Αδιαφορος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αρα, αν δεν ειναι υλικο, δεν ειναι κλοπη; Ασφαλως και ΟΧΙ....και υλικο να ειναι, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι κλοπη. Για να χαρακτηριστει κλοπη, πρεπει να ηταν στην κατοχη καποιου αλλου, να μην εγινε δια της βιας, ο δραστης να εχει σκοπο να το κανει δικο του (οχι να το χρησιμοποιησει και μετα επιστρεψει) και καμποσα αλλα που βαριεμαι να αναφερω. Η κλοπη συμφωνα και με τον Ποινικο κωδικα ειναι η αφαιρεση ΞΕΝΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΛΛΟΥ. Το να κατεβασεις μια ταινια σου φαινεται να μοιαζει με το απο πανω?
SeXBOX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Ασφαλως και ΟΧΙ....και υλικο να ειναι, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι κλοπη. Για να χαρακτηριστει κλοπη, πρεπει να ηταν στην κατοχη καποιου αλλου, να μην εγινε δια της βιας, ο δραστης να εχει σκοπο να το κανει δικο του (οχι να το χρησιμοποιησει και μετα επιστρεψει) και καμποσα αλλα που βαριεμαι να αναφερω. Η κλοπη συμφωνα και με τον Ποινικο κωδικα ειναι η αφαιρεση ΞΕΝΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΛΛΟΥ. Το να κατεβασεις μια ταινια σου φαινεται να μοιαζει με το απο πανω? Επειδή φαίνεται ότι το κατέχεις, να σε ρωτήσω κάτι αν επιτρέπεται. Αν βρω τον κωδικό σου στο insomnia και γράφω σαν να είσαι εσύ, αυτό τι είναι;
ItsDanik Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αρα δεν ειναι κλοπη το να απολαμβανουμε πραγματα για τα οποια δεν εχουμε πληρωσει τα οποια κανονικα πωλουνται. Αρα μπορουμε να μπαινουμε τσαμπα στο σινεμα, στα τρενα, να μην πληρωνουμε τη ΔΕΗ κλπ γιατι τιποτα απο αυτα δεν ειναι υλικο... μαλιστα. Επειδη ρωτησες, το να κατεβαζεις μια ταινια πολυ απλα στερει χρηματα απο εκατονταδες ανθρωπους που δουλεψαν για αυτη την ταινια και αφιερωσαν χρονο. Αν ολοι κατεβαζαν και αν δεν αγοραζε κανενας (η δεν χρησιμοποιουσε εστω νομιμα μεσα / ενοικιαση / συνδρομητικες υπηρεσιες streaming κλπ) δεν θα γινοντουσαν οι ταινιες. Αρα το να επαναπαυεσαι στο οτι πληρωνουν αλλοι για το προϊον που απολαμβανεις, ειναι κλοπη. Το επιχειρηματακι οτι απλα "φτιαχνουμε κλωνο και δεν κλεβουμε το πρωτοτυπο αντικειμενο" ειναι απλα αστειο. Οταν κατεβαζουμε μουσικη/ταινιες/παιχνιδια στερουμε μια πωληση απο καποιους ανθρωπους, αρα κλεβουμε.
Αδιαφορος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Επειδή φαίνεται ότι το κατέχεις, να σε ρωτήσω κάτι αν επιτρέπεται. Αν βρω τον κωδικό σου στο insomnia και γράφω σαν να είσαι εσύ, αυτό τι είναι; Αναλογως αν χρησιμοποιητε για προσωπικο οφελος η οχι νομιζω, εχει διαφορα. Απο εξαπατηση εως πολλα αλλα πραματα, εξαρταται τι σκοπο εχεις Αρα δεν ειναι κλοπη το να απολαμβανουμε πραγματα για τα οποια δεν εχουμε πληρωσει τα οποια κανονικα πωλουνται. Αρα μπορουμε να μπαινουμε τσαμπα στο σινεμα, στα τρενα, να μην πληρωνουμε τη ΔΕΗ κλπ γιατι τιποτα απο αυτα δεν ειναι υλικο... μαλιστα. Οχι, δεν ειναι κλοπη. Στο ειπα και προηγουμενως. Και δικαστηριο να πας δεν θα κατηγορηθεις για κλοπη, τι δεν καταλαβες? Οταν κατεβαζουμε μουσικη/ταινιες/παιχνιδια στερουμε μια πωληση απο καποιους ανθρωπους, αρα κλεβουμε. Λαθος. Εγω προχτες κατεβασα το hobbit στο pc μου (το οποιος ειδα και cinema αλλα δεν εχει σημασια). Απτη στιγμη που ουτως η αλλος, ειτε το εβλεπα στο cinema ειτε οχι, δεν θα το πληρωνα για να το αγορασω, πως στερω μια πωληση? Πρεπει να καταλαβεις οτι πειρατεια δεν συνεπαγεται και αγορα στην περιπτωση απουσιας της. Το πειρατικο προιον αξιολογειται ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα απο ενα μη πειρατικο. Ασχετος του νομιμου η οχι της πραξεως, ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο πραμα να χρησιμοποιω ενα προιον οταν αυτο ειναι δωρεαν, και εντελως διαφορετικο να μου κοστιζει. Το παρανομο η μη της πραξεως ΔΕΝ εχει σχεση με τις πωλησεις αυτες καθεαυτες. Σκεψου την πειρατεια σαν μια 100% εκπτωση σε ενα προιον. Δεν ειναι λογικο να το χρησιμοποιουν περισσοτεροι απο οτι οταν κοστιζε?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Τι ωραία που τα φέρνετε όλα στα μέτρα σας! Εύγε... Θυμίστε μου αν ανοίξει κάποιος απο εσάς κάνα μαγαζί, να έρθω να πάρω μερικά πραγματάκια με έκπτωση 100%. Κανονικά δεν θα τα αγόραζα ποτέ αλλά αφού υπάρχει η έκπτωση, αχρείαστα να είναι! 2
SeXBOX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αναλογως αν χρησιμοποιητε για προσωπικο οφελος η οχι νομιζω, εχει διαφορα. Απο εξαπατηση εως πολλα αλλα πραματα, εξαρταται τι σκοπο εχεις I see.. Πάντως το να βρω κάποιου τον αριθμό πιστωτικής και να τον κατέχω απλά αλλά να μην κάνω ποτέ ανάληψη/κατανάλωση και αντίθετα του προσθέσω χρήματα, δεν είναι κλέψιμο και να μην τον ανησυχεί τον κάτοχο. Απλά θα είναι περίεργο, ηλιθιότητα ή ευεργέτημα.
Αδιαφορος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Τι ωραία που τα φέρνετε όλα στα μέτρα σας! Εύγε... Θυμίστε μου αν ανοίξει κάποιος απο εσάς κάνα μαγαζί, να έρθω να πάρω μερικά πραγματάκια με έκπτωση 100%. Κανονικά δεν θα τα αγόραζα ποτέ αλλά αφού υπάρχει η έκπτωση, αχρείαστα να είναι! Eλπιζω να κανεις πλακα, σωστα? Το να ερθεις να παρεις "πραγματα" απο το μαγαζι μου, μου κοστιζει χρηματα, γιατι πολυ απλα αυτα τα πραγματα τα εχω ΠΛΗΡΩΣΕΙ, και για να τα ξαναεχω στο μαγαζι μου προς πωληση, θα πρεπει να τα ΞΑΝΑπληρωσω. Αν δεν αντιλαμβανεσαι τη διαφορα...καπου εχεις προβλημα. Επισης, ποτε δεν ειπα μπραβο στους πειρατες και οτι ειναι σωστη η πειρατεια. Ειπα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ (αφου δεν ειναι, τι να κανουμε), και οτι πειρατεια ΔΕΝ σημενει μειωμενες πωλησεις. Αν ΟΥΤΕ αυτο καταλαβενεις, δεν εχει νοημα η συζητηση I see.. Πάντως το να βρω κάποιου τον αριθμό πιστωτικής και να τον κατέχω απλά αλλά να μην κάνω ποτέ ανάληψη/κατανάλωση και αντίθετα του προσθέσω χρήματα, δεν είναι κλέψιμο και να μην τον ανησυχεί τον κάτοχο. Απλά θα είναι περίεργο, ηλιθιότητα ή ευεργέτημα. Αν βρω γραμενο τον αριθμο πιστωτικης σου σε ενα χαρτι πεταμενο στο πατωμα ειναι κλοπη? Aπο κει και περα, ναι αν, γνωριζω σιγουρα οτι δεν θα κανεις ποτε αναληψη χωρις τη συγκαταθεση μου, δεν θα ειχα προβλημα να εχεις τον αριθμο πιστωτικης μου. Εφοσον ομως αυτο δεν ειναι δυνατον...
SeXBOX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Eλπιζω να κανεις πλακα, σωστα? Το να ερθεις να παρεις "πραγματα" απο το μαγαζι μου, μου κοστιζει χρηματα, γιατι πολυ απλα αυτα τα πραγματα τα εχω ΠΛΗΡΩΣΕΙ, και για να τα ξαναεχω στο μαγαζι μου προς πωληση, θα πρεπει να τα ΞΑΝΑπληρωσω. Αν δεν αντιλαμβανεσαι τη διαφορα...καπου εχεις προβλημα. Επισης, ποτε δεν ειπα μπραβο στους πειρατες και οτι ειναι σωστη η πειρατεια. Ειπα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ (αφου δεν ειναι, τι να κανουμε), και οτι πειρατεια ΔΕΝ σημενει μειωμενες πωλησεις. Αν ΟΥΤΕ αυτο καταλαβενεις, δεν εχει νοημα η συζητηση Αν βρω γραμενο τον αριθμο πιστωτικης σου σε ενα χαρτι πεταμενο στο πατωμα ειναι κλοπη? Aπο κει και περα, ναι αν, γνωριζω σιγουρα οτι δεν θα κανεις ποτε αναληψη χωρις τη συγκαταθεση μου, δεν θα ειχα προβλημα να εχεις τον αριθμο πιστωτικης μου. Εφοσον ομως αυτο δεν ειναι δυνατον... Αν τον βρω από χαρτί στο πάτωμα και δεν σε ειδοποιήσω και απλά τον έχω χωρίς να κάνω ανάληψη τότε είναι "ορθολογικότατο", "είναι ασφαλής" μαζί μου δεν θα πρέπει να ανησυχεί ΚΑΘΟΛΟΥ ο κάτοχος... είναι τόσο "ορθολογικό και φυσιολογικό" που τα αδέρφια μου μου έχουν δώσει όλα τον αριθμό τους... γιατί είναι "φυσιολογικό". It happens to anyone everytime, everywhere, everybody Double facepalm. Λέω να μην το πάμε παρακάτω γιατί κουράζουμε κιόλας με τις ορθολογικές μας σκέψεις την κοινότητα.
Αδιαφορος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Αν τον βρω από χαρτί στο πάτωμα και δεν σε ειδοποιήσω και απλά τον έχω χωρίς να κάνω ανάληψη τότε είναι "ορθολογικότατο", "είναι ασφαλής" μαζί μου δεν θα πρέπει να ανησυχεί ΚΑΘΟΛΟΥ ο κάτοχος... είναι τόσο "ορθολογικό και φυσιολογικό" που τα αδέρφια μου μου έχουν δώσει όλα τον αριθμό τους... γιατί είναι "φυσιολογικό". It happens to anyone everytime, everywhere, everybody Double facepalm. Λέω να μην το πάμε παρακάτω γιατί κουράζουμε κιόλας με τις ορθολογικές μας σκέψεις την κοινότητα. Ολα αυτα που λες ουδεμια σχεση εχουν με την πειρατεια, αλλα δεν πειραζει....να χουμε να λεμε
SeXBOX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Ολα αυτα που λες ουδεμια σχεση εχουν με την πειρατεια, αλλα δεν πειραζει....να χουμε να λεμε Your opinion not mine.
Αδιαφορος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Your opinion not mine. Δηλαδη αυτα που λες εχουν καποια σχεση με την πειρατεια? Οκ... /next
SeXBOX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δηλαδη αυτα που λες εχουν καποια σχεση με την πειρατεια? Οκ... /next Για πειρατεία μιλάμε; εγώ νόμιζα ότι μιλάγαμε για το κατέβασμα μιας ταινίας, μουσικής από το ίντερνετ και ας την έχω δει την ταινία κινηματογράφο ή έχω ακούσει την μουσική στο club άρα δεν κάνω κάτι παράνομο, δεν υπάρχουν μεσάζοντες, εταιρείες, προσωπικό όφελος, διαφημιστικές, πνευματικά δικαιώματα. Damn, and i thought i was legal.
ntg1980 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Πραγματικά δεν έχω λόγια για όσα διάβασα πιο πάνω...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Eλπιζω να κανεις πλακα, σωστα? Το να ερθεις να παρεις "πραγματα" απο το μαγαζι μου, μου κοστιζει χρηματα, γιατι πολυ απλα αυτα τα πραγματα τα εχω ΠΛΗΡΩΣΕΙ, και για να τα ξαναεχω στο μαγαζι μου προς πωληση, θα πρεπει να τα ΞΑΝΑπληρωσω. Αν δεν αντιλαμβανεσαι τη διαφορα...καπου εχεις προβλημα. Δεν με ενδιαφέρει αν τα έχεις πληρώσεις (και ένα online store μουσικής πληρώνει για τα κομμάτια που προσφέρει). Σου εξηγώ πως θα κρίνω πως τα προϊόντα που πουλάς δεν μου είναι απαραίτητα (όχι πρώτης ανάγκης ας πούμε) και θα βρω εναν τρόπο να τα αποκτήσω απο το μαγαζί σου. Κι αν με πιάσουν θα πω απλά πως αφού εσύ τα πλήρωσες για να τα έχεις στο ράφι και εγώ κρίνω πως δεν θα τα πουλήσεις και θα πάνε χαμενα ή πως ο παραγωγός τους πήρε ήδη αρκετά χρήματα, πήρα πρωτοβουλία και τα υιοθέτησα με 100% έκπτωση (προς θεού δεν θα πω πως τα έκλεψα!). How cool is this? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα