Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενας γνωστος μου εχει στην δουλεια του το εξης προβλημα...

εκει που δουλευει κανονικα στο ιντερνετ, μπορει ξαφνικα, σε μερικα

pc στο χωρο, να μην εχει internet απο 5 10 λεπτα ως και 1 ωρα...

το κανει οποτε να ναι και δεν μπορει να καταλαβει τι συμβαινει !

οι μισοι δηλαδη εχουν κανονικα και οι αλλοι μισοι τιποτα και ειναι πολυ σπαστικο γιατι δεν

το κανει σταθερες ωρες αλλα οποτε του ερθει..

δεν εχουν ομως ολοι προβλημα με το ιντερνετ...καποιοι δεν εχουν καθολου διακοπες...

απο οτι μου ειπε ειναι δικτυο με σερβερ και μοιραζει ιντερνετ σε ολους και υπαρχει και dns server..

μου ζητησε να βρω ενα tool που να μπορει την ωρα που κατι συμβαινει, να κανει ενα log με

μια αναφορα σφαλματος ετσι ωστε να δει ακριβως ποτε επεσε το ιντερνετ και για ποιο λογο..

υπαρχει κατι τετοιο ?

με ενδιαφερει κατι περα απο κατι αντιστοιχο που εχουν τα windows, καθως εκει τα διχνει ολα οκ...

Δημοσ.

νομιζω οτι πιο σαφες θα ηταν να γραψω "πως να βλεπω οταν χανεται το Internet..." γιατι το Internet δεν πεφτει απλα καποια

pc δεν βλεπουν ιντερνετ...απλα τα συμπτωματα ειναι σαν να εχει πεσει το ιντερνετ.. :P

Δημοσ.

μια απλη δοκιμη παντως ειναι η παρακατω για να δεις τι γινεται.

οταν ενα Pc δεν εχει ιντερνετ εγω η πρωτη δοκιμη που κανω ειναι τα τρια Ping

ping την ip του ρουτερ η την ip του server αναλογα πως βγαινουν στο ιντερνετ.

μετα κανω ping μια ip για να δω αν βλεπουν iντερνετ πχ Ping 194.219.227.2

και μετα κανω Ping ενα site για να δω αν ειναι θεμα dns και δεν μπορει να κανει resolve.

ping www.insomnia.gr

μετα πχ τσκαρεις το κανει το ιδιο pc συνεχεια η οχι?

πεφτουν σε καποιο συγκεκριμενο switch αυτα τα pc η οχι?

θελει ενα τεστ καθε φορα

Δημοσ.

ειναι ενα συγκεκριμενο pc που του εχει σπασει τα ... νευρα αλλα και καποια αλλα το κανουν που και που

οκ θα του πω να δοκιμασει αυτα που μου λεει ο poulinos και θα σας πω τι γινεται...

Δημοσ.

ειναι ενα συγκεκριμενο pc που του εχει σπασει τα ... νευρα αλλα και καποια αλλα το κανουν που και που

οκ θα του πω να δοκιμασει αυτα που μου λεει ο poulinos και θα σας πω τι γινεται...

θελει μια μια δοκιμες για να δεις τι γινεται.μπορεει να φταιει και το Utp ακομα.να εχει κανα θεμα.αλλα ξεκινα με αυτα.

Δημοσ.

Μηπως λεω μήπως είναι σε πολλαπλα κτηρια το δίκτυο και πέφτει όταν εχει υγρασία/βρέχει;

κάτι σε χαζο switch ή βραχυκυκλωμα καλωδίων μου μυρίζει...

Δημοσ.

τα καλωδια για να τα τεσταρει στην χειροτερη ενα ενα cable tester και να δει και αυτος τον χρωματισμο βεβαια αλλιως μετα θελει analyzer για να δει αν το καλωδιο μπρει να παιξει πχ 100mbit.

πολλες φορες βλεπω και προβλημα στα χρωματα.

Δημοσ.

πρεπει να δει ποια Pc το κανουην.αν ειναι πανω στο ιδιο switch αυτα η οχι.μπορει να φταινε απειρα πραγματα.πρεπει να τα δει ενα ενα αν εχει φυσικα τις γνωσεις αυτος που θα τα κανει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον τι μου ειπε οποτε δεν εχει ιντερνετ και τρεχει το διαγνωστικο των windows του βγαζει σφαλμα dns...

εκει εχουν dns και email servers στημενους..

και εναν server για το τοπικο τους lan ο οποιος μοιραζει με dhcp τις ip...

κανει ping ok και στους 3 servers αλλα δεν κανει Ping σε sites και σε ip απο sites...

δηλαδη εχει παντα local network οταν δεν εχει ιντερνετ απο οτι καταλαβα..

οι χρηστες τωρα για να μπουν στο ιντερνετ κανουν το εξης... οταν τους πεσει το ιντερνετ κανουν disable/enable τον

ethernet adapter και παιζει ! κουλο ?

μετα απο λιγο ομως παλι τα ιδια πεφτει...κανα 20λεπτο κραταει...

Δημοσ.

λοιπον τι μου ειπε οποτε δεν εχει ιντερνετ και τρεχει το διαγνωστικο των windows του βγαζει σφαλμα dns...

εκει εχουν dns και email servers στημενους..

και εναν server για το τοπικο τους lan ο οποιος μοιραζει με dhcp τις ip...

κανει ping ok και στους 3 servers αλλα δεν κανει Ping σε sites και σε ip απο sites...

δηλαδη εχει παντα local network οταν δεν εχει ιντερνετ απο οτι καταλαβα..

οι χρηστες τωρα για να μπουν στο ιντερνετ κανουν το εξης... οταν τους πεσει το ιντερνετ κανουν disable/enable τον

ethernet adapter και παιζει ! κουλο ?

μετα απο λιγο ομως παλι τα ιδια πεφτει...κανα 20λεπτο κραταει...

τα windows οταν δεν εχουν ιντερνετ παντα το ιδιο error βγαζουν.dns:P

απο την αλλη να φταινε τοσοι ethernet adapters ειναι δυσκολο.μπορει να δει αν καταληγουν ολα αυτα σε καποιο συγκεκριμενο switch η οχι μπας και το switch κανει κουφα.επισης οκ κανει Ping τους servers.το ρουτερ adsl οτι ειναι αυτο το κανει Ping?

oi servers ειναι στο ιδιο switch με το adsl router?

Δημοσ.

θα του πω να κανει και στο router ping...

οσο για το αν ειναι ιδιο switch με τους servers θα το δουμε και αυτο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον ο φιλος μου ειπε οτι servers δεν ειναι στο ιδιο switch και οτι στο adsl modem router κανει κανονικα ping...

το θεμα ειναι οτι το σαββατοκυριακο αντικατεστησε τους σκληρους δισκους στον σερβερ που μοιραζε ip

και εβαλε κατι παλιους με παλιο configuration και ως δια μαγειας το προβλημα αποκατασταθηκε...!

αρα να υποθεσω οτι κατι ειχε χαλασει στα settings του dns server η και στο firewall ?

ισως να ειχε πιασει και καποιο ιο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...