Miracle Worker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Σημειωτέον ότι πολλά ΤΕΙ/ ΑΕΙ δίνουν πιστοποίηση ισότιμη του βασικού ECDL. 2
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 το θεμα υπεστει μια εκκαθαριση απο τα off topic.behave
Praetorianos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Σημειωτέον ότι πολλά ΤΕΙ/ ΑΕΙ δίνουν πιστοποίηση ισότιμη του βασικού ECDL.Ισχύει. Σε μας ας πούμε ήθελε 4 μαθήματα τουλάχιστον που να απαιτούσαν τη χρήση Η/Υ για να σου δώσει πιστοποιητικό που αναγνωριζεται από το δημόσιο.
N3k21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Επιπλέον δε ειχα το ecdl(αλλα στον οαεδ μου ειπαν ότι αυτό δε εχει σχεση με αυτους). Επειδή δεν είναι απολύτως σαφές αυτό που γράφεις, θα μπορούσες να το διευκρινήσεις; Σου είπαν μήπως πως το πιστοποιητικό δεν το προσκομίζεις στον ΟΑΕΔ αλλά στο φορέα απασχόλησης; Anyway, το έψαξα λίγο παραπάνω αλλά δε βρήκα κάτι ξεκάθαρο. Το μόνο που ίσως μπορεί να σε βοηθήσει είναι το εξής: Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που προκύψει ότι η άρνηση της τοποθέτησης στηρίζεται σε λόγους που δεν οφείλονται στο πρόσωπο του ωφελουμένου αλλά στον Επιβλέποντα Φορέα, ο ωφελούμενος δεν διαγράφεται από το μητρώο των εγγεγραμμένων ανέργων, ενώ η θέση παραμένει κενή. Αν όντως ισχύει αυτό που γράφω παραπάνω, ότι δηλαδή το οποιοδήποτε δικαιολογητικό/πιστοποιητικό κατατίθεται στο φορέα απασχόλησης και όχι στον ΟΑΕΔ, πιθανόν να μην έχεις πρόβλημα. Απλά θα φανεί στον ΟΑΕΔ πως παρότι υποδείχτηκες ως κατάλληλη, ο φορέας απασχόλησης δε θέλησε να συνεργαστεί μαζί σου. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να πας από τον ΟΑΕΔ το συντομότερο δυνατόν και να εξηγήσεις ακριβώς τι συνέβη. Το θέμα δεν είναι το αν θα σε πάρουν από το Δήμο ή όχι, αλλά το κατά πόσο η λανθασμένη αίτηση σου θα θεωρηθεί ψευδής δήλωση στοιχείων. @gigisoni, DrLO: Η διάταξη σύμφωνα με την οποία διαγράφονται από τα μητρώα ανέργων όσοι αρνούνται αντίστοιχες θέσεις, "ξεπετάχτηκε" από το πουθενά και ενώ τα προγράμματα έτρεχαν. Κατανοώ μεν πως πολλοί ωφελούμενοι είχαν λειτουργήσει καταχρηστικά, από την άλλη και ο ΟΑΕΔ έχει κάνει χοντράδες: 1) Αρκετά λάθη στην online φόρμα της αίτησης, τα οποία διορθώνονταν σταδιακά -χωρίς ενημέρωση- ενώ παράλληλα η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων συνεχιζόταν κανονικά. 2) Ασάφεια/ελλιπής πληροφόρηση στις παραγράφους όπου υποτίθεται πως επεξηγούνται οι κυρώσεις για τυχόν παρατυπίες. 3) Έλλειψη δυνατότητας διορθώσεων μετά την υποβολή της αίτησης. Ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν ήταν τεχνικά εφικτό να γίνει online, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλεψη για διορθώσεις σε κάποιο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ. Γιατί μια χαρά μπορούσαν να δουν τις αιτήσεις οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, αυτή άλλωστε ήταν και η πάγια διαδικασία για όσους έκαναν αίτηση για θέσεις κατώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας (πήγαινες το πτυχίο σου, έβρισκαν την αίτηση σου από το PC, έκαναν τη δουλειά). Αν το τελευταίο ειδικά είχε προβλεφθεί, πολλά προβλήματα αντίστοιχα με αυτό της ΤS θα είχαν λυθεί. Στο κάτω κάτω είναι άλλο πράγμα να "τιμωρείται" κάποιος ο οποίος δεν αποδέχεται μια θέση (που και με αυτό διαφωνώ by the way) και άλλο να χάνει τα δικαιώματά του ως άνεργος από ένα λάθος, το οποίο στην τελική θα μπορούσε να έχει προκύψει όχι από άγνοια, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα ή σφάλμα του συστήματος. 2
funbreaker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Απο τη στιγμή που σε καλέσανε, καλύτερα να πας. Αν κάποιος υπάλληλος δεν εκανε τη δουλειά του να ελέγξει την ορθότητα, δεν είναι δικό σου σφάλμα, για το οποίο αν δεν παρουσιαστείς θα χρεωθεί άδικα σε σένα (θα χάσεις τα δικαιώματα του ανέργου). Προς θεου δεν επικρίνω επικροτώ το να κάνουμε αίτηση στο οτιδήποτε επειδή πιθανώς δεν τα κοιτάνε, το αντίθετο. Να σου δώσω και την αλλη διάσταση. Μπορεί να έγινε ξεκαθάρισμα και να μπήκες σε αναπληρωματική λίστα, αλλά επειδή δεν έφτασαν αυτοί που ήταν στην κύρια λίστα, επέλεξαν από τους επιλαχόντες. Πολύ κακή συμβουλή το να πάει κανονικά στην θέση αν την δεχτούν και να μην ενημερώσει πως έκανε λάθος και δεν πληρεί τα κριτήρια. Φαντάζεσαι να ανακαλυφθεί στο ενδιάμεσο ή μετά και είτε να βρεθεί νομικά μπλεγμένη είτε το πιθανότερο να έχει δουλέψει τζάμπα? Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι αυτό που λέω αλλά απ την στιγμή που δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα δεν θα το ρίσκαρα ειδικά για τέτοια κωλοδουλειά. Για πε funbreaker, γιατί με ενδιάφερει. Πότε έχεις ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ; Εγώ είμαι στο Voucher και κλείνω το Μάρτιο 1 χρόνο ανεργίας. Φαντάζομαι ότι τα προνόμια αυτά έχουν σχέση με τη διάρκεια της ανεργίας, αλλιώς θα έβγαζε μία καινούρια και θα τέλειωνε. Καλά, εδώ εμένα παραλίγο να με κόψουν από το Voucher επειδή άργησα 2 εργάσιμες να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας. Και δε ξέρω δηλαδή αν έχει μηδενιστεί η διάρκεια. Και με ρώταγαν επιτακτικά, "γιατί δεν ήρθες να την ανανεώσεις όταν έπρεπε;, ας ερχόσουνα τότε, τι θες να σου κάνω εγώ τώρα;" και ήθελα να φωνάξω 'ΓΙΑΤΙ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΆΣΕΙ 90 ΗΜΈΡΕΣ, 3 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΚΩΛΟΜΉΝΕΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ'. Μια δύο τρεις ανανεώσεις, κάποια στιγμή θα την πατήσεις. Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μέσω ΟΑΕΔ επειδή είμαι κάτω των 29. 1
Miracle Worker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μέσω ΟΑΕΔ επειδή είμαι κάτω των 29. Και εγώ κάτω των 29 είμαι. Έχεις βιβλιάριο; Αυτό όμως γιατί το χάνεις αν διαγραφείς; Δε μπορείς να βγάλεις νέα κάρτα την ίδια ημέρα;
Andre85 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Εγώ δεν κατάλαβα γιατί την κάλεσαν να πάει να πάρει παραπεμπτικό αφού δεν έχει βγεί ο οριστικός πίνακας των επιτυχόντων για τις 4413 θέσεις Πληροφορική;. Τότε,γιατί δεν πήραν και τον ξαδερφό μου τηλέφωνο που είναι επιτυχών ως ΤΕ πληροφορικής (τουλάχιστον στον προσωρινό πίνακα); Ως προς το θέμα της τώρα επειδή είχα γνωστό που είχε κάνει αίτηση χωρίς να δει τα προσόντα και επιλέχτηκε για τα 5μηνα μόλις η υπηρεσία που τον έστελναν δεν δέχτηκε να τον πάρει λόγω "έλλειψης" προσόντων και δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ. Οπότε να μην ανησυχεί!
