορασμένο από εκείνον και διπλάσιο μισθό από τον τωρινό στην παρούσα δουλειά μου. Θεωρούν με τη γυναίκα του πως είμαι το καταλληλότερο άτομο για την ανατροφή των παιδιών τους όπως εξήγησε (θέλουν κάτι σε ρόλο παιδαγωγού λόγω σπουδών μου, αλλά και λόγω της εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε μεταξύ μας). Ακούστηκαν όλα δελεαστικά, όλα όμως στα λόγια και θεωρώ ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το ότι θα με χρειάζονται μετά το πέρας των 2 χρόνων - το χρονικό αυτό όριο τέθηκε αρχικά από τους ίδιους το οποίο μετά αναίρεσαν, υποσχόμενοι ότι δε θα μείνω στον αέρα μετά. Σκέφτομαι και τα υπέρ και τα κατά. Ο κύριος λόγος που θα μπορούσα να προχωρήσω σε αυτή την αλλαγή είναι για να αλλάξω το κοινωνικό μου περιβάλλον το οποίο δεν με ικανοποιεί για πολλούς λόγους. Φοβάμαι όμως ότι αν για κάποιο λόγο κάτι δεν πάει καλά, δε θα μπορέσω να επιστρέψω ξανά στην παρούσα δουλειά μου καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και θα καλυφθεί άμεσα η θέση μου. Από την άλλη αν πάω ίσως να βρω καλύτερες ευκαιρίες εκεί. Θέλω πάντως πολύ να πάω (συναίσθημα), αλλά φοβάμαι ότι το ρίσκο στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μη με δικαιώσει (λογική). Εσείς τί πιστεύετε και τί θα κάνατε στη θέση μου; Μου έδωσε χρόνο να το σκεφτώ.
Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γνώμη μου είναι στην ζωή να κρατάς μικρό καλαθι και να μην κάνεις ποτέ κάτι μόνο για τα χρήματα. Από την στιγμή που είσαι βολεμένη όπως λες μην το ρισκάρεις γιατί μπορεί αυτό που φαντάζει ιδανικό τώρα μετά από λίγο καιρό μπορεί να γίνει μαρτύριο.

Αν δεν είχες κάτι εδώ θα σου έλεγα να φύγεις. Αλλά μπορεί σε λίγο καιρό να βαρεθείς η να παρουσιαστούν άλλα πράγματα. Τότε τι θα κάνεις? Θα γυρίσεις εδώ χωρίς δουλειά πλέον , χωρίς συναδέλφους που σε εκτιμουν και το κυριότερο. Θα μπεις για τα καλά στην κοινωνία την οποία προσπαθείς να συνηθίσεις τόσο καιρό μιας και θα είσαι άνεργη και θα ψάχνεις να βρεις κάτι όπως ψάχνουν όλοι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατί να γυρίσει αν σταματήσει εκείνη την δουλειά; Και επίσης με την ίδια λογική, σήμερα νομίζεις ότι έχεις μια βολική εργασία και τέλος πάντων είσαι ψιλο- βολεμένος, και ξαφνικά μένεις στον άσσο. Και μάλιστα σε μια χώρα όπου η έννοια σχέδιο Β είναι επιστημονική φαντασία. Εδώ για πάρα πολλούς και το σχέδιο Α είναι επιστημονική φαντασία.

 

Για μένα το μόνο πράγμα που χρειάζεται κάποιος για να δεχτεί δουλειά στο εξωτερικό είναι να αποδεχτεί το γεγονός ότι ενδέχεται να μην γυρίσει, και όχι τί θα γίνει εάν γυρίσει. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι για τον περισσότερο κόσμο αυτό δεν είναι εύκολο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γλώσσα μιλάς; Εννοώ γαλλικά, όχι αγγλικά. Αν δεν μιλάς, δύσκολα τα πράγματα, ως προς την άποψη να αλλάξεις το κοινωνικό σου περιβάλλον. Να τα μάθεις εκεί δύσκολα, δεν νομίζω να έχει μαθήματα γαλλικών το Μονακό, ιδιαίτερα μάλλον αλλά θα είναι πανάκριβα. Αν έστω μιλάς ιταλικά, κάπως σώζεσαι πάλι.

 

Να ξέρεις το Μονακό είναι πανάκριβο, υπολόγισε 2 με 3 φορές πάνω οι τιμές. Είναι φορολογικός παράδεισος με καθόλου φόρους και μηδενική ανεργία. Έχει πολλούς όμως εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται κάθε μέρα από Ιταλία-Γαλλία. Το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων του Μονακό είναι τρελά στα ύψη, οπότε αν είναι πράγματι κάτοικος Μονακό τα μασάει γερά κατά 99%

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν παίζει το σύστημα να αφήσεις τη δουλειά για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να ξαναγυρίσεις.

Ίσως να μπορέσεις να επικαλεστείς προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας και να πάρεις 2-3 μήνες άνευ αποδοχών, αν προσθέσεις και την ετήσιά σου άδεια. Και πας και δοκιμάζεις, αν σου αρέσει κάθεσαι και δηλώνεις παραίτηση, αν όχι ξαναγυρνάς, προφανώς κάτι θα σου δώσει για όσο χρονικό διάστημα μείνεις, οπότε δεν θα χάσεις κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμ... αν είναι άνθρωποι εμπιστεύσιμοι, όντως εμπιστεύσιμοι, και δεν έχεις κάτι να σε κρατάει εδώ (σχέση κτλ) τότε καλό είναι να πας. Είναι μια ευκαιρία που δεν σου έρχεται κάθε μέρα. Αν από την άλλη είσαι ευχαριστημένη με την τωρινή δουλειά σου, και δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης καθόλου, μείνε. Προσωπικά αν μου γινόταν μια παρόμοια πρόταση, θα έλεγα στην αρχή "Μονακό, σου 'ρχομαι!" αλλά μετά θα σκεφτόμουν, σε μια ξένη χώρα δεν θα έχω γνωστούς, φίλους κτλ... οπότε ίσως να υπήρχε η μοναξιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

^ αυτό. Απ' την άλλη βέβαια είναι η δουλειά της παιδαγωγός οπότε μπορεί να της αρέσει.

Η καλύτερη λύση είναι πας κάνα δίμηνο βλέπεις πως είναι η κατάσταση και αναλόγως πράττεις.

Βέβαια όπως είπε και ο gigisoni αν δεν ξέρεις γαλλικά δεν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιο κυκλο μωρε να διευρύνεις? Οσο οι αλλοι θα είναι στα παρτι με τον ωραίο κοσμο εσύ θα βλέπεις ντορα η εξερευνητρια και θα ξεσκατιζεις τα μυξιαρικα. Οταν λεει οτι δεν θα σε αφήσει στον αερα τι εννοεί? Θα σε συστήσει σε αλλες οικογένειες με παιδιά? Θα σε πάρει να δουλεψεις για αυτον?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aραξε στη δουλεια σου.Αν δεν πεσουν υπογραφες και χαρτια η μονιμοτητα μη πας πουθενα.

Απ οτι ειδα κανενα απ τα τρια που ανεφερα υπαρχει.Οποτε...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που θα κάνεις εκεί τι ακριβώς είναι?εννοω υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης η θα γινεις μια καλοπληρωμενη νταντά?αν μπορείς να αποκτησεις γνωριμιες κ προϋπηρεσία τοτε καντην..αλλωστε το μελλον ειναι ζοφερό εντω στο ελλαντα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εάν κάποιο μέλος δεν θέλει να απαντήσει ή θεωρεί ανούσιο το θέμα, υπάρχουν χιλιάδες άλλα threads να απασχολήσει την δημιουργικότητά του, δεν είναι ανάγκη να συμμετάσχει εδώ με απόπειρες χιούμορ και μπουρδολογίες για 3some...

 

[αφαιρέθηκαν επτά (7) μηνύματα]

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μίλησες για διπλάσιο μισθό. Δεν ξέρω πόσα παίρνεις εδώ αλλά στο Μονακό χρειάζεσαι λεφτά.Δεν είμαι κατά στο να φύγεις αλλά αν πας θα πας με την προοπτική του να μαζέψεις χρήμα όχι απλά για να ζήσεις.Το απλά για να ζήσεις το έχεις εξασφαλισμένο όπως λες και εδω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...