Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Σύντομα θα μετακομίσω Αθήνα κ θα αρχίσω να ψάχνω σπίτι να νοικιάσω. Τι κάνω με τον σκύλο; Τους το λέω ή τον πάω με τσαμπουκα; Τον εχω 2 χρονια κ δεν μπορω να τον δωσω. Ο νομος τι λεει;

Σημ. Ο σκυλακος ειναι μεγαλουτσικος 35 κιλα.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όταν ψάχνεις για σπίτι δες αυτά που λένε επιτρέπονται κατοικίδια...θα μειώσει τις επιλογές σου αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε σπιτιού μπορεί να έχει όρο στο συμβόλαιο, αν δεν πάρει αυτά τα έτοιμα απτα περίπτερα που πλέον δεν χρησιμοποιούνται πολύ, οτι δεν επιτρέπεται κατοικίδιο και μετά όταν θα το μάθει..(γιατί θα το μάθει) να βρεις τον μπελά σου.

Απτην άλλη και ψέματα να του πεις και να εισαι νομικά καλυμμένος (να μην υπάρχει όρος στο συμβόλαιο δλδ) εσύ δεν το βρίσκεις ανήθικο απτην πλευρά σου οτι θα πεις ψέμματα και θα κάνεις κατά τον ιδιοκτήτη κακή χρήση της περιουσίας του? Χώρια ότι μπορεί να βρεις μπελά με την πολυκατοικία ανάλογα τα καταστατικά τους ή το πόσο περίεργοι μπορεί να είναι...

Συμβουλή μου ψάξε απτην αρχη για σπιτια που να είναι pet friendly και να επιτρέπονται κανονικότατα...δεν είναι τίποτα τρομερά δύσκολο στην τελική...

Δημοσ.

Εχει η χρυση ευκαιρια τετοια επιλογη; Που αλλου;

Ευχαριστω φιλε απλα Ελλαδα δεν το χουμε το θεμα φιλοζωια κ αναγκαζεσαι να γινεις ψευτης

• Like 1
Δημοσ.

Το να θέλεις να νοικιάσεις το σπίτι σε άτομο που έχει ζώο ή όχι δεν έχει καμιά σχέση με τη φιλοζωία. Και στο Βέλγιο που είναι γεμάτοι με σκυλιά, όταν γίνουν ιδιοκτήτες δεν θέλουν να τα έχουν οι ενοικιαστές στο σπίτι τους.

Και αν το δούμε και από την άλλη, πόσο φιλόζωος είναι κάποιος που εχει ένα τέρας 35 κιλών και το έχει σε διαμέρισμα; Τελευταία φορά που έλεγξα, στην Αθήνα δεν βρίσκεις σπίτια με αυλές και τέτοιο ζώο δεν κάνει για διαμέρισμα.

Τέλος πάντων, μην βγαίνω off topic, πάντως πολύ άκυρο αυτό που είπες με τη φιλοζωία και τους ιδιοκτήτες.

• Like 1
Δημοσ.

Αμά βάλεις εκεί που λέει λέξεις αναζήτηση διπλα στις κατηγορίες κατοικίδιο,σκυλος τπτ τέτοιο θα σου βγάλει λογικά...σίγουρα εξωτερικό που είμαι εγώ δεν έχω τόσο θέμα με το σκυλί αλλά στο συγκεκριμένο με το σπίτι δεν υπάρχει τρελή διαφορά..ειναι η απλή λογική (και αν το κοιτάξουμε αντικειμενικά και απτην πλευρά του ιδιοκτήτη) οτι σίγουρα ένα κατοικίδιο μπορεί να προκαλέσει περισσότερες φθορές σε ένα σπίτι...να δαγκώσει ντουλάπια..πόρτες...να ενοχλεί τους γείτονες είτε γαβγίζοντας είτε λόγω μυρωδιών...είναι το ίδιο με το αν έχεις ένα κανονικό σπίτι με 3 υπνοδωμάτια...ποιον θα προτιμήσεις να βάλεις μέσα?Μια οικογένεια ή 3 φοιτητές που μπορεί να σου κάνουν το σπίτι καλοκαιρινό καμια βραδιά που θα τα έχουν πιει ή θα κάνουν πάρτυ?

Δημοσ.

Μονοκατοικια δηλαδη... Δεν ειναι τερας. Τα κιλα δεν παιζουν ρολο αν γνωριζεις απο σκυλια.

Δημοσ.

Μονοκατοικια δηλαδη... Δεν ειναι τερας. Τα κιλα δεν παιζουν ρολο αν γνωριζεις απο σκυλια.

Σίγουρα σε αυτό έχεις δίκιο...το μέγεθος δεν έχει μεγάλη σημασία..έγω ένα beagle έχω που είναι και μικρό για beagle (μόλις 7,5 κιλά) αλλά τρελή ενέργεια...κυνηγόσκυλο γαρ...και βλέπω τον κολλητό μου με το αγγλικο το μπουλντογκ που ειναι 24 κιλά και αν το κάνει μια γύρα στο τετράγωνο μετά θα κοιμάται 3 ώρες για να ξεκουραστεί...το μέγεθος δεν έχει σημασία...ρωτήστε κανέναν που έχει jack russel να σας πει αν είναι πιο ενεργητικο και θελει πιο πολυ βόλτα από ένα λαμπραντορ...

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορεί πλεον να αναγράφει στο συμβόλαιο ή στον κανονισμό της πολυκατοικίας πως δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια. Βασικά υπάρχει νόμος που απαγορεύει να απαγορεύονται τα κατοικίδια σε πολυκατοικίες.

Απο την άλλη αν πέσεις σε σπασίκλα, θα σου σπάσει τα νεύρα προφανώς...

Δημοσ.

Γεια σας. Σύντομα θα μετακομίσω Αθήνα κ θα αρχίσω να ψάχνω σπίτι να νοικιάσω. Τι κάνω με τον σκύλο; Τους το λέω ή τον πάω με τσαμπουκα; Τον εχω 2 χρονια κ δεν μπορω να τον δωσω. Ο νομος τι λεει;

Σημ. Ο σκυλακος ειναι μεγαλουτσικος 35 κιλα.

Οι σκυλοι δεν ειναι για διαμερισματα και ειδικα ο δικο σου σκυλος.Τωρα αν εσυ θεωρησε φιλοζωος εγω ειμαι πυρηνικος φυσικος.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι σκυλοι δεν ειναι για διαμερισματα και ειδικα ο δικο σου σκυλος.Τωρα αν εσυ θεωρησε φιλοζωος εγω ειμαι πυρηνικος φυσικος.

Πως το μετράς αυτό? Ο φιλόζωος ας πούμε επιλέγει τα κιλά και το χρώμα του σκύλου ανάλογα με το σαλόνι του και την ταπετσαρία? :P

Μπορεί ο άνθρωπος να υιοθέτησε το σκυλάκο (που του βγήκε λίγο τέρας μεγαλώνοντας) και ζει μαζί του. Τι πρέπει να κάνει τώρα που θα έρθει Αθήνα? Να τον αφήσει στο δρόμο? Ποιος κρίνει το τι είναι σωστό ή όχι? Δεν είναι εύκολη η παρουσία ενός μεγάλου σκύλου σε μικρό διαμέρισμα, αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά όλα γίνονται!

:)

• Like 6
Δημοσ.

Σώπα ρε επιστήμονα που με ξέρεις κι από χτες.

Δεν είμαι φιλόζωος επειδή αγαπάω τον σκυλάκο μου και δε θέλω να τον αποχωριστώ; που προσπαθώ να βρω λύση για να μην καταντήσει κάπου; Τον ξέρεις τον σκύλο; Είναι ανθρωποκεντρικός φουλ.

Άνοιξα το νήμα για να μιλήσω σοβαρά. Γνωρίζω πως, ότι και να κάνει ο ιδιοκτήτης δε μπορεί να μου κάνει τίποτα. Απλά κοιτάω να μην έχω μανούρα. Στην χρυσή ευκαιρία δεν βλέπω για κατοικίδια κάποιο button.

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή εγώ είχα θέματα στη πολυκατοικία που μένω και έφτασα μέχρι δικηγόρο. Ο νόμος λέει. Μέχρι 2 κατοικίδια ανα διαμέρισμα. Ή 2 σκύλους ή 2 γάτες ή ένα κι ένα. Απαραίτητη προϋπόθεση να μη γαβγίζουν σε ώρες κοινής ησυχίας και να μη μυρίζουν οι ακαθαρσίες. Αν τους το πεις από την αρχή δύσκολα (παράνομα βεβαίως) θα σε βάλει κάποιος μέσα. Νοίκιασε το σπίτι και βάλτον μετά μέσα τον μάγκα. Αν σου πει ο ενοικιαστής τίποτα του στυλ δε μου το είπες πες του ήταν του αδερφού μου και για λίγες μέρες θα είναι εδώ. Το μόνο θέμα να ξέρεις είναι μη πέσεις σε κανέναν μλκ και σου ρίξει καμιά φόλα. Ακραία αλλά παίζει. Δλδ τις ώρες που λείπεις να τον κλείνεις μέσα. Εμένα όταν πήρα το σκύλο με κοιτούσαν όλοι με μισό μάτι. Και τώρα όλοι έχουν από έναν και η δίπλα έχει 2 . θυμάμαι ότι είχα βάλει τη δικηγόρο να πάρει τον ιδιοκτήτη να του πει ότι αν συνεχίσει τη γκρίνια θα πάμε δικαστικώς και της λέει · μου είπε για σκυλάκι όχι για κανονικό σκύλο (τότε ήταν κουτάβι ακόμη το boxer)· και του λέει η δικηγόρος καλά κύριε δε πήραμε και μεζούρα να το μετρήσουμε πριν κλείσουμε το σπίτι. Και το έκλεισε .

Δημοσ.

Επειδή προφανώς δεν έχεις να προσφέρεις κάτι στο συγκεκριμένο τόπικ επί του θέματος η άποψη σου μπορεί να κρατήσεις τις εμπεριστατωμένες #not απόψεις σου για άλλο τοπικ.

• Like 1
Δημοσ.

Τον σκύλο όπως λέει ο φίλος billdanos τον πήρα 40 ημερών και βγήκε έτσι. 2 χρόνια έχω στερηθεί από μένα για να έχει ο σκύλος τους γιατρούς του, τροφή ακριβή, κτλ και τώρα να τον δώσω; Δε γίνεται, αν το κοιτάξεις στα μάτια τότε καταλαβαίνεις ότι η ζωή του είμαι εγώ.

Δημοσ.

Πως το μετράς αυτό? Ο φιλόζωος ας πούμε επιλέγει τα κιλά και το χρώμα του σκύλου ανάλογα με το σαλόνι του και την ταπετσαρία? :P

Μπορεί ο άνθρωπος να υιοθέτησε το σκυλάκο (που του βγήκε λίγο τέρας μεγαλώνοντας) και ζει μαζί του. Τι πρέπει να κάνει τώρα που θα έρθει Αθήνα? Να τον αφήσει στο δρόμο? Ποιος κρίνει το τι είναι σωστό ή όχι? Δεν είναι εύκολη η παρουσία ενός μεγάλου σκύλου σε μικρό διαμέρισμα, αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά όλα γίνονται!

:)

Κοιταξε αντικειμενικα 32 κιλα σκυλι σε 60 μ2  ειναι βασανιστηριο.Τωρα αν με το ζορι θελετε να μας πεισετε  οτι ειναι ενδειξη ενδιαφεροντος  ενταξει.Τι  θα επρεπε να κανει απο την αρχη θα ηταν να μην παρει σκυλι αφου δεν εχει απομακρυσμενη  μονοκατοικια για να μην τα κανει τσουρεκια στους διπλα με τα γαβγισματα  και αυλη-κηπο.Και εμενα μου αρεσουν πολυ οι ελεφαντες αλλα το σπιτι μου ειναι μικρο για κατι τετοιο.

Αυτο που προκειμενου να ικανοποιησετε τα θελω σας και βρισκεται ενα σωρο δικαιολογιες προκειμενου να στηριξετε την αποψη  σας δεν θα το καταλαβω ποτε.

Επαναλαμβανω ,εκτος οτι  απεχει  πολυ απο το να χαρακτηριστει φιλοζωος ο συγκεκριμενος ειναι και προφανως μισανθρωπος αφου παει να μεινει σε διαμερισμα και δεν σεβεται τους γυρω του.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...