Snolly Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Η συμμετοχη στην ψηφο ειναι περισσοτερο υποχρεωση μας παρά δικαιωμά μας. Με την αποχη γινομαστε εχθροι του ιδιου του πολιτευματος, οι δε εκλεγμενοι το εκμεταλλευονται για την πρακτικη καταλυση του. 1
N3k21 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Το επιδομα του ΟΑΕΔ που το περιμενε ενας ατελειωτος αριθμος ανεργων αποδειχτηκε μουσαντενιο και θα το παρουν μονο οσοι το ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....Με αλλα λογια οσοι ειναι μακροχρονια ανεργοι δεν εχουν ψυχη και θα παρουν το μηδεν, ενω οσοι παιρνουν επιδομα ηδη, και ληγει απο 1η Νοεμβριου 2013 εως και τωρα ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. Φίλε τι να πεις; Σε καταλαβαίνω απόλυτα... Γνωρίζεις πως αιτιολογούν την απόφασή τους; Βγήκαν να πουν τίποτα, έστω και καμιά φτηνή δικαιολογία; Γιατί στο δικό μου το τεφτέρι τουλάχιστον, ο μακροχρόνια άνεργος θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα...
gigisoni Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Φίλε τι να πεις; Σε καταλαβαίνω απόλυτα... Γνωρίζεις πως αιτιολογούν την απόφασή τους; Βγήκαν να πουν τίποτα, έστω και καμιά φτηνή δικαιολογία; Γιατί στο δικό μου το τεφτέρι τουλάχιστον, ο μακροχρόνια άνεργος θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα... Ότι έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση μέσα σε δυο μήνες από την ώρα που θα λήξει το ταμείο ανεργίας σου. Αν ξεπεράσεις το δίμηνο, το χάνεις.
N3k21 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ότι έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση μέσα σε δυο μήνες από την ώρα που θα λήξει το ταμείο ανεργίας σου. Αν ξεπεράσεις το δίμηνο, το χάνεις. Κάτσε, άρα δηλαδή δεν αποκλείονται ακριβώς οι "πριν της 1ης Νοεμβρίου" αλλά γενικότερα όσοι δεν έκαναν την εν λόγω αίτηση "εγκαίρως";
dimidimi20 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Για την ψηφο δεν ειπε κανεις οτι ειναι υποχρεωτικο να ψηφισεις καποιο κομμα.Μπορεις να απεχεις λοιπον και κανεις δεν θα σου πει τιποτα.Απο την στιγμη που δεν πας να ψηφισεις ομως να μην βγαινεις και ζητας τα ρεστα. Ειναι ακριβως οπως ειπε ενας φιλος για το Τζοκερ.Δεν γινεται να σε φιλοξενει καποιος μονιμα σπιτι του και ζεις μαζι του (δεν εισαι συγγενης) και επειδη αυτος κερδισε το τζοκερ να του ζητησεις μεριδιο ή να του ζητας τα ρεστα γιατι εμενα δεν μου δινεις καποια χρηματα μονο και μονο επειδη μενεις σπιτι του. Το να μην παμε να ψηφισουμε δεν ειναι λυση.Για τον απλο λογο οτι για παραδειγμα,πες οτι πανε και ψηφισουν 6εκ Ελληνες και βγαλουν το x κομμα το οποιο πηρε ποσοστο 40% (το 40% σε συνολο 6εκ ψηφων) και μετα απο χρονια αντι να πανε 6εκ να ψηφισουν πανε 2εκ λογω αποχης που κανεις και εσυ..Ε,τι αλλαζει? μπορει ανετα να ξαναβγει το ΙΔΙΟ κομμα ΠΑΛΙ με 40% ποσοστο απλα με την διαφορα οτι αυτο το 40% θα ειναι στα 2εκ και οχι στα 6εκ..Δηλαδη ψηφισαν 4εκ λιγοτεροι αλλα το αποτελεσμα ειναι ιδιο.. Για τον λογο αυτο η λυση δεν ειναι η αποχη..
