kaklikos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα παιδια! Εκανα καποιες δοκιμες με τους πανω ανεμιστηρες του κουτιου για να δω πως θα εχω καλυτερες θερμοκρασιες σε full load και αν οντως υπαρχει καποια διαφορα με το να τους εχουμε αντι για εξαγωγη ως εισαγωγη..Θελησα να μοιραστω τα αποτελεσματα καθως μπορει καποιο ακομα ατομο εδω μεσα να εχει την ιδια απορια! Το μηχανιμα αποτελειται απο: Case: Corsair 600T CPU: i5 2500k Stock CpuCooler: Noctua NH-D14 Mobo:Asus P8P67 EVO GPU: Asus GTX 670 PSU: LC-Power 650W (Ξερω λιγο μαπα αλλα 3 χρονια τωρα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο) FANS: Front 1x200mm corsair stock Rear 1x120mm corsair stock Top 2x120mm Xigmatek (ολοι θα αλλαχτουν καθως εχω παραγγειλει ) Θερμοκρασια δωματιου 22° Πανω ανεμιστηρες ως εξαγωγη: Πανω ανεμιστηρες ως ενας εισαγωγης ενας εξαγωγης: Πανω ανεμιστηρες ως εισαγωγη: Σε Idle η θερμοκρασια παιζει 25-26 ανεξαρτητα inlet/outlet. Τα εμπρος και πανω mesh του κουτιου εχουν κοπει,και τα φαν δουλευαν max. Το prime95 το ετρεξα για 15 λεπτα στην καθε δοκιμη λογο περιορισμενου χρονου. Αξιζει λοιπον να χρησιμοποιουμε τα πανω φαν ως φαν εισοδου με tower ψυκτρα; Ευχαριστω πολυ και ελπιζω το θεμα να βοηθησει και αλλα παιδια. 3
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 επειδη η καρτα γραφικων σου ομως δεν βγαζει τον θερμο αερα εξω απο το κουτι, τρεξε ενα τεστ πχ occt psu test ετσι ωστε να ζοριζεται και αυτη και να δουμε τι συμπεριφορα θα εχει ο ζεστος αερας και της καρτας γραφικων στον επεξεργαστη με τα τεστ που εκανες. βλεπω και τον ανεμιστηρα που σου ασπασε το πτερυγιο της NOCTUA
kaklikos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ναι Θανο το σκεφτηκα και εγω αυτο αλλα ο ζεστος αερας απο την καρτα γραφικων δεν θα απορροφηθει απο τα φαν της ψυκτρα ειτε εχω τα τοπ εισαγωγη ειτε εξαγωγη; Τωρα βαραω και καρτα και cpu ο ανεμιστηρας μια χαρα τα παει μεχρι τωρα Φαν ως εισαγωγη Μετα απο 50 λεπτα η gpu επιασε τους 74° Max core temps με το coretemp: 45,46,47,43και με το hwmonitor: 44,46,47,43Θα δοκιμασω και με τα φαν ως εξαγωγη να δουμε Φαν ως εξαγωγη Διεκοψα το τεστ περιπου στα 25 λεπτα γιατι ηδη πηρα την ιδεα. GPU 73° Max core temps με το coretemp: 48,49,49,45 και με το hwmonitor: 48,49,50,45Ο ζεστος αερας της καρτας γραφικων δεν φτανει καν τα πανω φαν επειδη τον προλαβαινουν τα φαν της ψυκτρας Ετσι με τα πανω φαν ως εισαγωγη τροφοδοτουμε απευθειας την ψυκτρα με φρεσκο αερακι ασχετα με το ζεστο που επισης τραβαει απο την καρτα..Σητουλα στο πανω mesh για την σκονη και τα φαν εισαγωγη Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2014 από kaklikos 1
chaosmaster Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Έχω ίδια θέση στους πάνω ανεμιστήρες και έλεγα να κάνω και εγώ το ίδιο. Ένας να βγάζει ένας να βάζει μιας και τώρα και οι δυο βγάζουν. Αλλά μάλλον εσένα κόβει κάπως το flow η ψυκτρα του cpu μιας και ο αέρας πάει καρφί εκεί και παίρνει τον όποιο ζεστό αέρα μόνο από εκείνο το κομματι
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 αρα επιβεβαιωνομαι και εγω λογο του οτι τα εχω ετσι ακριβως οπως τα εχεις και εσυ. ωραια.
@_zerocool Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Που έχετε καταλήξει; Γιατί και εγώ έχω Tower ψύκτρα και πρέπει να μιν φτάνει στα vrm και ραμ και τους έβαλα να βγάλουν αέρα και οι πλαινοι οπως και μπροστινή να βάζουν. Μηπως να βάζουνε από πάνο και να βγάινει από τα πλάγια και πίσω;
Zapee995 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Οπως και να τους βαλεις εχεις ακριβως το ιδιο αποτελεσμα..Ο ενας βαθμος διαφορα ειναι στα ορια του στατιστικου λαθους. Επισης αν δεις τι max temps ειχες και στις 3 περιπτωσεις, εχεις 45-46..
duffyduck Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Σε εμενα την ψυκτρα την εβαλα να βγαζει τον αερα προς τα πανω (προς την οροφη του κουτιου). Οποτε οι ανεμιστηρες στην οροφη ειναι εξαγωγης (αναγκαστικα). Νομιζω οτι ετσι εχω και την βελτιστη αποδοση στην ψυξη.
kaklikos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Σε GPU/CPU stress η διαφορα στα temps ηταν 3° κατω με τους ανεμιστηρες ως εισαγωγη.Σε stress cpu μονο ηταν 1°.Τωρα που ανεβασα τον 2500κ η διαφορα ειναι ακομα πιο μεγαλη.Το να εχεις tower ψυκτρα και πανω φαν ως εξαγωγη δεν σου προσφερει κατι.Καλυτερα να μην εχεις τπτ.Εφοσον ο ζεστος αερας απο το μηχανημα απορροφαται απο την ψυκτρα και φευγει απο πισω.Εγω εκανα τις δοκιμες μου και κατεληξα οτι με τα φαν ως εισαγωγη στο δικο μου μηχανημα κραταω πιο κρυο τον επεξεργαστη εστω και αυτους τους 2-3 βαθμους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα