Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω το θέμα για να συζητήσουμε μια απορία μου.

Γιατί η χώρα μας δεν ανοίγει εργοστάσια και να έχουμε σχολές για ανέργους που θα εκπαιδευονται για την παραγωγή κάποιων προϊόντων που θα παράγουμε σε εργοστάσια του κράτους και θα εξάγουμε στο εξωτερικό ?(παράδειγμα όπλα , κωλόχαρτα , σπίρτα κ.α) και οι εργαζόμενοι να περνούν απο αξιολόγηση με τους ασυνεπείς και μη παραγωγικούς να απολύονται ?

Με αυτό τον τρόπο θα άνοιγαν θέσεις εργασίας και θα αποκτούσαμε και έσοδα .

θα μου πείτε με τι λεφτά? με αυτά που έδωσαν σε επιδόματα , άσκοπα έργα κ προγράμματα της πλάκας .(μην αρχίσουμε ποιος έφαγε τι έφαγε , ας πούμε για αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κανονικά).

δεν λεω γιατί δεν γίνεται σήμερα που έχουμε φτάσει στον πάτο και ίσως υπάρχουν πολλά κολλήματα , αλλα γιατί δεν γινόταν απο κάμποσες γενιές πίσω .

ποιος ο ρόλος της χώρας μας ?

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δηλαδή το κράτος θα φορολογούσε τον εαυτό του τόσο πολύ που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ικανά έσοδα απο την παραγωγή μας ?
για "μαγαζιά" του κράτους λέω .

Δημοσ.

επίσης υπάρχουν πλαφόν και συμφωνίες με το τι θα μπορεί να παράξει ο καθένας (ευρωπαϊκή ένωση ) 

πχ στον αγροτικό τομέα μπορεί να έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε 10τονους βαμβάκι αλλα επιβάλετε οτι μπορεί να παραχθεί μονο 5 τονους αλλιώς έχεις κυρώσεις 

όσο για όπλα είναι απλό -> δεν αφήνουν + τρομερά κεφάλαια 

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Γιατί η χώρα μας δεν ανοίγει εργοστάσια και να έχουμε σχολές για ανέργους που θα εκπαιδευονται για την παραγωγή κάποιων προϊόντων που θα παράγουμε σε εργοστάσια του κράτους και θα εξάγουμε στο εξωτερικό ?(παράδειγμα όπλα , κωλόχαρτα , σπίρτα κ.α) και οι εργαζόμενοι να περνούν απο αξιολόγηση με τους ασυνεπείς και μη παραγωγικούς να απολύονται ?

Γιατί όλες οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες λειτουργούν τόσο παραγωγικά και απρόσκοπτα. Αυτό που μας έλειπε είναι μερικές ακόμα τέλειες κρατικές υπηρεσίες.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί όλες οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες λειτουργούν τόσο παραγωγικά και απρόσκοπτα. Αυτό που μας έλειπε είναι μερικές ακόμα τέλειες κρατικές υπηρεσίες.

σα να μου λες πήγα σε 5 δουλειές και δεν πλήρωναν άρα δε ξαναψάχνω για δουλειά 

κ τι θα κάνεις ? θα τρως αέρα ? χρειάζεσαι έσοδα για να επιβιώσεις κ δε θα είναι πάντα εκεί ο γείτονας κ ο συγγενείς για να σου δίνει ενα πιάτο φαΐ ούτε βερεσέ θα σου δίνουν

(δε λεω για εσένα , παράδειγμα ειναι). 

Δημοσ.

Υπομονή μερικά χρόνια που θα γίνουμε Κίνα, θα δουλεύουμε σε εργοστάσια για 200-300€

Ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα iphonάκια ακόμη πιο πολύ

• Like 5
Δημοσ.

δηλαδή το κράτος θα φορολογούσε τον εαυτό του τόσο πολύ που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ικανά έσοδα απο την παραγωγή μας ?

για "μαγαζιά" του κράτους λέω .

Άλλο κατάλαβα sorry

• Like 1
Δημοσ.

η κλασσική απορία....θα ήταν μια βιώσιμη λύση αν ζούσαμε με τους όρους περασμένων δεκαετιών. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και δη άκρατης φιλελευθερίας  κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με αυτοκτονία....πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι πως στο παιχνίδι αυτό είμαστε ένα μικρό πιονάκι με περιορισμένες δυνατότητες ή για να το θέσω καλύτερα με όσες δυνατότητες μας επιτρέπουν οι ''απέξω'' να έχουμε...Βέβαια και εμεις δεν είμαστε αγγελάκια...Εξαφανίσαμε πρωτογενή παραγωγή και γιγαντώσαμε τριτογενή τομέα υπηρεσιών και μάλιστα στην χειρότερη του μορφή αυτή του Δημοσίου...ειλικρινά αν και θέλω να είμαι αισιόδοξος τα πολιτικά πρόσωπα (ανεξαρτήτου κόμματος) δεν με εμπνέουν πως μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα:-(

• Like 2
Δημοσ.

Υπομονή μερικά χρόνια που θα γίνουμε Κίνα, θα δουλεύουμε σε εργοστάσια για 200-300€

Ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα iphonάκια ακόμη πιο πολύ

Δικιο εχεις αλλα στην αμοιβη εχεις πολυ αισιοδοξια. Ουτε για 100

Δημοσ.

επίσης υπάρχουν πλαφόν και συμφωνίες με το τι θα μπορεί να παράξει ο καθένας (ευρωπαϊκή ένωση

πχ στον αγροτικό τομέα μπορεί να έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε 10τονους βαμβάκι αλλα επιβάλεται οτι μπορεί να παραχθεί μονο 5 τονους αλλιώς έχεις κυρώσεις 

όσο για όπλα είναι απλό -> δεν αφήνουν + τρομερά κεφάλαια 

ευτυχώς που είμαστε ένα ανεξάρτητο και αύταρκες κράτος μέσα σε μια ενωμένη ευρώπη........

Δημοσ.

Όταν έχεις ρε Nicoc τον κάθε Κινέζο/Πακιστανό κτλ που δουλεύει για 50-100 δολάρια τον μήνα πως να τον συναγωνιστεί η ελληνική επιχείρηση που πληρώνει 400-600...Θα μου πεις η Γαλλία,Γερμανία,UK πως παράγουν προιόντα?Αυτοί έχουν κάτι που εμείς ίσως να μην αποκτήσουμε ποτέ...Ποιότητα προιόντων.....εδώ καλά καλά δεν νιώθουμε να συσκευάσουμε ένα λάδι....μέχρι πριν μερικά χρόνια τα είχαμε σε τενεκέδες.Φαντάσου μια από τις τάχα πρωτοποριακές και κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι το "Πλαίσιο" του Γεράρδου.....μετά από αυτό δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

Γεωργικά/κτηνοτροφικά προιόντα και τουρισμός...εύκολες και άμεσες πηγές χρήματος.Μετά ελαφριά βιομηχανία και προσφορά υπηρεσιών....αλλά βέβαια όταν έχεις τόσους να μπαίνουν κάθε χρόνο σε σχολές υπηρεσιών πως να τους απορροφήσεις.

Με το diversity που υπάρχει στην Ελλάδα(Βουνά/θαλάσσιοι προορισμοί) μπορούμε να έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο και όχι μόνο 5-6 μήνες.....Μόνο αν ένιωθαν λίγο.....

Το "Ελλάδα βόθρος της Ευρώπης" είναι τόσο ισοπεδωτικό και μονόπλευρο που μόνο ένας νεοέλληνας όπως τους αναφέρει ο ts θα μπορούσε να το γράψει.Ναι υπάρχουν τέτοιοι πάντα και παντού αλλά θεωρείτε ότι μας χαρακτηρίζουν?Εμένα πάντως όχι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...