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Η οικογένειά μου Ελλάδα ζει. Και μια χαρά φορολογικές δηλώσεις κάνω και εφορία πληρώνω στην Ελλάδα. Ποια παροχή πλήρωσες και την πήρες μισή; Γιατί θα ξαναρχίσω να λέω για την γελοία φορολόγηση που είχαμε τόσα χρόνια και θα ξαναπούν κάποιοι που βαριά εθελοτυφλούν ότι είμαι γενίτσαρος. Όταν ζεις σε οργανωμένη κοινωνία δεν νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου. Όταν ζεις σε σπηλιά και κυνηγάς θηράματα, τότε σε νοιάζει μόνο ο εαυτούλης σου και κανείς άλλος. μιλάς εκ του ασφαλούς μου φέρνετε και πραγματικά δεν ξέρω άν προσπαθείς να γίνεις εκνευριστικός ή όντος δεν ξέρεις τι γίνετε στην κοινωνία. οσο για τις παροχές άνοιξε τα στραβά σου και δες τι γίνετε.. και οι μισθοί απο δημοτικές επιχρίσεις που δεν πληρωνόντουσαν, (και ξαφνικά πρόεδρος και αντιδήμαρχος βρέθηκαν με αδικαιολόγητους λογαριασμούς), πληρώθηκαν απο αύξηση στα δημοτικά τέλη στον δήμο μου, και στην συνέχεια για να σου βάλουν μία κολολάμπα στη σου γειτονιά έπρεπε να τα αγοράσεις.
firewalker Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Το επίδομα ανεργίας είναι χρήματα που κατακρατούνται από τον μισθό του εργαζόμενο για να του αποδοθούν (κάβα) όταν δεν έχει εργασία. Ένας μακροχρόνια άνεργος δεν έχει συνεισφέρει για καιρό στο στην κάβα αυτή. Με την "λογική" δεν το παίρνουν.
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Το επίδομα ανεργίας είναι χρήματα που κατακρατούνται από τον μισθό του εργαζόμενο για να του αποδοθούν (κάβα) όταν δεν έχει εργασία. Ένας μακροχρόνια άνεργος δεν έχει συνεισφέρει για καιρό στο στην κάβα αυτή. Με την "λογική" δεν το παίρνουν. Καλά εντάξει, για όλα μπορούμε να βρούμε μια δήθεν εξήγηση. Το γεγονός είναι ότι τραβιέται μια γραμμή, ανάλογα με το ύψος που έχει ο συγκεκριμένος κωδικός του προϋπολογισμού, υπολογίζουν τους δικαιούχους και λένε οι από Νοέμβριο και μετά το δικαιούνται. end of story. Δεν συνηθίζουμε να είμαστε "σοβαρό" κράτος ούτως ή άλλως. Γι' αυτό λέμε ότι είναι πολιτική απόφαση. Γιατί όχι 150 ευρώ και περισσότεροι δικαιούχοι, αλλά 200 ευρώ και λιγότεροι κτλ. Γιατί υπάρχει ανεργία, γιατί τέτοια φορολόγηση, γιατί γιατί γιατί. κτλ.
gigisoni Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Κάτσε, άρα δηλαδή δεν αποκλείονται ακριβώς οι "πριν της 1ης Νοεμβρίου" αλλά γενικότερα όσοι δεν έκαναν την εν λόγω αίτηση "εγκαίρως"; Αυτοί την έχουν χάσει την ευκαιρία γιατί έχει περάσει το δίμηνο. Δυστυχώς. Αλλά επίσης αποκλείονται όσοι παίρνουν ακόμα το ταμείο, ή τους έληξεμτους τελευτςίους δυο μήνες, και δεν πάνε να κάνουν τα χαρτιά τους. μιλάς εκ του ασφαλούς μου φέρνετε και πραγματικά δεν ξέρω άν προσπαθείς να γίνεις εκνευριστικός ή όντος δεν ξέρεις τι γίνετε στην κοινωνία. οσο για τις παροχές άνοιξε τα στραβά σου και δες τι γίνετε.. και οι μισθοί απο δημοτικές επιχρίσεις που δεν πληρωνόντουσαν, (και ξαφνικά πρόεδρος και αντιδήμαρχος βρέθηκαν με αδικαιολόγητους λογαριασμούς), πληρώθηκαν απο αύξηση στα δημοτικά τέλη στον δήμο μου, και στην συνέχεια για να σου βάλουν μία κολολάμπα στη σου γειτονιά έπρεπε να τα αγοράσεις. Καθόλου