Cryptic Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Οπότε να μην ανησυχεί! Μιας και δεν έγραψε ούτε μια απάντηση (ενώ εσείς τρείς σελίδες), δεν νομίζω να προβληματίζεται πολύ. 3
tolis_01 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Και εγώ κάτω των 29 είμαι. Έχεις βιβλιάριο; Αυτό όμως γιατί το χάνεις αν διαγραφείς; Δε μπορείς να βγάλεις νέα κάρτα την ίδια ημέρα; Αν είσαι κάτω των 29 και έχεις τουλάχιστον δυο μήνες γραμμένος στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μπορείς να βγάλεις βιβλιάριο ΙΚΑ χωρίς πολλά πολλά. Μια βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ (όχι από το site, από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ που εισαι γραμμένος), ταυτότητα, εκκαθαριστικό (αν κάνεις δήλωση βέβαια) και μια (?) φωτογραφία. Πρακτικά δεν νομίζω να το χάνεις, αλλά κρατάει για ένα εξάμηνο, αν σου λήγει πρόσφατα και δεν είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ (λόγω της διαγραφής που συζητάμε εδώ) δεν θα μπορείς να κάνεις ανανέωση. 1
The_Colonel Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Τι τις λέτε να πάει εδώ νομίζει ότι θα την διαγράψουν από τον οαεδ.. ότι βγήκαν τα αποτελέσματα χωρίς να βγούν και ξεχνάει να βάλει γράμματα στις λέξεις του post της.. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ... γιατί να ταλαιπωρούνται άδικα οι δημότες δηλαδή?
arxaggelos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Εν τω μεταξύ η TS έχει εξαφανιστεί και ουδεμία διευκρίνηση έδωσε 1
The_Colonel Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Γιατί χέστηκε για το forum ή το topic απλά ήταν μια εγωκεντρική καμένη χαμηλού νοητικού επιπεδου που πανικοβλήθηκε ....πήρε τις απαντήσεις που ήθελε/νόμιζε πως είναι σωστές (είτε από εδώ είτε """"""""ψάχνοντας"""""""" αλλου ) και ok τώρα συνεχίζει τις βόλτες της στις καφετεριες στο fb και την κουζίνα της. (παίζει να μην ήταν καν γυναικα και να έκανε γυναικείο προφίλ νομίζοντας ότι θα πάρει περισσότερες απαντήσεις.... κάτι τέτοια άτομα είναι πρώτοι στις κουτοπονηριές) P.S παραπάνω πιστεύω πως ισχύουν ανεξαρτήτως του πραγματικού φύλου 1
tolis_01 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Κι εγώ απορώ πως τόλμησε η TS να μην ποστάρει εντός 24ώρου. Απαράδεκτο
arxaggelos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Αν καίγεται πραγματικά όπως είπε, και με δεδομένο ότι έχει ζητήσει πληροφορίες με ένα κάκιστα γραμμένο και δυσνόητο κέιμενο, ούτε 24" δεν έπρεπε να περάσουν.
kostplom Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 http://www.dikaiologitika.gr/erwthseis/erothsh/4450-lathos-me-aithsh-koinwfelous-ergasias-4/menu-id-125.html :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα