Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2.ανακάλυψες την ρόδα,κάτσε να μαντέψω, με 8 πυρήνες θα πηγαίνει καλύτερα, ε;;;

Με 4 πάει καλύτερα, 1 σε κάθε module, τυχαίο και αυτό ? :(

Κουβέντα να γίνεται, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο...

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είχε 2 σκέλη η απάντηση,

1.Θα τρέχει 1 νήμα σε κάθε module (με 8 πυρήνες ενεργούς), δεν είναι τυχαίο.

2.Δοκιμάζεις ΓΕΝΙΚΑ το pc σου (οχι εσύ), με 4 και με 8 πυρήνες, για να δεις αν έχεις διαφορά.

Τρέχω και βλέπω αυτά:

mPKFL.png

G0HeX.jpg

RX71l.jpg

Τι διαπιστώνω ;

Δημοσ.

Γιατι του βάζουν να τρέξει συγκεκριμένα νήματα που μπορεί να τρέξει ταυτόχρονα.

Αν του βάλεις νήματα που έχουν τις ίδιες ακριβώς εντολές, δεν μπορεί να τα τρέξει ταυτόχρονα.

Απλό είναι.

Για σένα μπορεί να είναι μια χαρά, για τους υπόλοιπους μιλάμε.

Τα ίδια νήματα τρέχει το cinebench, είτε σε intel είτε σε amd.

Ποιούς υπόλοιπους; Αυτός που θέλει να τρέξει εφαρμογές που τρέχουν AVX 256 bit instructions δεν θα έρθει να πάρει προτάσεις από κανένα φόρουμ, ξέρει από πριν τι θέλει. Για όλους τους άλλους, ο 8350 είναι οκταπύρηνος και τρέχει 8 νήματα ταυτόχρονα όπως κι ένας 4770 με hyper-threading. 

Δημοσ.

Με 4 πάει καλύτερα, 1 σε κάθε module, τυχαίο και αυτό ? :(

Κουβέντα να γίνεται, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο...

Όπως είπα και πριν, προϋποθέτεις δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία εργασία που να μην τρέχει καθαρά μαθηματικά και δεν χρειάζεται κανένα από τα στοιχεία που μοιράζονται από τα Module.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαζεις ένα game που δουλεύουν οι 4 πυρήνες, δουλεύει ένας πυρήνας σε κάθε module.

Από το bios μπορείς να κλείσεις 1 πυρήνα σε κάθε module, τον κάνεις 4πύρηνο, και τεστάρει ο καθένας μόνος του, αν τρέχει καλύτερα με 4 ή 8 πυρήνες.

Ολα αυτά είναι γνωστά...

Τα benchs δεν έχουν τυχαία νήματα, όπως αυτα που τρέχουν τώρα στο pc σου, τα benchs γνωρίζουν πως δουλεύει το module του 8350.

Οταν ξέρεις πως δουλεύει ο 8350, μπορείς να βγάλεις ένα benchmark, και να μην τρέξουν ποτέ οι 8 πυρήνες ταυτοχρονα.

Αρα ?

1) Δουλεύει 1 πυρήνας σε κάθε module όταν το παιχνίδι που παίζεις χρησιμοποιεί έως 4 T , γιατί πολύ απλά αν το κάνει αυτό ο κάθε πυρήνας έχει 2MB L2 CACHE δική του και το front δουλεύει αποκλειστικά για τον ένα πυρήνα, οπότε έχεις και την ΜΕΓΙΣΤΗ χρησιμοποίηση του CHIP .

Αυτό κάνουν τα Updates της MICROSOFT, στα WIN 7!!  Γεμίζουν πρώτα το ενα core του κάθε module και μετά αν χρειαστεί τα υπόλοιπα !!

Πριν από αυτά τα updates οι πυρήνες δούλευαν τυχαία!!!

2) Από το bios ΔΕΝ μπορείς να κλείσεις πυρήνες αλλά MODULES !!!!  Αν κλείσεις θα κλείσεις πυρήνες ανά δυο !!!

LL

Θέτοντας στην εφαρμογή που τρέχεις μέσα από τα WINDOWS να τρέξει πάνω σε ένα module μπορείς να δεις την συμπεριφορά που έχει !!

3) Οι πυρήνες τρέχουν και μαξάρουν ταυτόχρονα !  Πάει και τελείωσε ! Εχω 8350 και αν νομίζεις πως φαίνεται κάποια τέτοια συμπεριφορά, κάνεις λάθος !!!

Μπορούν 2 πυρήνες που βρίσκονται στο ίδιο module να χρησιμοποιήσουν την ίδια fpu ?

Στην θεωρία τα λέει καλά, στην πράξη είναι το θέμα.

Αν είναι σπάνιο γιατί φορτώνει 1 thread σε κάθε module και μόνο όταν χρειαστεί φορτώνει 2 ?

Ναι γίνεται !!! Η FPU του FX είναι υβριδική !

Αποτελείται από 2X 128FMAC και όχι από 1X256bit .... Αν το δούμε καλύτερα αποτελείται από 4X 64BIT .... !!!

586px-AMD_Bulldozer_block_diagram_%28CPU

Οταν ο 8350 δεν δουλεύει AVX 256BIT , τότε κάθε FMAC πάει και σε ένα πυρήνα !!!  Οπότε από την ίδια υβριδική FPU χρησιμοποιούν και οι δύο πυρήνες !!

amd_bulldozer_2010-2.png

05.jpg

Αυτό που στην ουσία προσπάθησε να κάνει η AMD με την bulldozer αρχιτεκτονική είναι

1) Να κερδίσεις χώρο για περισσότερους πυρήνες !

Για να το πετύχει αυτό και ταυτόχρονα να μπορεί να τρέξει AVX 256BIT, έφτιαξε μια υβριδική FPU η οποία είναι κοινή !

Οι I5/I7 της Intel έχουν κάθε ένας 256bit FPU η οποία χρησιμοποιείται ολόκληρη ΣΠΑΝΙΑ σε AVX , ενώ τον υπόλοιπο χρόνο κάθεται ανενεργή εν μέρη σπαταλώντας ενέργεια και τρώγοντας χώρο στο chip !

Η AMD μείωσε την ποσότητά της κατά το 50%  για να κερδίσει χώρο για περισσότερες IEU. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως σε AVX  έχεις 4 256bit FPUs και όχι 8 FPUS ...

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η FPU χωρίζεται σε 2X128BIT κ.λ.π.

2) Η AMD έφτιαξε αυτή την αρχιτεκτονική γιατί προέβλεψε πως πολλά από αυτά που κάνει η FPU σε μια CPU μπορεί να τα κάνει ταχύτερα μια IGP .... !!! 

Ο σχεδιασμός του MODULE δίνει και χώρο για ύπαρξη IGP στο chip = APU !!! (A10-6800K κ.λ.π.)

HUMA-1.png

Εδώ λοιπόν έρχεται και η τρίτη σημερινή φάση στην οποία η AMD βάζει ξεχωριστό decoder σε κάθε CORE στους steamroller για να μην υπάρχει  το μικρό μπουκάλι σε full load καταστάσεις  και βάζει HSA  και HUMA στα APUS κάνοντας ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ τα CPU cores και IGP CORES σε οτι αφορά την επεξεργασία και το τάισμά τους από την μνήμη !!

AMD_BulldozerVsSteamroller.jpg

Αυτό εγγυάται πως θα πάψει να υπάρχει η μείωση της απόδοσης στο module από τον κοινό decoder, θα σταματήσουν οι διπλοεγραφές στην μνήμη και θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη χρησιμότητα η IGP στο chip παίρνοντας ακόμα περισσότερο φόρτο εργασίας από την FPU ... Στο τελευταίο βέβαια παίζει ρόλο η εφαρμογή ...

1_05-AMD-HSA-hUMA.png

huma_intro_large.jpg

HUMA-5.png

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 6
Δημοσ.

1) Δουλεύει 1 πυρήνας σε κάθε module όταν το παιχνίδι που παίζεις χρησιμοποιεί έως 4 T , γιατί πολύ απλά αν το κάνει αυτό ο κάθε πυρήνας έχει 2MB L2 CACHE δική του και το front δουλεύει αποκλειστικά για τον ένα πυρήνα, οπότε έχεις και την ΜΕΓΙΣΤΗ χρησιμοποίηση του CHIP .

Αυτό κάνουν τα Updates της MICROSOFT, στα WIN 7!!  Γεμίζουν πρώτα το ενα core του κάθε module και μετά αν χρειαστεί τα υπόλοιπα !!

Πριν από αυτά τα updates οι πυρήνες δούλευαν τυχαία!!!

2) Από το bios ΔΕΝ μπορείς να κλείσεις πυρήνες αλλά MODULES !!!!  Αν κλείσεις θα κλείσεις πυρήνες ανά δυο !!!

Θέτοντας στην εφαρμογή που τρέχεις μέσα από τα WINDOWS να τρέξει πάνω σε ένα module μπορείς να δεις την συμπεριφορά που έχει !!

3) Οι πυρήνες τρέχουν και μαξάρουν ταυτόχρονα !  Πάει και τελείωσε ! Εχω 8350 και αν νομίζεις πως φαίνεται κάποια τέτοια συμπεριφορά, κάνεις λάθος !!!

Ναι γίνεται !!! Η FPU του FX είναι υβριδική !

Αποτελείται από 2X 128FMAC και όχι από 1X256bit .... Αν το δούμε καλύτερα αποτελείται από 4X 64BIT .... !!!

Οταν ο 8350 δεν δουλεύει AVX 256BIT , τότε κάθε FMAC πάει και σε ένα πυρήνα !!!  Οπότε από την ίδια υβριδική FPU χρησιμοποιούν και οι δύο πυρήνες !!

Αυτό που στην ουσία προσπάθησε να κάνει η AMD με την bulldozer αρχιτεκτονική είναι

1) Να κερδίσεις χώρο για περισσότερους πυρήνες !

Για να το πετύχει αυτό και ταυτόχρονα να μπορεί να τρέξει AVX 256BIT, έφτιαξε μια υβριδική FPU η οποία είναι κοινή !

Οι I5/I7 της Intel έχουν κάθε ένας 256bit FPU η οποία χρησιμοποιείται ολόκληρη ΣΠΑΝΙΑ σε AVX , ενώ τον υπόλοιπο χρόνο κάθεται ανενεργή εν μέρη σπαταλώντας ενέργεια και τρώγοντας χώρο στο chip !

Η AMD μείωσε την ποσότητά της κατά το 50%  για να κερδίσει χώρο για περισσότερες IEU. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως σε AVX  έχεις 4 256bit FPUs και όχι 8 FPUS ...

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η FPU χωρίζεται σε 2X128BIT κ.λ.π.

2) Η AMD έφτιαξε αυτή την αρχιτεκτονική γιατί προέβλεψε πως πολλά από αυτά που κάνει η FPU σε μια CPU μπορεί να τα κάνει ταχύτερα μια IGP .... !!! 

Ο σχεδιασμός του MODULE δίνει και χώρο για ύπαρξη IGP στο chip = APU !!! (A10-6800K κ.λ.π.)

Εδώ λοιπόν έρχεται και η τρίτη σημερινή φάση στην οποία η AMD βάζει ξεχωριστό decoder σε κάθε CORE στους steamroller για να μην υπάρχει  το μικρό μπουκάλι σε full load καταστάσεις  και βάζει HSA  και HUMA στα APUS κάνοντας ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ τα CPU cores και IGP CORES σε οτι αφορά την επεξεργασία και το τάισμά τους από την μνήμη !!

Αυτό εγγυάται πως θα πάψει να υπάρχει η μείωση της απόδοσης στο module από τον κοινό decoder, θα σταματήσουν οι διπλοεγραφές στην μνήμη και θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη χρησιμότητα η IGP στο chip παίρνοντας ακόμα περισσότερο φόρτο εργασίας από την FPU ... Στο τελευταίο βέβαια παίζει ρόλο η εφαρμογή ...

1. Αυτό πες το στον TheElf
  2. Επειδή δεν μπορείς εσυ να κλείσεις 1 core/module δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται
  3. Αφού τρεχουν και μαξάρουν οι 8 πυρήνες, γιατί έχει καλύτερη απόδοση με 4 πυρήνες ? Εγώ εχω δώσει την δική μου απάντηση παραπάνω

Για την fpu, έχει 2 x 128 bit, όχι 4 x 64 bit.

Μπορεί να γίνεται να δουλεύει ο κάθε ένας πυρήνας με μια 128 bit, αλλά τι να κάνει με 128 να μετράει μεχρι το 10 ?

Τώρα αυτά με τον χώρο είναι για γέλια, 5% κερδίζει.

Ναι στείλε ένα e-mail στην intel να τους βάλεις χέρι επειδη σπαταλάνε τζαμπα τον χώρο, και μετά ψαχνετε γιατί είναι ποιο γρήγορος ο 4670 από τον 8350.

Ασε τις apu για τον 8350 μιλάμε.

Είδες να βάζει decoder πάνω στο chip ή κοιτάς τι λέει στα διαγράμματα ?

Ξέχασες να πεις πότε μπήκε…

Δεν μπορώ να πω έκανες μια καλή προσπαθεια, δεν νομίζω να επεισες κανένα, αλλά τουλαχιστον γίνεται διάλογος.

Ο καθένας μπορεί να γκουγκλάρει και να δει τι γίνεται…

Edit

Copy/paste από word, και όσες λέξεις ήταν στα αγγλικά, μαζί με 2 λέξεις στα ελληνικά αριστερά/δεξιά της αγγλικής δεν έγιναν copy/paste

Δημοσ.

Μπορει να μου πει ο ts ποιος ειναι ο λογος υπαρξης αυτου του topic και με αυτο τον τιτλο?? :)

Τι σε πειράζει ο τίτλος ? Τροφή για συζήτηση, όπως όλα τα τόπικ, να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Απάντησε αν θέλεις και άσε τις παρατηρήσεις...

Δημοσ.

Τι σε πειράζει ο τίτλος ? Τροφή για συζήτηση, όπως όλα τα τόπικ, να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Απάντησε αν θέλεις και άσε τις παρατηρήσεις...

Τι να απαντησω ακριβως αγαπητε??Για κατι που προτεινω εδω και μηνες??Ξερεις ποσα topic εχουν ανοιξει με θεμα τους επεργαστες???Να μαθαινουν οι νεοτεροι??Εδω οι περισσοτεροι που μπαινουν στο τμημα νεα συστηματα για gaming Pc πχ,δεν μπαινουν καν στον κοπο αν υπαρχει παρομοιο topic με το δικο τους,θα κατσουν να ασχοληθουνε με αναλυσεις σε επεξεργαστες?? Εχουμε κανει sticky topic για τις καρτες γραφικων και παλι οι περισσοτεροι ανοιγουν ξεχωριστο topic τι να λεμε τωρα...

Δημοσ.

1. Αυτό πες το στον TheElf
  2. Επειδή δεν μπορείς εσυ να κλείσεις 1 core/module δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται
  3. Αφού τρεχουν και μαξάρουν οι 8 πυρήνες, γιατί έχει καλύτερη απόδοση με 4 πυρήνες ? Εγώ εχω δώσει την δική μου απάντηση παραπάνω

Για την fpu, έχει 2 x 128 bit, όχι 4 x 64 bit.

Μπορεί να γίνεται να δουλεύει ο κάθε ένας πυρήνας με μια 128 bit, αλλά τι να κάνει με 128 να μετράει μεχρι το 10 ?

Τώρα αυτά με τον χώρο είναι για γέλια, 5% κερδίζει.

Ναι στείλε ένα e-mail στην intel να τους βάλεις χέρι επειδη σπαταλάνε τζαμπα τον χώρο, και μετά ψαχνετε γιατί είναι ποιο γρήγορος ο 4670 από τον 8350.

Ασε τις apu για τον 8350 μιλάμε.

Δεν μπορώ να πω έκανες μια καλή προσπαθεια, δεν νομίζω να επεισες κανένα, αλλά τουλαχιστον γίνεται διάλογος.

1) Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν. Είναι πασίγνωστο το πως δουλεύει .

Τα updates της microsoft για τα WIN 7 ώστε να παίζουν με αυτό τον τρόπο τα βλέπεις παρακάτω

http://support.microsoft.com/kb/2645594/el

2)  Δεν γίνεται να κλείσεις τον 1 πυρήνα του module ... Πως το λένε πιο καθαρά ? Μπορείς να κλείσεις ολοκληρωτικά μόνο το module .

3) Δεν έχω καλύτερη απόδοση με 4 πυρήνες .... Καλύτερη απόδοση σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί όσους πυρήνες της δώσεις έχω με 8 πυρήνες !!! Σεδόν διπλάσια απόδοση έχω .

Αυτό το οποίο έχω είναι πως αν προσπαθήσω να τρέξω  μια εφαρμογή πάνω σε 4 πυρήνες και την μια φορά την τρέξω επάνω σε 2 MODULE = 4 CORE  και την δεύτερη φορά την τρέξω σε 4 MODULE = και 4CORES , τότε στην δεύτερη περίπτωση θα έχω 10-15% καλύτερη απόδοση (ΟΧΙ πάντα) !!

Αυτό γίνεται πολύ απλά γιατί στην πρώτη περίπτωση έχω 2MB L2 CACHE για κάθε ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΕΣ  και στην ουσία από τον επεξεργαστή χρησιμοποιώ 4MB L2 CACHE , ενώ στην δεύτερη περίπτωση έχω 2MB L2 CACHE για ΚΑΘΕ ΠΥΡΗΝΑ , οπότε χρησιμοποιώ 8 MB L2 CACHE !

Επίσης  Όταν χρησιμοποιώ 4 MODULES με 4 CORES, το FRONT του κάθε module δουλεύει αποκλειστικά για έναν πυρήνα οπότε και πιο αεράτα !!!

Σε ότι έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική bulldozer και την IGP , στους FX (πλατφόρμα) υπάρχρι μια χαρα GPU στο σύστημα με πάμπολους πυρήνες, πχ RADEON 290X/ 280X οι οποίες σκοτώνουν στο compute . Εδω ισχύει η πρωτη φραση (1) που σου είπα. Περισσοτερες IEU δίνει η υβριδική FPU  !!!

Σε ότι έχει να κάνει με την FPU τώρα, η ίδια μπορεί να παίξει  σε 4X 64bit, 2χ 128 , 1χ 256. Σου έχω δώσει και το διάγραμμα παραπάνω ...

H υβριδική FPU ήταν ότι το καλύτερο παρουσίασε η AMD στους FX.

Αυτό που δεν ήταν τόσο καλό ήταν το front/end  που σε vishera το έφερε σε ένα καλό σχετικά επίπεδο και με τους steamroller το έφτιαξε κιάλο.

εεε? Δεν καταλαβαίνω .... Όλοι έχουν ...

Δημοσ.

2. Για να κλείσεις μόνο ένα πυρήνα/module χρειάζεσαι, μητρική, updated bios, σε ορισμένες περιπτώσεις custom bios. Υπάρχουν μητρικές που με το τελευταίο bios, μπορείς ξεκλειδώσεις ένα πυρήνα ανά module, χωρίς custom bios.

Άρα η απάντηση είναι ότι δεν το έχεις ψάξει όσο θα έπρεπε, όχι δεν γίνεται.

3. Αν δεν κλείσεις από το bios του τέσσερις πυρήνες, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που λέω. Δεν έχει κανένα νόημα να κλείνεις modules από το bios, δεν έχει κανένα νόημα να κλείνεις πυρήνες από το task manager.

Σου είπα και πριν άσε τα διαγράμματα, στην πράξη τι κάνει, δεν δουλεύει 4 x 64 bit, ο 8350  άλλη cpu μπορεί.

Η υβριδική fpu ήταν αναγκαστική, για να γλυτώσει λίγο το  μπουκάλι, όχι ότι το γλύτωσε. Εδώ μιλάμε για μπουκάλι μέσα στην cpu,όταν ο άλλος πάει και σκάει 300 ευρώ στις ram, για να πάρει 0,5 % παραπάνω fps σε ένα game.

Για να μην επαναλαμβάνουμε, θα τον έλεγα 8πύρηνο εάν :

1.    Είχε 8 ανεξάρτητα modules με κοινή μόνο την L3
2.    Είχε 8 ανεξάρτητα modules με κοινή την L2 και την L3 κτλ

Η amd τον λέει 8πύρηνο επειδή έχουν κοινή την L1 cache.

H amd δεν έχει hyper threading τεχνολογία, ήθελε cpu να τρέχει 8 thread, λόγο ανταγωνισμού με την intel, έφτιαξε cup, να τρέχει 8 threads, αλλά με πραγματικούς πυρήνες, όχι με λογικούς, γιατί ο amd πυρήνας δεν έχει την τεχνολογία να τρέξει 2 thread. O 4770 τρέχει 2 thread ταυτόχρονα από ένα module, o 8350 υπό προϋποθέσεις μπορεί να τρέξει 2 thread ανά module, γιαυτο σε 8 thread είναι ποιο αργός ο 8350, και στα 4 thread και στο 1 thread είναι ποιο αργός από τον 4770.

Μην κοιτάμε τα διαγράμματα, είναι για τα μάτια του κόσμου, στην τελική δεν με ενδιαφέρει πως δουλεύει μια cpu, βαζω 2 pc δίπλα δίπλα, και βλέπω την διάφορα με το ανταγωνιστή.

Αν ίσχυαν όλα αυτά που λες θα είχαν πολύ μικρή διάφορα οι δυο 8 thread επεξεργαστές

.
Δεν άνοιξα το τόπικ για να κατηγορήσω την amd, αν δεν υπήρχε η amd οι επεξεργαστές θα έκαναν από 500 ευρώ και πάνω.

Όταν κάνω μια σύνθεση, ξεκινώ από το τροφοδοτικό και μετά πάω στην cpu, η cpu είναι το α και το ω, σε ένα pc, με μια λάθος επιλογή cpu, άσχετα αν είναι intel ή amd, το pc μπορεί να σέρνεται όταν έχεις απαιτήσεις.

Έτσι σε μια σύνθεση που κάποιος δεν θέλει να διαθέσει πολλά λεφτά, έχει 3 οθόνες και ανοίγει 20 παράθυρα εφαρμογών + games, θα του πω βάλε 8350, αν παίζει μόνο games αλλά χωρίς πολλές απαιτήσεις , θα του πω βάλε 4670, αν έχει απαιτήσεις πάει αναγκαστικά σε 4770. Ο κάθε επεξεργαστής υπάρχει για κάποιο λόγο, μαγικός επεξεργαστής και με λίγα λεφτά δεν υπάρχει.

Είναι κρίμα σε τέτοια τόπικ να συζητάμε μόνο 2 άτομα... :(

Δημοσ.

Στείλε μου το BIOS για μια από τις καλύτερες μητρικές του AM3+ socket  GIGABYTE 990FXA-UD7 που έχω αυτή την στιγμή στα χέρια μου έστω και custom και αν κλείσει έλα να μου την πεις ....

Ρε δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ ...

Θα καραφιάσω ...

L3 CACHE κοινή είχαν και έχουν πάμπολοι επεξεργαστές.... Να τους πούμε όλους ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΟΥΣ επειδή την έχουν κοινή ...

ΑΑΑΑ μην ξεχάσω έχουν και κοινό IMC .... και για αυτό μονοπύρηνους να τους πούμε ...

Αν πας να δεις το INTEGER PERFORMANCE ενός FX είναι πολύ μα πολύ μεγαλύτερο από ενός I7 !!!!

Αντιθέτως το FP PERFORMANCE λόγο υβριδικής FPU είναι περίπου 15% χαμηλότερο ...

O 4770 ΔΕΝ εχει modules ... και δεν μπορεί να σκαλάρει σε 2 T ο πυρήνας πάνω από 10% γιατί δεν έχει 2ο φυσικό πυρήνα !

Ο 4770 επειδή έχει 1 πυρήνα μπορεί να εκμεταλευτεί το 100% του core σε SINGLE T καταστάσεις , εκεί που ο FX παίζει με το 1 από τα  δυο CORES του module .

• Like 2
Δημοσ.

2. Για να κλείσεις μόνο ένα πυρήνα/module χρειάζεσαι, μητρική, updated bios, σε ορισμένες περιπτώσεις custom bios. Υπάρχουν μητρικές που με το τελευταίο bios, μπορείς ξεκλειδώσεις ένα πυρήνα ανά module, χωρίς custom bios.

Άρα η απάντηση είναι ότι δεν το έχεις ψάξει όσο θα έπρεπε, όχι δεν γίνεται.

3. Αν δεν κλείσεις από το bios του τέσσερις πυρήνες, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που λέω. Δεν έχει κανένα νόημα να κλείνεις modules από το bios, δεν έχει κανένα νόημα να κλείνεις πυρήνες από το task manager.

Σου είπα και πριν άσε τα διαγράμματα, στην πράξη τι κάνει, δεν δουλεύει 4 x 64 bit, ο 8350  άλλη cpu μπορεί.

Η υβριδική fpu ήταν αναγκαστική, για να γλυτώσει λίγο το  μπουκάλι, όχι ότι το γλύτωσε. Εδώ μιλάμε για μπουκάλι μέσα στην cpu,όταν ο άλλος πάει και σκάει 300 ευρώ στις ram, για να πάρει 0,5 % παραπάνω fps σε ένα game.

Για να μην επαναλαμβάνουμε, θα τον έλεγα 8πύρηνο εάν :

1.    Είχε 8 ανεξάρτητα modules με κοινή μόνο την L3

2.    Είχε 8 ανεξάρτητα modules με κοινή την L2 και την L3 κτλ

Η amd τον λέει 8πύρηνο επειδή έχουν κοινή την L1 cache.

H amd δεν έχει hyper threading τεχνολογία, ήθελε cpu να τρέχει 8 thread, λόγο ανταγωνισμού με την intel, έφτιαξε cup, να τρέχει 8 threads, αλλά με πραγματικούς πυρήνες, όχι με λογικούς, γιατί ο amd πυρήνας δεν έχει την τεχνολογία να τρέξει 2 thread. O 4770 τρέχει 2 thread ταυτόχρονα από ένα module, o 8350 υπό προϋποθέσεις μπορεί να τρέξει 2 thread ανά module, γιαυτο σε 8 thread είναι ποιο αργός ο 8350, και στα 4 thread και στο 1 thread είναι ποιο αργός από τον 4770.

Μην κοιτάμε τα διαγράμματα, είναι για τα μάτια του κόσμου, στην τελική δεν με ενδιαφέρει πως δουλεύει μια cpu, βαζω 2 pc δίπλα δίπλα, και βλέπω την διάφορα με το ανταγωνιστή.

Αν ίσχυαν όλα αυτά που λες θα είχαν πολύ μικρή διάφορα οι δυο 8 thread επεξεργαστές

.

Δεν άνοιξα το τόπικ για να κατηγορήσω την amd, αν δεν υπήρχε η amd οι επεξεργαστές θα έκαναν από 500 ευρώ και πάνω.

Όταν κάνω μια σύνθεση, ξεκινώ από το τροφοδοτικό και μετά πάω στην cpu, η cpu είναι το α και το ω, σε ένα pc, με μια λάθος επιλογή cpu, άσχετα αν είναι intel ή amd, το pc μπορεί να σέρνεται όταν έχεις απαιτήσεις.

Έτσι σε μια σύνθεση που κάποιος δεν θέλει να διαθέσει πολλά λεφτά, έχει 3 οθόνες και ανοίγει 20 παράθυρα εφαρμογών + games, θα του πω βάλε 8350, αν παίζει μόνο games αλλά χωρίς πολλές απαιτήσεις , θα του πω βάλε 4670, αν έχει απαιτήσεις πάει αναγκαστικά σε 4770. Ο κάθε επεξεργαστής υπάρχει για κάποιο λόγο, μαγικός επεξεργαστής και με λίγα λεφτά δεν υπάρχει.

Είναι κρίμα σε τέτοια τόπικ να συζητάμε μόνο 2 άτομα... :(

Ε και τι θελεις να πουνε παραπανω ατομα? Οταν βλεπω παραπανω να μου γραφεις οτι για απαιτησεις θα παει στον i7 και δεν αναφερεις καν οτι στα παιχνιδια πρωτα κοιταμε την καρτα γραφικων και μετα ολα τα αλλα τι να πουμε?? Και στην πρωτη περιπτωση λες για ατομα που δεν θελουν να διαθεσουν πολλα χρηματα και θα τους προτεινες 8350 για παιχνιδια σε Low budget???Και με τι καρτα γραφικων θα παιξουν τα παιχνιδια??

Τελος τι παει να παει το αν παιζει games αλλα χωρις πολλες απαιτησεις i5 4670??Γιατι τοσο αδυναμος ειναι?? υπαρχουν παιχνιδια που να ζητανε πιο δυνατους επεξεργαστες και δεν το ξερουμε???

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...