εκ του ασφαλούς δεν μιλάω γιατί την έζησα χρόνια την κατάσταση στην Ελλάδα, από μισθό 1300 ευρώ καθαρά με 300 (το πολύ) κρατήσεις και κάθε χρόνο επιστροφή από την εφορία, με κατάντησαν να παίρνω 313 ταμείο ανεργίας και με πέταξαν να πεθάνω της πείνας μετά, και οικογένεια έχω κάτω, μητέρα, αδέρφια, ανίψια κτλ, και ακόμα πληρώνω φόρους στην Ελλάδα. Όταν ήρθα όμως εδώ που είμαι, βρήκα έναν μισθό των 3.000 ευρώ κοντά και στην τσέπη μου μετά τις κρατήσεις να παίρνω 1700 με το ζόρι. Και να πληρώνω 800 τον μήνα για σπίτι με ένα δωμάτιο-σαλοκουζίνα, 100 στο πάρκινγκ, άλλα 200 τον χρόνο για πάρκινγκ στον δρόμο του δήμου μου, σε άλλες δήμους 2 ευρώ την ώρα μετά το τρίωρο δεν είχες το δικαίωμα παρκαρίσματος στην ίδια-κοντινή περιοχή για 3 ώρες, 100 τον χρόνο φόρος του δήμου για ενοικίαση σπιτιού, 200 τον μήνα ΜΟΝΟ για κοινόχρηστα πολυκατοικίας που καθε χρόνο κάνουν επιδιορθώσεις για να φαγώνεται το αποθεματικό, ΦΠΑ στα ύψη, και κάθε Μάη εφορία και άλλη επιπλέον φορολογία. Όταν όμως έμεινα άνεργος πήρα ταμείο ανεργίας 1300 ευρώ και δεν μου το σταμάτησαν στον χρόνο. Και γινόταν και έλεγχος. Και δεν μπορείς να δουλέψεις μαύρα. Χιλιάδες ευρώ το πρόστιμο στον εργοδότη και κόψιμο του ταμείου στον εργαζόμενο και του ζητούν και λεφτά πίσω. Και γνωρίζω άτομα που παίρνουν χρόνια ταμείο και τους επιδοτούν κιόλας για σπουδές ή για γλώσσες. Δεν με άφησαν να πεθάνω της πείνας. Γι'αυτό μην μου λες ότι μιλώ εκ του ασφαλούς. Και μην μου μιλάς για την σημερινή Ελλάδα, φέρνοντάς μου παραδείγματα. Να μου δώσεις παραδείγματα της Ελλάδας πριν την κρίση.
παπι Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Το επίδομα ανεργίας είναι χρήματα που κατακρατούνται από τον μισθό του εργαζόμενο για να του αποδοθούν (κάβα) όταν δεν έχει εργασία. Ένας μακροχρόνια άνεργος δεν έχει συνεισφέρει για καιρό στο στην κάβα αυτή. Με την "λογική" δεν το παίρνουν. Κοινωνικη προνοια ειναι. Κανονικα θα επρεπε να δινεται για αοριστο χρονο (ωσπου ο οργανισμος τους βρει δουλεια) 1
nicoc89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 /έχουμε το 100% του πληθυσμού /ανάμεσα τους τρελοί, βολεμένοι , ανώμαλοι και 1002 άλλα./ενα τεράστιο ποσοστό δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες κ δε θέλει να συνεχίσουν να το κυβερνούν οι ίδιοι που το έφτασαν εδώ και επιλέγει να μη πάει να ψηφίσει ως μορφή διαμαρτηρίας.αυτό το ποσοστό διαμαρτυρεται και ψάχνει φταίχτες που συνεχίζει την κατρακύλα topic starter κ εγώ ξενέρωσα γιατι ένιωσα ηλίθιος που το πίστεψα απο την αρχήκάποιος μας τρόλλαρε ,νιώθεις ?η ζωή συνεχίζεται 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 gigisoni το θέμα με τους μισθούς ξεκίνησε το 2007 για περίπου 80 εργαζόμενους, το 2008 ξεκίνησα επίσχεση για 7 μήνες αρχές του 2009 32 εργαζόμενοι κάναμε ασφαλιστικά και το 2012 οι 32 πληρωθήκαμε. τώρα για τα φώτα που αγοράζουμε,τους διαλυμένους δρόμους που πήραν και ζωές, και το ακατάλληλο νερό μας ήταν πριν μπούμε στο ευρό όχι στην κρίση. τεσπ άν με την λογική σου όλα ήταν καλά πριν την κρίση και η διαφθορά δεν στέρησε τίποτα απο το λαό ζούσες σε άλλη Ελλάδα.
kirileman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ψηφίσει δε ψηφίσει, ο ts είναι χαμένος από χέρι... και μεις μαζί. Αν δε ψηφίσει, διαβάσαμε τί του αξίζει να πάθει. Αν ψηφίσει και συνεχίσει να διαμαρτύρεται, πάλι θα λάβει απάντηση του τύπου "η εκλεγμένη κυβέρνηση αποφάσισε, σκάσε και ρούφα". Win-win!... 1
gigisoni Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 gigisoni το θέμα με τους μισθούς ξεκίνησε το 2007 για περίπου 80 εργαζόμενους, το 2008 ξεκίνησα επίσχεση για 7 μήνες αρχές του 2009 32 εργαζόμενοι κάναμε ασφαλιστικά και το 2012 οι 32 πληρωθήκαμε. τώρα για τα φώτα που αγοράζουμε,τους διαλυμένους δρόμους που πήραν και ζωές, και το ακατάλληλο νερό μας ήταν πριν μπούμε στο ευρό όχι στην κρίση. τεσπ άν με την λογική σου όλα ήταν καλά πριν την κρίση και η διαφθορά δεν στέρησε τίποτα απο το λαό ζούσες σε άλλη Ελλάδα. Έπα εγώ ότι όλα ήταν καλά πριν την κρίση; Το αντίθετο δεν λέω ή δεν γίνομαι κατανοητός; Μην ζητάς όμως τώρα παροχές από ένα χρεοκοπημένο κράτος, δεν τις έπαιρνες όταν δεν είχε χρεοκοπήσει, τώρα τις ζητάς; Απλά ήταν για γέλια η φορολογία στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Και τώρα που φαίνεται αυστηρή πάλι για γέλια είναι, απλά έχουν πέσει πολύ οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα. (Γιατί το δημόσιο μια χαρά χιλιάρα και βγάζει). Αν θέλεις κράτος πρόνοιας με παροχές να είσαι έτοιμος για βαριά φορολόγηση. Και το κακό στην όλη κατάσταση είναι ότι συνεχίζεται αβέρτα η φοροδιαφυγή. Σήμερα έμαθα ο ανιψιός μου, φοιτητής, μαύρη δουλειά βρήκε. Πού διάολο είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με βουλοκέρι για κανά δίμηνο στην επιχείριση και χιλιάδες πρόστιμο; Χωρίς εξαίρεση. Θα μου πεις πεινάει, τι να κάνει. Είναι όμως φαύλος κύκλος. Όσο φοροδιαφεύγεις, τόσο το κράτος θα τα παίρνει με άλλον τρόπο. Και το κακό σ'αυτήν την περίπτωση είναι ότι θα τα πάρει και από κάποιον που είναι πιο σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του. Ξανά το παράδειγμα του ανιψιού μου. Αφού πεινάει, να σταματήσει τις σπουδές για κανά χρόνο, να πάει να δουλέψει, να μαζέψει λεφτά να έχει να τρώει τον άλλον χρόνο. Και όταν λέμε πεινάει, μην φαντάζεστε, στην εστία ζει και τρώει, για εξόδους και έξτρα ρουχισμό τα θέλει. Και το πήρε και το samsung τελευταίας τεχνολογίας, πεντακοσάρι παρακαλώ. Και του φαίνονται πολλά λεφτά να παίρνει 6 ώρες 300 ευρώ τον μήνα. Γιατί τα έχει όλα τα άλλα πληρωμένα και το 300άρι είναι στην τσέπη του. Κοντά σ'αυτόν όμως θα παρασύρει και τον άλλον, που έχει και σπίτι, και φαί να πληρώσει, και επειδή υπάρχουν άτομα σαν τον ανιψιό μου που δέχονται το 300άρι, ο εργοδότης και σ'αυτόν 300 το μήνα μισθό θα δώσει. Άλλο παράδειγμα, δεν έχεις 1230 ευρώ για μια επισκευή αλλά 1000; Να ΜΗΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ. Αν είχες 700 αντί για 1000 θα την έκανες; Όχι. Να μην την κάνεις και τώρα, να μαζέψεις 1230 για να πληρωθεί και ο ΦΠΑ και τότε να την κάνεις. Γιατί επειδή θα φοροδιαφύγει ο μάστορας, το κράτος θα φορολογήσει επιπλέον όλους τους επαγγελματίες, και αυτούς που δεν φοροδιαφέυγουν. Και όσοι δεν αντέχουν, θα κλείσουν. Και επειδή θα μπει μεγαλύτερη εφορία, θα αυξήσουν και τις τιμές οι επαγγελματίες. Πάλι διάολο θα τα πληρώσεις και περισσότερα κιόλας σε βάθος χρόνου. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει και μας αρέσει το βραχύχρονο. Μακροπρόθεσμα ούτε που μας νοιάζει τι θα συμβεί. Ο εαυτούλης μας να'ναι καλά και ο γείτονας άει στο διάολο. Δεν πάει όμως έτσι....
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μην ζητάς όμως τώρα παροχές από ένα χρεοκοπημένο κράτος, δεν τις έπαιρνες όταν δεν είχε χρεοκοπήσει, τώρα τις ζητάς; ναι, όμως τις πλήρωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις