Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!
Απ' ότι είδα γενικά υπάρχουν συζητήσεις για σχολές μαγειρικής, οπότε μπορεί να υπάρχει εμπειρία για θέματα πρακτικής άσκησης!

Μπορεί κάποιος που να ξέρει να μου προτείνει κάποιο ξενοδοχείο να επιλέξω; Αυτό που θέλω είναι να παίρνω τα ρεπό μου, τουλάχιστον ένα την εβδομάδα διότι και τα δύο είναι απ' ότι φαντάζομαι ακατόρθωτο! Να μην χτυπάω 12ωρα (απλήρωτα). Και φυσικά να πληρώνουν γιατί έχω ακούσει ότι κάποιοι καθυστερούν ή δεν πληρώνουν και όχι μόνο για τις υπερωρίες (π.χ. Aldemar). Είμαι στο ΙΕΚ Δέλτα  δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος που να ξέρει να μου προτείνει κάποιο ξενοδοχείο να επιλέξω; Αυτό που θέλω είναι να παίρνω τα ρεπό μου, τουλάχιστον ένα την εβδομάδα διότι και τα δύο είναι απ' ότι φαντάζομαι ακατόρθωτο! Να μην χτυπάω 12ωρα (απλήρωτα). Και φυσικά να πληρώνουν γιατί έχω ακούσει ότι κάποιοι καθυστερούν ή δεν πληρώνουν και όχι μόνο για τις υπερωρίες (π.χ. Aldemar). Είμαι στο ΙΕΚ Δέλτα  δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο

Προτείνω να κάνεις μια λίστα με τα ξενοδοχεία που σου αρέσουν/σε βολεύουν και να στείλεις πρόσκληση για συνέντευξη στους διευθυντές.

Αφού τους δεις όλους, βλέπεις ποιος καλύπτει τις ανάγκες σου και τον επιλέγεις για εργοδότη!

1309300880715.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω τελειωσει παλια Αστερ και τον πρωτο χρονο εκανα πρακτικη στο Τιτανια Πανεπιστημιου(λογιστηριο - ρεσεψιον) και ολα ηταν μια χαρα(καθως και για τα αλλα παιδια απο αλλες σχολες)το μονο αρνητικο ισως ηταν οτι τα κορακια στην ρεσεψιον ετρωγαν πολλα πουρμπουαρ μεταξυ τους χωρις να δινουν τιποτα σε αλλους(ενω τα γκρουπ ας πουμε αφηναν το φακελακι για ολο το προσωπικο) ασε τα ποσοστα απο τα ταξι - ενοικιαση αυτοκινητων - εκδρομες παραδειγμα athens by night  k.t.l.

Τρωγαμε και κατω με το προσωπικο στην βαρδια μας.(υπερωριες δεν εκανα ποτε οποτε εκει δεν ξερω τι παιζοταν).

Δημοσ.

δεν μπορώ να κάνω συνέτευξη με όλους γιατί με ενδιαφέρουν κ ξενοδοχεία σε νησιά. Αν κ νομίζω πως η συνέτευξη δεν βοηθάει κ τόσο. Δηλαδή αν μου πει ο άλλος όλα οκ με τις υπερωρίες και δεν τις πληρώσει; Γι' αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει πάει κάπου κ ξέρει από πρώτο χέρι. thnx πάντως!

Δημοσ.

2 ρεπό την εβδομάδα είναι τα νόμιμα και συγκεκριμένα πρέπει να δίνονται Σάββατο και Κυριακή (σύμφωνα με τον νόμο)

επίσης εάν δουλεύεις Σάββατο και Κυριακή πρέπει να πληρώνεσαι παραπάνω κάτι το οποίο δεν όμως δεν συμβαίνει.

δηλαδή αν παίρνει 300ευρω τον μήνα (ουσιαστικά παίρνεις 300/22= 13.5ευρώ την ημέρα) οι μέρες αργίας και εορτών υπάρχουν επιπρόσθετα μερικά ευρώ, μην φανταστείς πολλά 2- 3 ευρώ αν είναι. Οπότε τα Σάββατα και τις Κυριακές πρέπει να πληρώνεσαι 15ευρω την ημέρα. Τώρα όλα αυτά στα λέω ώστε να μην κολλήσεις σε μικρό πράγματα. Σαφώς και με 300ευρω δεν θα δεχτείς δουλειά, αυτό που θέλω να πω είναι κοίτα ο βασικός μισθός να σε καλύπτει και φυσικά να σου παρέχουν ένσημα και άσε τις υπερορίες σε δεύτερη μοίρα. Αν μπορείς από την αρχή να τα ξεκαθαρίσεις με το αφεντικό που έχεις ή τον ανώτερο που έχεις αυτό θα ήταν το καλύτερο, απλά σε τέτοιες εποχιακές δουλειές πέφτει πολύ εκμετάλλευση. Το μόνο που τηρούν από τον νόμο είναι τον μηναίο μισθό που είναι γύρο στα 310 ευρω αν δεν κάνω λάθος. Τώρα το κατά πόσο μπορεί να είναι έμπιστος ένας εργοδότης αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, απλά σου είπα το λογιστικό κομμάτι της υπόθεσης και μην ξεχνάς ποτέ ο εργοδότης και το αφεντικό κοιτάει πάντα το συμφέρων του. 

Δημοσ.

2 ρεπό την εβδομάδα είναι τα νόμιμα και συγκεκριμένα πρέπει να δίνονται Σάββατο και Κυριακή (σύμφωνα με τον νόμο)

επίσης εάν δουλεύεις Σάββατο και Κυριακή πρέπει να πληρώνεσαι παραπάνω κάτι το οποίο δεν όμως δεν συμβαίνει.

δηλαδή αν παίρνει 300ευρω τον μήνα (ουσιαστικά παίρνεις 300/22= 13.5ευρώ την ημέρα) οι μέρες αργίας και εορτών υπάρχουν επιπρόσθετα μερικά ευρώ, μην φανταστείς πολλά 2- 3 ευρώ αν είναι. Οπότε τα Σάββατα και τις Κυριακές πρέπει να πληρώνεσαι 15ευρω την ημέρα. Τώρα όλα αυτά στα λέω ώστε να μην κολλήσεις σε μικρό πράγματα. Σαφώς και με 300ευρω δεν θα δεχτείς δουλειά, αυτό που θέλω να πω είναι κοίτα ο βασικός μισθός να σε καλύπτει και φυσικά να σου παρέχουν ένσημα και άσε τις υπερορίες σε δεύτερη μοίρα. Αν μπορείς από την αρχή να τα ξεκαθαρίσεις με το αφεντικό που έχεις ή τον ανώτερο που έχεις αυτό θα ήταν το καλύτερο, απλά σε τέτοιες εποχιακές δουλειές πέφτει πολύ εκμετάλλευση. Το μόνο που τηρούν από τον νόμο είναι τον μηναίο μισθό που είναι γύρο στα 310 ευρω αν δεν κάνω λάθος. Τώρα το κατά πόσο μπορεί να είναι έμπιστος ένας εργοδότης αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, απλά σου είπα το λογιστικό κομμάτι της υπόθεσης και μην ξεχνάς ποτέ ο εργοδότης και το αφεντικό κοιτάει πάντα το συμφέρων του.

Η δουλειά το Σάββατο δεν πληρώνει παραπάνω όταν δίνεται στην θέση της ρεπό μεσοβδόμαδα.

Δημοσ.

Η δουλειά το Σάββατο δεν πληρώνει παραπάνω όταν δίνεται στην θέση της ρεπό μεσοβδόμαδα.

ναι αυτό ισχύει για τους επαγγελματίες

οι πρακτικαριοι έχουν άλλο καθεστώς.

Δημοσ.

ναι αυτό ισχύει για τους επαγγελματίες

οι πρακτικαριοι έχουν άλλο καθεστώς.

Α εκεί θα σε γελάσω. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από την πρακτική μου στο Mediterranean στην Θεσσαλονίκη, και ούτε που θυμάμαι πόσα έπαιρνα ή αν δούλεψα σαββατοκύριακα. Άσε που μπορεί να άλλαξαν και οι καταστάσεις, οπότε, πάσο.

Δημοσ.

το ξέρω ότι πέφτει εκμετάλλευση. Δεν πάω για να βγάλω λεφτά στην πρακτική προφανώς, απλά 12ωρα 6 φορές την εβδομάδα όταν έχει δουλειά είναι λίγο κάπως... ευχαριστώ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...